Ψύλλοι σε γάτα που θηλάζει.

Manolis samos

Νεοφερμένο μέλος

Ο Manolis samos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 38 μηνύματα.
παιδια πριν 3 μερες γεννησε η γατουλα μου... ειναι η πρωτη της φορα.. τα γατακια δεν τα εχω δει ακομα γιατι δεν ξερω που τα εχει... εχει φουσκωσει πολυ το στηθος της και φοβηθηκα να μην ποεθαναν τα γατακια αλλα οποτε βερχετε ειναι πιπιλιγμενη και ξερω οτι τα εχει... και φτανουμε στο προβλημα.. την επομενη μερα της γεννας της ερχισε να ξυνεται επιμονα... δεν ειναι αρκετα ημερη ωστε να την ποιασω παρολο που την εχω 6-7 μηνες -αν και μετα τη γεννα αρχισε να μου τριβεται λιγο- κααι δεν μπορουσα νατην πιασω να δω τι εχει αν και ημουν σιγουρος οτι ειναι ψιλοι απο το μερος που γεννησε.. και σημερα την ωρα που ετρωγε πηγα κοντα της και αρχισα να ψανω τη γουνα της και ο φοβος μου επιβεβαιοθακε.. εχει ψιλους... τι μπορω να κανω??? εχω ακουσει πως κατα τον θηλασμο δεν δικνουν φαρμακο για ψυλους για να μην πεθανουν τα γατια... ειναι αληθεια???? με ποιο αλλο τροπο μπορω να τοιυς απομακρυνω???? επεισης αν βρω τη φολια και παρω τα γατια, διοτι κυνδυνευουν και αυτα απο τους ψυλους και τα παρω στο μπαλκονι ή τα μεταφερω στην ακαλα μου που ειναι ασφαλες μερος λετε να τα παρατησει??????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καμια απαντηση???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα.Πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να ρωτήσεις κτηνίατρο.Και εγώ πάντως νομίζω ότι εφόσον θηλάζει...δεν πρεπει να πάρει φάρμακα.:)
Όσον αφορά να τα πάρεις στο μπαλκόνι..ναι..μπορεί να τα παρατήσει,πάντα υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο,χωρίς να είναι και σίγουρο βέβαια.Σε αφήνει να την πιάνεις;..είναι απόλυτα εξοικιωμένη μαζί σου;

με αφηνει να την χαιδευω οταν τρωει... διαφορετικα δεν με αφηνει να την αγγιξω ακτος απο καποιες φορες που ερχεται μονη της και με μυριζει, μου τριβεται στα ποδια κλπ... ρωτησα τον κτηνιατρο και μου ειπε πως αφου θηλαζει μονο βιταμινες πρεπει να περνει.. οχι αλλα φαρμακα... εχει τυχει σε καποιον αλλο τετοιο περιστατικο???

Ε τότε..σαφέστατα θα ακολουθήσεις τη γνώμη του γιατρού.Απλά..θα έχει λίγο καιρό παραπάνω τους ψύλλους μέχρι να σταματήσει να θηλάζει.Δεν γίνεται αλλιώς.:/:

Γεια σου Μανώλη, δοκίμασε να φτιάξεις ένα δυνατό τσάι με φρέσκο ή ξηρό δεντρολίβανο και βάλτο στη μαμά σαν κομπρέσα καλά μουλιασμένη (αφού κρυώσει φυσικά) σε σημεία που δεν φτάνει εύκολα να γλύψει όπως στη ράχη και στο καρύδι του λαιμού. Παρόλο που τα αιθέρια έλαια είναι γενικά τοξικά για τις γάτες, έχω διαβάσει ότι το δεντρολίβανο είναι σχετικά ασφαλές και καλό φυσικό απωθητικό για τους ψύλλους.
Εγώ το χρησιμοποιώ στη γάτα μου αλλά όχι πολύ συχνά. Πάντως κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με τη γάτα μου(τη Σούλα) που θηλάζει, αλλά προτίμησα να μην κάνω τίποτα για τους ψύλλους αυτή τη στιγμή παρά να επιβαρύνω τα γατάκια που μπορεί να το γλείψουν. Δυστυχώς, οι γάτες που βγαίνουν έξω έχουν ψύλλους ειδικά αυτή την εποχή, αλλά ίσως είναι καλύτερα να το ανεχτείς σε αυτή τη φάση και εφόσον η γάτα δεν κυκλοφορεί ή κάθεται πολύ μέσα στο σπίτι.

Ελπίζω να βοήθησα και εύχομαι όλα καλά!

παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! αποφασισα να μην κανω τιποτα και να περιμενω μεχρι να απογαλακτιστουν τα γατακια, παρα να τους προκαλεσω προβληματα.....

εδω και 4-5 μερες βρηκα τα γατακια αλλα δεν προλαβαινα να γραψω λογω ελειψης χρονου... ειναι 4 πανεμορφα και στρουμπουλα γατακια!!!! η γατα μου ειναι μολις 8 μηνων αλλα τα καταφερνει μια χαρα και παρολο που εχουν περασει πολλες γατες απ τα χερια μου ποτε δεν εχω δει τοσο μικρη γατα (σε ηλικια αλλα και σε μεγεθος) να της ζουν ολα της τ γατια και να ειναι πολυ φουσκωμενο το στηθος της! μεχρι και τις βιταμινες της αραιωσα λιγο για να μην εχουμε προβληματα απ το πολυ γαλα...... σε λιγες μερες οταν αρχισουν να ζωηρευουν θα ανεβασω και φωτογραφιες.....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back