Ψάχνω γατούλα με χαρακτήρα ;)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

marafetis

Νεοφερμένο μέλος

Ο Αλέξης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Γειαααα!λοιπον!ελπίζω να μην παρεξηγηθώ αλλά ψάχνω για γατούλα που να έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα σημάδια της για την συμπεριφορά της.
Απο εκεί και πέρα μιλάμε!
Το βασικό μου ζήτημα είναι λόγω άγχους προτάρη να υπάρχει η δυνατότητα "δοκιμής" αν μου επιτρέπεται ο όρος χωρίς να προσβάλω την ψυχούλα τους!:) ευχαριστω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορείς να κοιταξεις στην κατηγορία χαριζονται η να πας σε καποια φιλοζωικη οπου θα σε κατατοπισουν πληρως για το.χαρακτηρα του μικρου σου φιλου..επισης τα πιο μεγαλα σε ηλικια εχουν κανει εμβολιασμους κ αποπατασιτωσεις ακομα κ στριρωση οποτε εχεις ενα ακομα.οφελος;)τωρα να.το ξαναγυρισεις θα γινετε πιστεύω αλλα γιατι να κανεις πισωγυρίσματα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φίλε μου καταλαβαίνω το άγχος του πρωτάρη, γιατί και εγώ απέκτησα πριν 7 μήνες για πρώτη φορά έναν γατούλη. Αυτό που θα ήθελα να σε συμβουλεύσω είναι να είσαι σίγουρος πρώτα ότι εσύ θες να αποκτήσεις ένα γατάκι και ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις του να έχεις ένα ζώο.

Σίγουρα σε σύγκριση με τα σκυλιά, η γάτα σαν κατοικίδιο είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, ακόμα και δυσκολίες μερικές φορές.
Προς θεού, δεν στα λέω όλα αυτά για να σε αποθαρρύνω, αυτά που σου προσφέρει είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερα και περισσότερα από αυτά που απαιτεί. Απλά θα ήταν πολύ άσχημο να πάρεις ένα γατάκι για λίγες μέρες, να νιώσει τι σημαίνει σπίτι και αγάπη και μετά να το γυρίσεις πίσω...
Αυτή είναι απλά η γνώμη μου βέβαια, δεν σημαίνει ότι είναι και η σωστή.

Φιλικά πάντα!

Γειαααα!λοιπον!ελπίζω να μην παρεξηγηθώ αλλά ψάχνω για γατούλα που να έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα σημάδια της για την συμπεριφορά της.
Απο εκεί και πέρα μιλάμε!
Το βασικό μου ζήτημα είναι λόγω άγχους προτάρη να υπάρχει η δυνατότητα "δοκιμής" αν μου επιτρέπεται ο όρος χωρίς να προσβάλω την ψυχούλα τους!:) ευχαριστω
Δεν νομιζω να σε παρεξηγησει κανεις για το αγχος σου, γνωμη μου ειναι οτι εφοσον ξερεις και εχεις διαβασει καποια βασικα πραγματα τοτε προχωρα αφοβα και δεν θα το μετανιωσεις.
Γνωμη μου ειναι οτι οι δυσκολιες ειναι αυτες που σε δενουν περισσοτερο με τα ζωα, ειμαι σιγουρος οτι οταν θα φτασεις να επιλεξεις το γατακι δεν θα θελεις να το γυρισεις ;)

Απο περιεργεια τι σε προβληματιζει ?

Συμφωνώ με τους έτερους ΄γατολαλήσαντες'! Αν έχεις εντοπίσει αυτά που σε αγχώνουν κ τα συζητήσεις με άλλους που έχουν γάτες, θα μπορέσεις να καταλάβεις αν είσαι πραγματικά έτοιμος για ζωάκι. Θεωρώ ότι αν κάποιος σου εμπιστευτεί γατάκι για να το υιοθετήσεις και για κάποιο σοβαρό λόγο δεν δουλέψει (αλλά σοβαρό όχι με π.χ. την παραμικρή ζωηράδα, άντε πανικοβαλλόμαστε), οι περισσότεροι είναι διατεθειμένοι να τα πάρουν πίσω γιατί φυσικά δεν θα μείνει το ζωάκι στο δρόμο ούτε θα είναι ευτυχισμένο σ'ενα σπίτι που δεν θα το θέλουν πια. Βέβαια υπάρχει κι η άλλη επιλογή, αν δεν μπορέσεις να κρατήσεις τη γατούλα να ψάξεις εσύ πλέον να της βρεις καινούριο σπίτι αντί να την δώσεις πίσω.
Πάντως μην το φοβάσαι τόσο (εκτός αν έχεις κάποιο πολύ συγκεκριμένο ειδικό λόγο), συνήθως ξετρελλαίνεσαι κ δεν μπορείς να διανοηθείς ότι θα το δώσεις πίσω! :)

Δεν ξέρω τι χαρακτήρα ψάχνεις ακριβώς, αλλά έχω δύο:

https://www.mypetz.gr/threads/Χαρίζεται-ο-Χαλβάς.234392/ ---> ο Χαλβάς, όνομα και πράγμα, πολύ τρυφερή ψυχή, χαδιάρης και έχει ανάγκη από την ανθρώπινη παρουσία.

https://www.mypetz.gr/threads/Χαρίζεται-το-Κουκί.234391/ ----> το Κουκί, μάνα του Χαλβά, είναι ένα γατί πολύ αστείο και στο κόσμο του. Επίσης χαδιάρα.

Άμα θέλεις να τα συναντήσεις στείλε μου pm (βρισκόμαστε Αθήνα)

Πριν 5 μήνες απέκτησα και εγώ το πρώτο μου γατάκι :clapup:. Πρέπει να σου πω ότι είχα ακριβώς τους ίδιους δισταγμούς μα εσένα... Φοβόμουνα μήπως μου δημιουργεί προβλήματα, μήπως δεν τα πηγαίνουμε καλά ή απλώς αλλάξω γνώμη και θελήσω να το γυρίσω. Το άγχος μου εμένα ήταν κυρίως τις δυο-τρεις πρώτες μέρες, που την έφερα στο σπίτι. Όλοι οι φόβοι και το άγχος όχι μόνο έφυγαν, αλλά τώρα πια περνάω υπέροχα με το μικρό μου Κριγιάκι παρά τις υπέροχες σκανταλιές που μου σκαρώνει...!
Γνώμη μου είναι ότι αν το έχεις πάρει απόφαση, πήγαινε και διάλεξε το γατάκι που πράγματι σου ταιριάζει. Και εγώ δεν πήρα το πρώτο γατάκι που είδα :redface:... Ήθελα να βρω το καταλληλότερο! Αν πάλι έχεις δισταγμό, άφησέ το και θα δεις ότι από μόνο του θα έρθει στο δρόμο σου... Υπάρχουν πάντως αμέτρητα γατάκια, που μπορείς να δεις και χρειάζονται ένα ζεστό σπίτι.
Καλό ψάξιμο...!!! :)

Βασικά πιστεύω ότι για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε πρέπει να μας πεις τι γατούλα θα ήθελες να έχεις. Ναι μεν να έχει διαμορφώσει χαρακτήρα, αλλά προς ποια κατεύθυνση;Να είναι ζωηρό, να είναι χαδιάρικο, να είναι παιχνιδιάρικο, να μην κάνει ζημιές, να τα πηγαίνει καλά με σκύλους, με παιδιά;;;Γενικώς πρέπει να μας βοηθήσεις με το τι ακριβώς ψάχνεις!
Δεν είναι κακό να αφήσεις περιθώριο να το δώσεις πίσω, αν κάτι δεν δουλέψει στην συμβίωση, αλλά θα πρέπει να ξέρεις επακριβώς και να ενημερώσεις και αυτόν που θα σου δώσει την γατούλα, τι σημαίνει για σένα, ότι δεν πάει καλά η συμβίωση. Για παράδειγμα αν σημαίνει ότι βγάζει παραπάνω τρίχες από όσες υπολόγιζες, μπορεί να μην θέλει κάποιος να σου εμπιστευτεί μια γατούλα. Επίσης θα σε συμβούλευα, αν θέλεις να αφήσεις ανοιχτό το περιθώριο επιστροφής, να μην πάρεις από τον δρόμο ή καταφύγιο, διότι αν την επιστρέψεις μετά, θα είναι σκληρό για αυτήν.Καλύτερα να πάρεις κάποια γατούλα που ήδη φιλοξενείται, οπότε θα πάει από σπίτι σε σπίτι. Επίσης μια ιδέα είναι να φιλοξενήσεις εσύ μια γατούλα, που είναι προς υιοθεσία και να δεις πως μπορείς να συμβιώσεις μαζί της. Αν τα πάτε καλά, την κρατάς, αλλιώς συνεχίζεται η προώθηση της για υιοθεσία.
Νομίζω πάντως και εγώ ότι αν έχεις ενημερωθεί καλά για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μιας γάτας, δεν πρόκειται να έχεις ιδιαίτερες εκπλήξεις.
Ο,τι πληροφορία χρειαστείς πάντως, εμείς εδώ είμαστε!:)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back