Χρειάζομαι συμβουλές για το κτίσιμο μιας δικής του αυλής

Selina Kyle

Τιμώμενο Μέλος

Η Ριάνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 9.131 μηνύματα.
Το γατάκι μου, ο Disney, μετά από επίθεση σκύλου που δέκτηκε, μένει πια στο σπίτι. Έχω κλείσει μια μικρή βεραντούλα με λεπτό πλέγμα όπου περνά αρκετές ώρες της μέρας του και το βραδάκι τον βγάζω βόλτα με λουράκι.
Ξέρω όμως ότι λαχταρά περισσότερες ώρες έξω, στη φύση. Κατόπιν σκέψης έχω αποφασίσει να μετατρέψω την πίσω μου αυλή σε ένα μικρό παράδεισο για το γατόνι μου. Δηλαδή να την κλείσω με πλέγμα π.χ ή με φράχτη και πλέγμα ή με πέρκολα/φράκτη/πλέγμα για να περνά πολλές ώρες της μέρας του, έξω στη φύση, ασφαλισμένος.
Δεν έχω όμως ιδέα πως να το κάνω, τι θα είναι αισθητικά πιο ωραίο και φθηνό.
Θα εκτιμήσω όποιαδήποτε ίδέα ή φώτο μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μου. Και όταν τελειώσω το μεγάλο αυτό πρότζεκτ, θα το μοιραστώ μαζί σας με φώτος και με αυτό τον τρόπο ίσως να μπορέσουν και άλλοι να εφαρμόσουν κάτι παρόμοιο στη δικιά τους αυλή!
:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μεχρι να βρω φωτο σου δινω μερικες ιδεες οπως μεγαλα δεντρα για να σκαρφαλωνει (τρελαινονται) και επισης αρκετο γρασιδι...Θα βρω κι αλλες πληροφοριες σε λιγο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δες εδώ, θα πάρεις σίγουρα πολλές ιδέες.
Καλή επιτυχία!

Δες εδώ, θα πάρεις σίγουρα πολλές ιδέες.
Καλή επιτυχία!

Καλά δεν το πιστεύω, 1000 ευχαριστώ!!!

Χριστίνα μου, ναι, έχω ήδη 2 δέντρα που κάποια στιγμή σύντομα θα έχουν ήδη πάρει ύψος και θα βρω τρόπο να τα συμπεριλάβω. Περιμένω και τις δικιές σου ιδέες :)

θα σου τα γραψω αυριο το μεσημερι...Εχω σχολειο αυριο...Πρεπει να κοιμηθω.Παντως θα σε βοηθησω οσο μπορω

Εγω εχω κλεισει με πλαστικη σιτα ολο το μπαλκονι μεχρι ψηλα.Εχουμε βαλει μπουκαμβιλλιες,και γιασεμια,που ειναι αναρριχωμενα,και ηδη εχουν αρχισει να πλεκονται στη σιτα.Στη βαση τους εχουμε φυτεψει γρασιδι για γατες,κι εχουμε στρωσει τις γλαστρες με βοτσαλα.Τους αρεσει πολυ να καθονται μεσα στις γλαστρες και δεν λερωνονται απο χωματα ετσι.Σε μερικες μερες θα μου φερει ο μπαμπας μου κορμους που εχει ξεβρασει η θαλασσα.Ειναι ωραιοι οπτικα,γιατι ειναι λευκοι,και αν καρφωσεις πανω τους μερικα κοντρα πλακε με μοκετα,θα απολαμβανουν να καθονται πανω τους και να ξυνουν τα νυχια τους.

Χριστίνα μου σ' ευχαριστώ για το άρθρο! Σίγουρα θα συμπεριλάβω φυτό που δημιουργεί σκιά και θα φυτέψω και κάτι που να προσελκύει πεταλούδες γιατί τρελαίνεται να παίζει με έντομα! Σίγουρα όμως θα έχει άπλετο χώρο να παίζει και με τα ποντίκια του τα οποία καταφέρνει να εξαφανίζει κάτω από τις πολυθρόνες!
moukelis μήπως έχεις φώτο του μπαλκονιού σου;

Ειναι λιγο δυσκολο να το φωτογραφισω γιατι δε βολευει ο χωρος,αλλα μετα το φαγητο θα κανω μια προσπαθεια.

Ειναι λιγο δυσκολο να το φωτογραφισω γιατι δε βολευει ο χωρος,αλλα μετα το φαγητο θα κανω μια προσπαθεια.

Σ' ευχαριστώ! Έστω και κομματάκι της βεράντας να δω πχ πως είναι η σίτα και πως μοιάζει τώρα με τα φυτά. :hmm:

Δεν εχουν μεγαλωσει πολυ τα φυτα,εχουν πιασει περιπου ως τη μεση,αλλα θα προσπαθησω να φαινεται οσο γινεται περισσοτερο.

Δεν εχουν μεγαλωσει πολυ τα φυτα,εχουν πιασει περιπου ως τη μεση,αλλα θα προσπαθησω να φαινεται οσο γινεται περισσοτερο.

Δεν έχει σημμασία. Ψάχνω για ιδέες και μου άρεσε πολύ που έβαλες αναρριχόμενα φυτά.
Έχω σχεδόν καταλήξει σε μια απλή κατασκευή με ξύλο και σίτα στην οποία θα μπαινοβγαίνει από την/το πισινή πόρτα ή παράθυρο, εκείνη/ο της κουζίνας.
Δυστηχώς έχω μπετόν από κάτω, αν και έχω ευτυχώς και δύο λεκάνες στις οποίες έχω ήδη φυτεμένα δύο δέντρα. Θα το κάνω όμως ένα μικρό παράδεισο για το μωράκι μου. Θέλω λοιπόν ιδέες όσο πιο πολλές πάρω τόσο το καλύτερο! :up:

Σου εβγαλα μολις τωρα μερικες.Ξερω,φαινεται λιγο ασχημο:redface:,αλλα ειναι που τα φυτουλια μας δεν εχουν μεγαλωσει ακομα.Εχω φυτεψει λεβαντα,θυμαρι,μεντα,και δεντρολιβανο,που τους αρεσουν.Τα εχουμε απο μεσα μεχρι το ενα μετρο περιπου της σιτας,και μετα τα βγαζουμε απο την εξω πλευρα και αφηνουμε μονο μερικε κλαρακια τους μεσα.Στις γλαστρες εχουμε βαλει βοτσαλα καλα ξεπλυμενα για να μη χαλασουν απο το αλατι τα φυτα.Εχουμε επισης μια μεγαλη πολυθρονα τυπου δορυφορικο πιατο,που την απολαμβανουν παρα πολυ.
P9280008.jpg

P9280010.jpg

P9280009.jpg

Αυτο ειναι το σπιτακι τους,αγνοησε το χωρισμα,ειναι απλα για να μη ζευγαρωσουν πριν ερθει η ωρα τους.
P9280011.jpg

Εχω ντυσει το κατω μερος της σκαλας με σιτα,και τους εχω φτιαξει μικρες γωνιες,οπως αυτη κατω απο τη σκαλα με το δεντρολιβανο.
P9280014.jpg

Δε μπορεις να φανταστεις ποσο τους αρεσει,καθονται εκει με τις ωρες.Επισης περιμενω εναν κοσμο οπως σου ειπα απο τη θαλασσα,που θα τον κανω σαν γατοδεντρο για να ξυνουν σε φυσικο ξυλο τα νυχια τους και να σκαρφαλωνουν.

Εχω βρει επισης στο practiker κατι πανεμορφα φωτακια που αναβουν μονο το βραδυ και λειτουργουν με ηλιακη ενεργεια.Εχουμε παρει ενα βατραχακια και μια χελωνα,ειναι απομιμηση πετρας και ειναι πολυ ομορφα.Νομιζω στη μια φωτο φαινεται λιγο ο βατραχος.

Χριστέ μου, moukelis, είναι.. Π Α Ν Ε Μ Ο Ρ Φ Ο!!!!!!!!
Είναι ένας μικρός παράδεισος. Μαλακές πολυθρονίτσες για να την αράζουν, αρωματικά φυτά και αναρριχόμενα, είναι ζεστό και τόσο κοντά στη φύση!

Σου ποστάρω κι εγώ τη ταπεινή μας βεραντούλα, όπου προς το παρόν περνά αρκετό χρόνο.. η συγκεκριμμένη γλάστρα είχε μια φουντωμένη κέρπερα πριν.. Μην με ρωτάς πως, αλλά τη μάρανε το ζουζούνι :lol:
Λατρεύει τις γλάστρες.. όπως βλέπεις από μικρός.. γι' αυτό πολλές φορές τον λέω ''το μπουμπουκάκι μου''

Συνημμένα

• july09 008.jpg
    july09 008.jpg
    237,4 KB · Εμφανίσεις: 141
  • july09 003.jpg
    july09 003.jpg
    164,7 KB · Εμφανίσεις: 76
  • d_june_06_2.jpg
    d_june_06_2.jpg
    138,4 KB · Εμφανίσεις: 71
ειναι παρα πολυ ομορφη η γατα σου!!!!!!!!!! κουκλακι σκετο!!!!!!!!!:D:D:D...αρε γμτ...δεν ξερεις πως σας ζηλευω που εχετε μπαλκονι και αυλη εσυ και η μουκελις και μπορειτε να τα κανετε αυτα....εγω μενω σε ισογειο,με πολλα αδεσποτα εξω,και κατι μ#λ#κες που περνανε με μεγαλη ταχυτητα.αδυνατον να βγουνε εξω!!!!!!!!!!...μαλλον πρεπει να μετακομισω!!!!!!:hmm::hmm::hmm:...........σου ευχομαι τα καλυτερα για το γατσουλινι σου και καλη επιτυχια με τον κηπο!!!!!!!!!!!!

ειναι παρα πολυ ομορφη η γατα σου!!!!!!!!!! κουκλακι σκετο!!!!!!!!!:D:D:D...αρε γμτ...δεν ξερεις πως σας ζηλευω που εχετε μπαλκονι και αυλη εσυ και η μουκελις και μπορειτε να τα κανετε αυτα....εγω μενω σε ισογειο,με πολλα αδεσποτα εξω,και κατι μ#λ#κες που περνανε με μεγαλη ταχυτητα.αδυνατον να βγουνε εξω!!!!!!!!!!...μαλλον πρεπει να μετακομισω!!!!!!:hmm::hmm::hmm:...........σου ευχομαι τα καλυτερα για το γατσουλινι σου και καλη επιτυχια με τον κηπο!!!!!!!!!!!!

Ξέρεις κάτι; Αν ενοικιάζεις και μπορείς να μετακομίσεις, καν' το! Μια ωραία βεράντα που μπορείς να μετατρέψεις σε μικρό παράδεισο για σενα και το ζωάκι σου, σας αξίζει! :cool:

Ξέρεις κάτι; Αν ενοικιάζεις και μπορείς να μετακομίσεις, καν' το! Μια ωραία βεράντα που μπορείς να μετατρέψεις σε μικρό παράδεισο για σενα και το ζωάκι σου, σας αξίζει! :cool:

ναι μωρε..το ξερω....αλλα για να βρω εδω,σπιτι με μπαλκονι πρεπει ,ως επι το πλειστον να παω στην πολη της ζακυνθου...και εχει παρα πολλα προβληματα...προβλημα με το νερο(το ανεβαζεις με μοτερ:blink::blink::blink:..ακουσον -ακουσον τον 21 αιωνα!!!!!!!) ,με τους βοθρους,το παρκαρισμα κλπ....εμενα χωρα και εφυγα....

βρε συ...μη μου πεις οτι ο γατουλης που εχεις ειναι αυτος που ειχε μπει αγγελια εδω???? :D

Χριστέ μου, moukelis, είναι.. Π Α Ν Ε Μ Ο Ρ Φ Ο!!!!!!!!
Είναι ένας μικρός παράδεισος. Μαλακές πολυθρονίτσες για να την αράζουν, αρωματικά φυτά και αναρριχόμενα, είναι ζεστό και τόσο κοντά στη φύση!
Ευχαριστω πολυ.:redface:Κανω ο,τι μπορω,γιατι τους αρεσει να περνουν τη μερα τους εκει,να φανταστεις οτι οσο κρυο κι αν εχει μονο το μεσημερι που ερχομαι μπαινουν στα δωματια,αλλιως τα φτυνουν.:lol:Απο το εκτροφειο που πηρα τα νορβηγακια μου να δεις φωτο,μεχρι και λιμνουλα ειχαν...
Σιγα σιγα θα το διαμορφωσω καλυτερα,εχω βαλει και μαξιλαρακια στη σκαλα και αραζουν και κοιτουν τη θεα,και τωρα θα τους βαλω ακι ραφακια μεσα στο σπιτακι τους.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back