2 νέα γατάκια

Κατερίνα

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 1.866 μηνύματα.
Καλημέρα.Βρίσκομαι ήδη στη διαδικασία αναζήτησης και ελπίζω σύντομα να γίνω κι εγώ (ξανά) γατομαμά. Αποφασίσαμε - για πολλούς λόγους - να πάρουμε 2 γατάκια. Σημειωτέον ότι θα πάρουμε ένα αρσενικό και ένα θηλυκό (τα οποία προφανώς και θα στειρώσουμε το συντομότερο δυνατόν). Θα ήθελα όμως μερικές συμβουλές από τις πιο έμπειρες μιας και ποτέ δεν είχα 2 γατιά μεσα στο σπίτι. Η άμμος τους θα πρέπει να είναι ξεχωριστή? Το φαγητό τους? Είναι καλυτερα να διαμορφώσω ένα ξεχωριστό προσωπικό χώρο για το καθένα (κρεβατάκι, παιχνίδια κλπ) και να τα αφήσω να αποφασίσουν μόνα τους αν θα το μοιράζονται?Σε τι ηλικία να τα στειρώσω? Όλες οι συμβουλές είναι καλοδεχούμενες!!!​

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατερίνα καλώς ήρθες. Εγώ έχω 4 (πλέον 5) γάτες στο σπίτι και έχω εμπειρία. Δεν χρειάζεται καταρχάς να έχεις ξεχωριστή άμμο. Ένα δοχείο φτάνει, σου συστήνω να πάρεις τα σκεπαστά δοχεία, διότι έτσι δεν γεμίζει το σπίτι. Το ιδανικό θα ήταν να πάρεις 2 αδερφάκια, διότι έτσι θα είχες εξασφαλισμένο το ότι θα αγαπιούνται και θα είναι πολύ δεμένα. Εγώ δεν μετάνιωσα ποτέ που υιοθέτησα μαζί τον Τελεία και τον Παύλα, οι οποίο είναι αχώριστοι, προστατεύει ο ένας τον άλλο και είναι χάρμα να τους βλέπεις να παίζουν μαζί.
Κρεβατάκια καλό είναι να τους πάρεις χωριστά, αν και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις που θα αποφασίσει να κοιμηθεί μία γάτα.
Στείρωση θα τους κάνεις μετά τους 8 μήνες, θα στα πει και ο κτηνίατρος αυτά. Ενημέρωσέ μας αν δεν βρεις κάποιο γατάκι, διότι σίγουρα πολλοί από εδώ έχουμε ψυχούλες που αναζητούν ένα ζεστό σπίτι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με το καλό να γίνεις γατομαμά....
'Αμμο όπως αναφέρθηκε δεν χρειάζονται 2. Μία φτάνει και η σκεπαστή είναι καλύτερη γιατί δεν μυρίζουν κι όλας. 'Οσο για το φαγητό τους εγώ τις κροκέτες τις έχω σε ενα μεγάλο μπώλ και τρώνε και οι δύο και την κονσερβούλα τους το πρωί τους την βάζω σε διπλό μπωλάκι γιατί τρώνε και οι δύο ταυτόχρονα.. Νερό πάλι σε ενα μεγάλο μπώλ νομίζω ότι θα είναι εντάξει...

Αυτά με τα φαγητά και την άμμο...
'Αντε και γρήγορα!!!;) ;)

Kαλα τα λένε τα παιδιά αλλά πρώτα να σου πω μπράβο για την απόφαση! Kανεις το καλύτερο για όλους με τη διπλή αυτή υοθεσία. Δεν θα το μετανιώσετε ποτέ. Θέλω όμως να επισημάνω οτι με το αγόρι κορίτσι, ναι μεν θα είναι αγαπημένα και δεμένα απο την αρχή αλλά θέλει προσοχή μην ερωτοτροπίσουν (σίγουρα θα την παρενοχλήσει σεξουαλικά) πριν καν το καταλάβετε. Kαι έχω και το παράδειγμα των Zιζέλ και Φιντέλ που ήταν αγαπημένα μέχρι κάποια στιγμή αλλά μετά όχι. Aντίθετα η Mέλανι με την Mπιάνκα, ξένες μεταξύ τους μέχρι τον 8ο μήνα της ζωής τους, αγαπήθηκαν πάρα πολύ και έπλενε η μία την άλλη για 5 χρόνια μέχρι το χαμό της Mέλανι. Δεν είμαι αντίθετη στο συνδυασμό αγόρι- κορίτσι και προς θεού δεν θέλω να κόψω την τύχη κανενός γατιού αλλά μια και τα σκέφτηκα αυτά, ήθελα να στα πω. Kάνε το, αλλά προσοχή στους μήνες της ωριμότητας. Kαλή τύχη οτι κι αν αποφασίσεις :) και πάλι μπράβο!

το γοργόν και χάριν έχει

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σας! Σήμερα το απόγευμα υιοθετήσαμε την μικρή - ανώνυμη ακόμη - ψιψινα μας. Ευχαριστώ πάρα πολύ τη izabo, τη sofiagal και την paris gatopalaviaris για την άμεση ανταπόκρισή τους. Τα νεότερα από την πρώτη μέρα με την μικρή μας θα τα μάθετε σύντομα!

Μπράβο!!! Αχ πολύ χαίρομαι!

Άντε, και γρήγορα να τη "βαφτίσετε"!!!

Άντε με το καλό! Χαιρετίσματα δώσε... Πόσο θα'θελα να'χω κι εγω δυο γατούνια... Αλλά πούύύ ο δικός μου!

Αντε να σου ζήσει και να την προσέχεις!Κι ότι χρειαστείς εδώ είμαστε:)

Αντε βρέ... να σου ζήσει.. :up: :up: Περιμένουμε και το δεύτερο και φωτογραφίες...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back