Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
mimikaki
Διάσημο μέλος
Ας χρησιμοποιήσουν τον χρυσό για να ξαναφυτέψουν δεντράκια στα καμένα,ή να τα δώσουν στους αγρότες που πεινάνε, και να φτιάξουν μια κοινωνία πιό ανθρώπινη και όχι μια κοινωνία μόνο για να βγάζουν κάποιοι 2-3 εκατομύρια!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yodaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να χτίσουν κανένα μουσείο τοσα αρχαία έχουμε ΑΜΑ ντε και καλα θέλουν ΠΟΛΟ ΕΛΞΗΣ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Evelia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ας δουν οι εκεί ενδιαφερόμενοι αν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης και ποιο? Αν όχι η απάντηση είναι σαφής. Όσο για τον πόλο, ένα μουσείο δν είναι απλό πράγμα όταν διεθνώς τα μουσεία κλείνουν γιατί δεν τα βγάζουν πέρα. Το μουσείο πρέπει να υπάρχει αλλά δεν αρκεί.
yodaki
Εκκολαπτόμενο μέλος

Sorry, αλλά εξαφανίστηκαν όλα τα τοπία που έζησα σαν παιδι και δεν πιστεύω οτι πρακτικα τα δύο θεματα έχουν διαφορα.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Για τη μερίδα ντόπιων που μπορεί να θέλουν τα χρυσωρυχεία γιατί θα δουλεύουν και θα βγάζουν μεροκάματο, προσωπικά προβλέπω ένα από τα δυο.
- Θα προσλάβουν στην αρχή όσο το δυνατόν περισσότερους για να δείξουν καλό πρόσωπο, και σταδιακά θα τους αντικαταστήσουν με βούλγαρους για πιο χαμηλά μεροκάματα. Θα τρέχουν οι απολυμένοι στα δικαστήρια γιατί θα έχει παραβιαστεί η συμφωνία (φαντάζομαι θα γίνει τέτοια) να δουλεύει ένας ελάχιστος αριθμός ανθρώπων από την περιοχή και άκρη δεν θα βρίσκουν.
- Θα βγουν από τη δουλειά αυτή με σακατεμένη την υγεία τους και καλύτερη ζωή δεν πρόκειται να δουν.
Σύμφωνα με αυτά
Και μ αυτά
Ismini
Διάσημο μέλος
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα ελληνικά μουσεία είναι κερδοφόρα παρόλο που είναι κρατικά και μασάνε από εκατο μπάντες και πέρνουν κονδίλια!!!!! Ξέρετε πόσα εισητήρια κόβουν εκατομύρια. Ξέρετε πόσες θέσεις ερασίας είναι πολλές και για επιστήμονες που τους έχουμε και κάθονται και για ανείδικευτους.
Nα μου επιτρέψεις να ξέρω κάτι από μουσεία. Όσα λες δεν είναι ακριβή. Δεν νομίζω να έχεις ιδέα από μουσεία και από το τι τραβάνε για να σταθούν. Κάποια εθνικά στην Αθήνα ίσως έχουν καλύτερη τύχη αλλά δεν είναι όλα το ίδιο. Όσους επιστήμονες τους έχετε να κάθονται δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Εγώ γνωρίζω μόνον επιστήμονες που τρέχουν και δεν προκάνουν.
Τέλος πάντων. Το θέμα Θράκη δεν είναι απλό. Δε γνωρίζω από ορυχεία χρυσού και δεν ξέρω τι σημαίνουν όσα λέτε. Ότι στο σύστημά μας το κέρδος έχει τον πρώτο λόγο, το πιστεύω ακράδαντα. Ωστόσο καμιά πρόταση έχετε ως κάτι θετικό?
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ έχω. Να μην γίνουν τα χρυσωρυχεία, και δεν πρόκειται να πάθουμε τίποτα αν δεν αναπτυχθούμε.
Eντάξει Θανάση, ας μην "αναπτυχθούμε" αλλά έστω ας αναπτυχθούμε. Δε λέω με τα χρυσωρυχεία, αλλά κάτι πρέπει να παράγουμε και μεις αξιοπρεπώς ως χώρα. Τι δηλαδή, ευχαριστημένος είσαι από την οικονομία και την κοινωνία μας?
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Για να ελπίζει το περιβάλλον ότι θα σωθεί πρέπει να γίνουμε ολιγαρκείς.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Πάντως Θανάση, δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να επιστρέψουμε στον Τρίτο Κόσμο, καταλαβαίνεις τι εννοώ [βλ.:Για να ελπίζει το περιβάλλον ότι θα σωθεί πρέπει να γίνουμε ολιγαρκείς].
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτό αλήθεια είναι η καμαριέρα της Αμερικής είμαστε.Η χώρα μας, όσο κι αν ακούγεται ακραίο, δεν έχει επιλογή παρά να είναι παρά ο υπηρ. των Η.Π.Α. στην περιοχή με ελάχιστα περιθώρια κίνησης στο διπλωματικό-πολιτικό πεδίο. Το μέλλον θα δείξει....
Πάντως Θανάση, δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να επιστρέψουμε στον Τρίτο Κόσμο, καταλαβαίνεις τι εννοώ [βλ.:Για να ελπίζει το περιβάλλον ότι θα σωθεί πρέπει να γίνουμε ολιγαρκείς].
Λέει όμως ότι δεν θα γίνει τίποτα αν δεν το θελήσει ο τοπικός πληθυσμός, (αν και δεν ξέρω τι θέλει ο κόσμος τελικά) μας δουλεύουν λες; Από την άλλη λέει ότι η κυβέρνηση είναι που θα πει την τελευταία λέξη, δεν είναι λέει η εταιρία που θα πείσει την τοπική κοινωνία αλλά η κυβέρνηση η οποία θα πει να φύγουμε ή να μείνουμε, μια που είμαστε νόμιμοι με τη βούλα του τότε νομάρχη. Μας τραβάνε ψιλό γαζί οι χρυσοθήρες.
Ολιγαρκείς πάντως δεν σημαίνει τριτοκοσμική κατάσταση (ο τρίτος κόσμος δεν έχει ούτε υλικά αγαθά ούτε περιβάλλον, και πολλά άλλα του λείπουν που δεν είναι υλικά).
Έχουμε γίνει σαν το Μίδα το ξέρεις το παραμύθι με το Μίδα; Στο τέλος θα έχουμε μόνο λεφτά δεν θα έχουμε να φάμε να πιούμε και να αναπνεύσουμε.
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτό αλήθεια είναι η καμαριέρα της Αμερικής είμαστε.
Λέει όμως ότι δεν θα γίνει τίποτα αν δεν το θελήσει ο τοπικός πληθυσμός, (αν και δεν ξέρω τι θέλει ο κόσμος τελικά) μας δουλεύουν λες; Από την άλλη λέει ότι η κυβέρνηση είναι που θα πει την τελευταία λέξη, δεν είναι λέει η εταιρία που θα πείσει την τοπική κοινωνία αλλά η κυβέρνηση η οποία θα πει να φύγουμε ή να μείνουμε, μια που είμαστε νόμιμοι με τη βούλα του τότε νομάρχη. Μας τραβάνε ψιλό γαζί οι χρυσοθήρες.]
Ολιγαρκείς πάντως δεν σημαίνει τριτοκοσμική κατάσταση (ο τρίτος κόσμος δεν έχει ούτε υλικά αγαθά ούτε περιβάλλον, και πολλά άλλα του λείπουν που δεν είναι υλικά).
Έχουμε γίνει σαν το Μίδα το ξέρεις το παραμύθι με το Μίδα; Στο τέλος θα έχουμε μόνο λεφτά δεν θα έχουμε να φάμε να πιούμε και να αναπνεύσουμε.
Λέω ότι η κυβέρνηση θα παίξει στην υπάρχουσα σκακιέρα και θέλει να κάνει ανάπτυξη χρησιμοποιώντας τους "χρυσοθήρες" (ιδιωτικός τομέας-στον καπιταλισμό είμαστε) και είμαι βέβαιη ότι κάτι τους έχει υποσχεθεί. Για το λόγο αυτό έδωσαν κι αυτοί τόσα εκατομύρια για την έρευνα που ήδη έκαναν. Αυτό που τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση ρητά ή μη σημαίνει:
Κάνετε εσείς την έρευνα και άνάλογα θα κινηθούμε.
Και στη συνέχεια:
Αφού η έρευνα απέδωσε προετοιμάσετε εσείς τον κόσμο κάνετε ζύμωση διότι εμείς ούτε μπορούμε ούτε πρέπει να το κάνουμε αυτό (πολιτικό κόστος κ.α.). Αν πετύχετε να πείσετε προχωράμε.
Κάπως έτσι νομίζω πάιζεται το παιχνίδι.
Ζύμωση, ωρίμανση, πες - πες κάτι θα γίνει. Στις μοντέρνες διαπραγματεύσεις οι παίκτες πρέπει να ωφεληθούν και οι δύο αλλοιώς το παιχνίδι χαλάει. Γι αυτό οι "χρυσοθήρες" θέλουν το διάλογο για να παίξει και η τοπική κοινωνία (δια των εκπροσώπων της βέβαια) έτσι ώστε να γίνουν μέρος του παιχνιδιού και να μη χαλάσουν οι διαπραγματεύσεις. Δε βλέπεις που μερικοί λένε "όχι" αδιαπραγμάτευτα? Αυτοί δε θέλουν να μπουν στο παιχνίδι γιατί ξέρουν ότι είναι αδύναμοι και φοβούνται (δικαίως) μη γίνουν από την πλευρά κράτος-τοπική κοινωνία χοντρά λάθη.
Κάτι άλλο: Τα Βαλκάνια είναι γεμάτα πολύτιμα και σημαντικά μέταλλα -είναι μεγάλη ιστορία / υπάρχουν μελέτες κτλ ιστορικές μαρτυρίες- και γι αυτό ήταν πάντα επίζηλη περιοχή (Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Οθωμανοί, Αυστροουγκαρία, Αγγλία/Γερμανία, τώρα ΗΠΑ κτλ). Φαίνεται ότι το χοντρό παιχνίδι είναι ακόμη μπροστά μας. Δε βλέπεις τον ανταγωνισμό μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσσίας σε σχέση με Κόσοβο και Καυκασία? Οι πρώτοι έχουν εγκαταστήσει τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση τους στην Ευρώπη έξω από την Πρίστινα προς τα ανατολικά κι οι δεύτεροι περιμένουν την αποτυχία των συνομιλιών για να προσδέσουν στο άρμα τους τη Σερβία (ως μαύρη τρύπα). Φυσικά οι λαοί θα την πληρώσουν.
Ναι, σαν τον Μήδα συμφωνώ. Και επιπλέον αποβλακωμένοι, έρμαια.... Είμαστε βλέπεις επιρεπείς...Αλλά πες μου ένα πρότυπο να καταλάβω πως εννοείς να γίνουμε.
Τέλος πάντων σόρυ! Μ' έπιασε πολυλογία ....
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Λέω μόνο ότι δεν θα πάθουμε τίποτα αν δεν αποκτήσουμε περισσότερα λεφτά. Όπως όλα έτσι και η απόκτηση χρημάτων έχει το κόστος της που τις περισσότερες φορές δεν λογαριάζεται, ας το λογαριάσουμε και μια φορά.Αλλά πες μου ένα πρότυπο να καταλάβω πως εννοείς να γίνουμε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool