Subject to change
e-steki.gr Founder

Για προσωπικούς λόγους, ταξιδεύω συχνά στο Αγρίνιο. Ωστόσο εκεί που μένω δεν δέχεται η ιδιοκτήτρια του σπιτιού το γάτο μέσα στο σπίτι παρα μόνο σε μια αποθηκούλα που έχει στο μπαλκόνι (του έχω πάρει θερμάστρα πάντως και δεν κρυώνει). Ερωτώ λοιπόν: Είναι καλύτερο να μένει σε αυτή την αποθηκούλα αλλά να με βλέπει συχνά ή να τον αφήνω στο σπίτι μου με κάποιον γείτονα να του βάζει κάθε μέρα φαι και νερό αλλά να έχει τόσο χώρο να κινείται;
Με προβληματίζει πολύ αυτό το θέμα και δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση όσον αφορά το τι είναι καλύτερο για αυτόν...

Εσείς τι πιστευετε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bhaal
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κατά γενική ομολογία οι γάτες προτιμούν να μένουν στο σπίτι τους, στο χώρο τους, αντιπαθούν τις μετακινήσεις. ΑΛΛΑ, γάτες που μένουν μόνες συχνά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι δυστυχείς. Αν σκεφτούμε ότι είναι κοινωνικά ζώα δεν είναι παράξενο.
Εκείνο που πρέπει να σκεφτείς είναι η ψυχολογία του γάτου σου και πόσο δεμένος δείχνει να νιώθει μαζί σου. Ο γείτονας θα πάει να τον ταϊσει, να του αλλάξει νερό, άμμο, αλλά μέχρι εκεί. Όλες τις άλλες ώρες ο γάτος θα είναι μόνος. Είσαι σίγουρη ότι του αρέσει;
Κι αυτό με τις διαρκείς μετακινήσεις και την αποθηκούλα... δεν είναι ό,τι καλύτερο. Φαντάζομαι το ξέρεις. Κοίτα, κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει για σένα. Εσύ ζεις με τον γάτο, εσύ είσαι σε θέση να καταλάβεις τι του αρέσει και τι όχι, δική σου και η απόφαση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Μην νομίζεις οτι εμένα με πονάει λιγότερο να ξέρω οτι ο γατούλης μου είναι σε μια αποθηκούλα 2-3 τετραγωνικά ή μόνος του στο σπίτι

Πάντως εδω πέρα, θα παίξει όλη μέρα και όποτε θέλει χάδια έρχεται μόνος του στα πόδια μου όταν κάθομαι στο pc. Επίσης κατα τη διάρκεια ταξιδιών συνήθως είναι πολύ ήρεμος. Το κακό είναι οτι το Αγρίνιο είναι 8 ώρες απο εδώ και πάει μόνο το ΚΤΕΛ οπότε θα πρέπει να είναι 8 ώρες στις αποσκευές (κι άλλες 8 στο γυρισμό... :cry: )
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να αποφασίσω...
:cry:Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bhaal
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν δεν μένεις πολλές μέρες στο Αγρίνιο, μήπως είναι καλύτερα να τον αφήνεις στο σπίτι και ν' αγγαρεύεις κανένα φίλο ή καμιά φίλη (πολύ στενούς φίλους) να πηγαίνει να του κάνει και λίγη παρέα όταν του βάζει φαγητό; Τόσα 8ωρα στις αποσκευές δεν είναι ό,τι καλύτερο... Αν τον αφήνεις σπίτι σου, θα περνάει αρκετό χρόνο μαζί σου; Έχει σημασία αυτό, διότι καμιά φορά οι γάτες νομίζουν ότι τις εγκαταλείπουμε και παθαίνουν κατάθλιψη.
Κάποτε, πριν αρρωστήσει ο Βαλτάσαρ, είχαμε πάει διακοπές στη Σίφνο για δυο εβδομάδες. Είχαμε δώσει τα κλειδιά σε μια φίλη να πηγαίνει να του βάζει φαγητό, κλπ. Όταν επιστρέψαμε τον βρήκαμε μισότρελο. Εξήγηση: η φίλη πήγαινε κάθε 3 μέρες αντί για κάθε μέρα που της είχαμε πει. Ο Βαλτάσαρ κόντεψε κυριολεκτικά να τρελαθεί από τη μοναξιά και την έλλειψη ανθρώπινης επαφής. :cry:
Subject to change
e-steki.gr Founder

Και το κακό είναι οτι συνήθως μένω γύρω στις 2 εβδομάδες εκεί... ε δεν είναι και λίγο...

Bhaal
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σε διάστημα ενός μήνα, πόσο καιρό περνάς στο δικό σου σπίτι;
Subject to change
e-steki.gr Founder

Οι μόνοι τόσο στενοί μου φίλοι είναι ο ένας στο Αγρίνιο, μία στην Αθήνα κι άλλη μία στην Καλαμάτα.

Σε διάστημα ένος μήνα; Χμμμ αναλόγως το μήνα... Αυτό το εξάμηνο πάντως πρέπει να ήταν λίγο κάτω απο το μισό. Τον προηγούμενο χρόνο γύρω στο 80%. Λογικά το εξάμηνο που έρχεται θα κυμαίνεται κάπου εκεί ανάμεσα.
Bhaal
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ θα τον έπαιρνα μαζί μου, αλλά θα έκανα κάτι με το θέμα των αποσκευών. Το ξέρεις ότι όταν οι γάτες είναι υπερβολικά ήσυχες ή ανήσυχες είναι επειδή στρεσάρονται ή φοβούνται;
araXniar
Νεοφερμένο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Bhaal
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σίγουρα δεν τις εκτιμάει, αλλά αν η Michelle περνάει τον περισσότερο χρόνο της στο Αγρίνιο αντί στο σπίτι της, ο γατούλης δεν θα νιώθει καλά ολομόναχος. Και μέχρι να συνηθίσει τις συχνές απουσίες της θα νομίζει ότι τον εγκατέλειψε...Αρχική Δημοσίευση από araXniar:Καλύτερα να μένει σπίτι θα έλεγα. Τόσες ώρες διαδρομή και ταλαιπωρία δε νομίζω να τις εκτιμάει!![]()
Για να πω την αλήθεια, και οι δυο επιλογές είναι άστα να πάνε. Φαύλος κύκλος.
Bhaal
Εκκολαπτόμενο μέλος
araXniar
Νεοφερμένο μέλος
Bhaal
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν δεν έχει φρικάρει ήδη...Αρχική Δημοσίευση από araXniar:Ναι αλλά και το να περνάει 8 ώρες στις αποσκευές δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Θα φρικάρει ο καημένος!
Εγώ μαζί σου είμαι. Τον γάτο σκέφτομαι κυρίως.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Και εγώ τα σκέφτομαι βρε παιδιά αυτά που λέτε... Γι'αυτό άλλωστε ο τίτλος είναι "Το μη χείρον βέλτιστόν"... Γιατι και οι 2 εκδοχές σκ...α είναι

Bhaal
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν είναι 6 μηνών, τότε καλύτερα να κάνεις αυτό που προτείνει ο/ η araXniar. Συνήθισέ τον να μένει σπίτι, στο χώρο του. Σ' αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι κάποιον πραγματικά φερέγγυο άνθρωπο να τον φροντίζει όταν λείπεις.Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Μισού έτους είναι.
Και εγώ τα σκέφτομαι βρε παιδιά αυτά που λέτε... Γι'αυτό άλλωστε ο τίτλος είναι "Το μη χείρον βέλτιστόν"... Γιατι και οι 2 εκδοχές σκ...α είναι![]()

ladycat
Διάσημο μέλος
Subject to change
e-steki.gr Founder
Αυτό ακριβώς!!Αρχική Δημοσίευση από plain:Και αν σε μια περίπτωση ο γάτος αρρωστήσει ξαφνικά,κάτι που η Μισελια θα το καταλάβει αμέσως μια που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την συνηθισμένη συμπεριφορά του γάτου της ενώ ο τρίτος ενδεχομένως να μην το καταλάβει ? Aν τον έχει μαζί της θα μπορέσει κατευθείαν να τον τρέξει στον κτηνίατρο![]()
Επίσης, ΔΕΝ έχω κάποιο άτομο που να εμπιστευομαι τόσο και να αγαπάει τις γάτες εδώ...

Subject to change
e-steki.gr Founder
Tι να κάνω όμως με το θέμα των αποσκευών όταν οι οδηγοί έχουν κάλο στον εγκέφαλο;Αρχική Δημοσίευση από Bhaal:Αν στον ένα μήνα περνάς τις 2 1/2 εβδομάδες σπίτι σου με τον γατούλη, τότε καλύτερα να τον αφήνεις σπίτι. Βέβαια, δεν έχεις κανένα κολλητό να τον επισκέπτεται καθημερινά, ούτε υπάρχει άλλο γατάκι για να παίζει μαζί του, οπότε αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα... Τι να σου πω...
Εγώ θα τον έπαιρνα μαζί μου, αλλά θα έκανα κάτι με το θέμα των αποσκευών. Το ξέρεις ότι όταν οι γάτες είναι υπερβολικά ήσυχες ή ανήσυχες είναι επειδή στρεσάρονται ή φοβούνται;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool