2 μηνών γατάκι έχει κήλη!

• Thread starter Thread starter Heidi
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Heidi

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Heidi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 127 μηνύματα.
Εδώ και 2 εβδομάδες, φιλοξενώ ένα αδέσποτο αρσενικό γατάκι, 2 μηνών. Που έχει μια κήλη, στα πλάγια της κοιλίτσας του, Το μέγεθος της, είναι λίγο μεγαλύτερο, από το κεφάλι του. :(

Οι Συκιές έχουν πρόγραμμα για τα αδέσποτα. Έτσι κανόνισα ένα ραντεβού, ο γιατρός το είδε και είπε ότι έχει βγει το έντερο. Θα το εγχειρίσει περίπου , σε 10 μέρες.

Το γατάκι, παίζει κανονικά με τη Λόλα μου, που είναι λίγο μεγαλύτερη και έχει πολύ όρεξη.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω; Έχετε ακούσει κάτι ανάλογο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• Martin.jpg
    Martin.jpg
    214,3 KB · Εμφανίσεις: 1.037
Το καημένο...Ειλικρινά,δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο.Ελπίζω όμως να πάει καλά η εγχείρηση,και να μπορεί να παίζει σύντομα με τη Λόλα σου χωρίς να το βαραίνει όλο αυτό το πράγμα στην κοιλίτσα του.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγώ σου εύχομαι όλα να πάνε καλά και σύντομα το γατί να ξαναρχίσει τα παιχνίδια του! :)

θα πρεπει να προσεχεις να μην γυρισει το εντερο μεσα στο σακο της κοιλης και να γινει περισφιγμενη οποτε και θα θελει αμεσα επεμβαση, βεβαια υπαρχει και η πιθανοτητα να αποτραβηχτει το εντερο μονο παλι μεσα στην κοιλια, αλλα αυτο γινεται τις πρωτες μερες απο την εμφανιση της κοιλης:)

Και η δική μου γάτα είχε κήλη. Είναι συχνό φαινόμενο, υποθέτω, ειδικά στις πρωτόγεννες μαμάδες να τραβάνε απότομα τον ομφάλιο λώρο και να δημιουργούν κήλη στα γατάκια. Στη δική μας περίπτωση η κήλη υποχώρησε και δεν χρειάστηκε επέμβαση. Να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και όλα θα πάνε καλά. Χρειάζεται να γίνει η εγχείριση και έπειτα το γατάκι σας θα είναι μια χαρά:)

Ευχαριστώ πολύ, για την ανταπόκριση σας.:) Θα σας κρατάω ενήμερους για την εξέλιξη του. Η οποία εύχομαι να είναι ομαλή.:)

Θα συμφωνήσω και εγώ ότι η εμφάνιση κήλης είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε μικρά γατάκια. Ίσως να ήταν καλό αυτές τις μέρες μέχρι να γίνει η εγχείριση να αποφεύγεις να το παίρνεις αγκαλιά και να προσπαθούσες να το περιορίσεις απο το να σκαρφαλώνει σε διάφορα έπιπλα όσο μπορείς βέβαια να περιορίσεις ένα μικρό γατάκι! :) Γιατί απ'ότι γνωρίζω σε αυτές τις περιπτώσεις δέν πρέπει να τραβιέται το σημείο που είναι η κήλη. Ελπίζω να πάνε όλα καλά με την εγχείρηση..

Θα συμφωνήσω και εγώ ότι η εμφάνιση κήλης είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε μικρά γατάκια. Ίσως να ήταν καλό αυτές τις μέρες μέχρι να γίνει η εγχείριση να αποφεύγεις να το παίρνεις αγκαλιά και να προσπαθούσες να το περιορίσεις απο το να σκαρφαλώνει σε διάφορα έπιπλα όσο μπορείς βέβαια να περιορίσεις ένα μικρό γατάκι! :) Γιατί απ'ότι γνωρίζω σε αυτές τις περιπτώσεις δέν πρέπει να τραβιέται το σημείο που είναι η κήλη. Ελπίζω να πάνε όλα καλά με την εγχείρηση..

:hmm:βαλε το χωριστα σε μια κουτα ψηλη και ανοιξε 3-4 τρυπες να παιρνει αερα αν μπορεις βρες και δευτερη ωστε να το σκεπαζεις απο πανω καλως η κακως ειναι ο μονος τροπος για περιορισμο του μικρου :blink: αν το δεις βεβαια να πολυ ζοριζετε να βγει εξω αστο ελευθερο ειναι πιο ασφαλες

είχα έναν γατούλι με κήλη και τον εγχειρίσαμε 3μηνών ,ακόμα και την ίδια ημέρα που γύρισε απο τον κτηνίατρο με ένα σάλτο ανέβηκε στο κρεβάτι(αν και ζαλισμένος ακόμα), β'εβαια το μέγεθος της κήλης ήταν μικρό. μην ανησηχείς να δείς που όλα θα πάνε καλά.:):):)

:(Έυχομαι καλή επιτυχία στο χειρουργίο, περιμένουμε νέα και περισσότερες φώτο:)

Δεν μου τυχε ποτε τετοια περιπτωση.Αλλα αφου ο γιατρος σε διαβεβαιωσε οτι μετα την εγχειρηση ολα θα παν καλα οπως και τα μελη που αντιμετωπισαν τετοιο προβλημα με τις γατουλες τους,μην ανησυχεις
καθολου:) Καλη επιτυχια στην εγχειρηση και ολα θα παν καλα:)
Ενημερωσε μας για τις νεοτερες εξελιξεις:D

Λίγο δύσκολο να τον περιορίσω. Του αρέσει η παρέα της Λόλας. Αυτό μπορεί να το κάνω μετά την επέμβαση, να τον έχω στη γατοφόρο, για την ασφάλεια του.
Αυτό που προσέχω πολύ είναι τη διατροφή του, φροντίζω να μην φάει ούτε της Λόλας αλλά ούτε της σκυλίτσας μου τις κροκέτες, παρά μόνο κονσέρβες.
Τον φωνάζω Martin, αν και δεν θα έπρεπε, γιατί η αρχική μου σκέψη ήταν να τον κάνω καλά και μετά να του βρω ένα καλό σπίτι.
Ας γίνει πρώτα επέμβαση και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.
Σας ευχαριστώ όλους, για τις ευχές σας.:):):)

πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο:eek:

μακάρι να πάνε όλα καλά και να βρει και μια καλή οικογένεια:)

Περαστικά σας και από μένα. Ούτε και εγώ ήξερα οτι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο σε μια γατούλα:blink: Ελπίζω όλα να πάνε καλά με το μικρούλη

Κανένα νέο από το γατουλίνι;:|

Σήμερα τον πήγα στον γιατρό. Είπε ότι είναι μια χαρά, φαίνεται λέει στα ματιά του. :)Μου είπε ότι φοβάται να τον εγχειρίσει, επειδή θα χρειαστεί ολική νάρκωση. Τα μικρά τα κοιμίζουν με αέριο, μου είπε. Θα πρέπει να περιμένουμε έναν μήνα, να δούμε την ανάπτυξη του. Πρέπει να έχω το νου μου, μη τυχόν υπάρξει κάποια αλλαγή, στην υγεία, του όπως να πάθει ειλεό.
Τώρα κάθεται στα πόδια μου, γουργουρίζει, κάνει αυτό το ζύμωμα, και ζητάει χάδια, Η Λόλα πάλι, κυνηγά τον κέρσορα και πατάει ότι νάνε κουμπιά|.:lol:
Ο γιατρός είπε ότι ο Μάρτιν είναι δυόμιση.

Είναι και τρυφερούλης. Ένας μήνας είναι αυτός θα περάσει κ μετά θα παίζει και θα τρέχει όσο θέλει χωρίς να φοβάται τίποτα:up::up:

Πιστεύω ότι έχει δίκιο ο γιατρός, κρίμα θα ήταν να το διακυνδινέψετε αν μπορεί να ξεπεράσει χωρίς χειρουργίο...:)
Απλά να τον προσέχεις για τυχών αλλαγές!
Έλα τώρα βάλε καμιά φώτο να τον δούμε!:happy:

Το χειρουργείο δεν το γλυτώνει, μετά από τον μηνά, θα μπορεί να κάνει κανονική νάρκωση χωρίς να φοβάται, μην πάθει τίποτα.

Ο μικρός μου πρίγκιπας.

Συνημμένα

• 20.jpg
    20.jpg
    133,1 KB · Εμφανίσεις: 66
  • 12.jpg
    12.jpg
    130,4 KB · Εμφανίσεις: 80
Είναι πολύ όμορφος,ξεχειλίζει και το μέλι και έχει βγει και στη γουνίτσα του και είναι έτσι μελί...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back