[επιλύθηκε] To μη χείρον βέλτιστον;

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 17.243 μηνύματα.
Λοιπόν, αυτή τη φορά χρειάζομαι εγώ μια συμβουλή! :redface:
Για προσωπικούς λόγους, ταξιδεύω συχνά στο Αγρίνιο. Ωστόσο εκεί που μένω δεν δέχεται η ιδιοκτήτρια του σπιτιού το γάτο μέσα στο σπίτι παρα μόνο σε μια αποθηκούλα που έχει στο μπαλκόνι (του έχω πάρει θερμάστρα πάντως και δεν κρυώνει). Ερωτώ λοιπόν: Είναι καλύτερο να μένει σε αυτή την αποθηκούλα αλλά να με βλέπει συχνά ή να τον αφήνω στο σπίτι μου με κάποιον γείτονα να του βάζει κάθε μέρα φαι και νερό αλλά να έχει τόσο χώρο να κινείται;
Με προβληματίζει πολύ αυτό το θέμα και δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση όσον αφορά το τι είναι καλύτερο για αυτόν... :/:
Εσείς τι πιστευετε; :redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εξαρτάται από τον γάτο. Κάποιοι γάτοι (ή γάτες) συνηθίζουν τα ταξίδια με τη "μαμά" ή τον "μπαμπά", ενώ άλλοι εκνευρίζονται και αναθεματίζουν την ώρα.
Κατά γενική ομολογία οι γάτες προτιμούν να μένουν στο σπίτι τους, στο χώρο τους, αντιπαθούν τις μετακινήσεις. ΑΛΛΑ, γάτες που μένουν μόνες συχνά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι δυστυχείς. Αν σκεφτούμε ότι είναι κοινωνικά ζώα δεν είναι παράξενο.
Εκείνο που πρέπει να σκεφτείς είναι η ψυχολογία του γάτου σου και πόσο δεμένος δείχνει να νιώθει μαζί σου. Ο γείτονας θα πάει να τον ταϊσει, να του αλλάξει νερό, άμμο, αλλά μέχρι εκεί. Όλες τις άλλες ώρες ο γάτος θα είναι μόνος. Είσαι σίγουρη ότι του αρέσει;
Κι αυτό με τις διαρκείς μετακινήσεις και την αποθηκούλα... δεν είναι ό,τι καλύτερο. Φαντάζομαι το ξέρεις. Κοίτα, κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει για σένα. Εσύ ζεις με τον γάτο, εσύ είσαι σε θέση να καταλάβεις τι του αρέσει και τι όχι, δική σου και η απόφαση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτό σκέφτομαι κι εγώ. Ότι και τα 2 είναι ας τα να παν... :(
Μην νομίζεις οτι εμένα με πονάει λιγότερο να ξέρω οτι ο γατούλης μου είναι σε μια αποθηκούλα 2-3 τετραγωνικά ή μόνος του στο σπίτι :(
Πάντως εδω πέρα, θα παίξει όλη μέρα και όποτε θέλει χάδια έρχεται μόνος του στα πόδια μου όταν κάθομαι στο pc. Επίσης κατα τη διάρκεια ταξιδιών συνήθως είναι πολύ ήρεμος. Το κακό είναι οτι το Αγρίνιο είναι 8 ώρες απο εδώ και πάει μόνο το ΚΤΕΛ οπότε θα πρέπει να είναι 8 ώρες στις αποσκευές (κι άλλες 8 στο γυρισμό... :cry: )
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να αποφασίσω... :( :cry:

Είναι τελείως βάρβαρο να ταξιδεύει με τις αποσκευές. Δεν φταις εσύ γι αυτό, αλλά οι κάφροι Έλληνες. :mad:

Αν δεν μένεις πολλές μέρες στο Αγρίνιο, μήπως είναι καλύτερα να τον αφήνεις στο σπίτι και ν' αγγαρεύεις κανένα φίλο ή καμιά φίλη (πολύ στενούς φίλους) να πηγαίνει να του κάνει και λίγη παρέα όταν του βάζει φαγητό; Τόσα 8ωρα στις αποσκευές δεν είναι ό,τι καλύτερο... Αν τον αφήνεις σπίτι σου, θα περνάει αρκετό χρόνο μαζί σου; Έχει σημασία αυτό, διότι καμιά φορά οι γάτες νομίζουν ότι τις εγκαταλείπουμε και παθαίνουν κατάθλιψη.

Κάποτε, πριν αρρωστήσει ο Βαλτάσαρ, είχαμε πάει διακοπές στη Σίφνο για δυο εβδομάδες. Είχαμε δώσει τα κλειδιά σε μια φίλη να πηγαίνει να του βάζει φαγητό, κλπ. Όταν επιστρέψαμε τον βρήκαμε μισότρελο. Εξήγηση: η φίλη πήγαινε κάθε 3 μέρες αντί για κάθε μέρα που της είχαμε πει. Ο Βαλτάσαρ κόντεψε κυριολεκτικά να τρελαθεί από τη μοναξιά και την έλλειψη ανθρώπινης επαφής. :cry:

Το φοβάμαι και αυτό... Μήπως βαριέται και δεν πηγαίνει συχνά... :( :(
Και το κακό είναι οτι συνήθως μένω γύρω στις 2 εβδομάδες εκεί... ε δεν είναι και λίγο... :/:

Γι αυτό μίλησα για στενό φίλο/ φίλη. Να είναι κάποιος που εμπιστεύεσαι και ξέρεις ότι θα κάνει ακριβώς αυτό που θα υποσχεθεί. Κάποιος κολλητός, δηλαδή, ο οποίος να αγαπάει τον Vector...

Σε διάστημα ενός μήνα, πόσο καιρό περνάς στο δικό σου σπίτι;

Δυστυχώς δεν έχω κανένα στενό φίλο εδώ... :/:
Οι μόνοι τόσο στενοί μου φίλοι είναι ο ένας στο Αγρίνιο, μία στην Αθήνα κι άλλη μία στην Καλαμάτα. :/:
Σε διάστημα ένος μήνα; Χμμμ αναλόγως το μήνα... Αυτό το εξάμηνο πάντως πρέπει να ήταν λίγο κάτω απο το μισό. Τον προηγούμενο χρόνο γύρω στο 80%. Λογικά το εξάμηνο που έρχεται θα κυμαίνεται κάπου εκεί ανάμεσα.

Αν στον ένα μήνα περνάς τις 2 1/2 εβδομάδες σπίτι σου με τον γατούλη, τότε καλύτερα να τον αφήνεις σπίτι. Βέβαια, δεν έχεις κανένα κολλητό να τον επισκέπτεται καθημερινά, ούτε υπάρχει άλλο γατάκι για να παίζει μαζί του, οπότε αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα... Τι να σου πω...
Εγώ θα τον έπαιρνα μαζί μου, αλλά θα έκανα κάτι με το θέμα των αποσκευών. Το ξέρεις ότι όταν οι γάτες είναι υπερβολικά ήσυχες ή ανήσυχες είναι επειδή στρεσάρονται ή φοβούνται;

Καλύτερα να μένει σπίτι θα έλεγα. Τόσες ώρες διαδρομή και ταλαιπωρία δε νομίζω να τις εκτιμάει! :blink:

Καλά αυτό είναι σίγουρο... Αλλά πως θα βεβαιωθώ οτι ο γνωστός μου θα πηγαίνει κάθε μέρα και όχι όποτε το θυμάται; :/:

Αρχική Δημοσίευση από araXniar:
Καλύτερα να μένει σπίτι θα έλεγα. Τόσες ώρες διαδρομή και ταλαιπωρία δε νομίζω να τις εκτιμάει! :blink:
Σίγουρα δεν τις εκτιμάει, αλλά αν η Michelle περνάει τον περισσότερο χρόνο της στο Αγρίνιο αντί στο σπίτι της, ο γατούλης δεν θα νιώθει καλά ολομόναχος. Και μέχρι να συνηθίσει τις συχνές απουσίες της θα νομίζει ότι τον εγκατέλειψε...:(
Για να πω την αλήθεια, και οι δυο επιλογές είναι άστα να πάνε. Φαύλος κύκλος.

Πόσο ετών είναι ο Vector;

Ναι αλλά και το να περνάει 8 ώρες στις αποσκευές δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Θα φρικάρει ο καημένος!

Αρχική Δημοσίευση από araXniar:
Ναι αλλά και το να περνάει 8 ώρες στις αποσκευές δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Θα φρικάρει ο καημένος!
Αν δεν έχει φρικάρει ήδη...:(
Εγώ μαζί σου είμαι. Τον γάτο σκέφτομαι κυρίως.

Μισού έτους είναι.
Και εγώ τα σκέφτομαι βρε παιδιά αυτά που λέτε... Γι'αυτό άλλωστε ο τίτλος είναι "Το μη χείρον βέλτιστόν"... Γιατι και οι 2 εκδοχές σκ...α είναι :(

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
Μισού έτους είναι.
Και εγώ τα σκέφτομαι βρε παιδιά αυτά που λέτε... Γι'αυτό άλλωστε ο τίτλος είναι "Το μη χείρον βέλτιστόν"... Γιατι και οι 2 εκδοχές σκ...α είναι :(
Αν είναι 6 μηνών, τότε καλύτερα να κάνεις αυτό που προτείνει ο/ η araXniar. Συνήθισέ τον να μένει σπίτι, στο χώρο του. Σ' αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι κάποιον πραγματικά φερέγγυο άνθρωπο να τον φροντίζει όταν λείπεις.

Και αν σε μια περίπτωση ο γάτος αρρωστήσει ξαφνικά,κάτι που η Μισελια θα το καταλάβει αμέσως μια που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την συνηθισμένη συμπεριφορά του γάτου της ενώ ο τρίτος ενδεχομένως να μην το καταλάβει ? Aν τον έχει μαζί της θα μπορέσει κατευθείαν να τον τρέξει στον κτηνίατρο :/:

εγω λεω καλυτερα να δωσεις το γατο καθε φορα πυ φευγεις σε καμια κολλητη σου αυτο κανω κ εγω το καλοκαιρια που φευγω κ αν δεν μπορει να τους παρει σπιτι τοτε δινω λεφτα σε μια κυρια που μου προτεινε το παιδι πoy poernw trofes

Αρχική Δημοσίευση από plain:
Και αν σε μια περίπτωση ο γάτος αρρωστήσει ξαφνικά,κάτι που η Μισελια θα το καταλάβει αμέσως μια που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την συνηθισμένη συμπεριφορά του γάτου της ενώ ο τρίτος ενδεχομένως να μην το καταλάβει ? Aν τον έχει μαζί της θα μπορέσει κατευθείαν να τον τρέξει στον κτηνίατρο :/:
Αυτό ακριβώς!!

Επίσης, ΔΕΝ έχω κάποιο άτομο που να εμπιστευομαι τόσο και να αγαπάει τις γάτες εδώ... :/:

Αρχική Δημοσίευση από Bhaal:
Αν στον ένα μήνα περνάς τις 2 1/2 εβδομάδες σπίτι σου με τον γατούλη, τότε καλύτερα να τον αφήνεις σπίτι. Βέβαια, δεν έχεις κανένα κολλητό να τον επισκέπτεται καθημερινά, ούτε υπάρχει άλλο γατάκι για να παίζει μαζί του, οπότε αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα... Τι να σου πω...
Εγώ θα τον έπαιρνα μαζί μου, αλλά θα έκανα κάτι με το θέμα των αποσκευών. Το ξέρεις ότι όταν οι γάτες είναι υπερβολικά ήσυχες ή ανήσυχες είναι επειδή στρεσάρονται ή φοβούνται;
Tι να κάνω όμως με το θέμα των αποσκευών όταν οι οδηγοί έχουν κάλο στον εγκέφαλο; :mad:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back