Ψυχολογικό σοκ - Επιθετικότητα

SaiNT

Νεοφερμένο μέλος

Ο Πέτρος Κοτλίδας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών και μας γράφει από Έδεσσα (Πέλλας). Έχει γράψει 30 μηνύματα.
Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά !!

Ευτυχισμένο το νέο έτος 2010 , με υγεία , ευτυχία ,πολλές επιτυχίες αλλά και πάνω από όλα χρυσά οικονομικά ! χεχε !

Σας γράφω γιατί θα ήθελα , την δεύτερη γνώμη οποιουδήποτε σε ένα θέμα που αφορά το 1 από τα 4 γατιά μου που έχω μέσα στο σπίτι μου.

Πριν 2,5 χρόνια, πήραμε μια αδέσποτη γατούλα ,μέσα στο σπίτι μας , και από τότε μέχρι τώρα, είναι η σπιτίσια-γατούλα μας πριν 1,5 χρόνο , μας γέννησε κιόλας και 5 μικρά γατάκια , 4 θυληκά, 1 αρσενικό.

Δυστυχώς όμως, μονάχα τα 3 θυληκά , επιβιώσανε , καθώς ,το 1 θυληκό πέθανε πριν καν ανοίξει τα μάτια του, γιατί η μαμά-γάτα ( μπέμπα στο ονομα :P ) έκατσε έπανω της , όταν τα θύλαζε :( και το μοναδικό αρσενικό που είχε γεννήσει και ήτανε παιχνιδιάρικο και πολύ αντράκι , πέθανε σε ηλικά 5 μηνών στα χέρια του κτηνιάτρου μου :(

Από τότε λοιπόν , έχουμε μέσα στο σπίτι μου:

• Την Μπέμπα (:cat: Μαμά-γάτα :cat:),
  • Την Ρέα , "αριστοκράτισα γάτα" (πορτοκαλί-λευκό χρώμα) ,
  • την Λόλα ή αλλιώς την Μαυρούλα , την θυληκιά που είναι το αγοροκόριτσο της οικογένειας μας:P ( Μαύρο-σταχτί χρώμα )
  • και τέλος έχουμε την Εύα , την "ενεργητική γάτα" , την "μαμάκια γάτα" ( μιας και δεν μπορεί χωρίς την μητέρα της :baby: )
Αυτές οι 4 γατούλες , πάντα ήτανε μαζί , όλη την ώρα, και ειδικά η Εύα , η οποία μάλιστα , ήτανε τελείως "μαμάκιας" και δεν πήγαινε μακριά από την μάνα της..και ακόμα και τώρα σε ηλικίας 1,5 ετών , μέχρι πριν λίγες ημέρες έπαιζε ακόμα με την μητέρα της κανονικά ;)

Ο λόγος που σας γράφω και ζητάω την γνώμη σας, είναι ένα "ψυχολογικό θέμα" που προέκυψε μόλις πριν 5 ημέρες :( Σήμερα είναι η 5η μέρα.

Στις 28 Νοεμβρίου, μετακομίσαμε , σε μια καινούρια πόλη και σε καινούριο σπίτι , το οποίο είναι ισόγειο ( η χαρά για τις γάτες μου , που έχει και κήπο και κάνουνε σαν τρελές να βγούνε εκτός να φάνε χορτάρι :P ) γιατί πριν μέναμε σε πολυκατοικία , στον 1ο όροφο:)

Έφερα τις γάτες μου , στο καινούριο μας σπίτι , και μέσα σε 5-6 ημέρες, όλες οι γάτες μας , είχανε συνηθίσει απίστευτα το καινούριο τους σπίτι :D

Όλα καλά και όλα ωραία, είμαστε ήδη εδώ στο καινούριο μας το σπίτι , εδώ και 29 ημέρες και περιττό να πω ότι δεν είχαμε πρόβλημα με την μετακόμιση με τις γάτες μας. Αντιθέτως , εκεί που είμασταν έτοιμοι και περιμέναμε και τα χειρότερα, τελικά οι γάτες μας είναι αστέρια :P
-----------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Ο λόγος που σας γράφω όμως , είναι ότι μόλις , πριν 4 ημέρες , έγινε ένα "κακό" στην Εύα μας !!

Η μητέρα μου , άνοιξε την μπαλκονόπορτα, του σαλονιού, και έφυγε η γάτα έξω από το μπαλκόνι ( χωρίς να το πάρει χαμπάρι η μητέρα μου ) , και όταν ήρθε μέσα, έκλεισε την μπαλκονόπορτα, και άφησε απέξω την γάτα χωρίς να το ξέρει , και χωρίς να το θέλει..
Η συγκεκριμένη γάτα, είχε χρώμα πορτοκαλί/λευκό όπως η Εύα και η Ρέα όμως, βρήκε ευκαιρία , να "εξερευνήσει" και τα σπίτια των γειτόνων που είναι ακριβώς κολλητά χτισμένα. Κατέβηκε από το δικό μας μπαλκόνι , και πήδηξε στο ποιο χαμηλό μπαλκόνι του γείτονα..ο πατέρας μου μετά από περίπου 10-15 λεπτά , βγήκε από το σπίτι και κατέβηκε στο αμάξι του για να πάρει το πακέτο με τα τσιγάρα του , και είδε μια γάτα , πορτοκαλί ( την Εύα ή την Ρέα ) να κρέμετε από το δικό μας το μπαλκόνι και με τα νύχια τεντωμένα και να προσπαθεί να σκαρφαλώσει στο δικό μας μπαλκόνι , και να την έχουνε φόβίσει 3 μεγάλα σκυλία που απλά την κοιτούσανε και γαυγίζανε.

Έτρεξε η μητέρα μου , άνοιξε την μπαλκονόπορτα και μπήκε μέσα η Εύα μας , χωρίς καμιά γρατσουνιά , ή πληγές..απλά είχε τρομοκρατηθεί γιατί ήθελε να γυρίσει στο μπαλκόνι μας και στο σπίτι μας , και δεν μπορούσε να σκαρφαλώσει.

Μετά από 1 ώρα περίπου , ξυπνάω και εγώ , και όλα ήτανε φυσιολογικά στο σπίτι.Η Εύα μάλιστα, ήρθε για τα χάδια της μόλις με είδε ξύπνιο.
Πάω και εγώ στην κουζίνα, όπου εκείνη την στιγμή η μητέρα μου ανοίγει την μπαλκονόπορτα και βγένει έξω η Ρέα , και ίσα-ίσα που έκανε 4 βηματάκια ,και ξαναγύρισε μέσα στο σπίτι απευθείας, και κοντο-στάθηκε μπροστά στην Εύα.

EuaSok.jpg

Η Εύα στο καπάκι , έβαλε τα αυτιά της πίσω , φούντωσε την ουρά της , χαμήλωσε το σώμα της και άρχισε να φωνάζει δυνατά, και τρελά, και να τρομάζει όλα τα γατιά του σπιτιού, ακόμα και εμάς.
Πάτησε σφαλιάρα στην ίδια την μαμά-γάτα της , και στην Ρέα επίσης .

Όπου και από εκείνη την στιγμή και την ημέρα , η Εύα μου έχει τρελαθεί τελειώς και είναι αμυντική/επιθετική , φωνάζει δυνατά, και απειλεί όλες τις υπόλοιπες γάτες που την πλησιάζουνε.

Με εμάς δεν έχει κανένα πρόβλημα. Την χαιδεύουμε , την ταίζουμε , και την ποτίζουμε. ( δεν παίζει όμως :( ) αλλά όταν δει την μητέρα της , ή τις αδερφές της , τρελένεται , αρχίζει να νιαουρίζει δυνατά και να γρυλίζει!! ΑΝ τυχόν , οι άλλες οι γατούλες έρθουνε σχετικά κοντά της , τότε ουρλιάζει δυνατά , βγάζει τα νύχια της , φουντώνει την ουρά της και είναι έτοιμη για μάχη!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο κτηνίατρος που πήγα μου είπε ότι υπέστη ψυχολογικό-σοκ από φόβο για επιβίωση , από αυτό που έπαθε με τα σκυλιά, ( Γιατί και ο πατέρας μου , και η μητέρα μου , ΔΕΝ ξέρουνε ποια γάτα ήτανε σίγουρα, αυτή που κλείστηκε έξω από το σπίτι και την φοβίσανε τα 3 σκυλιά , και ο κτηνιάτρος , μας είπε ότι πιστεύει και ο ίδιος ότι ήτανε η Εύα ) και ότι θέλει λίγες μέρες απομόνωση ( όχι φυλακή ) απλά να μην βλέπει τις άλλες γάτες του σπιτιού για λίγες ημέρες και ότι μετά θα της περάσει.

Πράγματι , έτσι ακριβώς έκανα , και έπιασε,..... για περίπου 10 λεπτά....γιατί η μητέρα μου , άνοιξε την μπαλκονόπορτα της κουζίνας για να βγάλει κάποια πράγματα στο μπαλκόνι , και η ΡΕΑ , έτρεξε έξω στο μπαλκόνι σε 1 δευτερόλεπτα, και στο ΚΑΠΑΚΙ , ξαναμπήκε μέσα στο σπίτι και ΞΑΝΑ-Κοντοστάθηκε μπροστά στην ΕΥΑ η οποία αυτή , άρχισε ΞΑΝΑ να ουρλιάζει και να φωνάζει και να γκαρίζει :(:(:(
---------------------------

Χωρίς να ξέρω τι να κάνω , την ξανα-έκανα απομονώση με τις άλλες τις γάτες ( έβαζα τις 3 γάτες στο δωμάτιο μου , με τροφη , νερο , άμμο ) και την ΕΥΑ την άφηνα σε όλο το σπίτι να κάνει βόλτες, έχοντας, όλους εμάς για παρέα.
Περάσανε 2 ημέρες, όπου πήγα να τις ξανα-σμίξω , και αυτήν την φορά , η ΕΥΑ χωρίς καν να πάει να μυρίσει την μητέρα της , ή τις αδερφές της , από απόσταση , άρχισε να ουρλιάζει , να τσιρίζει και να γρυλίζει δυνατά.

Πλέον , δεν ξέρω τι να κάνω , συνεχίζω αυτού του είδους την "απομόνωση" από τις άλλες τις γάτες, και ο κτηνίατρος μου είπε , ότι αν είναι να της δώσουμε ηρεμιστικό.
Και για αυτόν τον λόγο πλέον και εγώ , ζητάω την γνώμη σας και την βοήθεια σας αν γίνετε.

• Αν την δώσω ηρεμιστικό , θα κάνει τίποτα ? εγώ τι πρέπει να κάνω , αν αποφασίσω να της δώσω ηρεμιστικό ?
  • Το ηρεμιστικό είναι αναγκαίο ?

• Υπάρχει περίπτωση , η γάτα μου να φτάσει σε σημείο να γίνει ευθανασία ??
    sad4.gif
  • Θα ξανασμίξει ποτέ με τα άλλα τα γατιά , όπως ήτανε παλιά ??? ή οι σχέσεις του "μηδενίστηκαν" ?
Υ.Γ Τα γατιά μου , δεν είναι στειρωμένα, μονάχα ένεση έκανα για τον οίστρο τους
Υ.Γ.: Την 6-7η ημέρα , μάλιστα, βρήκα εγώ και μια θυληκιά σκύλια , έξω από το σπίτι μας, έκοβε βόλτες τυχαία και όταν της έκανα νόημα ,μου κούνησε την ουρά της με "φιλικό σκοπό" και από τότε , έχουμε και ένα σκύλο που κοιμάται πάνω σε "πρόχειρο σκυλόσπιτο" που φτιάξαμε εμείς για το νέο μέλος της οικογένειας μας :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καταρχην πιο σημαντικο πιστευω ειναι το οτι δεν τις εχεις στειρωσει κανονικα αλλα εχεις επιλεξει την ενεση. Η ενεση προκαλει καρκινο. Ο κτηνιατρος δεν σε ενημερωσε για τις παρενεργειες; (σε ποιον τις πηγες; Στειλε μου ΠΜ να σου πω εναν καλο κτηνιατρο εκει σε περιπτωση που δεν τις πηγες σε αυτον).

Η συμπεριφορα της γατας σου περισσοτερο για συμπεριφορα γατας που υπερασπιζεται την περιοχη της μου μοιαζει :hmm: Τα θηλυκα συνηθως δεν τα πανε πολυ καλα μαζι και εχουν κοντρες για τον ελεγχο της περιοχης τους. Μου φαινεται λιγο καπως να το επαθε ολο αυτο λογω του σκυλου :hmm:Αλλα ποτε δε ξερεις, ολα ειναι πιθανα :)
Ηρεμιστικα μη της δωσεις προς το παρον. Δοκιμασε να τη συνεφερεις με λιγο catnip ή feliway σπρευ ή απο αυτο που μπαινει στην πριζα. Για ευθανασια δεν το συζηταω καν. Απομονωσε την για λιγες μερες και φερτην σιγα σιγα σε επαφη με τις αλλες και προσπαθησε να της κινεις το ενδιαφερον με παιχνιδια και λιχουδιες για να της αποσπας την προσοχη.
Επισης μη τις αφηνεις να βγαινουν εξω οχι μονο επειδη της επιτεθηκε σκυλος αλλα επειδη πολλοι βαζουν φολες (στην εδεσσα δεν μενεις;)

Δυστυχως αν μενεις στην εδεσσα δε νομιζω να βρεις pet shop που να πουλαει catnip ή feliway... θα πρεπει να πας θεσσαλονικη μαλλον :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημερα κ καλη χρονια σε ολους!
saint 8α σου λεγα κι εγω οτι ισως τρομαξε πολυ το γατακι σου κ εχει βγαλει τα νυχια της για επιβιωση!εγω 8α σου λεγα να δοκιμασεις να της δωσεις καποιο αν8οϊαμα του bach! δοκιμασε το rescue remedy οπου ειναι απολυτα φυσικο κ 8α το βρεις σε φαρμακεια που εχουν κ ομοιοπα8ητικα φαρμακα!αυτο που κανει ειναι να αποφορτιζει την συναισ8ηματικη φορτιση με εκχυλισματα απο καποια λουλουδια!!το δινω κ εγω στη γατα μου αυτη την περιοδο που εχει οιστρο κ ας πουμε οτι περναμε αυτη τη φαση της σε ομαλους ρυ8μους κ χωρις ουρλιαχτα!απλα 8ελει το χρονο της ισως η γατουλα σου γιατι μαλλον τρομαξε πολυ!

Κι εγώ θεωρώ ότι η συμπεριφορά αυτή είναι συνάρτηση του σοκ και του ότι είναι αστείρωτη. Το ηρεμιστικό μου φαίνεται υπερβολικό, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις τα ανθοϊάματα ή ακόμα καλύτερα το feliway, αν το βρεις.

Για την ώρα, θα σου πρότεινα να συνεχίσεις να τις έχεις χωριστά και σιγά-σιγά να φέρεις την Εύα σε επαφή με τις υπόλοιπες γατούλες σου σαν να ήταν άγνωστες μεταξύ τους. Αν μπορείς να το κάνεις με μία γάτα τη φορά. θα ήταν ιδανικό, αλλά απ' ό,τι καταλαβαίνω αυτό είναι μάλλον δύσκολο. Δες αυτό και αυτό το άρθρο για περισσότερα.

Όμως πιο επείγον πιστεύω είναι να τις στειρώσεις, γιατί αν αυτό το πράγμα πυροδοτείται και από εδαφικές διεκδικήσεις, θα έχετε άσχημα ξεμπερδέματα.:/: Εδώ μπορείς να διαβάσεις και κάποια πράγματα για τις ενέσεις καταστολής του οίστρου.

Πολύ Καλημέρα σας !! :up:

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που απαντήσατε , καθώς είχα κάποιες "ανασφάλειες" και ήθελα και μια δεύτερη γνώμη :)

Καλημέρα sakura-chan, popi_kali , και ruko :D ( Η ώρα είναι 4.54 τα ξημερώματα , χε χε )

Καλή Χρονιά , καλή αρχή , με υγεία και ευτυχία, και ότι επιθυμείτε, στην αγκαλιά σας και στην τσέπη σας να τα βρείτε ;)

Είμαι λίγο παραπάνω χαρούμενος σε σύγκριση με τις 3 τελευταίες ημέρες, καθώς, σήμερα το πρωί , έβαλα την Εύα μου στο καλοριφέρ να κάτσει, ψηλά επάνω σε αυτό , πάνω σε μαξιλαράκι κιόλας να είναι αραχτή , και από ψηλά κοιτούσε την μητέρα της , που την χάιδευα και έπεζα μαζί της, και δεν έκανε κανέναν απειλητικό ήχο , σαν αυτό το γχχχχχχχ !!
Εκάνα μια υπερβολικά μικρή πρόοδο !! χε χε χε :up:

Μέσα από τα reply σας μάλιστα, πήρα και κάποιες χρήστιμες πληροφορίες , όσον αφορά τις ενέσεις που έκανα για τον οίστρο , και σε σύγκριση με την στείρωση , που μάλιστα, όταν πήγα και τις 4 τις γάτες μου στον κτηνίατρο , στις 11-12-2009 ( 11 Δεκεμβρίου του 2009 ) όταν του έκανα σαφέστατα την ερώτηση , αν θα αποκτήσουνε καρκίνο , αυτός με διαβεβαίωσε, ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει :confused:.

Απάντησα στο συγκεκριμένο Threat που πρότεινε ο ruko, εδώ -> https://www.mypetz.gr/posts/5650704/<-

καλημερα κ καλη χρονια σε ολους!
saint 8α σου λεγα κι εγω οτι ισως τρομαξε πολυ το γατακι σου κ εχει βγαλει τα νυχια της για επιβιωση!εγω 8α σου λεγα να δοκιμασεις να της δωσεις καποιο αν8οϊαμα του bach! δοκιμασε το rescue remedy οπου ειναι απολυτα φυσικο κ 8α το βρεις σε φαρμακεια που εχουν κ ομοιοπα8ητικα φαρμακα!αυτο που κανει ειναι να αποφορτιζει την συναισ8ηματικη φορτιση με εκχυλισματα απο καποια λουλουδια!!το δινω κ εγω στη γατα μου αυτη την περιοδο που εχει οιστρο κ ας πουμε οτι περναμε αυτη τη φαση της σε ομαλους ρυ8μους κ χωρις ουρλιαχτα!απλα 8ελει το χρονο της ισως η γατουλα σου γιατι μαλλον τρομαξε πολυ!

σε ευχαριστώ και εσένα popi_kali που απάντησες !! ναι και εγώ αυτό πιστεύω από σήμερα το πρωί , αφού η ΕΥΑ από μακρία , δεν επιτήθετε, απλά νιαουρίζει δυνατά , σαν να "λέει" ότι δεν θέλει να την πλησιάσουνε άλλα γατιά κοντά της! Αυτό τι ακριβώς είναι ? Σπρέϊ που μυρίζει ωραία ? και την ψεκάζω με αυτό το σπρεί ? :blink: ή είναι το ίδιο που αναφέρει η Sakura-Chan ? άρωμα που το βάζω στην πρίζα και μυρίζει ωραία ?.. να υποθέσω φυσικά ότι πρέπει να είναι και η Εύα κάπου κοντά να το μυρίζει και αυτή , όχι μονάχα εγώ ...; :redface:

καταρχην πιο σημαντικο πιστευω ειναι το οτι δεν τις εχεις στειρωσει κανονικα αλλα εχεις επιλεξει την ενεση. Η ενεση προκαλει καρκινο. Ο κτηνιατρος δεν σε ενημερωσε για τις παρενεργειες; (σε ποιον τις πηγες; Στειλε μου ΠΜ να σου πω εναν καλο κτηνιατρο εκει σε περιπτωση που δεν τις πηγες σε αυτον).

Σε ευχαριστώ Sakura-Chan που απάντησες ! Θα σου στείλω το ονοματεπώνυμο του κτηνιάτρου σε ΠΜ , μόλις βρω την business-card του. , όσο γιατί προτίμησα ένεση , είναι γιατί ρώτησα και τον ίδιο κιόλας .. άφησα λεπτομέρειες σχετικά με την συζήτηση που είχα , στο post που αναφέρω ποιο πάνω !

Κι εγώ θεωρώ ότι η συμπεριφορά αυτή είναι συνάρτηση του σοκ και του ότι είναι αστείρωτη. Το ηρεμιστικό μου φαίνεται υπερβολικό, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις τα ανθοϊάματα ή ακόμα καλύτερα το feliway, αν το βρεις.

Για την ώρα, θα σου πρότεινα να συνεχίσεις να τις έχεις χωριστά και σιγά-σιγά να φέρεις την Εύα σε επαφή με τις υπόλοιπες γατούλες σου σαν να ήταν άγνωστες μεταξύ τους. Αν μπορείς να το κάνεις με μία γάτα τη φορά. θα ήταν ιδανικό, αλλά απ' ό,τι καταλαβαίνω αυτό είναι μάλλον δύσκολο. Δες αυτό και αυτό το άρθρο για περισσότερα.

Όμως πιο επείγον πιστεύω είναι να τις στειρώσεις, γιατί αν αυτό το πράγμα πυροδοτείται και από εδαφικές διεκδικήσεις, θα έχετε άσχημα ξεμπερδέματα.:/: Εδώ μπορείς να διαβάσεις και κάποια πράγματα για τις ενέσεις καταστολής του οίστρου.

Σε ευχαριστώ και εσένα Ruko που απάντησες :), επίσης , σε ευχαρίστω και 2η φορά , γιατί τα posts που μου πρότεινες να διαβάσω , απέκτησα και εγώ λίγο γνώση για να προφυλάξω καλύτερα τα γατιά μου !
Τώρα το μόνο που μου μένει είναι να δω αν μπορώ να τα κάνω στείρωση στην ηλικία που είναι και πόσο θα μου κοστίσει ! :hmm::)

μπορεις να τα στειρωσεις γιατι απο οτι καταλαβα ειναι ακομα μικρα. Τον δικο μου τον στειρωσα οταν ηταν 1.5 ετους. Στειρωσε τα ενα ενα επειδη ειναι θηλυκα και χρειαζονται λιγο παραπανω χρονο να αναρρωσουν σε σχεση με τα αρσενικα. Υποθετω οτι η στειρωση παει γυρω στα 80 ευρω :hmm:Ισως να σου φαινονται πολλα μιας και εχεις να στειρωσεις αρκετα, αλλα με αυτο τον τροπο θα γλιτωσεις περισσοτερα μακροπροθεσμα. Ασε που με τις ενεσεις κινδυνευουν κιολας. Αν θυμαμαι καλα αυξανονται οι πιθανοτητες για καρκινο του μαστου :hmm:
Κατι μου λεει οτι ο κτηνιατρος σου ειναι αυτος που πηγαινα τον σκυλο μου και τις γατες μου και μαλιστα ειχε κανει την ενεση σε μια απο τις γατουλες μου χωρις να μου αναφερει τιποτα για τους κινδυνους :(

Χαιρομαι παντως που η γατουλα σου ειναι καλυτερα! Θα της περασει σιγα σιγα το σοκ. Το feliway ειναι φερομονες τις οποιες δεν μπορουμε να μυρισουμε. Οι γατες ομως τις μυριζουν και ηρεμουν :)

Θα σου συστησω κι εγω να τα στειρωσεις ολα αμεσα εαν θελεις υπαρχουν κτηνιατροι που κανουν λογικες τιμες στη θεσσαλονικη που ειναι κοντα σου. Δευτερον θα σου συστηνα μετα τη στειρωση να δουλεψεις τα πρβληματα συμπεριφορας οχι τωρα ( ο κτηνιατρος για μενα δεν σε ενημερωσε καθολου καλα και εβαλε τα ζωα σου σε κινδυνο εξισου επειδη εχεις πανω απο ενα εχει μεριδιο ευθυνης στην παρουσα κατασταση με οσα ειπε και παλι για μενα). Μετα τ στειρωση κα αφου ααρωσει η ευα θα σου συστηνα να την εχεις σον ιδιο χωρο με τα αλλα καποιες ωρες αλλα σε μεγαλο γατοφορο η κλουβακι λαγου η crate. Ετσι θα ξαναρχισει να συνιθιζει τις μυρωδιες των αλλων και ιδιαιτερα της αλλης θυληκιας. Αυτο πολυ συχνα συμβαινει αναμεσα σε θυληκες ασειρωτες δυστυχως κα καλο ειναι να στειρωθουν το γρηγοροτερο μην μετατραπει σε μονιμο προβλημα και μετα την στειρωση. Εαν δε εχεις το κλουβακι μισοσεπασμενο και διαλεχτη τροφη και πανα κατω θα το νιωσει σαν μια καλη προστατευτικη φλιτσα απο την οποια θα μπορει να εξερευνα τα αλλα που κι αυτα θα εχουν ηρεμησει εντωμεταξυ.

Δυσυχως εαν παραμεινουν αστειρωτα και την υγεια τους ρισκαρουν και την καλη συμβιωση.

Θα σου συστησω κι εγω να τα στειρωσεις ολα αμεσα εαν θελεις υπαρχουν κτηνιατροι που κανουν λογικες τιμες στη θεσσαλονικη που ειναι κοντα σου. Δευτερον θα σου συστηνα μετα τη στειρωση να δουλεψεις τα πρβληματα συμπεριφορας οχι τωρα ( ο κτηνιατρος για μενα δεν σε ενημερωσε καθολου καλα και εβαλε τα ζωα σου σε κινδυνο εξισου επειδη εχεις πανω απο ενα εχει μεριδιο ευθυνης στην παρουσα κατασταση με οσα ειπε και παλι για μενα). Μετα τ στειρωση κα αφου ααρωσει η ευα θα σου συστηνα να την εχεις σον ιδιο χωρο με τα αλλα καποιες ωρες αλλα σε μεγαλο γατοφορο η κλουβακι λαγου η crate. Ετσι θα ξαναρχισει να συνιθιζει τις μυρωδιες των αλλων και ιδιαιτερα της αλλης θυληκιας. Αυτο πολυ συχνα συμβαινει αναμεσα σε θυληκες ασειρωτες δυστυχως κα καλο ειναι να στειρωθουν το γρηγοροτερο μην μετατραπει σε μονιμο προβλημα και μετα την στειρωση. Εαν δε εχεις το κλουβακι μισοσεπασμενο και διαλεχτη τροφη και πανα κατω θα το νιωσει σαν μια καλη προστατευτικη φλιτσα απο την οποια θα μπορει να εξερευνα τα αλλα που κι αυτα θα εχουν ηρεμησει εντωμεταξυ.

Δυσυχως εαν παραμεινουν αστειρωτα και την υγεια τους ρισκαρουν και την καλη συμβιωση.

Καλησπερούδια yasmin1gr :D, καλησπερούδια για μια ακόμα φορά :)
Χρόνια πολλά, και καλή χρονιά ! Υγεία και ευτυχία , και καλή οικονομία σου εύχομαι για εσένα και για αυτούς που αγαπάς :D
Μόλις πατήσω αποστολή στο κείμενο που γράφω τώρα, θα σου στείλω ένα μήνυμα prive για να μου πεις :redface:

Βασικά δεν ξέρω πότε θα τις κάνω στείρωση , γιατί θέλω να μαζέψω λεφτά, μιας και πρέπει να γίνουνε και οι 4 , αλλά σκέφτηκα αν γινότανε να έκανα τις 2 πρώτα στείρωση , και μετά τις άλλες 2.. σε κανένα 3μήνο από τώρα γιατί όπως είπα και πριν, πρέπει και εγώ να μαζέψω λεφτά :(

Το θέμα είναι οτι και οι 4 είναι θυληκές , αλλά πότε δεν είχανε προβλήματα συμπεριφοράς μεταξύ τους, μέχρι τώρα δηλαδή με το σκηνικό που έγινε με την ΕΥΑ και με τα αδέσποτα σκυλιά και έχει πάει σε αμυντική κατάσταση...

..............Αλλά..

Ευχηθείτε μας , καληνύχτα :P Σήμερα στις 00:30 το βραδάκι , έκανα επιτέλους την ΕΥΑ να ξανα-εμπιστευτεί την Μαμά-Γάτα της ( την μανούλα της ) και τώρα ακριβώς που γράφω , κοιμούνται στο κρεβάτι μου , αγκαλίτσα, η μια-πάνω-στην-άλλην :D
woohoo.gif
:D

Την Μαυρούλα και την Ρέα τις έχω βάλει να κοιμηθούνε στο σαλόνι μου , μάζι αυτές τις 2 , μακριά από την ΕΥΑ και την Μαμά της :P

Πάντως το είχα σκεφτεί πολλές φορές να το κάνω , αλλά πάντα κάτι γινότανε και έπρεπε να ασχοληθώ με αγγαρίες μέσα στο σπίτι ( βλέπετε,μόλις μετακομίσαμε πριν 32 μέρες σε αυτό το σπίτι και τα παραμελήσαμε όλα εδώ και 6 μέρες για την ΕΥΑ :( )

Πάντως, αυτό που έκανα για να ηρεμήσει η ΕΥΑ ήτανε , να της κλείσω τα μάτια με το αριστερό μου χέρι , αλλά όχι την μύτη της , και την πήγα στην Μαμά της , να την μυρίσει από πίσω και μετά στην μέση της , και μετά της άνοιξα το ένα μάτι μόνο για να δω αν θα κάνει κανένα γρρρρρ.. και όταν είδα ότι δεν έκανε τίποτα, απλά την άφησα ελεύθερη και η ίδια πήγε στην μαμά της και την μύρισε και τρίφτηκε πάνω στο πρόσωπο της :D

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας για την υποστήριξη σας και για τις απαντήσεις σας !!!
love3.gif
kiss1.gif

σχετικά με τη στείρωση

καλησπέρα και καλή χρονιά
διάβασα ότι ψάχνεις κτηνίατρο για στείρωση
θα σου στείλω τα στοιχεία δύο κτηνιάτρων σε πμ που είναι πολύ καλές και οικονομικές (γυναικες και οι δύο)
η στείρωσ κοστίζει 30 ευρώ στη μια και 40 στην άλλη
διάβασα ότι είσαι ¨εδεσσα οπότε μπορείς να πεταχτείς για να κάνεις τις στειρώσεις
καλή επιτυχία με τα γατάκια σου

ναι...οντως μπορεις να τις κανεις λιγες ,λιγες τις στειρωσεις....:)....οσο για το οτι δεν ειχατε προβλημα μεχρι τωρα....θα μπορουσαν να συμβουν και χειροτερα...να εχεις υποψην σου οτι οι θηλυκες γατες που ειναι αστειρωτες και δεν ζευγαρωνουν ,κινδυνευουν σε πολυ μεγαλο βαθμο απο πυομητρα...κατι που μπορει να αποβει θανατηφορο....αυτα...καλη τυχη σου ευχομαι σε εσενα και στις γατουλες σου...:)

καλησπέρα και καλή χρονιά
διάβασα ότι ψάχνεις κτηνίατρο για στείρωση
θα σου στείλω τα στοιχεία δύο κτηνιάτρων σε πμ που είναι πολύ καλές και οικονομικές (γυναικες και οι δύο)
η στείρωσ κοστίζει 30 ευρώ στη μια και 40 στην άλλη
διάβασα ότι είσαι ¨εδεσσα οπότε μπορείς να πεταχτείς για να κάνεις τις στειρώσεις
καλή επιτυχία με τα γατάκια σου

30 ευρώ την μία ?? οοοοοο !! Φθήνα :blink:

Εμένα μου είχανε πει στην πελοπόννησο 120 ευρώ για γάτα και 200 για σκύλο , στην κομόπωλη που έμενα και 90 για γάτα και αναλόγως-πόσα-κιλά-είναι-ο-σκυλος = ευρώ στην Καλαμάτα όταν έμενα τότε. :blink:
και στο forum διάβασα πέρσι εκείνη την εποχή για 60-80 ευρώ την μία :blink:

δηλαδή και ο 4 μαζί , από 120 ευρώ μέχρι 160 ευρώ :blink:

γιατί εγώ υπολόγιζα από 300+ ευρώ για να κάνω στείρωση και τις 4 μαζί :(

30 και 40 ευρω...ειναι οντως πολυ φτηνα για θηλυκια...:hmm::hmm:
αλλα και οι τιμες που λες εσυ...και αυτες ειναι πολυ ακριβες....συνηθως στα αρσενικα παει γυρω στα 60 ευρω και στα θηλυκα γυρω στα 80...πανω-κατω παντα...:)

Βασικά , ξέχασα πριν γιατί είδα τις τιμές και νόμζα ότι έμενα σε άλλο πλανήτη.:hmm:

Καλησπέρα tourlou και πουπουλινα :D
Ευχαριστώ που απαντήσατε και επίσης ευχαριστώ για το Prive με τα τηλέφωνα εποικινωνίας με τους κτηνιάτρους :D

Σας εύχομαι καλή Χρονιά, χρόνια πολλά, με υγεία και ευτυχία :D ότι επιθυμείτε στην αγκαλιά σας και στην τσέπη σας να τα βρείτε ;)
Για εσάς και τους αγαπημένους σας :D

30 και 40 ευρω...ειναι οντως πολυ φτηνα για θηλυκια...:hmm::hmm:
αλλα και οι τιμες που λες εσυ...και αυτες ειναι πολυ ακριβες....συνηθως στα αρσενικα παει γυρω στα 60 ευρω και στα θηλυκα γυρω στα 80...πανω-κατω παντα...:)

Εσείς οι γυναίκες είσαστε πάντα ποιο ακριβές :redface:
tihi.gif
χι χι χι χι
tihi.gif

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back