3 γατάκια πεταμένα στο πεζοδρόμιο να πεθάνουν

Πάντα πάνω στα κουτιά με το γάλα υπάρχουν οδηγίες για το ποιά θα πρέπει να είναι η αραίωση ανάλογα με την ηλικία της γάτας.Εγώ έτσι το έκανα.Βγαίνει λίγο αραιό όταν είναι να ταίσεις πολύ μωρά αλλά πιστεύω πως έτσι πρέπει να είναι..ίσως επιβαρύνθηκε το στομαχάκι τους αν ήταν σε μεγάλη πυκνότητα,τι να πω δεν ξέρω..ή τελικά ήταν άρρωστα και τα 3 και παρόλες τις προσπάθειες δεν τα καταφέρουν..εγώ όταν είδα το τελευταίο να είναι σχεδόν μισοπεθαμένο και πήρα 2 κτηνιάτρους το ίδιο μου είπαν και οι 2..Ασε τη φύση να κάνει τη δουλειά της..και να μου το φέρεις δεν θα μπορέσω να κάνω τιποτα...όταν είναι τόσο μωρά λίγα μπορείς να κάνεις,δυστυχώς..:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τον ρώτησες τον άντρα σου πως αντιδράν τα μικρά?Οταν τα πέρνει στα χέρια του κάνουν καμιά προσπάθεια να κινηθούν ή όχι?Η θερμοκρασία τους πως είναι?Eγώ το μικρούλι το τελευταίο όταν δεν ηταν καλά,παρά τα μπουκαλάκια που του είχα με ζεστό νερό,όταν το έπαιρνα στα χέρια μου μετά απο 1 λεπτό ήταν πολύ κρύο...και σχεδόν ληθαργικό...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η δοσολογία που αναγράφεται στο κουτί είναι για πολύ μεγάλη ποσότητα(250ml), έκανα τη διαίρεση αλλά και πάλι δεν ήμουν σίγουρη, όντως έδειχνε πολύ αραιό και γι αυτό τους πήρα τηλέφωνο για να σιγουρευτώ. Η δοσολογία που μου είπαν δεν είχε καμμία σχέση με αυτό που νόμιζα εγώ. Τα μικρούλια τα κρατάει τώρα ο άντρας μου σχεδόν αγκαλιά για να τα ζεσταίνει και να τα παρακολουθεί...κάνουν λίγες μικρές φωνούλες που και που και είναι σε νυσταγμένη κατάσταση, όχι σε λήθαργο ακόμη αλλά και το άλλο έτσι ξεκίνησε.

Mια φιλη μου μεγάλωσε προσφατα γατακια μ'αυτο τον τροπο και είχε το ίδιο προβλημα με διάρροια. Η αναλογία που τους έδινε και 'εστρωσαν' ηταν 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σε 40 ml νερο. Επισης για τη διαρροια της ειχε πει κτηνίατρος και στο γαλα πρόσθετε και λίγο γιαουρτι..ελάχιστο στην ακρη του κουταλιου. Τελικα τα γατάκια τα καταφεραν. Καλη τυχη.

Είσαι τέλεια Louiza σ' ευχαριστώ πολύ. Αν τελικά τα καταφέρουν και βγάλουν και το αποψινό βράδυ και αρχίσουν να τρώνε πάλι θα δοκιμάσω τη συνταγή σου.

Μπράβο σου για τον αγώνα σου... Εύχομαι όλα να πάνε καλά.
Από ότι ξέρω το πιο καλο γάλα είναι το royal canin, αυτό έδινα σε ένα μωρό που φρόντισα, που ήταν και μες στη ρινοτραχίτιδα, αν και ήταν πολύ πιο μεγάλο (10 ημερών). Διάρροιες από ότι ξέρω κάνουν τα μωρά, ή δυσκοίλια, τα έχουν αυτά. Τα έχεις αρκετά ζεστά? η θερμοκρασία της μάνας τους είναι στους 39 βαθμούς και δεν πρέπει να πατάνε σε πάτωμα κλπ κρυώνουν. Εγώ είχα φτιάξει ένα πουλοβεράκι από κάλτσα, άνοιξα τρύπες για τα ποδαράκια κι έτσι το μωρό ήταν συνέχεια ζεστό. Στο γάλα ακολούθησα τις οδηγίες του κουτιού και όταν είχε δυσκοίλια αντί για νερό έβαζα χαμομήλι και στη διάρροια νερό από βρασμένο ρύζι καρολίνα. Τα καθαρίζεις μετά από τα γεύματα? Εγώ το έπλενα με μωρομάντηλα και φυσικό ορό. Άκουσε με και πάρε γάλα royal canin, είναι το πιο πλήρες και με τις λιγότερες διάρροιες. Επίσης κι αν δεν τρώνε ζόρισε τα όσο μπορείς.

Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουν τα γατάκια δεν είναι δικό σου λάθος, κάνεις ό,τι μπορείς. Χωρίς τη μαμά τους τόσο μικρά δύσκολα επιβιώνουν...

Καλό κουράγιο και καλή τύχη

τώρα διάβασα το θέμα σου, περιμένω με αγωνία να δω τι απέγινε με τα γατάκια. θά ήθελα ν αναφέρω, επειδή πρόσφτατα πέρασα τη ίδια φάση κι απ τα τέσσερα έζησαν τελικά τα τρία γατάκια, τα εξής
τα γατάκια όπως σ αυτή την ηλικία όπως και τα δικά μας μωράκια είναι ευάλωτα στς μολύνσεις γι αυτό χρειάζεται σχολαστική καθαριότητα και καυτηριασμός με βραστό νερό του μπιμπερό πριν την χρήση. επίσης το νερό που διαλύουμε το γάλα πρέπει επίσης να είναι βρασμένο και στην συνέχεια το κρυώνουμε με νερό που ρίχνουμε εξωτερικά.ταίζουμε ελαφρά θερμό αφού έχουμε δοκιμάσει στο εσωτερικού του χεριού μας να μην είναι ακόμα βραστό το υγρό.
ακόμα χρειάζονται ζέστη γύρω στους 38-39βαθμούς και να είναι μαζεμένα κοντά μεταξύ τους και τοποθετημένα σε μαλακά πανιά μακώ ίσως αυτή την εποχή.
τι να πω είναι δύσκολα να επιβιωσουν απ ότι μου είπε κι ο γιατρός μου.
α ξέχασα, πρέπει να ρεύονται και καθάρισμα της μυτούλας με μωρομάντηλο για καλύτερη αναπνοή κα οξυγόνωση.
κουράγιο και καλή επιτυχία

Αγαπητές φίλες δυστυχώς....
Εχθές το βράδυ τα γατάκια...έφυγαν το ένα μετά το άλλο με διαφορά λίγης ώρας!
Τα κρατούσε ο άντρας μου αγκαλιά και τα δύο όλο το απόγευμα...εγώ δεν τα πρόλαβα...μέχρι να γυρίσω από τη δουλειά...τέλος!
Ο καημένος έχει σοκαριστεί απίστευτα...το πήρε πολύ βαριά!
Παρ' όλο που ακολουθήσαμε πάνω-κάτω τις οδηγίες που παραθέσατε εδώ, τάισμα, βοήθεια για ούρηση και αφόδευση, καθάρισμα με μωρομάντηλα, ζεστασιά και χαδάκια...
Ευτυχώς τουλάχιστον που έχουμε την γατούλα μας και παρηγοριόμαστε κάπως!!!

καμμιά φορά κανουμε οτι μπορούμε και ακόμη παραπάνω και ..απλά ..δεν φτάνει. Καταλαβαίνω την στεναχώρια σας...αλλά και που τα μαζέψατε, που τα φροντίσατε και τους δείξατε για λίγο ζεστασιά και αγάπη ίσως να μέτρησε γι'αυτες τις ψυχουλες..τουλαχιστον δεν "εφυγαν" στον δρόμο..να'στε καλά και παρτε πολλες αγκαλιες την γατουλα σας σημερα. Βοηθαει..:)

Λυπάμαι πολύ...:(Καλό ταξίδι στα μικρά αγγελουδάκια...:bye:

Καλησπέρα και πάλι

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Θα τα ξαναπούμε σύντομα!

Πολύ λυπάμαι... :cry::cry::cry::cry:
Τουλάχιστον είχαν μια ζεστή αγκαλιά... :cry:

Ναι μάλλον...ας ελπίσουμε ότι κάτι είναι κι αυτό...!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back