ria23
Διάσημο μέλος
Η Σωτηρια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών και μας γράφει από Καλλιθέα (Αττική). Έχει γράψει 2.369 μηνύματα.
15-09-08
10:34
να και κατι χρησιμο που διαβασα:
Ακούγεται προφανές, όμως, θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολο είναι να ξεχάσετε να ελέγξετε το νερό της ψιψίνας σας, να καθαρίσετε τα μπολ της και να την ταϊσετε δυο φορές την ημέρα. Οι γάτες είναι σχολαστικές, δεν πίνουν βρώμικο νερό αλλά χρειάζονται αρκετό νερό για την πρόληψη μολύνσεων της ουροποιητικής οδού. Το φαγητό σε κονσέρβες θα βοηθήσει τη γατούλα να πάρει την υγρασία που χρειάζεται.
Μη θυμώνετε, αγοράστε παιχνίδια
Όταν η ψιψίνα μοιάζει να κάνει σαν τρελή ή να νιαουρίζει χωρίς λόγο, ίσως σημαίνει ότι θέλει να παίξετε μαζί της. Οτιδήποτε ακόμα και μια χάρτινη σακούλα ή μια ελαφριά μπάλα θα τραβήξει την προσοχή της. Λίγα λεπτά παιχνιδιού δίνουν στη γάτα την άσκηση που χρειάζεται και θα τη βοηθήσουν να κοιμηθεί ήρεμα τη νύχτα.
Πηγαίνετε στον κτηνίατρο!
Με το να κρατάτε τη γάτα σας μέσα στο σπίτι προλαμβάνετε πολλές ασθένειες, όμως, μπορεί και πάλι να αρρωστήσει. Αν η γάτα σας είναι ληθαργική ή «γκρινιάρα», έχει διάρροια ή συχνούς εμετούς, δεν τρώει ή έχει «ατυχήματα» εκτός του κουτιού της άμμου, πηγαίνετέ την αμέσως στον κτηνίατρο. Οι «μικροαρρώστιες», ιδιαίτερα οι μολύνσεις της ουροποιητικής οδού, που είναι πολύ κοινές – μπορεί να γίνουν σοβαρές ή ακόμη και θανατηφόρες, αν δε λάβουν αμέσως κτηνιατρική φροντίδα.

Οι 10 Εντολές για τη φροντίδα της γάτας
- Οι κατοικίδιες γάτες καλό θα είναι να κοιμούνται μέσα στο σπίτι.
- Στις γάτες αρέσει μια καθαρή τουαλέτα – σε ποιον δεν αρέσει αυτό, άλλωστε;
- Η αφαίρεση των νυχιών μιας γάτας δε λύνει τα προβλήματα – τα δημιουργεί.
- Τα ονυχοδρόμια είναι ο καλύτερος φίλος μιας γάτας (και ο δικός σας!)
- Τα παράθυρα με φαρδιά περβάζια ή ένα τραπέζι κάτω από αυτά είναι η «τηλεόραση της γάτας».
- Όχι φωνές ή χτυπήματα. Η υπομονή κερδίζει όλες τις μάχες.
- Βρείτε χρόνο για να παίξετε με τη γάτα σας σε καθημερινή βάση.
- Χρησιμοποιείτε μια προληπτική θεραπεία αποπαρασίτωσης από ενδο και εξωπαράσιτα.
- Ο χαρακτηριστικός συριστικός ήχος που κάνει μια γάτα ή το ότι η γάτα σας είναι πολύ ήσυχη μπορεί να σημαίνει ότι νιώθει πόνο.
- Συμπεριφερθείτε στη γάτα σας όπως θα θέλατε να συμπεριφερθούν και σε σας: Με αγάπη.
Ακούγεται προφανές, όμως, θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολο είναι να ξεχάσετε να ελέγξετε το νερό της ψιψίνας σας, να καθαρίσετε τα μπολ της και να την ταϊσετε δυο φορές την ημέρα. Οι γάτες είναι σχολαστικές, δεν πίνουν βρώμικο νερό αλλά χρειάζονται αρκετό νερό για την πρόληψη μολύνσεων της ουροποιητικής οδού. Το φαγητό σε κονσέρβες θα βοηθήσει τη γατούλα να πάρει την υγρασία που χρειάζεται.
Μη θυμώνετε, αγοράστε παιχνίδια
Όταν η ψιψίνα μοιάζει να κάνει σαν τρελή ή να νιαουρίζει χωρίς λόγο, ίσως σημαίνει ότι θέλει να παίξετε μαζί της. Οτιδήποτε ακόμα και μια χάρτινη σακούλα ή μια ελαφριά μπάλα θα τραβήξει την προσοχή της. Λίγα λεπτά παιχνιδιού δίνουν στη γάτα την άσκηση που χρειάζεται και θα τη βοηθήσουν να κοιμηθεί ήρεμα τη νύχτα.
Πηγαίνετε στον κτηνίατρο!
Με το να κρατάτε τη γάτα σας μέσα στο σπίτι προλαμβάνετε πολλές ασθένειες, όμως, μπορεί και πάλι να αρρωστήσει. Αν η γάτα σας είναι ληθαργική ή «γκρινιάρα», έχει διάρροια ή συχνούς εμετούς, δεν τρώει ή έχει «ατυχήματα» εκτός του κουτιού της άμμου, πηγαίνετέ την αμέσως στον κτηνίατρο. Οι «μικροαρρώστιες», ιδιαίτερα οι μολύνσεις της ουροποιητικής οδού, που είναι πολύ κοινές – μπορεί να γίνουν σοβαρές ή ακόμη και θανατηφόρες, αν δε λάβουν αμέσως κτηνιατρική φροντίδα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
popitsa
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Πηνελόπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 169 μηνύματα.
15-09-08
10:54
μπράβο Ρία!ωραιο θέμα!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prince
Διάσημο μέλος
Η Σταυρούλα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 2.368 μηνύματα.
15-09-08
14:00
Χτεσ βράδυ κατσάδιασα 'ασχημα το φίλο μου γιατί μου είπε ότι ο γάτος του είχε δύο μέρες διάρροια... και του έκανε αίσθηση οτι δεν προλάβαινε να πάει στη λεκάνη του.... Μετά τις φωνές που έφαγε, έκοψε την ξηρά τροφή στο γάτουλι, του βρασε αξημέρωτα κοτοπουλάκι (χωρίς καρυκεύματα) του βαλε λίγο, του δωσε και λιγο χλίαρό ζωμό και σήμερα το πρωί 8.55 ήταν στον κτηνίατρο (ο οποίος επίσης τον έψαλε, τονίζοντάς του ότι οι γάτες πεθαίνουν από διάρροια). Κυκλοφορεί γατοίωση που φέρνει διάρροια είπε αυτός. Προσοχή λοιπόν (του κακομοίρη του γάτου του συνέστησε κοτοπουλάκι για 8-10 μερες και μετά σταδιακή επανένταξη στην ξηρά τροφή)
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Η Νίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7.967 μηνύματα.
15-09-08
15:33
ria ευχαριστουμε πολυ για τους κανονες.Υπαρχει σχετικο link? 
prince ευχομαι γρηγορη αναρωση στο γατακι του φιλου σου.
Ξερει κανεις κατι παραπανω για αυτην την γατοιωση?

prince ευχομαι γρηγορη αναρωση στο γατακι του φιλου σου.
Ξερει κανεις κατι παραπανω για αυτην την γατοιωση?

prince
Διάσημο μέλος
Η Σταυρούλα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 2.368 μηνύματα.
15-09-08
17:22
εγώ όχι. απλά ξέρεις ορισμένες φορές όσο κι αν αγαπάμε το ζωάκι μας, από άγνοια το αφήνουμε να κυνδινεύει... και γώ δεν ήξερα πολλά πριν μπώ εδώ μέσα... αλλά πραγματικά μετά από το λίγο καιρό εδώ μέσα, χτες βγήκα από τα ρούχα μου....
julia
Διακεκριμένο μέλος
Η julia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Λεωνίδι (Αρκαδία). Έχει γράψει 7.021 μηνύματα.
15-09-08
17:27
Όσο μαθαίνεις δεν ξέρω ΤΟΣΟ καλύτερα ή χειρότερα....
Βλέπω από τον εαυτό μου...εντάξει ξέρω πλέον τα βασικά αν μου τύχει τίποτα... αλλά και η γνώση.. με βγάζει και μενα εκτός εαυτού αν δω δεμένο και σκελετωμένο σκυλάκι ή τραυματισμένο γατάκι, αστείρωτο να γεννοβολάνε κλπ κλπ... και γίνομαι δυστυχώς γραφική...

Βλέπω από τον εαυτό μου...εντάξει ξέρω πλέον τα βασικά αν μου τύχει τίποτα... αλλά και η γνώση.. με βγάζει και μενα εκτός εαυτού αν δω δεμένο και σκελετωμένο σκυλάκι ή τραυματισμένο γατάκι, αστείρωτο να γεννοβολάνε κλπ κλπ... και γίνομαι δυστυχώς γραφική...

ria23
Διάσημο μέλος
Η Σωτηρια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών και μας γράφει από Καλλιθέα (Αττική). Έχει γράψει 2.369 μηνύματα.
15-09-08
20:26
ria ευχαριστουμε πολυ για τους κανονες.Υπαρχει σχετικο link? 
λοιπον σχετικο link ειναι:https://www.interpet.gr/nea/recent_2005/neo1_241105.htm

λοιπον σχετικο link ειναι:https://www.interpet.gr/nea/recent_2005/neo1_241105.htm
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum