3 ορφανά γατάκια - απορίες

aggelatzou

Νεοφερμένο μέλος

Η aggelatzou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Εχω 3 γατακια που ειναι ορφανα.ειναι 4ων εβδομαδων.τα ταϊζω γαλατακι με μια συριγγα και τρωνε αλλα οχι πολυ.πρεπει να τα ταϊζω απο λιγακι καθε ποσες ωρες?
Επισης διαβασα εδω οτι πρεπει να παρω ενα πανακι και ζεστο νερο και να τους κανω μασαζ στο ποπουδακι τους.τι εκανα αλλα δεν βλεπω αποτελεσμα:redface:για ποση ωρα περιπου πρεπει να επιμεινω?γτ τα γατακια δεν καθονται και πρεπει να τα κραταω εγω.?
κατι αλλο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι ενω σταματαω να τα ταιζω επειδη καταλαβαινω οτι δεν θελουν,πανε στα ποδια μου και μου πιπιλανε τα δαχτυλα:confused:.αυτο σημαινει οτι πεινανε κιαλλο,η τους λειπει η μανουλα τους?
Μπορω να τους βαλω ξηρα τροφη η δεν θα μπορουν να τη φανε?δοκιμασα να τους βαλω ενα μπολακι με γαλα μηπως και πιουν μονα τους και νομιζω οτι το ηπιανε!
Και κατι τελευταιο.Προσεξα οτι το ενα τρεμει καποιες φορες.τι μπορει να συμβαινει?
δεν ειχα αλλη φορα τοσο μικρα γατακια γι αυτο ειμαι ασχετη..ευτυχως υπαρχει και αυτος ο χωρος εδω κ εμαθα καποια πραγματα!!!σας ευχαριστω πολυ!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπραβο ρε παιδια!να ειστε καλα !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχω 3 γατακια που ειναι ορφανα.ειναι 4ων εβδομαδων.τα ταϊζω γαλατακι με μια συριγγα και τρωνε αλλα οχι πολυ.πρεπει να τα ταϊζω απο λιγακι καθε ποσες ωρες?
Επισης διαβασα εδω οτι πρεπει να παρω ενα πανακι και ζεστο νερο και να τους κανω μασαζ στο ποπουδακι τους.τι εκανα αλλα δεν βλεπω αποτελεσμα:redface:για ποση ωρα περιπου πρεπει να επιμεινω?γτ τα γατακια δεν καθονται και πρεπει να τα κραταω εγω.?
κατι αλλο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι ενω σταματαω να τα ταιζω επειδη καταλαβαινω οτι δεν θελουν,πανε στα ποδια μου και μου πιπιλανε τα δαχτυλα:confused:.αυτο σημαινει οτι πεινανε κιαλλο,η τους λειπει η μανουλα τους?
Μπορω να τους βαλω ξηρα τροφη η δεν θα μπορουν να τη φανε?δοκιμασα να τους βαλω ενα μπολακι με γαλα μηπως και πιουν μονα τους και νομιζω οτι το ηπιανε!
Και κατι τελευταιο.Προσεξα οτι το ενα τρεμει καποιες φορες.τι μπορει να συμβαινει?
δεν ειχα αλλη φορα τοσο μικρα γατακια γι αυτο ειμαι ασχετη..ευτυχως υπαρχει και αυτος ο χωρος εδω κ εμαθα καποια πραγματα!!!σας ευχαριστω πολυ!:)

Καταρχας νομιζω οτι θα πρεπει να τα ταϊζεις με μπιμπερο ειδικο για μικρα γατακια και οχι με συριγγα. Πρεπει να τρωνε καθε 2-3 ωρες οπωσδηποτε... Το πιπιλισμα το κανει και ενα δικο μου ακομα, και ειναι ενος ετους να φανταστεις! Δε νομιζω οτι σημαινει κατι, απλα τους αρεσει να πιπιλανε, γι'αυτο και το μπιμπερο θα τους αρεσει πιο πολυ!

Τωρα, εχουν κανει καθολου κακα τους οσες μερες τα εχεις? Ειναι πολυ σημαντικο να τα κανουν...Εννοειται πως δεν τους αρεσει να τα πασπατευεις με πανακια κλπ αλλα ειναι απαραιτητο γιατι μονα τους δεν μπορουν να τα κανουν...Πρεπει να επιμεινεις, να το κανεις καθε φορα μετα το φαγητο για να κανουν τσισα και κακα. Χρειαζεται πολλες φορες τη μερα για να τα καταφερεις...Μπορεις να συμβουλευτεις και καποιον κτηνιατρο για να σε βοηθησει σε αυτο και να σου δειξει πως να το κανεις.

Οσο για το ενα που τρεμει δεν ξερω τι μπορει να ειναι...Ισως ειναι αδυναμο. Μηπως εννοεις οτι τρεμει στον υπνο του?Γιατι αυτο ειναι φυσιλογικο, και τα δικα μου το κανουν :)
Νομιζω οτι μπορεις να τους δινεις σιγα σιγα κονσερβα ειδικη για γατακια, απο αυτες που ειναι σαν κρεμα, οχι με κομματακια. Μην κοψεις ομως το γαλα, σταδιακα πρεπει να γινει. Αν θελεις μπορεις να δοκιμασεις και να τους δωσεις ξηρη τροφη μουσκεμενη σε νερο για να ειναι μαλακη.

Μολις κλεισουν 4 εβδομαδες ομως πρεπει οπωσδηποτε να πανε στο κτηνιατρο να δει σε τι κατασταση βρισκονται, να γινει αποπαρασιτωση για εσωτερικα και εξωτερικα παρασιτα, να σε καθοδηγησει σχετικα με τη διατροφη, κλπ! Καλη τυχη παντως, κι εγω το Ροδη και το Νινο τα μεγαλωσα με το μπιμπερο και ξερω πως ειναι!

Καλημέρα σου,
τώρα είδα το θέμα σου και οφείλω να πω πως μπερδεύτηκα λίγο.
4 εβδομάδων και τα ταίζεις με σύριγγα;;; Γιατί;;; Δώσ τους με μπιμπερό. Πολύ καλύτερα αν πίνουν μόνα τους από το μπωλάκι αν και είναι καιρός, σιγά σιγά, να ξεκινήσουν κονσέρβα μους.
Ξηρά τροφή θα πάρεις για μικρά γατάκια, όχι κανονική για ενήλικες γάτες γιατί εκτός του ότι είναι πολύ μεγάλα τα κομμάτια για να τα φάνε, τα ειδικά για μικρά γατάκια έχουν περισσότερες βιταμίνες και άλλα συστατικά που χρειάζονται τα πιτσιρίκια μας.
4 εβδομάδων και τα τρίβεις να κάνουν κακά;;;;; Αυτό γίνεται στα νεογέννητα. Μπορούν άνετα να κάνουν μόνα τους σε αμμολεκάνη. Βάλε μια αμμολεκάνη, πήγαινέ τα 2-3 φορές και πίστεψέ με θα μάθουν τον δρόμο.
Οσο για το πιπίλημα, είναι η αίσθηση που θέλουν, της μανούλας τους. τώρα τι να σου πω αν τα ταίζεις με σύριγγα μπορεί και να πεινάνε. Σε τέτοια ηλικία πίνουν 40άρια ml που σημαίνει 6-7-8 σύριγγες την φορά.
Εχε τα ζεστά.

Σωτηρια σ ευχαριστω πολυ που απαντησες:)
τους πηρα μπιμπερο και ειδικο γαλατακι...ειναι πολυ φαγανα:Dδοκιμασα να τους βαλω σε ενα χαμηλο πιατακι απο το ιδιο γαλα για συνηθισουν σιγα σιγα και χωρις το μπιμπερο..
Σχετικα με τα κακακια τους νομιζω οτι εχουμε ενα προβλημα,αλλα θα συνεχισω να τους τριβω το ποπουδακι μετα το φαγητο και ελπιζω να τα καταφερουν...παντως με ζεστο νερακι και ενα απαλο πανι το κανω.απλα δεν ξερω ποση ωρα πρεπει να κανω στο καθενα.συνηθως επειδη ειναι τρια πιανω το ενα, του κανω λιγακι,μετα παιρνω το αλλο,το κανω σ αυτο, κ μετα στο τριτο...και παει λεγοντας..

Σωτηρία, μαζί γράφαμε.

Αντζελα, μήπως τα κακάκια στα κρύβουν πουθενά. Για εξερεύνησε το σπίτι σου. Είναι άτιμα αυτά τα μικρά.

Τα ταϊζα με συριγγα την πρωτη μερα που τα πηρα σπιτι γιατι δεν ειχα τον απαραιτητο εξοπλισμο:Pτωρα μεμπιμπερο τα ταϊζω και ειδικο γαλατακι σε σκονη...δοκιμασα να βαλω στο πιατακι με το γαλα και μερικες κροκετες για να μαλακωσουνμηπως και φανε αλλα τιποτα...απλα μπορει να πανε να γλυψουνε λιγακι κ μετα φευγουνε...δεν πειραζει θα τα μαθουνε σιγα σιγα..
παιδια σας ευχαριστω πολυ που μπηκατε στον κοπο!:D
εχω διαβασει ολα τα posts και ολα τα αρθρα για ορφανα γατακια που εχει εδω στο mycat, αλλα μια ανασφαλεια την εχω οσο να ναι!!!:redface:
θα τα παω και στον κτηνιατρο απο Δευτερα..θα πρεπει να προσεξω κατι αλλο?

Σωτηρία, μαζί γράφαμε.

Αντζελα, μήπως τα κακάκια στα κρύβουν πουθενά. Για εξερεύνησε το σπίτι σου. Είναι άτιμα αυτά τα μικρά.

ναι οντως, μαζι γραφαμε!

Η αληθεια ειναι, τωρα που το σκεφτομαι, εισαι σιγουρη οτι ειναι 3 εβδομαδων??? Αν ειναι τοσο, θα επρεπε οντως να πηγαινουν μονα τους στην αμμο. Εχεις δοκιμασει να τα βαλεις καθολου στην αμμο? :hmm::hmm::hmm: Προβληματιστηκα τωρα...Εχεις καποιο κτηνιατρο που να τον εμπιστευεσαι? Ειχες ξανα γατες? Ρωταω απλα γιατι αν ειχες λογικα θα ξερεις πραγματα, μην καθομαι και σου λεω και σε ζαλιζω...

Συνηθως αν τα τριψεις λιγο τα κανουν, τωρα ο χρονος εξαρταται απο το ζωο, αν εχει προβλημα δυσκοιλιοτητας στο ξαναλεω μπορει και να ειναι επικινδυνο, μιλα με ενα γιατρο.

Μαμ-κακά και νάνι,
και πολλές...............ΑΓΚΑΛΙΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.

Να είναι καλά τα μικρά σου.

Θα τα μάθουν όλα, έτσι έσκαγα και εγώ με τον πιτσιρίκο μου και τα έκανε όλα. Και τρώει ωραία ωραία και τις σκατούλες του τις τεράστιες κάνει στην αμμολεκάνη, αποκλειστικά, και μας έχει μουρλάνει στο δάγκωμα (τι καλά που ήταν όταν πιπίλαγε......).

Τα ταϊζα με συριγγα την πρωτη μερα που τα πηρα σπιτι γιατι δεν ειχα τον απαραιτητο εξοπλισμο:Pτωρα μεμπιμπερο τα ταϊζω και ειδικο γαλατακι σε σκονη...δοκιμασα να βαλω στο πιατακι με το γαλα και μερικες κροκετες για να μαλακωσουνμηπως και φανε αλλα τιποτα...απλα μπορει να πανε να γλυψουνε λιγακι κ μετα φευγουνε...δεν πειραζει θα τα μαθουνε σιγα σιγα..
παιδια σας ευχαριστω πολυ που μπηκατε στον κοπο!:D
εχω διαβασει ολα τα posts και ολα τα αρθρα για ορφανα γατακια που εχει εδω στο mycat, αλλα μια ανασφαλεια την εχω οσο να ναι!!!:redface:
θα τα παω και στον κτηνιατρο απο Δευτερα..θα πρεπει να προσεξω κατι αλλο?

Αν ο κτηνιατρος ειναι καλος τοτε θα ξερει τι πρεπει να γινει για αυτη την ηλικια. Αν θελεις εναν καλο κτηνιατρο υπαρχει και μια λιστα απο καλους γιατρους που εχουν προτεινει τα μελη, θα τη βρεις στην κατηγορια "προβληματα υγειας", ειναι ενα θεμα πανω πανω που λεγεται "λιστα κτηνιατρων".

Σκεφτεσαι να τα κρατησεις? Θα ζουν μεσα στο σπιτι η θα βγαινουν και εξω? Θα τα στειρωσεις? Ειναι πολλα που πρεπει να σκεφτεις, και δεν ειναι μονο ενα γατακι, ειναι τρια! Ο γιατρος θα σε ενημερωσει και για τα απαραιτητα εμβολια που πρεπει να γινουν! Ανεβασε μας και καμμια φωτο να τα δουμε :D

εχω εναν γατουλη τον Βουλη που πριν λιγο καιρο εγινε 4ων ετων!
το θεμα ειναι οτι μενω σε πολυ μικρο σπιτι(ειμαι φοιτητρια).σιγουρα δεν θα μπορεσω να τα κρατησω, λογω του χωρου αλλα και με τον αρσενικο γατο φοβαμαι μηπως τα πνιξει(ειναι στειρωμενος εννοειται).
τωρα τα γατακια τα εχω εξω απο το παραθυρο μου που εχω μια μικρη αυλιτσα με ενα παρτερι.ισως να πηγαινουν κ εκει στο χωμα και να κανουν τα κακακια τους και να μην προλαβα να το δω:hmm:
τελοσπαντων δεν εχω καμια προθεση να τα αφησω να γυρνανε στους δρομους,γι αυτο εβαλα και αγγελια εδω και τωρα ετοιμαζω και αφισουλες για να κολλησω σε γειτονιες...

Ωραια! Ειδες? Παρολο που μας την ειπες στο δευτερο μηνυμα σου τωρα τα βρηκαμε :)

Αν ειναι εμβολιασμενα και αποπαρασιτωμενα εχουν πιο πολλες ελπιδες να υιοθετηθουν, αλλα οπως ξερεις γενικα ειναι δυσκολο...Ευχομαι να βρουν συντομα ενα μονιμο σπιτακι! Ανυπομονουμε να τα δουμε :D

δεν μπορω να τα κρατησω γιατι μενω σε πολυ μικρο σπιτι στο οποιο συγκατοικω ηδη με εναν αρσενικο γατο 5 ετων τον Βουλη.
σε καμια περιπτωση δεν θα τα αφησω να κυκλοφορουν στους δρομους...θα τους βρω οπωσδηποτε σπιτι,τουλαχιστον σε ενα γιατι 4 γατια σε μια γκαρσονιερα δεν γινεται!!εβαλα αγγελια εδω απο την πρωτη μερα και τωρα ετοιμαζω αφισακια για να τα κολλησω σε γειτονιες.
κτηνιατρο εχω μιλησα μαζι του αλλα δεν τα εχω παει ακομη να τα δει...

μα απογοητευτικα που δεν μου ειχε απαντησει κανεις ..:redface:
και γι αυτο σας υπερ-ευχαριστω που απαντησατε και συγνωμη που σας την ειπα πιο πανω..:P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back