8η διεθνής έκθεση γάτας στην Αθήνα!

• Thread starter Thread starter milou
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

milou

Νεοφερμένο μέλος

Η milou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 36 μηνύματα.
:down: Σημερα εγινε η 8η εκθεση γατας στην Αθηνα στο ξενοδοχειο Holiday Inn στην Μιχαλακοπουλου.
Κατα το μεσημερακι αποφασισα να παω με τον αδερφο μου, μιας και ποτε αλλοτε δεν ειχα παρευρεθει σε μια τετοια εκθεση, για να δουμε αυτα τα διαφορετικα "καλλιστεια" απο κοντα.
Ειχε αρκετο κοσμο μπορω να πω , αν σκεφτεις βεβαια οτι ο Ελληνας δεν ειναι και πολυ συνιθησμενος σε κατι τετοιο, αλλα οχι οσο περιμενα και περιπου 200 γατουλες αν δεν κανω λαθος.
Θα ηθελα να μου πειτε την αποψη σας για ολη αυτη την εκδηλωση.
Ειναι σωστο να βαζουμαι τα ζωακια μας να περνανε μια τετοια ταλαιπωρια? Να ειναι το καθενα μεσα σε ενα κλουβι τοσες ωρες και να περναει ο κοσμος και να τα κοιταει, τη μια να τους κανει πσι πσι για να γυρισουν ,την αλλη να τους πιανει το πατουσακι, και ου το καθε εξης?
Και ολα αυτα για να ερθει η ωρα που θα φωναξουν το νουμερο τους ,θα το παρει το αφεντικο τους και θα το παει στους κριτες για να αξιολογησουν αν ειναι "σωστο"!!Θα το τεντωσουν σαν λουκανικο, θα του τραβηξουν την ουρα, θα του πατησουν τα αυτια, ενω το αμοιρο γατακι θα κοιταει εντρομο το αφεντικο του ,τον κοσμο και τις καμερες που το περιτριγυριζουν, δεν ξερωντας τι συμβαινει!
Τελος, ΑΝ το αποφασισουν οι κριτες, θα παρει και καποιο βραβειο(μια μωβ κορδελιτσα!) θα του τι κρεμασουν στον λαιμο και απο κει παν και αλλοι!!!!!!!Πισω στο κλουβι και σπιτι!
Δηλαδη τωρα που θα χει π αρει βραβειο θα το αγαπανε περισσοτερο τα αφεντικα του??? Θα το βλεπουν τα αλλα ζωακια του σπιτιου και θα υποκλινονται μπροστα του?Δεν μπορω να καταλαβω προς τι ολη αυτοι η ταλαιπωρια?!
Θα μπορουσαν στην Ελληνικη ομοσπονδια γατας, να υπαρχει ενας ειδικος γενεολογος ας πουμε, σαν τους κριτες της εκθεσης, και οποτε θελει καποιος να πηγαινει το γατακι του να το βλεπει και να κρινει την μορφολογια του συμφωνα με την ρατσα του, και να του το δινει γραμμενο και σε καποιο εγγραφο.Τοσο δυσκολο ειναι?!!
Αν θελανε υπαρχουν τροποι!Αλλα θελει να πηγαινει ο καθενας ,να κανει τον χαβαλε του κανωντας και διαφημιση του εκτροφειου του, και να καταληγει η ολη εκδηλωση σε ενα βαρετο πανηγυρακι που μονο σκοπο εχει να ταλαιπωρηση τα καημενα γατακια !
Θα θελα πολυ την γνωμη σας πανω σε αυτο το θεμα, ευχαριστω!!:down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλε ειμασταν κ εμεις εκει πηγαμε να δουμε την εκθεση εγω μπορω να πω με το ζορι κρατιομουν κ γιαυτο φυγαμε νωρις νωρις ολα ηταν τοσο φοβισμενα τα καημενα μου βρε παιδια ας γινοταν με πιο ηρεμο τροπο η εκθεση με πιο λιγη φασαρια εαν ειχε καθισματα να καθονται οι επισκεπτες κ να βλεπουν της γατουλες μια μια να περναει μπροστα απο τους κριτες κ οχι ετσι ολες μαζι θα ηταν πιο καλα κ τα ζωακια δεν θα ταλαιπωριοντουσαν να σαι καλα βρε μιλου τα ειπες εσυ με ωραιο τροπο γιατι εγω δεν τα εγραφα λογο το οτι του θα εκφραζομουν πολυ ασχημα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εμείς είμασταν εκεί! Και λέγοντας εμείς, εννοώ καμμιά [URL="https://mycat.e-steki.gr/gallery/browseimages.php?c=26ό τα μέλη [/URL]του MyCat. Οι γατούλες δεν ήταν 200, αλλά το πολύ 50 κι εγώ προσωπικά δεν είδα να τις τραβολογάνε. Οι περισσότερες κοιμόντουσαν μακαριώς στα κλουβάκια τους και μόνο όταν ερχόταν η ώρα να τις τσεκάρουν για τα χαρακτηριστικά του είδους τους περνάγαν από τις δύο κυρίες οι οποίες ήταν κριτές. Δεν συμφωνώ ούτε εγώ με την κακομεταχείριση των ζώων, που δεν είδα όμως εκτός ίσως από την ταλαιπωρία τόσες ώρες περιορισμένα σ'ενα κλουβί, ούτε με την χρήση τους ως διαφημιστικό μέσω για τα εκτροφεία, υπήρχαν όμως και ιδιώτες. Η αλήθεια είναι ότι σκεπτόμενη τον δικό μου σ'ένα κλουβί τόσες ώρες με τόσο άγνωστο κόσμο τρελλένομαι και το ίδιο είμαι σίγουρη θα πάθαινε κι ο Χιόνης. Παρόλα αυτά υπήρχε μέχρι και γιατρός για να φροντίσει την υγεία τους, ο καλός μας κ.Πάνος και η κ.Μίλλυ. Εν τέλει δεν θεωρώ και τόόόόσο μεγάλο κακό την διεξαγωγή της έκθεσης, πέρασα πολύ ωραία σήμερα και όταν θα ξαναγίνει θα ξαναπάω.:)

Θα ηθελα να μου πειτε την αποψη σας για ολη αυτη την εκδηλωση.
Ειναι σωστο να βαζουμαι τα ζωακια μας να περνανε μια τετοια ταλαιπωρια?
Όχι βέβαια
Και ολα αυτα για να ερθει η ωρα που θα φωναξουν το νουμερο τους ,θα το παρει το αφεντικο τους και θα το παει στους κριτες για να αξιολογησουν αν ειναι "σωστο"!!Θα το τεντωσουν σαν λουκανικο, θα του τραβηξουν την ουρα, θα του πατησουν τα αυτια, ενω το αμοιρο γατακι θα κοιταει εντρομο το αφεντικο του ,
περιμένοντας να το βοηθήσει αλλά αυτός είναι προδότης
Τελος, ΑΝ το αποφασισουν οι κριτες, θα παρει και καποιο βραβειο(μια μωβ κορδελιτσα!) θα του τι κρεμασουν στον λαιμο και απο κει παν και αλλοι!!!!!!!
Μωβ κορδέλες να βάλουν σ αυτούς και να είναι κρεμασμένες σε στέφανα
Δηλαδη τωρα που θα χει π αρει βραβειο θα το αγαπανε περισσοτερο τα αφεντικα του??? Θα το βλεπουν τα αλλα ζωακια του σπιτιου και θα υποκλινονται μπροστα του?Δεν μπορω να καταλαβω προς τι ολη αυτοι η ταλαιπωρια?!
Δουλειά δεν είχε ο μπακάλης τα αρχίδια του ζύγιζε.

Οπως ειπε και h ladycat και εγω εφυγα νωρις γιατι δεν αντεχα να βλεπω αλλο ολη αυτη την κατασταση, γατουλες μεσα σε σιδερενια κλουβια ,κοσμος να τριγυρναει γυρω γυρω και ολα αυτα μεσα σε μια φασαρια!!!
Αν και οπως ειπα δεν εμεινα πολυ ,για τον λογο που προανεφερα, ειχα την "τυχη" να δω δυο γατουλες με τα αφεντικα τους να εξεταζονται απο τους κριτες.Πιστεψε με αυτο που ειδα δεν εχει καμια σχεση με αυτο που περιεγραψες εσυ παραπανω.
Πιο συγκεκριμενα ηταν η σειρα μια Sphynx, την ειχε βαλει με το ζορι το αφεντικο της πανω στην εδρα μπροστα απο την κριτη, με το που αρχισε να την πιανει για να την εξεταση εβαλε την ουρα κατω απο τα σκελια, σαν φοβισμενο σκυλακι, απλωνε το ποδαρακι της προς το αφεντικο της για να τρυπωσει στην αγκαλια του και μην εφτανε αυτο, ετσι οπως ηταν ολος ο κοσμος γυρω απο την γατουλα σε αποσταση ενος μετρου και ουτε, σκαει και ο καμεραμαν με την καμερα την τεραστια και τον προβολεα, αρχιζει να μιλαει και ο προεδρος του συλλογου απο το μικροφωνο πανω απο το κεφαλι της γατουλας ε και εκει ηταν το αποκορυφωμα!!!Μονο να εβλεπες το βλεμα της και τον τρομο της θα καταλαβαινες!!!!!
Ε εκει ηταν που την εκανα αμεσως!!!
Οποτε τι να λεμε τωρα !
Αξιζει ολο αυτο για παλιοκορδελα??!
Και εκτος αυτου οπως ξαναειπα και συμφωνησε και η ladycat υπαρχουν και πιο ηρεμη τροποι για να γινει κατι τετοιο!!

Αυτό που λες για τις Sphynx δεν το είδα, μάλλον δεν θα είμαστε εκεί εκείνη την ώρα, ή θα χάζευα σε κανένα κλουβάκι. Οι περσικές πάντως καθόντουσαν πολύ ήσυχες σχεδόν κοιμισμένες στην αγκαλιά των αφεντικών τους αλλά και στα χέρια των κριτών και για να πω την αλήθεια, αναρωτήθηκα μήπως είναι "χαπακωμένες". Δεν πρέπει να συνέβαινε κάτι τέτοιο όμως γιατί τις τσέκαραν οι κριτές με ένα φτερό για αντιδράσεις...:hmm:
Το ίδιο και οι maine coon. Πολύ ήσυχες γατούλες. Αγαθοί γίγαντες εντελώς! Όσο γι'αυτό που λέει η Ladycat έχει απόλυτο δίκιο. Καλό θα ήταν στο μέλλον να υπάρχει καλύτερη οργάνωση, με καρέκλες για τον κόσμο ώστε να μην πέφτουν με τα μούτρα στις γατούλες που διαγωνίζονται. Το ομολογώ, το ίδιο έκανα κι εγώ για να τραβήξω βίντεο...:redface: Και οπωσδήποτε, μεγαλύτερο χώρο και απομόνωση στις γατούλες
Όσο για το αν αξίζει μια παλιοκορδέλα τόση ταλαιπωρία τίποτα δεν αξίζει τόσο ώστε να ταλαιπωρούμε κατ'όποιονδήποτε τρόπο τα αγαπημένα μας ζωάκια, είτε σκυλάκια είτε γατάκια είναι αυτά. Για όλα φταίει η ματαιοδοξία κάποιων που στέλνουν είτε τα ζώα τους είτε τα παιδιά τους σε καλλιστεία για να ικανοποιήσουν το εγώ τους...:down:

Οτι ηταν στεναχωρα, ηταν!!!
Επρεπε να γινει σε μεγαλυτερη αιθουσα, ή σε εξωτερικο χωρο...
Φανταζομαι τι θα γινοταν αν πηγαινα την σαρδελα εκει...
Θα τους εδινε ενα μαθηματακι και θα εφευγε σαν κυρια, αν την πειραζαν ετσι!!!;)

Εγώ όπως ξέρετε δεν μπόρεσα να έρθω, αλλά έριξα μια ματιά προς το τέλος, όταν ήρθα να πάρω τη Γιασμίν. Προφανώς δεν μπορώ να έχω γνώμη για το αν ταλαιπωρήθηκαν ή όχι τα ζώα. Ενδεχομένως οι συνθήκες διεξαγωγής θα μπορούσαν να είναι καλύτερες - ο χώρος ήταν όντως κάπως πνιγηρός.

Πάντως, απ' όσο είδα, δεν μπορώ να πω ότι είμαι αντίθετη σε παρόμοιες εκθέσεις κατ' αρχήν, αφού μας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά πολλές ράτσες (όπως την πανέμορφη γάτα του αιγαίου που είδα) και θα μπορούσαν να έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Αρκεί, βέβαια, να μην περιορίζονται σε βραβεία τύπου "καλύτερη περσίδα", "καλύτερη στειρωμένη" (κάτι τέτοιο πήρε τ' αφτί μου όσο ήμουν εκεί. Και μη χειρότερα!)

Εγω δεν ειπα οτι δεν πρεπει να γινεται μια τετοια εκδηλωση, αλλα τουλαχιστον βρε παιδια να ειναι σε πιο ηρεμες συνθηκες, πιο προσεγμενα και πανω απο ολα να μην ταλαιπωρουνται τα καημενα τα ζωακκια που δεν μας φταινε σε τιποτα!
Το οτι τους δωσαμε ενα σπιτι , φαγητο , ζεστασια και πολυ πολυ αγαπη, δεν σημαινει κιολας οτι ειναι υποχειρια μας και μπορουμε να τα βαζουμε να περνανε καταστασεις μονο και μονο για το κεφι μας, ετσι δεν ειναι?
Τελος παντων, αυτα για σημερα απο μενα και ευχομαι την επομενη φορα να ειναι πιο οργανωμενα τα πραγματα!Ευχαριστω για την κουβεντα που ειχαμε, καλο σας βραδυ!

καλο βραδυ ελπιζουμε στην επομενη συναντηση που θα κανιουμε να ερθεις

Γιατί θεωρείτε ότι θα πρέπει να γίνονται με καλύτερο τρόπο και δεν θεωρείτε ότι δεν πρέπει να γίνονται καθόλου;
Αν το ίδιο ακριβώς γινόταν με μωρά παιδιά (τα οποία έχουν νοημοσύνη και αντίληψη ίδια με τις γάτες) τι θα λέγατε;

Διαβασα τωρα το μηνυμα σου Ruko και αυτο που θελω να πω σχετικα με τον εκπαιδευτικο χαρακτηρα που ειχε η εκθεση οπως ειπες.Εγω δεν ειδα κατι τετοιο, ισα ισα το αντιθετο μπορω να σου πω.Ολα τα κλουβια με τις γατουλες εκτος απο κανα δυο, το μονο που ειχαν πανω τους γραμμενο ηταν ενας αριθμος και καμια φορα το ονομα της γατας και την ρατσα της.Ουτε εξηγουσαν απο που προερχεται ουτε την ιστορια της ρατσας ουτε τιποτα.Ασε που οι περισσοτεροι ιδιοκτητες ηταν και αρκετα απομακροι.Οποτε για ποιον εκπαιδευτικο χαρακτηρα μιλαμε?!

Διαβασα τωρα το μηνυμα σου Ruko και αυτο που θελω να πω σχετικα με τον εκπαιδευτικο χαρακτηρα που ειχε η εκθεση οπως ειπες.Εγω δεν ειδα κατι τετοιο, ισα ισα το αντιθετο μπορω να σου πω.Ολα τα κλουβια με τις γατουλες εκτος απο κανα δυο, το μονο που ειχαν πανω τους γραμμενο ηταν ενας αριθμος και καμια φορα το ονομα της γατας και την ρατσα της.Ουτε εξηγουσαν απο που προερχεται ουτε την ιστορια της ρατσας ουτε τιποτα.Ασε που οι περισσοτεροι ιδιοκτητες ηταν και αρκετα απομακροι.Οποτε για ποιον εκπαιδευτικο χαρακτηρα μιλαμε?!

εδω θα διαφωνησω εγω που ρωτησα εναν κυριο για τν γατα του αιγαιου μας κ ηθελα να γραψω για αυτην μου εδωσε ενα καρο πληροφοριες φωτοτυπις κ μου ειπε μαλλον με παρακαλεσε να τον βοηθησουμε να μην χαθει η μοναδικη ελληνικη ρατσα που υπαρχει

Αν γινοταναι με παιδια θα ημουν η πρωτη που θα πηγαινε!!Επιτελους θα γυρναγε ο τροχος!!!!!Δεν συνεχιζω με την αποψη μου γιατι ειμαι σιγουρη οτι και θα παρεξηγηθω και θα με κατακρινετε.
Ο νοον νοειτω! (αν γραφεται ετσι ελπιζω)!

Ετυχε να ναι απο τους πιο προσιτους.Οι περισσοτεροι ομως οχι, δυστυχως!
Λεω οτι εζησα, τιποτα απο ολα οσα εχω αναφερθει δεν ειναι προιοντα της φαντασιας μου.
Και πανω απο ολα να ξερετε οτι πηγα με τις καλυτερες διαθεσεις και καθολου προκατειλημενη!
Ευχαριστω.

καλησπερα!περασα και εγω απο την εκθεση με το φιλο μου και τα αδερφια μας αλλα δυστυχως φυγαμε νωρις γιατι ειχαμε ταξει βολτα στα μικρα.δυστυχως γιατι δεν προλαβα να σας δω οσο ηθελα και να ερθω μετα για καφε.:( οσο για τις γατουλες θα ηταν πολυ καλυτερες οι συνθηκες αν γινοταν η εκθεση σε αλλο χωρο.αν και στην τελικη δεν εχουν λογο ουσιαστικο υπαρξης οι εκθεσεις.λατρεψα τις ρωσικες μπλε και τα μικρα μας(το μελινακι και ο αλεξανδρος ειναι 11 χρονων)θελανε οπως και δηποτε να παρουμε το μικρο γατακι αγκυρας που το εδιναν.

Διαβασα τωρα το μηνυμα σου Ruko και αυτο που θελω να πω σχετικα με τον εκπαιδευτικο χαρακτηρα που ειχε η εκθεση οπως ειπες.Εγω δεν ειδα κατι τετοιο, ισα ισα το αντιθετο μπορω να σου πω.

Όχι, είπα ότι η έκθεση θα μπορούσε να έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αν αναφέρονταν κάποια πράγματα π.χ. για τις διάφορες ράτσες ή για τη φροντίδα της γάτας κτλ. Όπως λες, αυτά τα πράγματα δεν υπήρχαν και σε πιστεύω (εγώ στην πραγματικότητα δεν πήγα, ένα γύρο έκανα εκεί μέσα, κι έτσι μιλάω στον αέρα ως συνήθως).:P

Πολλα θα μπορουσε να εχει αλλα δυστυχως οσοι διοργανωνουν αυτες τις εκδηλωσεις δεν νιαζονται και πολυ για τα ζωα οσο λενε.

Παιδιά, καλημέρα πέρασα και εγώ μετά τις 2 από την έκθεση (που δεν μπορείς με κανεν τρόπο να την πεις έτσι) αλλα ενώ δεν είμαι ιδιαίτερα υπερβολική στις αντιδράσεις μου, ένιωσα πολύ άσχημα,για τα ταλαίπωρα τα ζωάκια, με όλα αυτά τα φλας, τα καγκελα, τα ψψψψψ και τα αγγιγματα από τον καθένα..για μένα το μόνο καλό της έκθεσης ήταν τα τζάμπα δειγματα τροφής...

για άλλη μια φορά Θανάση με κάλυψες, λιτά και περιεκτικά..

Ούτε και σε μένα άρεσε η αντιμετώπιση προς τις γάτες. Εγώ κάθησα μέχρι τέλους. Όπως πάντα η οργάνωση ήταν χάλια. Είχα πάει πριν 5 χρόνια περίπου σε μία άλλη που έγινε στο στάδιο ειρήνης και φιλίας και εκεί τα ίδια χάλια σε οργάνωση. Αλλά εκεί τουλάχιστον ο χώρος ήταν τεράστιος και είχε και περισσότερες γάτες σπιτιού. Όχι όπως σ'αυτήν που είχε μόνο 5!
Όταν φωνάζαν το νούμερο της γάτας ο ιδιοκτήτης στις περισσότερες περιπτώσεις, τράβαγε την γάτα γρήγορα, έξω από το κλουβί της πιάνοντάς την δυνατά από τον σβέρκο:down: . Τι σόι ιδιοκτήτες είναι αυτοί που φέρονται έτσι στις γατούλες τους:mad: !
Ήταν μία που είχε μία πέρσικη και την κρατούσε με τέτοιο τρόπο που η καυμένη είχε νευριάσει και δεν καθότανε στην αγκαλειά της. Όταν προς το τέλος την φωνάξαν πάλι, ήρθε και είπε ότι δεν μπορεί να την κρατήσει γιατί έχει ματώσει. Είχε ένα τεράστιο κόψιμό στο χέρι της αλλά δεν κατάλαβα πως το έπαθε. Ή της πιάστηκε στο κλουβί, ή την γρατζούνισε η γατούλα απ'ότι άκουσα. Μακάρι να είναι το δεύτερο. Πάντως όπως και να'χει το φχαριστήθηκα. Καλά να πάθει:lol: !
Μια άλλη πάλι που μάλλον είχε εκτροφείο περσικών όταν φωνάζαν το νούμερο κάποιας γάτας της(είχε και πολλές 5-6) έπιανε την γάτα από τα πόδια την γύρναγε ανάποδα και την ταρακούναγε για να "φουντώσει" το τρίχωμα της:mad: . Άμα, δε, πήγαινε να την χαιδέψει κάποιος από το κοινό απομακρυνόταν αηδιασμένη για να μην της χαλάσουνε την κόμμη(της γατούλας) και δεν πάρει το βραβείο:down:.
Το καλύτερο της έκθεσης όμως ήταν ότι το βραβείο της καλύτερης της έκθεσης το πήρε μία γατούλα του σπιτιού χρώματος γκρι τιγρέ. Ποιό κοινή γάτα από αυτήν δεν υπάρχει:) . Η ιδιοκτήτρια δεν το πίστευε και έκλαιγε. Και η πλάκα είναι ότι ο Κασταμονίτης της λέει: "Είδες, που δεν ήθελες να την φέρεις" και την μούτζωσε διακριτικά:lol: !
Παρεπιπτόντως είδε κανείς να το δείχνει σε κάνα κανάλι:hmm: ; Το σταρ είδα ότι ήρθε και τράβηξε αλλά είδα τις ειδήσεις του εχθές στις 19:00 αλλά δεν το'δειξε. Και σήμερα δουλεύω βράδυ ρε γμτ και άμα το δείξει σήμερα δεν θα το δω:( ... plz άμα το δει καμμία ας το γράψει σε βιντεάκι με το κινητό ή κάτι άλλο και να το στείλει στο σάιτ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back