puissance
Νεοφερμένο μέλος
Τελικά θέλοντας και μη η Μιγάδα πήρε μόνο τις αμπούλες γιατί ήταν εντελώς αδύνατο να της βάλω τις σταγόνες, όσο και αν προσπάθησα. Όσους φίλους ρώτησα που έχουν κάνει θεραπεία με σταγόνες στα αυτιά όλοι χρειαζόντουσαν δύο άτομα, το ένα να κρατάει γερά το γατί και το άλλο να βάζει τις σταγόνες.Για μένα είναι εντελώς αδύνατο να έχω εξτρά άτομο στο σπίτι πρωί και βράδυ επί 14 μέρες.
Δυστυχώς, κατά τα φαινόμενα (ξύσιμο, μαυρίλα στο αυτί) δεν πέρασε η ψώρα μόνο με το stronghold. Αύριο θα πάει σε άλλη κτηνίατρο για επανεξέταση (δεν έμεινα ικανοποιημένη από αυτή για άλλους λόγους).
Μέχρι τότε, και θεωρώντας πολύ πιθανό να χρειαστεί να ξαναπροσπαθήσω να της βάζω πράματα στ' αυτάκια, έχει κανείς να μου συστήσει κανένα κολπάκι για να τα καταφέρνω μόνη μου; Είναι ήσυχο γατι αλλά έχει θέμα με τα αυτάκια - να φανταστείτε σε όλη την υπόλοιπη εξέταση στη γιατρό έκατσε προσοχή αλλά με το που πήγε να βάλει οτιδήποτε στο αυτί άρχισε το πατινάζ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
taniafel
Νεοφερμένο μέλος
τα ειδα κ εγω ,αλλα ειπε οτι δεν ειναι ζωντανα γιατι δεν κινούταν κατι .μου ειπε να βαλω κ τριτο γιατι υπαρχει περιπτωση να υποτροπιασει.αρχιακ με μπατονετα δεν καθοταν.μετα ,οταν γουργουριζε και μετα απο χαδια και κατασταση υπνου -ξυπνιου καταφερνω κ του καθαριζω τα αυτακια κ καθεται.βεβαια προσεχω κ τον κραταω ,αλλα τα καταφερνουμε.αυτο εχει διαρκεσει 1 μηνα κ ειναι πολυ καθαρα.υπαρχουν πολυ βαθια κατι ,καφε πλέον σημαδάκια,θα δειξει.
τωρα του αλλαξα γιατρο κ τον ειδε και μου ειπε οτι παει καλα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γεια σε όλους,
Είχα τάξει στα παιδιά μου σήμερα με το κλείσιμο των σχολείων να πάρουμε γατάκι. Οπερ και εγένετο, άνοιξα τις αγγελίες και βρήκαμε ένα που τους άρεσε, πήγαμε και το πήραμε, είναι δύο μηνών. Το πηγαμε στον κτηνίατρο όπου το εξέτασε και μας είπε οτι έχει ψώρα στα αυτιά. Είχα δει και γω τα αυτάκια του μες τη βρώμα αλλά νόμιζα ότι είναι βρώμα. Μας έβαλε αμπούλα αλλά μικρή δόση επειδή είναι μικρό το γατάκι και μας είπε θα επαναλάβουμε άλλες δύο φορές ανά δεκαπενθήμερο. Δεδομένου ότι το έχουμε στο διαμέρισμα το γατάκι και τα παιδιά είναι 5 & 8 χρόνων και φοβάμαι πολύ γα την υγεία τους, θέλω να μάθω αν είναι κολλητική η ψώρα. Ο γιατρός τους είπε να μη το πιάνουν αλλά το περιμένανε πώς και πώς και το να μη το πιάνουν είναι απίθανο, καθώς δεν μπορώ και να είμαι συνέχεια από πάνω τους. Άλλωστε για να το πιάνουν, να παίζουν κλπ το περιμένανε πώς και πώς να το πάρουμε. Υπάρχει περίπτωση να κολλήσουν τα παιδιά; Τί πρέπει να προσέξω;
Επίσης, το γιατρό δε μου τον συνέστησε κανένας, οπότε δε ξέρω αν πρέπει να έχω εμπιστοσύνη στη διάγνωση και στη θεραπεία που πρότεινε. Τυχαία πήγα επειδή ήταν κοντά στο σπίτι μου. Σκέφτομαι αύρο να πάω να πάρω και άλλη γνώμη. Τέλος μου ειπε να μην πλύνω το γατάκι όσο κρατάει η θεραπεία, ενα μήνα δηλαδή... Και δεν καθάρισε τα αυτιά. Έβγαλε κάμποσο για δείγμα και μετά από δική μου παρότρυνση έβγαλε αλλο λίγο, είναι ορατή αρκετή μαυρίλα στο ενα αυτί ακόμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σου martha και να σας ζήσει το νέο γατο - μέλος της οικογένειας! Θέλω να σου πω ότι η ψώρα είναι πολύ συχνό παράσιτο στις γάτες που ζούνε έξω και από τη στιγμή που το γατάκι λαμβάνει τη κατάλληλη αγωγή είναι θέμα λίγου χρόνου να το ξεπεράσει εντελώς. Λογικό είναι να πήρε μικρή δόση από την αμπούλα μιας που είναι μόλις δύο μηνών, αφού η μεγαλύτερη δόση θα μπορούσε να του δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα αντί να το βοηθήσει. Τα μαυράκια στα αυτιά μπορεί να παραμένουν προς το παρόν αλλά επίσης είναι λογικό και μπορεί ένα μέρος αυτών να είναι και βρωμίτσες και να μην οφείλονται όλα στην ψώρα, θα δεις που θα εξαφανιστούν σταδιακά. Απ΄όσο ξέρω το παράσιτο της ψώρας που προσβάλλει τον άνθρωπο είναι διαφορετικό από αυτό των γατιών και νομίζω ότι δε χρειάζεται να ανησυχείς για τα παιδάκια σου. Ακόμη κι αν κολλήσουν, επειδή ακριβώς πρόκειται για άλλου είδους παράσιτο ο ανθρώπινος οργανισμός το αποβάλλει πολύ εύκολα! Ωστόσο προσπάθησε προς το παρόν όσο γίνεται να πλένουν τα χέρια τους έπειτα. Σίγουρα δεν αξίζει να πάρεις δεύτερη γνώμη για μία απλή ψώρα! Αν θέλεις πάντως μπορείς προσεκτικά με λγ βαμβάκι να καθαρίσεις κι εσύ τα αυτιά του γατιού με φυσιολογικό ορό ή κ σκέτο νεράκι, χωρίς όμως να προχωρήσεις βαθιά για να μη του κάνεις ζημιά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Συμφωνω με την προλαλησασα αλλα θα ηθελα να προσθεσω οτι ειναι καλυτερα να καθαρισεις τα αυτακια με λιγο λαδι ή βαζελινη για να φυγουν πιο ευκολα οι ακαθαρσιες. Μπορεις να δοκιμασεις σκετο νερο για αρχη, αλλα μη περιμενεις να καθαρισει. Θα ζοριστεις πολυ.
Αλλά είναι μεγάλη η έννοια μου. Αφού είναι στο σαλόνι μας η γατούλα, τα παιδιά θα την πιάνουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ, επίσης ανεβαίνει επάνω τους, στους καναπέδες κλπ. Αντε και τα χέρια τα πλένουμε 100 φορές τη μέρα. Με τα καλύμματα στους καναπέδες, τα ρούχα των παιδιών τί γίνεται; Ή δε ζουν σε υφάσματα κλπ τα παράσιτα αυτά οπότε δεν υπάρχει φόβος;
Επίσης ο γιατρός έδειξε τα παράσιτα στο μικροσκόπιο στα παιδιά και όντως δεν την πολυπιάνουν αλλά είναι θλιμμένα. Στενοχωριόμαστε μαμα'που το μαλώνουμε και δε το αφήνουμε να έρθει πάνω μας. (τί στο καλό μας το πήρες βρε μαμά, για να μη το παίζουμε; μας υποχρέωσες...)
Tsakoulinaki
Νεοφερμένο μέλος
Ακριβώς το ίδιο αντιμετώπισα πριν ένα χρόνο με γατάκι που βρήκαμε και υιοθετήσαμε.
Ψώρα επίμονη και επειδή είχα και άλλο γάτο με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό λόγω ηλικίας ρώτησα τον γιατρό και ήταν κατηγορηματικός ότι δεν μπορούσε να κολλήσει ούτε εμάς ούτε τον γάτο μας. Να πω την αλήθεια περισσότερο φοβόμουν για τον γάτο παρα για εμάς αν και ήταν κολλημένο πάνω μας καθότι μωρό...
Θεραπεύτηκε μετά από ενάμιση μήνα περίπου και την κατάλληλη αγωγή. Ελπίζω να βοήθησα...
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum