Aιματολογικές εξετάσεις

jenny_v

Νεοφερμένο μέλος

Ο jenny_v αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλημερα,ειμαι νεο μελος στο site κ κατοχος μιας 10χρονης γατουλας.
Η Ελενιτσα δεν ειχε ποτε καποιο προβλημα υγειας εκτος απο το οτι ειναι αλλεργικη κ χρειαζεται να κανει ανα διαστηματα καποια ενεση κορτιζονης.Ευτυχως τα τελευταια 3 χρονια παιρνει καποια ομοιοπαθητικα σκευασματα που την βοηθανε κ ετσι δεν χρειαζεται να της δινω τοσο συχνα κορτιζονη.Θα ηθελα να ρωτησω ποιες, κατα την γνωμη σας ,αιματολογικες εξετασεις χρειαζεται να κανει.Δυστυχως λογο οτι εχω αλλαξει αρκετα σπιτια δεν την παρακολουθει ενας γιατρος μονο...για αυτο κ ρωταω.Ευχαριστω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γενικές εξετάσεις αίματος κ.ά.

Σε λίγες μέρες θα πάω την γατοκορούλα μου για γενικές εξετάσεις αίματος κ.α για να δούμε εάν είναι εντάξει με την υγειά της και εάν μπορεί να κάνει το εμβόλιο για την ιογένης λευχαιμία.
Τι πρέπει να προσέξω;;; Από όσα διάβασα στο forum, μπερδεύτηκα αρκετά. Δεν θέλω να παραλείψει τίποτα από τις εξετάσεις αίματος η κτηνίατρος. Πως να της το εξηγήσω; :/:
Όσοι από σας μένετε στο Ν. Ηράκλειο Αττικής και έχετε κτηνίατρο όπου πηγαίνετε τα γατουλινια σας, θα ήθελα να μου πείτε για να έχω μια δεύτερη γνώμη εάν χρειαστεί.
Εγώ την πηγαίνω σε μια κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω, οταν την στειρωσα, ζητησα να γινει το τεστ για λευχαιμια.Της ξυρισε λιγο το λαιμο ωστε να της παρει αιμα.Δεν ημουν μπροστα, μαλλον θα το εκανε οσο ηταν ναρκωμενη απο την στειρωση.Τα αποτελεσματα του τεστ(αρνητικο)μου τα ειπε οταν πηγα να την παρω, την επομενη μερα!Το εμβολιο το εκανε δυο εβδομαδες μετα, γιατι δεν ηθελα να την ταλαιπωρησω κι αλλο μετα την στειρωση!
Ποσο χρονων ειναι η γατα σου και τις κανεις εξετασεις αιματος?

Ποσο χρονων ειναι η γατα σου και τις κανεις εξετασεις αιματος?
Τώρα μπαίνει στον 8ο μήνα και θα την παω για στείρωση. Γενικά θέλω να της κάνω εξετάσεις για να δω εάν είναι εντάξει με την υγειά της, καθώς τις περισσότερες ώρες της μέρας είναι στον κήπο και κυνηγάει, παίζει, συναναστρέφεται με αλλά γατιά.

Αιμοληψία στις γάτες

Θα ήθελα όποιος μπορεί να με ενημερώσει αν η αιμοληψία στις γάτες γίνεται μόνο από τον λαιμό κι αν μπορεί να προκληθεί κάποια βλάβη κατά την διάρκεια της αιμοληψίας.:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμας παντα τον λαιμο ξυριζει ο κτηνιατρος ισως να γινεται κι αλλιως . Το θεμα του προβληματος αφορα την καταλληλοτητα της συριγγας εαν ειναι αποστειρωμενη, την τεχνικη και την εμπειρια του γιαρου κα τελος την κατασταση του ζωου. εα ενα απο τα τρια δεν ειναι σωστο οριστε το προβλημα δημιουργηθηκε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρώτη φορά ακούω για το συγκεκεριμένο θέμα αλλά η σύριγγα δεν θα έπρεπε να είναι ολοκαίνουρια κανονικά?:hmm:

Την σύριγγα την πρόσεξα ήταν αποστειρωμένη.΄Για την τεχνική αμφιβάλλω γιατί με την πρώτη την τρύπισε δεν κατάφερε να της πάρει αίμα, με την δεύτερη της πήρε αλλά αυτή από το φόβο της ΜΑΛΛΟΝ έπαθε καρδιακό. Αυτό με βασανίζει να δώ αν όλα έγιναν όπως έπρεπε. Συγνώμμη που άργισα να απαντήσω αλλά ήμουν και διάβαζα το θέμα με τους σπασμούς που είχε το γατάκι που πέθανε.

Ουρανία τι έγινε με την γατούλα σου τελικά;; Για να της συμβει αυτο θα πρέπει να είχε κάποιο πρόβλημα υγείας απο πριν... Τι σου ειπε ο γιατρος τελικά;

Ότι δεν μπορούσε να εξηγήσει το πως συνέβη και ότι δεν μπορεί να καταλάβει. Αυτή η απάντηση δεν με καλύπτει και για αυτό ψάχνω απαντήσεις να δω τι πήγε λάθος. Είναι σκληρό να πηγαίνεις ένα ζώο για εξέταση αίματος και να το παίρνεις πεθαμένο. Στο σοκ που έπαθα δεν μπόρεσα να ρωτήσω καμμιά λεπτομέρεια. Την πήρα κλαίγοντας και έφυγα

Οντως σοκ... χμμμ τι εμπειρία εχεις απο αυτον το γιατρο??? μηπως η γατα ηταν φοβισμένη και κουνιόνταν??? Μηπως ειχε ηδη προβλημα καρδιάς και με το πρωτο σοκ εκδηλωθηκαν??? Κι εγω για ενα γατακι που πεθανε ακομα αναρωτιεμαι γιατι το ειδα ποσο ζωντανο ηταν πριν και μετα δεν αντεξε...

Δεν ξέρω τι να πώ. Σήμερα έπιασα τον εαυτό μου να την φωνάζει.

Εγώ πιθανώς να ζήταγα να γίνει νεκροψία στο γατάκι απο άλλο γιατρο... Αλλά τι νόημα θα είχε απο την άλλη;;

Φυσικά και θα τη φωναζεις και θα ειναι σαν να ζεις με ενα φαντασματακι της στην αρχη.. αργει πολυ να περασει αλλα περναει..τοσα χρονια ζησατε μαζι ειναι φυσικο

Θα ήθελα όποιος μπορεί να με ενημερώσει αν η αιμοληψία στις γάτες γίνεται μόνο από τον λαιμό
Όχι. Ο δικός μας γιατρός τους παίρνει αίμα από το πίσω ποδαράκι, από την εσωτερική πλευρά.
κι αν μπορεί να προκληθεί κάποια βλάβη κατά την διάρκεια της αιμοληψίας.:confused:
Το να πεθάνει ένα γατάκι απλά και μόνο από το φόβο που του προκάλεσε η επίσκεψη στο γιατρό μου φαίνεται εντελώς απίθανο, εκτός αν προϋπήρχε κάποια παθολογική κατάσταση που το έκανε ιδιαίτερα ευαίσθητο στο στρες.

εμενα ο πρωτος κτηνιατρος πηρε απο το μπροστινο ποδι,ο δευτρος που ειναι ο καλυτερος απο οσους εχω παει και τον εμπιστευομαι πηρε απο τον λαιμο και μαλιστα πολυ πιο γρηγορα απο οτι ο αλλος απο το ποδι,μου ειχε πει οτι απο το λαιμο,ο χρονος που χρειαζεσαι να παρεις αιμα ειναι πολυ λιγος και ειναι ''το καλυτερο'' αιμα απο το λαιμο.λυπαμαι για το γατακι σου!:(

Drusilia με την λογική τώρα ναι θα το έκανα. Θα το έψαχνα όπως προσπαθώ να κάνω τώρα. Όμως εκείνη την ώρα ήταν λες και μου πετάξαν ένα τούβλο στο κεφάλι. Ούτε το αίμα δεν του είπα να εξετάσει στο σόκ μου. Τώρα η μικρούλα είναι θαμένη και νομίζω πως δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Να φανταστείς του έδινα τα 40 ευρώ και τα κρατούσα σαν ναρκωμένη. Άσε μην σου τύχει είναι. Τουλάχιστον τώρα από εσάς έμαθα τον Αίλουρο και στο επόμενο γατάκι θα ξέρω. Προς το παρόν έχω την σκυλίτσα της μαμάς μου που ήταν φίλη της Νίνας και μου συμπαραστέκεται πενθεί κι αυτή μαζί μου. Δείτε πληροφοριακά και αυτή την σελίδα που βρήκα στο διαδίκτυο.
dipe.kav.sch.gr/8ssea/arthra/alla-sxol-kark.html

Ναι, βρε, καταλαβαίνω απόλυτα, δεν ειπα οτι κακώς έπραξες εκείνη την ώρα!
Το σοκ ειναι απίστευτο, ειδικα αν σου έρχεται απο το πουθενά...

Απλα ειναι τοσο περίεργο το ολο πράγμα....

Κι εγώ ψάχνω απαντήσεις στα ερωτηματικά μου για αυτό ρωτάω διάφορα εδώ μέσα σε άτομα που ξέρουν για να βρώ απαντήσεις. Πάντως τώρα ξέρω πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση με γιατρό θα ρωτάω εδώ μέσα.

Τιμές για εξετάσεις αίματος

Βρε παιδια βοηθεια...εχω μαζεψει μια υπεροχη γατουλα 6 ετων που ειναι καπως χαλια, την πηγα στην δικια μου κτηνιατρος....μου πηρε 200 euro για εξετασεις αιματος ,ακτινογραφια, επισκεψη και μια αντιπαρασητικη ενεση...χωρις αποδειξη ΒΕΒΑΙΑ! Εστω, το γατι λεει εχει νεφρικη ανεπαρκεια σε πρωτο σταδιο...και καποιο προβλημα με το συκωτι της...το θεμα ειναι οτι εμενα μου φαινεται οτι ειτε χειροτερα ειναι ,ειτε κατι αλλο τρεχει μιας και ειναι εντελως ανορεξικια και κοιμαται σχεδον ολη μερα. Πρεπει να ξαναπαω σε 15 μερες ,αλλα θελω να ξερω αν αυτες ειναι νορμαλ τιμες η απλα αυτη με δουλευει ψιλο γκαζι....3 γατες εχω και με εχει γονατισει εντελως, με τα εμβολια και με τα ολα....

Ευχαριστω πολυ, οτι συμβουλη εχετε καλοδεχουμενη ειναι, τα εχω χαμενα πια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back