Ismini
Διάσημο μέλος
Οι 10 Εντολές για τη φροντίδα της γάτας
- Οι κατοικίδιες γάτες καλό θα είναι να κοιμούνται μέσα στο σπίτι.
- Στις γάτες αρέσει μια καθαρή τουαλέτα – σε ποιον δεν αρέσει αυτό, άλλωστε;
- Η αφαίρεση των νυχιών μιας γάτας δε λύνει τα προβλήματα – τα δημιουργεί.
- Τα ονυχοδρόμια είναι ο καλύτερος φίλος μιας γάτας (και ο δικός σας!)
- Τα παράθυρα με φαρδιά περβάζια ή ένα τραπέζι κάτω από αυτά είναι η «τηλεόραση της γάτας».
- Όχι φωνές ή χτυπήματα. Η υπομονή κερδίζει όλες τις μάχες.
- Βρείτε χρόνο για να παίξετε με τη γάτα σας σε καθημερινή βάση.
- Χρησιμοποιείτε μια προληπτική θεραπεία αποπαρασίτωσης από ενδο και εξωπαράσιτα.
- Ο χαρακτηριστικός συριστικός ήχος που κάνει μια γάτα ή το ότι η γάτα σας είναι πολύ ήσυχη μπορεί να σημαίνει ότι νιώθει πόνο.
- Συμπεριφερθείτε στη γάτα σας όπως θα θέλατε να συμπεριφερθούν και σε σας: Με αγάπη.
Κρατήστε τη γάτα σας μέσα στο σπίτι
Σίγουρα, οι γάτες δρουν αυτάρεσκα και ανεξάρτητα, όμως σας χρειάζονται! Αν αφήνετε τη γάτα σας να βγαίνει εκτός σπιτιού, μπορεί να δεχτεί επίθεση από σκυλιά, να την κλέψουν κάποιοι που επιδίδονται σε κυνομαχίες για να τη χρησιμοποιήσουν ως «δόλωμα», κλέφτες που πουλάνε ζώα για πειράματα ή να τη δηλητηριάσει κάποιος που δε συμπαθεί τα ζώα ή που ενοχλείται, επειδή η γάτα σας κάνει βόλτες στο μπαλκόνι του ή στον κήπο του και σκάβει τα λουλούδια ή τις γλάστρες του. Το αποτέλεσμα θα είναι να περνάτε πολύ χρόνο και να ξοδεύετε χρήματα στον κτηνίατρο ή το χειρότερο, να μην ξαναδείτε τη γάτα σας.
Καθαρίστε πια το κουτί της άμμου!
Αν θέλετε η ψιψίνα σας να χρησιμοποιεί το κουτί της άμμου της, πρέπει να το διατηρείτε καθαρό. Καθαρίζετέ το τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, πρωί και απόγευμα. Έχετε περισσότερες από μια γάτα; Τότε, καλύτερα να έχετε περισσότερα από ένα κουτιά άμμου! Αν η γάτα σας λερώσει εκτός του κουτιού σημαίνει, ότι το κουτί είναι πολύ βρώμικο ή κάποια από τις γάτες σας σάς λέει «Έι, είμαι άρρωστη!»
Παρέχετε κατάλληλο φαγητό και φρέσκο νερό
Ακούγεται προφανές, όμως, θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολο είναι να ξεχάσετε να ελέγξετε το νερό της ψιψίνας σας, να καθαρίσετε τα μπολ της και να την ταϊσετε δυο φορές την ημέρα. Οι γάτες είναι σχολαστικές, δεν πίνουν βρώμικο νερό αλλά χρειάζονται αρκετό νερό για την πρόληψη μολύνσεων της ουροποιητικής οδού. Το φαγητό σε κονσέρβες θα βοηθήσει τη γατούλα να πάρει την υγρασία που χρειάζεται.
Μη θυμώνετε, αγοράστε παιχνίδια
Όταν η ψιψίνα μοιάζει να κάνει σαν τρελή ή να νιαουρίζει χωρίς λόγο, ίσως σημαίνει ότι θέλει να παίξετε μαζί της. Οτιδήποτε ακόμα και μια χάρτινη σακούλα ή μια ελαφριά μπάλα θα τραβήξει την προσοχή της. Λίγα λεπτά παιχνιδιού δίνουν στη γάτα την άσκηση που χρειάζεται και θα τη βοηθήσουν να κοιμηθεί ήρεμα τη νύχτα.
Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από τα νύχια τους
Είχατε ωραία έπιπλα όμως, τώρα έχουν μετατραπεί σε κουρέλια. Η αφαίρεση των νυχιών της γάτας σίγουρα ΔΕΝ είναι μια καλή λύση – απλά είναι η πιο ακριβή. Η αφαίρεση των νυχιών μπορεί να κάνει τις γάτες ανασφαλείς, δύστροπες και πιο επιρρεπείς στο να δαγκώνουν, καθώς δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα νύχια τους για να αμυνθούν. Επίσης, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με το κουτί της άμμου, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να καταστραφεί το χαλί σας! Προστατέψτε τα έπιπλά σας παρέχοντας ονυχοδρόμια στη γάτα σας και κόβοντας τις άκρες, την «καμπύλη» των νυχιών της κάθε δυο εβδομάδες. Βάλτε διπλής όψεως αυτοκόλλητη ταινία στα σημεία, όπου δε θέλετε να γρατζουνάει η γάτα σας – δε θα της αρέσει η αίσθηση της κόλλας στις πατούσες της.
Πηγαίνετε στον κτηνίατρο!
Με το να κρατάτε τη γάτα σας μέσα στο σπίτι προλαμβάνετε πολλές ασθένειες, όμως, μπορεί και πάλι να αρρωστήσει. Αν η γάτα σας είναι ληθαργική ή «γκρινιάρα», έχει διάρροια ή συχνούς εμετούς, δεν τρώει ή έχει «ατυχήματα» εκτός του κουτιού της άμμου, πηγαίνετέ την αμέσως στον κτηνίατρο. Οι «μικροαρρώστιες», ιδιαίτερα οι μολύνσεις της ουροποιητικής οδού, που είναι πολύ κοινές – μπορεί να γίνουν σοβαρές ή ακόμη και θανατηφόρες, αν δε λάβουν αμέσως κτηνιατρική φροντίδα.
https://www.interpet.gr/nea/recent_2005/neo1_241105.htm
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ που το μοιράστηκες --- πολύ σοφο!
Ειδικά το θέμα με την αφαίρεση των νυχιών με ενοχλεί πάρα πολύ.
Είναι σαν να κόβεις τα δάχτυλα ενός ανθρώπου και ακόμη χειρότερα
γιατί οι γατούλες έχουν τα νύχια τους ως όπλο.
Ευτυχώς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν είναι διαδεδομένη αυτή η μέθοδος.
Εδώ στην Αμερική πάλι -- οι ηλίθιοι τις έχουν κουτσουρέψει τις γάτες τους!!!
γγκρρρ
Το καλύτερο είναι (αν κάθεται η γατούλα) να τις τα κόβουμε λίγο στην άκρη ώστε να μην είναι πολύ μυτερά αλλά και πάλι αν έχεις το ποστ για να τα ξύνει δεν υπάρχει πρόβλημα.
Πολύ καλές συμβουλές !!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mela
Νεοφερμένο μέλος
Αλλά αυτό για την αυτοκόλλητη ταινία δεν μπορεί να ισχύσει για μας. Η Μέλα μόλις αντιληφθεί αυτοκόλλητο στο χώρο αρχίζει να το γλύφει σαν τρελλή και αλίμονο σε όποιον τολμήσει να της το πάρει

Ismini
Διάσημο μέλος
!!!!!Αρχική Δημοσίευση από mela:Ευχαριστούμε Ismini μου για τις συμβουλές. Πολύ χρήσιμες ειδικά εκεί που αναφέρεται για την ύπαρξη δύο γατιών.![]()
Αλλά αυτό για την αυτοκόλλητη ταινία δεν μπορεί να ισχύσει για μας. Η Μέλα μόλις αντιληφθεί αυτοκόλλητο στο χώρο αρχίζει να το γλύφει σαν τρελλή και αλίμονο σε όποιον τολμήσει να της το πάρει![]()
Εγω παντως θα το δοκιμασω το αυτοκολλητο. Βεβαια οταν παρουμε καινουργιο καθιστικο. Το τωρινο ειναι σε αθλια κατασταση (απο νυχιες φυσικα). Στο προηγουμενο σπιτι που ειχαμε μοκετα παντου, ο Σιβα την ειχε μετατρεψει σε φλοκατη. Αλλο επισης που κανει ειναι να χωνεται κατω απο το κρεββατι και να ξυνει τα νυχια του στο στρωμα (απο κατω)! Εκει που κοιμομαστε ακουμε ΚΡΑΚ ΚΡΑΚ και νομιζουμε οτι θα διαλυσει το κρεββατι!!!
Αυτες τις μερες θα φερω ονυχοδρομιο, αλλα δεν το βλεπω να "πιανει" το κολπο. Γιατι εχω ακουσει οτι το να ξυνουν τα νυχια τους ειναι ενας τροπος να οριζουν την περιοχη τους (το κανουν ολα τα αιλουροειδη στα δεντρα). Εκτος απο το μαρκαρισμα!!! (Τι να κανω? Μου βγηκε πολυ "ιδιοκτητης" αυτος ο γατος!)
ΥΣ. Vicki πραγματι η αφαιρεση νυχιων πρεπει να ειναι αμερικανικη πατεντα. Μια φιλη μου περιεγραφε μια Ελληνοαμερικανα που ειχε φερει στον κτηνιατρο τη γατα της για αφαιρεση. Και ηθελε, λεει, πολυ να την κρατησει γιατι πιστευε οτι ειναι η Μετεμψυχωση του μακαριτη αντρα της!

anabou
Διάσημο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder
Προσωπικά με ενοχλούν γενικεύσεις του στυλ "οι ηλίθιοι οι αμερικάνοι", "είναι τρελοί οι αμερικάνοι" κλπ.
Άσε που κανένας απ'όσους ξέρω στην Αμερική δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο στη γάτα του οπότε μάλλον δεν είναι τόσο συνηθισμένο...

vicki v.
Δραστήριο μέλος
Πάντως, όποιον έχω συναντήσει εδώ ή στα αμερικανικά φόρουμ μιλούν για declawing - αφαίρεση των νυχιών. Έπρεπε να δείτε τη φρίκη στο πρόσωπό μου όταν πήγα επίσκεψη σε ένα σπίτι και χάιδευα τον απίστευτο γάτο τους και μου είπαν "Μην τον φοβάσαι του τα έχουμε βγάλει τα νύχια"

Έμεινα! Δεν είχα ακούσει αυτή τη μέθοδο ποτέ! μου κανε κάτι σε χούντα και βασανιστήρια μππρρρρ
Ωστόσο έχεις δίκιο ότι έχουν αρχίσει να ενημερώνονται και όλο και περισσότεροι κτηνίατροι κι εδώ στην Αμερικη λένε όχι στην αφαίρεση των νυχιών. Άντε μακάρι να τη σταματήσουν αυτήν την τρέλα

Subject to change
e-steki.gr Founder
vicki v.
Δραστήριο μέλος

mela
Νεοφερμένο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από vicki v.:Πάντως η αυτοκόλλητη ταινία κάνει δουλειά...Τουλάχιστον για τη Σβουρίτσα όταν ήταν πιο μικρή, όπου δεν ήθελα να πάει, αυτοκόλλητη ταινία και ούτε πλησίαζε
Τί καλά...
πόσο σε ζηλεύω.. μακάρι να έβρισκα κι εγώ κάτι που θα κρατούσε τη Μέλα μακρυά από τον ολοκαίνουργιο καναπέ! Οι προηγούμενοι είχαν καταστραφεί από την Μπλάκυ και τους αποτέλειωσε η Μέλα

anabou
Διάσημο μέλος
Χάριν αστεϊσμού το είπα καλέ... Πώς λέει στο Αστερίξ "Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι". Δεν είναι δυνατόν όλοι οι Αμερικάνοι να είναι τρελοίΑρχική Δημοσίευση από Michelle:Έχω την εντύπωση οτι και στην Αμερική απαξιώνεται αυτή η μέθοδος, απλά όσο αυξάνονται οι κάτοικοι μιας χώρας, τόσο αυξάνεται αναλογικά και οποιοδήποτε φαινόμενο.
Προσωπικά με ενοχλούν γενικεύσεις του στυλ "οι ηλίθιοι οι αμερικάνοι", "είναι τρελοί οι αμερικάνοι" κλπ.
Άσε που κανένας απ'όσους ξέρω στην Αμερική δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο στη γάτα του οπότε μάλλον δεν είναι τόσο συνηθισμένο...![]()

Ismini
Διάσημο μέλος
τελειο ντεκορ!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
αναγκαίο κακό
Ismini
Διάσημο μέλος

anabou
Διάσημο μέλος
! Το πώς άντεξε ο εκτυπωτής τα 8.5 κιλά του δεν ξέρω...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Και μιλαμε για γερη σιδερωστρα! Παλι ξεφυγαμε απ' το θεμα...

lucky11029
Νεοφερμένο μέλος
Ειχαμε το ιδιο προβλημα,οταν αλλαξαμε σπιτι και πεταξαμε τον τον χιλιομαδημενο καναπε μας.Ψεκασαμε τον καινουργιο καναπε με σπρει 'Stay away' και πηραμε ονυχοδρομιο που πανω του τριψαμε ενα βοτανο για το οποιο ξετρελενονται οι γατες, Κatzen-minze εγραφε το κουτι.Ο Τουλης Λακης δεν ξεκολαγε απο το ονυχοδρομιο,εμαθε να το χρησιμοποιει και ο καινουργιος καναπες εμεινε...καινουργιος.Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο.Αρχική Δημοσίευση από mela:Τί καλά...πόσο σε ζηλεύω.. μακάρι να έβρισκα κι εγώ κάτι που θα κρατούσε τη Μέλα μακρυά από τον ολοκαίνουργιο καναπέ! Οι προηγούμενοι είχαν καταστραφεί από την Μπλάκυ και τους αποτέλειωσε η Μέλα
![]()
![]()
![]()
maxi2
Δραστήριο μέλος
Βέβαια η καρέκλα του Η/Υ είναι άλλη ιστορία... Η πλάτη της καρέκλας είναι το τέλειο ονυχοδρόμιο και για τους 2 καθώς και το πάνω μέρος της πλάτης ήταν κάποτε και το παρατηρητήριο του Ασπρούλιακα... Τώρα που να χωρέσει να κάτσει..
Απο τότε που πήραμε το ονυχοδρόμιο ο Ζιζού πάει εκεί αλλά ο Ασπρούλης μερικές φορές πάει ακόμα στην πλάτη της καρέκλας. Την κρατάω μόνο γι΄αυτό τον λόγο. (Η καινούργια καρέκλα έγινε κάθισμα για ρούχα στην κρεβατοκάμαρα)....

Συνημμένα
vicki v.
Δραστήριο μέλος

maxi2
Δραστήριο μέλος
Τι τέλεια φωτό!
![]()
Του άρεσε πολύ να κάθεται εκεί και να χαζεύει στο παράθυρο με τις ώρες.. Τώρα πια.... δεν χωράει ολόκληρος.. όταν ανεβαίνει (πρέπει να κάθεται κάποιος για να κρατάει το βάρος) ο μισός πισινός του είναι έξω....
'Αλλωστε τώρα βγαίνουν στο "γατομπάλκονο"...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool