Bοήθεια δεν ξέρω τι να κάνω!

Eleni-27f

Νεοφερμένο μέλος

Η Ελένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Καταστάρι (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Εχω προβλημα με το θεμα τησ τουαλετασ................... την εχω δυο βδομαδεσ καιι τα εχει κανει 2 φορες εκτοσ τουαλετασ σ ενα συγκεκριμενο σημειο...........οτι θυμαται χαιρεται!!!!!!ενω ολη την ημερα παει κανονικα τουαλετα (αφηστε που αφησαμε την πορτα ανοιχτη της τουαλετασ αλλιως η κυρια δεν παει μεσα),δεν ξερω πως της ερχεται και ποτε ακριβως αλλα συνηθως οταν κοιμαμαι το βραδυ πηγε 2 φορες και τα εκανε πισω απο την τηλεοραση............τι την εχω μαλωσει, τι την πηρα με το ομορφο δεν λεει να καταλαβει κ απο την στιγμη που τα εκανε μια φορα θα τα ξανακανει.............ειτε σε 1 ωρα ειτε σ ενα μηνα παντως θα το ξανακανει...................Αν δεν βρω λυση συντομα θα την παω πισω στην φιλη μου γιατι κατω απο αυτες τισ συνθηκες δεν μπορω να την κρατησω............φανταστειτε να λειψω ενα σαβ/κο τι σπιτι θα βρω............αν εχει καποιος μια δραστικη λυση ειμαι ολη αυτια!!!!!!!!!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: βοηθεια δεν ξερω τι να κανω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Το να την μαλώνεις δεν εχει κανενα νοημα..οταν λες οτι την εχεις δυο εβδομαδες,εννοεις τη γατουλα;; Δεν νομιζεις ότι πρεπει να της δωσεις λιγο χρονο να προσαρμοστει στο νεο της σπιτι;; πολυ πιθανο να στρεσαρεται το γατακι.Παντως το να λες ότι θα δωσεις με τοση ευκολια ,τη γατα σου..με λυπει πραγματικα..:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το γεγονος οτι τα κανει δηλαδη οπου να ναι ειναι θεμα προσαρμογης για να καταλαβω????????????...................ειχα την εντυπωση οτι οι γατες αν δεν υπαρχει η αμμος δεν μπορουν να τα κανουν...................και ναι την δινω τοσο ευκολα οχι γιατι δεν την θελω.................αλλα αργοτερα οταν παω σ ενα σπιτι που θα ζουν κ αλλοι μαζι μου και δεν θα μαι μονη μου θα υπαρχει προβλημα.......................κ οσες γατες που ξερω ειτε παιρνανε προσαρμογη η οχι δεν τα κανουν καπου που δεν υπαρχει αμμο και προσαρμοζονται στις 3 πρωτες μερες στο θεμα τουαλετας.............αυτη τα κατουρησε μια φορα το κρεβατι που κοιμαται,μια μεσα στην τυοαλετα μου κ μυριζε και 2 φορες τα εκανε πισω απο την τηλεοραση............δεν νομιζω οτι ειναι θεμα προσαρμογης αλλα θεμα νοοτροπιας........

συμφωνω απολυτα με την Πουπουλινα ! Δεν τα παραταμε με την πρωτη δυσκολια! Αν την θελουμε την γατα μονο και μονο για διακοσμητικο καλυτερα να μην την παρουμε!!!:)απλα δωσ της λιγο παραπανω χρονο! Δυο εβδομαδες ειναι πολυ λιγο! θα μαθει! σιγα σιγα! οπως τα μωρα θελουν χρονο ετσι και οι γατες! Δηλαδη ενα μωρο που τα κανει πανω του σιγα σιγα δεν μαθαινει οτι αυτο δεν ειναι σωστο;;;ετσι και το γατακι!:)

κ να πω και κατι αλλο..........Οταν ενα ζωο παει και τα κανει σ ενα σημειο εκτοσ απο εκει που πρεπει........ακομα κ αν περασει καιρος κ προσαρμοστει στο χωρο κ ολα τα σχετικα, απο την στιγμη που μαρκαρε την περιοχη θα παει να τα ξανακανει γιατι πολυ απλα το θεωρει δικο του μερος......η μηπως κανω λαθος????????????

Τα ζωακια,είναι ζωντανοι οργανισμοι,με την προσωπικοτητα τους..τα βιωματα τους,τα αγχη τους,τον οργανισμο τους.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΥΤΡΙΝΑ...όταν αποφασιζεις να υιοθετησεις ενα ζωο,θα πρεπει να εχεις στο μυαλο σου ότι τα παντα μπορουν να συμβουν,και θα εισαι ΕΚΕΙ ..για να το βοηθησεις..οχι να το πεταξεις.Ειναι σαν να υιοθετεις παιδι..το παιδι σου,θα το εδινες στη φιλη σου αν σου κατουραγε σε ηλικια 5 χρονων;;;.Επισης απο τα αλλα σου ποστ ειδα ότι τα παντα σε ενοχλουν,που ανεβαινει στο τραπεζι..που βυζαινει τα λουτρινα ,που ειναι λαιμαργη..κλπ....μα τι θες να κανει..να καθεται σε μια γωνιστα και να σε κοιταει;;.Θα θεωρουσα σοβαρο προβλημα να μην πηγαινε καθολου στην αμμολεκανη της..κια να τα εκανε συνεχεια εκτος..αλλα και για εκει υπαρχει μια αιτια..και λυσεις,αρκει να θελεις να τις βρεις.Ξερεις ποσοι απο εμας αντιμετωπιζουμε το ιδιο προβλημα;; εμενα η πουπυ μου,που και που τα κανει εκτος αμμολεκανης..ε..και;;;; καθαριζω και τελέιωσε η υποθεση.Την αγαπω,την λατρευω..και δεν θα την εδινα ακομα και αν μου κατουραγε το κεφαλι.Βεβαια,ο βαθμος φιλοζωιας ποικιλει απο ατομο σε ατομο..οκ..το καταλαβαινω...αλλα το να εχουμε ενα γατι 2 βδομαδες,να τα κανει που και που εκτος..και να λεμε τετοια πραγματα..λυπαμαι,αλλα το θεωρω απαραδεχτο.Η υιοθεσια ειναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ..και θα πρεπει να το σκεφτομαστε πολυ σοβαρα,αλλιως καλυτερα να μενουμε στα λουτρινα...:)

Τελευταία επεξεργασία:
Μηπως το γατακι τα κανει εκτος αμμολεκανης επειδη τα εχει ηδη κανει μεσα και δεν τα εχεις καθαρισει;; Εγω την αμμολεκανη ας πουμε την καθαριζω και δυο και τρεις φορες την ημερα! Γιατι αν μαζεψει λιγο παραπανω απο οτι δεχεται ο επιδεξιος κ@#$λος του Νταμπουλη μου (τσισα η κακακια) δεν παει στην αμμο! νιαουριζει και περιμενει να την καθαρισω! μηπως ειναι λιγακι (υπερβολικη :P) καθαρη! Να θελει ρε παιδι μου την αμμο της πεντακαθαρη! Αν καταλαβες τι εννοω :)

την καθαριζω οσο πιο συχνα μπορω.........τωρα αν φταιει αυτο δεν ξερω!!!!!!ειλικρινα γενικα δεν ξερω

1ον δεν την πεταξα......................γιατι αν την πετουσα θα την αφηνα στο δρομο κ οχι στο προηγουμενο σπιτι της οπου ειναι συνιθησμενη και προστατευμενη
2ον τα ζωα οσο και να τα αγαπαω δεν θα τα εβαζα ΠΟΤΕ πανω απο τους ανθρωπους........και ναι μπορει το παιδι μου να τα εκανε επανω του αλλα θα ειχε pampers και αλλο το παιδι κ αλλο η γατα, μην τα βαζουμε ολα σ ενα τσουβαλι.Δεν θα πειραζα ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ καποιο ζωο και παντα ειμαι φιλικη απεναντι τουσ και τα ταϊζω και τα βοηθαω οσο μπορω αλλα ας μην φτανουμε σ ακραιες παρομοιωσεις!!!!!!............
3ον με ολα αυτα που μου ειπατε χωρις καν να με ξερετε βγαλατε δικο σας συμπερασμα και κατα καποιο τροπο με προσβαλατε με αυτα που ειπατε
4ον εγω ζητησα καποια βοηθεια αν δεν μπορειτε να μου δωσετε καποια λυση ΟΚ ......κανενα προβλημα

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και για τις συμβουλες σας θα τις εχω υποψιν μου!!!!!

Δεν ειπα ότι το πεταξες..μιλαω γενικα και λεω τις αποψεις μου,οπως και εσυ τις δικες σου.:)Το..ακραιες παρομοιωσεις,δυστυχως δειχνει τον βαθμο φιλοζωιας σου..αλλα ειναι απολυτα σεβαστο.Το οτι δεν πειραζουμε ενα ζωο,δεν σημαινει ότι ειμαστε και ικανοι να υιοθετησουμε ενα ζωακι...ειναι σοβαρη υποθεση..και πρεπει να το καταλαβουμε αυτο.Αυτο ακριβως λεω....απο εκει και περα..αυτο που σου λεμε ειναι να δωσεις χρονο στη γατα να προσαρμοστει...Αν δεν εισαι διατεθημενη να κανεις καποιες θυσιες για το ζωακι σου,να δειξεις υπομονη κλπ...οντως καλυτερα να παει καπου αλλου,που θα του δεινουν τη σημασια που του αξιζει.:)..κανεις δεν σε υποχρεωσε να υιοθετησεις ζωο...

Γεια σου!!!Θα συμφωνισω απολυτα με την Εφη!Ολα τα μικρα ειτε παιδακια, ειτε γατακια χρειαζονται λιγο χρονο να προσαρμοστουν.Απ'οτι ειδα εχεις την γατουλα μονο δυο βδομαδες δηλαδη πολυ μικρο διαστημα για να προσαρμοστει στο καινουριο της σπιτι.Μην τα παρατησεις με την πρωτη δυσκολια χρειζεται δουλεια οπως και με ενα παιδι..και οσο για τα pampers η Εφη αναφερθηκε σε παιδι 5 χρονων δεν νομιζω μεχρι τοτε να φορανε pampers!!!Και σχετικα με τις ακραιες παρομοιωσεις που λες προσβαλλεις λιγο εμενα..γιατι εχω βαλει πολλες φορες τα ζωα πανω απο τους ανθρωπους..Και δεν ειμαι ουτε περιεργη,ουτε ψυχακι, ουτε αναισθητη απλα ορισμενοι "ανθρωποι" εκμεταλλευονται την αδυναμια των ζωων..Και εκει ναι εννοειται οτι βαζω τα ζωα πανω αυτους που θελουν να λεγονται ανθρωπο...anyway....γνωμη μου ειναι να μην τα παρατησεις ετσι ευκολα γιατι οι χαρες που θα σου δωσει η γατουλα θα σε κανουν να ξεχασεις οποια ζημια και να κανει!!!

:clapup: συμφωνω απολυτααα:clapup:
Οι γατες ειναι υπεροχα πλασματα!! ανεξαρτητα αλλα λιγη προσοχη χαδια και παιχνιδια δεν ειναι κακο!!

οσο για αυτο που ειπες
.Οταν ενα ζωο παει και τα κανει σ ενα σημειο εκτοσ απο εκει που πρεπει........ακομα κ αν περασει καιρος κ προσαρμοστει στο χωρο κ ολα τα σχετικα, απο την στιγμη που μαρκαρε την περιοχη θα παει να τα ξανακανει γιατι πολυ απλα το θεωρει δικο του μερος......η μηπως κανω λαθος???????????
κανεις λαθος!!!
Αν αποφασισεις να την κρατησεις δωσ της τον χρονο που χρειαζεται και ασχολησου μαζι της!!! και μην καθαρισεις την περιοχη οπου τα εκανε με χλωρινη γιατι νομιζω την προσελκυει πιο πολυ επειδη μυριζει αμμωνια! Καθαρισε το με ...χμμμDetol;;; ειναι και αντιβακτηριδιακο!
αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος/α :)
Απλα αν την θες πραγματικα δωσ της τον χρονο και την προσοχη που χρειαζεται γιατι ειναι καινουριο περιβαλλον! Ο δικος μου ειναι εναν μηνα τωρα μαζι μου! τις δυο πρωτες εβδομαδες δεν με αφησε να κλεισω ματι! τωρα ειναι ολα οκ! γιατι πολυ απλα συνηθισε και προσαρμοστικε!
Αν παλι δεν θες τετοιυς "μπελαδες" καλυτερα να την δωσεις πισω την γατουλα για δικο της αλλα και δικο σου καλο!
(δεν ειχα την διαθεση να σε προσβαλλω! ουτε η πουπουλινα νομιζω:) φιλικα παντα!)

Ελπιζω να αποφασισεις το σωστο!:)

Ετσι ειναι...ολοι μας πιστευω λιγο-πολυ ειχαμε καποια μικροπροβληματακια.Μεχρι να μαθει να πηγαινει στην αμμολεκανη εμενα πηγαινε και τα εκανε στο χαλακι της κουζινας.Και οταν τον εβλεπα μετα να παιρνει θεση στο χαλακι τον μαζευα γρηγορα και τον πηγαινα στην αμμολεκανη..Ετσι εμαθε αδεσποτο ηταν και δεν ξαναπηγε στο χαλι ποτε.Επισης εκανα πολυ καιρο να κοιμηθω μεχρι να τον στειρωσω αλλα δεν το παρατησα επειδη μου χαλουσε τον υπνο ουτε να τον μαλωσω ειχε νοημα..εκανα υπομονη και τον πηγα για στειρωση.Και φυσικα ολο εκεινο το διαστημα κατουρησε οοοοοοολο το σπιτι αλλα παλι δεν τον εδωσα...απλα καθαριζα...Μου φαινεται πολυ παραξενο να λες με τοση ευκολια οτι θα το δωσεις στην φιλη σου...Απλα το θεμα ειναι πως το βλεπει κανεις..

Tα ζωάκια προσαρμόζονται και υποτάσσονται ,θέλοντας και μη ,στις δικές μας αμφιλεγόμενες ορέξεις...Στο ότι τα μαντρώνουμε, τα στειρώνουμε, τα κουρεύουμε,τα χτενίζουμε,τα ντύνουμε, τα φορτώνουμε με πράγματα που είναι αρεστά σε εμάς , τους φερόμαστε και τους μιλάμε σαν να είναι μωρά και μικρά ανθρωπάκια,τα τιμωρούμε με όποιον τρόπο θεωρεί ο εκάστοτε ιδιοκτήτης αποτελεσματική πειθαρχία..κτλ,κτλ...Τα βλέπουμε σαν προέκταση της δικής μας αμφιλεγόμενης ματαιοδοξίας....:(
Οποιαδήποτε σχέση εξουσίας,για μένα, είναι αμφιλεγόμενη και ύποπτη,και η ποιότητά της καθορίζεται από τον ¨εξουσιαστή¨,που έχει και θέση ισχύος...
Αν κάποιος, αγοράζοντας ένα ζωάκι,αγνοεί το ότι έχει να κάνει με ένα πλάσμα ,που ουσιαστικά το αναγκάζουμε να ζει κόντρα στη φύση του,και που όσο και αν θέλουμε να ντυθεί με φράκο και να φάει με μαχαιροπίρουνο,ευτυχώς,υπάρχουν κάποια ένστικτα,που δεν μπορούμε να τα καταπνίξουμε...Συγνώμη..για μένα είναι αφελής....
Θα τολμήσω να το παρομοιάσω με μια μορφή μητρότητας...Κατ'επέκταση,νιώθω πολύ τυχερή,που η μητέρα μου χειρίστηκε την θεότρελλη εφηβεία μου-πιστέψτε με,ήταν σαν να κατουρούσα 10.000 φορές εκτός αμμολεκάνης;)...- με υπομονή και διάθεση να κατανοήσει τα αίτια και μαζί να ψάξουμε να βρούμε λύσεις...Μην το θεωρήσεις μια ακραία παρομοίωση...Οι συνιστώσες δεν διαφέρουν πολύ...Αντι να καταριέσαι,λοιπόν, το σκοτάδι , άναψε κανα κερί...
Τέλος,δεν ξέρω τί με πληγώνει πιο πολύ...:(Το να βλέπω αδέσποτα,ή να βλέπω ζωάκια που είχαν την τύχη (;)να βρεθούν σε μια εστία,και τελικά να εγκαταλείπονται βίαια ,ή να επιστρέφονται....Αν λίγο κατανοούσαμε ότι αυτό που χτυπάει μέσα τους είναι καρδούλα,και όχι ρολογάκι,τότε ίσως και να ξεθάβαμε καλύτερα στοιχεία από μέσα μας....
Όποιος σιχαίνεται τις γάτες μου και δυσανασχετεί να έρθει σπίτι μου-που περιττό να αναφερθώ στο πόσο καθαρές είναι και τις έχω- δεν θα αρνηθεί αυτός να έρθει...Εγώ πρώτη δεν θα τον θέλω...
¨...δεν είναι το καλύτερο πράγμα για τους ανθρώπους,να πραγματοποιούν όσα επιθυμούν ¨-Ηράκλειτος
Σόρυ για την ένταση,αλλά η πράξη της εγκατάλειψης,εμπεριέχει αντίστοιχη ένταση...:(

μηπως το γατακι εχει οιστρο???
η δικια μου οταν εγινε 6-7 μηνων αρχισε να τα κανει εκτος τουαλετας!!!! και φαντασου τα εκανε στο κρεβατι, την ωρα που κοιμομουν!!!!:mpliaks::mpliaks:
αν δεν ειναι οιστρος, μηπως ειναι καποιο αλλο προβλημα που εχει (οργανικο εννοω..) και προσπα8ει με αυτον τον τροπο να σου το δει3ει??:hmm:

μηπως ειναι στρεσαρισμενο το γατακι σου?μηπως εισαι εσυ αγχωμενη με την συγκατοικηση σας κ στρεσαρετε και αυτο?προσπαθησε να κανεις υπομονη,καθε φορα να του δειχνεις την αμμολεκανη της κ σιγα σιγα θα φτιαξει πιστευω,εκτος οπως ειπε κ η κοπελα παραπανω αν ειναι κατι οργανικο:worry:.κανε υπομονη ομως,θα σου δωσει πολλα αυτη η ψυχουλα,συμβαινουν αυτα...:)

πες οτι λυνεται το προβλημα με το κατουρημα εκτος λεκανης, αν αυριο μεθαυριο ομως αρχισει να κανει συχνα εμετους τι θα κανεις; Θα το διωξεις επειδη θα το ταλαιπωρουν τριχομπαλες; ΟΛΟΙ εχουμε ατυχηματα με την τουαλετα τους καποια στιγμη. Επισης ουτε εσυ θα παθεις κατι απο τα ουρα του γατιου, ουτε το παιδι σου, ουτε η γατα. Τα ουρα ειναι αποστειρωμενα, αν ηταν γεματα μικροβια, δεν θα ζουσε το γατι. Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω γιατι το βρισκετε τοσο δυσκολο να αφιερωσετε 15 λεπτα απο τον χρονο σας για να καθαρισετε τα ουρα ενω σας ειναι τοσο ευκολο να δωσετε το γατακι.

Δωσε λιγο χρονο στο γατι να συνηθισει. Δειξε του να πηγαινει στην τουαλετα καθε φορα που το βλεπεις να πηγαινει να κατουρησει αλλου και μη το μαλωνεις. Με το μαλωμα δεν θα καταφερεις απολυτως τιποτα

πες οτι λυνεται το προβλημα με το κατουρημα εκτος λεκανης, αν αυριο μεθαυριο ομως αρχισει να κανει συχνα εμετους τι θα κανεις; Θα το διωξεις επειδη θα το ταλαιπωρουν τριχομπαλες; ΟΛΟΙ εχουμε ατυχηματα με την τουαλετα τους καποια στιγμη. Επισης ουτε εσυ θα παθεις κατι απο τα ουρα του γατιου, ουτε το παιδι σου, ουτε η γατα. Τα ουρα ειναι αποστειρωμενα, αν ηταν γεματα μικροβια, δεν θα ζουσε το γατι. Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω γιατι το βρισκετε τοσο δυσκολο να αφιερωσετε 15 λεπτα απο τον χρονο σας για να καθαρισετε τα ουρα ενω σας ειναι τοσο ευκολο να δωσετε το γατακι.

Δωσε λιγο χρονο στο γατι να συνηθισει. Δειξε του να πηγαινει στην τουαλετα καθε φορα που το βλεπεις να πηγαινει να κατουρησει αλλου και μη το μαλωνεις. Με το μαλωμα δεν θα καταφερεις απολυτως τιποτα
Ποσο πολυ συμφνω μαζι σου!!!:worship::worship::worship:

Οτι και να κανει αμα το μαλωσεις ειναι αληθεια οτι δεν θα βγαλεις τιποτα...
Επιμονη και επιμονη χρειαζεται!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back