2 από τα 5 γατάκια είναι παγωμένα και δεν ανταποκρίνονται

Φίλιππος..

Νεοφερμένο μέλος

Ο Φίλιππος.. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Σήμερα το πρωί γέννησε μια γάτα(Κιάρρα την λέμε),κάτω στην πυλωτή,και την ανέβασα επάνω σπίτι μου(όπως και κάθε φορά που γεννάει)για να την προσέχω και να είναι ασφαλείς τα γατάκια της.Γιατί υπάρχουν άτομα στην πολυκατοικία που δεν γουστάρουν τα ζώα και τα σκοτώνουν με διάφορους τρόπους,δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες.
Όπως σας είπα την έχω ανεβάσει πολλές φορές επάνω και της μεγαλώνω τα γατάκια της περίπου 2-3 μήνες και μετά τα αφήνω και πάλι κάτω ελεύθερα.
Το πρόβλημά μου σήμερα είναι ο,τι 2 από τα 5 γατάκια είναι παγωμένα και δεν ανταποκρίνονται,κουνιούνται αλλά δεν πίνουν γάλα!!!
Και λογικά θα αποβιώσουν αν συνεχίσουν έτσι...εγώ προσπάθησα να τα ταΐσω με σύριγγα και ειδικό γάλα αλλά και πάλι δεν έπιναν!
Μπορεί κάποιος να μου πει τι θα μπορούσα να κάνω;;:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γειά σου Φίλιππα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις κατά τη γνώμη μου είναι να επικοινωνήσεις με ένα κτηνίατρο να σε συμβουλέψει με τα γατάκια, και μιας και δηλώνεις ζωόφιλος και οικολόγος μόλις συνέλθει η γατούλα να την πας να της κάνεις μια στείρωση!!!
Συγνώμη αν ακούγομαι κάπως αυστηρή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα 3 δεν τα κατάφεραν!
Ναι..δεν ακούγεσαι αυστηρή,από το να γίνεται το παραπάνω και το σημερινό που έγραψα, προτιμώ και εγώ την στείρωση!!!
Ευχαριστώ για την συμβουλή σου Μαρία.:hug:

Ποίος ξέρει τώρα τι μπορεί να φταίει?Η μαμά τους κάθεται μαζί τους? Τα θηλάζει? Προσπάθησε να τους παράσχεις όση το δυνατόν περισσότερη ζέστη,είναι βασικός παράγοντας. Και αν μπορούσες να συμβουλευτείς για τα 2 έναν κτηνίατρο, θα ήταν τέλειο, μήπως και σωθούν τουλάχιστον τα 2, που απέμειναν.

Ναι,καθόταν μαζί τους,ξάπλωνε να τα θηλάσει, τα κράταγε ζεστά!!!:worry:
Ο κτηνίατρος μου είπε ο,τι κάποια γεννιούνται αδύναμα ή με προβλήματα υγείας πχ. αναπνευστικό σύστημα...
ελπίζω τα 2 να αντέξουν ,αν και το ένα από σήμερα άρχισε να μην ανταποκρίνεται και αγχώνομαι και πάλι....:worry:

Προσπάθησε να τα κρατήσεις ζεστά με μικρά μπουκάλια νερού βάζοντας καυτό νερο και τυλιγοντάς τα με χαρτί κουζίνας ή πανί για να μην πάθουν έγκαυμα. Βάλε 3 μπουκαλάκια για να καθίσουν κοντά τους. Θα κρατούνται ζεστά για τουλάχιστον 3-4 ώρες οπότε θα ειναι ασφαλή. Είναι σημαντικό να μένουν ζεστα!

Ευχαριστώ πολύ Κατερίνα για την συμβουλή σου!!!

:)

Πως πάνε τα γατάκια;

Πέθανε χθες το πρωί το 4 και το είχα πάει στον κτηνίατρο να του βάλει ορό για τροφή και νερό!!:cry_x:
Μόνο ένα έμεινε και είναι απόλυτα υγιές!!:)

Μακάρι να επιζήσει αυτό το ένα.. είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσουν μικρά γατάκια όταν κάτι πάει στραβά και έχεις κάνει ότι καλύτερο μπορούσες! :)

Λυπάμαι και για τα 4 μικρά κι εύχομαι πραγματικά να πάνε όλα καλά με το 5ο που απέμεινε!
Το ότι έχει επιζήσει είναι θετικό, μακάρι να πάνε όλα καλά! :)

αχ τι κρίμα....πολύ στενοχωρήθηκα!! Εύχομαι να πάνε όλα καλά με το 5ο γατάκι!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back