Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος

Μαρία82

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Μαρία82 είναι αόρατη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Ιωνία (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 383 μηνύματα.
Βοηθείστε τα άτομα με αναπηρίες να καλπάσουν στο όνειρο τους!!

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008 ο Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Παζάρι από τις 10:00 το πρωί ως τις 17:00 το απόγευμα, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο για την οικονομική ενίσχυσή του Συνδέσμου. Την ημέρα αυτή θα γίνονται βόλτες με τα άλογα για τα παιδιά, θα υπάρχουν πάγκοι όπου θα πωλούνται αγαθά, λαχειοφόρος αγορά και λάβουν χώρα πολλές άλλες δραστηριότητες, με Χριστουγεννιάτικο γιορτινό πνεύμα :up: (Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2107488566)

Η Θεραπευτική Ιππασία - Ιστορική αναδρομή
Από το 1983 η θεραπευτική ιππασία αρχίζει να εφαρμόζεται στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Aideen Lewis, στον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης και το 1992, συγκροτήθηκε ο «Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας» -ΣΘΙΕ, ένα σωματείο εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με ουσιαστική κοινωνική δραστηριότητα, που ένα χρόνο αργότερα αναγνωρίστηκε και ως αθλητικό σωματείο.
Η θεραπευτική αξία της ιππασίας για άτομα με ειδικές ανάγκες ήταν γνωστή στους Έλληνες, από τον 5ο π.Χ. αιώνα. Μία φράση που ιστορικοί αποδίδουν στον Ιπποκράτη, είναι «Η ιππασία στον καθαρό αέρα δυναμώνει τους μυς και τους κρατά σε καλή κατάσταση».
Το 1952, η Δανή Liz Hartel, χτυπημένη από πολιομυελίτιδα, με μερική παράλυση και στα δύο κάτω άκρα, κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο Ιππικής Δεξιοτεχνίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία των πρώτων κέντρων θεραπευτικής ιππασίας στη Σκανδιναβία και την Αγγλία.

Η Θεραπευτική Ιππασία - Μέθοδος θεραπείας και αποκατάστασης
Η θεραπευτική ιππασία βασίζεται σε εναλλακτικά προγράμματα αποκατάστασης, που χρησιμοποιούν το άλογο ως μέσο θεραπείας, βελτιώνοντας την υγεία και την ποιότητα ζωής των ατόμων με φυσική, νοητική ή συναισθηματική υστέρηση, νοητικές, ή ψυχολογικές διαταραχές.
Το άλογο γίνεται προέκταση του σώματος τους βοηθώντας τα να ανακαλύψουν πρωτόγνωρα συναισθήματα, όπως η χαρά ενός περιπάτου, μιας βόλτας στην ύπαιθρο και κυρίως, της κινητικής και προσωπικής ανεξαρτησίας.
Όταν το άλογο περπατά, μιμείται τον ανθρώπινο βηματισμό, μεταφέροντας στον κορμό του ιππέα του την ίδια ακριβώς κίνηση που μεταδίδουν τα πόδια, στους ανθρώπους με φυσιολογική κίνηση.
Έτσι, αναπτύσσονται σημαντικά οι μύες του κορμού των ατόμων με δυσκολίες στην κίνηση, ενώ, παράλληλα, το ευθύ κάθισμα διευκολύνει την αναπνοή τους.
Επιπλέον, η επαφή με το άλογο, η φροντίδα του και η ανάπτυξη σχέσης εμπιστοσύνης με το άλογο και το θεραπευτή προωθούν την κοινωνικοποίηση και τη συναισθηματική ανάπτυξη και ωρίμανση των θεραπευομένων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μαρία, πού γίνεται το bazaar? Στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου; Και μήπως ξέρεις τι είδους πράγματα θα πωλούνται, πάνω-κάτω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου θα γίνει το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, στο Γουδί, Π. Κανελλοπούλου 10. Είναι κοντά στο μετρό Κατεχάκη, 15 λεπτά περπάτημα ή 2 στάσεις λεωφορείου (στάση Παλαιό Τέρμα).(με αυτοκίνητο: στρίβουμε από Μεσογείων δεξιά προς Κατεχάκη και περνάμε πάνω απ'τη γέφυρα για Αττική οδό - πεζοί: βγαίνοντας απ'το μετρό πενάμε απέναντι στη Μεσογείων και προχωράμε αριστερά, περνάμε 2-3 στρατιωτικά νοσοκομεία και εγκαταστάσεις και μετά το θέατρο Badmington βλέπουμε τις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου δεξιά). Αναγνωριστικό χαρακτηριστικό: σε λευκό τοίχο ζωγραφιά που απεικονίζει ένα άλογο με ένα παιδί να το ιππεύει και γύρω του πεζοί η θεραπευτική ομάδα.

Το τηλ του Συνδέσμου για περισσότερες πληροφορίες είναι 2107488566

Στο Παζάρι σίγουρα θα πωλούνται γλυκά, σνακς, πίτες, Χριστουγεννιατικα στολίδια και δωράκια, βιβλία, ρούχα και αναψυκτικά. Όποιος θέλει να βοηθήσει, προσφέροντας κάτι από τα παραπάνω, ευχαρίστως να συμβάλλει :)
Τα δώρα της λαχειοφόρου είναι αεροπορικά εισιτήρια και κινητά που προσφέρει η Wind.

Καλημέρα! Απ ότι κατάλαβα θα μπορεί κάποιος εάν θέλει να πάει γλυκά ή οτιδήποτε άλλο και αυτό να πωληθεί?:) Μπορούμε να πάρουμε και τηλ .στον Σύνδεσμο κ να ρωτήσουμε πάντως...

Καλημέρα! Απ ότι κατάλαβα θα μπορεί κάποιος εάν θέλει να πάει γλυκά ή οτιδήποτε άλλο και αυτό να πωληθεί?:) Μπορούμε να πάρουμε και τηλ .στον Σύνδεσμο κ να ρωτήσουμε πάντως...

Καλημέρα :)

Ναι, αλλά πρώτα καλύτερα να συνενοηθεί τηλεφωνικά με το Σύνδεσμο όποιος θέλει να συμβάλλει. Εγώ έχω δεσμευτεί να πάω δύο τούρτες σοκολάτα (μόνο αυτό το γλυκό ξέρω να κάνω :redface:)

Εντάξει σ΄ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Να σου πω και κάτι άσχετο με το θέμα αυτό. Θυμάσαι την μικρούλα Χλόη που πήρε ο Άλεξ? Είναι μια χαρά η μπουμπούκα και δεν φοβάται πια τόσο πολύ... Εχουν βρει τις ισορροπίες στο σπίτι κι η Χλόη είναι ελεύθερη σ΄όλο το σπίτι πια κ ευτυχισμένη. Μαλιστα χουρχουρίζει!!!:D
(Στο αναφέρω γιατί νομίζω πως εσύ είχες μεσολαβήσει για την μιρκούλα και του είχες δώσει κάποιες συμβουλές του Άλεξ αν δεν κάνω λάθος...):up:

ενδιαφέρον. έχω παρα πολλά βιβλία. να πάρω τηλ να ρωτήσω μήπως θέλουν να τους πάω καμπόσα; τι λές;

Να σου πω και κάτι άσχετο με το θέμα αυτό. Θυμάσαι την μικρούλα Χλόη που πήρε ο Άλεξ? Είναι μια χαρά η μπουμπούκα και δεν φοβάται πια τόσο πολύ... Εχουν βρει τις ισορροπίες στο σπίτι κι η Χλόη είναι ελεύθερη σ΄όλο το σπίτι πια κ ευτυχισμένη. Μαλιστα χουρχουρίζει!!!:D
(Στο αναφέρω γιατί νομίζω πως εσύ είχες μεσολαβήσει για την μικρούλα και του είχες δώσει κάποιες συμβουλές του Άλεξ αν δεν κάνω λάθος...):up:

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με χαροποίησες... :)
Αυτό το γατάκι το έχω στην καρδιά μου και πολύ χαίρομαι που βρήκε οικογένεια και ξεπερνάει σιγά σιγά το άσχημο παρελθόν του... :up:

ενδιαφέρον. έχω παρα πολλά βιβλία. να πάρω τηλ να ρωτήσω μήπως θέλουν να τους πάω καμπόσα; τι λές;
Και βέβαια να πάρεις τηλέφωνο!! :) Θα ήταν υπέροχο αν βοηθούσες :rolleyes:

Πρέπει να αναφέρω πως έχω σπουδάσει Ψυχολογία και τώρα ειδικεύομαι στη Θεραπευτική Ιππασία στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σ.Θ.Ι.Ε.
Η δουλειά που κάνουν εκεί είναι πολύ αξιόλογη... Οι ψυχολόγοι και φυσιοθεραπευτές του Σ.Θ.Ι.Ε. κάνουν καθημερινά συνεδρίες με παιδιά με νοητική στέρηση, αυτισμό και άλλες διαταραχές και κινητικά προβλήματα.
Επίσης διάφορα ιδρύματα πηγαίνουν τα παιδιά τους εκεί για θεραπεία, πχ το ΕΛΕΠΑΠ. Αυτό που με ενθουσιάζει σε αυτή τη μορφή θεραπείας είναι το πόσο χαίρονται τα παιδιά, ο δεσμός που αναπτύσσουν με τα αλογα και φυσικά η τρομερή βελτίωση που παρουσιάζουν λόγω της θεραπείας με θεραπευτικό μέσο το άλογο. Η τρυφερότητα των αλόγων προς τα παιδιά είναι συγκινητική και πραγματικά είναι τιμή των ανθρώπων που τόσο ευγενή πλάσματα δέχονται να συνεργάζονται με εμάς τους ανθρώπους κι ας τα ταλαιπωρούμε με το να τα περιορίζουμε σε κάποια στρέμματα γης και να τους επιβάλουμε να δουλεύουν... όμως στην προκειμένη περίπτωση η ταλαιπωρία τους έχει ως αποτέλεσμα τη Θεραπεία και λες και το γνωρίζουν, τα άλογα του Σ.Θ.Ι.Ε. είναι πολύ ήμερα και συνεργάσιμα στις συνεδρίες...
Πρέπει επίσης να τονίσω πως τα άλογα του Σ.Θ.Ι.Ε. είναι υγιέστατα, καλοταϊσμένα και τα προσέχουν σαν τα μάτια τους προσωπικό και εθελοντές.
Επισυνάπτω φωτογραφία του Amigo, ημίαιμου Αραβικού αλόγου, που είναι ο έρωτας μου στο Σ.Θ.Ι.Ε. :redface::inlove::)

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου) (Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Συνημμένα

• 01-11-08_1031.jpg
    01-11-08_1031.jpg
    158,3 KB · Εμφανίσεις: 4
  • 01-11-08_1035.jpg
    01-11-08_1035.jpg
    189,9 KB · Εμφανίσεις: 5
Επισυνάπτω φωτογραφία του Amigo, ημίαιμου Αραβικού αλόγου, που είναι ο έρωτας μου στο Σ.Θ.Ι.Ε. :redface::inlove::)
Υπέροχος είναι!! :inlove::inlove:
Τα λατρεύω τα άλογα, είναι καταπληκτικά ζώα... Και η μουσούδα τους είναι το πιο απαλό πράγμα που έχω χαϊδέψει στη ζωή μου! :happy:

Μαρακι μπραβο σου που προωθεις τετοια θεματα, θα συμβαλλω και γω οπως μπορω. :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back