Big Cats - Canada Lynx

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Ceres Victoria

Διακεκριμένο μέλος

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7.937 μηνύματα.
Τo Canada Lynx (Lynx canadensis) ή αλλιως Canadian Lynx, είναι ένα σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογένειας Felidae, το οποίο απαντάται στην Βόρειο Αμερική. Είναι κοντινός συγγενής με το Ευρασιατικό Lynx και μοιράζεται αρκετά στοιχεία με έναν άλλο συγγενή του, το Bobcat.

Canada Lynx
13062600.jpg

Eurasian Lynx
4288331966_9da2ac0726.jpg

Bobcat
bobcat-2-wallpapers.jpg

[BREAK=Χαρακτηριστικά]
Χαρακτηριστικά

Γενικά

• Μακριές μαύρες τούφες από τρίχες στις άκρες των αυτιών του
• Πολύ κοντή ουρά η οποία είναι μαύρη στην άκρη της
• Τεράστιες πατούσες
• Ψηλά πόδια
• Μήκος (κεφάλι με σώμα): 60-95εκ
• Μήκος ουράς: 7-13εκ
• Βάρος: 5-17 κιλά
• Δόντια: 28, με 4 μεγάλους κυνόδοντες οι οποίοι απαρτίζονται από πολλά νεύρα ώστε να μπορεί να νιώθει που ακριβώς δαγκώνει την λεία του.

canada_lynx_anatomy.gif

159_p_2004_d_292_p.jpg

BF001257.jpg

Εποχιακά

Χειμώνας
• Χρώμα τριχώματος γκρι
• Πυκνό τρίχωμα
• Οι κηλίδες στο τρίχωμα στην περιοχή των ποδιών και την κοιλιάς δεν διακρίνονται

i-5236.jpg

Καλοκαίρι
• Χρώμα τριχώματος γκρι-καφέ
• Κηλίδες στα πόδια και στην κοιλιά
• Τρίχωμα πιο κοντό
• Εμφανιασιακά φαίνεται να έχει πιο ψηλά πόδια

4892176092_965d0544b4.jpg

Κοινά χαρακτηριστικά με τα υπόλοιπα αιλουροειδή

Όπως και τα περισσότερα αιλουροειδή, ετσι και το Canada Lynx, έχει λυγερό σώμα, κοντό πρόσωπο, και σχετικά μικρά αυτιά. Περπατούν στα δάχτυλα των ποδιών τους, τα νύχια τους είναι επισπώμενα και συνεπώς σπάνια αφήνουν ίχνη στο έδαφος.
Του αρέσει να κινείται στα κρυφά, μετακινείται σιωπηλά και συνήθως το βλέπουμε σπάνια. Παρόλα αυτά αφήνει ίχνη σε μονοπάτια, στο χιόνι ή σε λασπωμένες όχθες. Ξύνουν επίσης τα νύχια τους σε κορμούς δέντρων και συχνά οριοθετούν την περιοχή τους με ούρα έντονης οσμής.

[BREAK=Συνήθειες και αναπαραγωγή]

Συνήθειες και αναπαραγωγή

Το Canada Lynx είναι κυρίως δραστήριο στο ξημέρωμα ή στο λυκόφως. Οι μεγάλες πατούσες του και τα μακριά του πόδια το βοηθούν να κινείται στο βαθύ χιόνι του χειμώνα. Καταδιώκει ύπουλα την λεία του και την κατάλληλη στιγμή ορμάει με ένα ή δύο άλματα. Τρώει κάθε μια με δύο μέρες και καταναλώνει περίπου 600 με 1,200γρ τροφής ημερισίως. Τρέφεται κυρίως με λαγό snowshoe και ο πληθυσμός του συμβαδίζει με τον πληθυσμό του λαγού snowshoe. Ο μέγιστος πληθυσμός του Canada Lynx εμφανίζεται κάθε 10 χρονια.

Mr284.jpg

Την φωλιά του την φτιάχνει κάτω από μεγάλες πέτρες, μέσα σε κοιλότητες δέντρων και μέσα σε πυκνούς θάμνους. Επιπλέον είναι μοναχικό ζώο. Ενα Canada Lynx γεννάει την άνοιξη ή το καλοκαίρι συνήθως απο 1 εως 5 μικρά (3 κατά μέσο όρο) τα οποία έχουν βάρος 175 με 235γρ, με την απογαλάκτισή τους να συμβαίνει στους 3 μήνες. Τα μικρά αφήνουν την μητέρα τους όταν φτάσουν στην ηλικία των 9 μηνών.

s

lynx-baby.jpg

[BREAK=Φυσική κατοικία]
Φυσική κατοικία

Ζει στα βόρεια κωνοφόρα δάση της Β. Αμερικής από την Αλάσκα, σχεδόν σε όλο τον Καναδά, μέχρι τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ.

Canada_Lynx_area.png

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Τι πανεμορφα!!! Βεβαια αυτα αμα πας να τα χαιδεψεις μαυρο φιδι που σε εφαγε:D:hehe:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χαχαχα! Φοβουνται τον ανθρωπο οποτε ειναι λιγο απιθανο να μπορεσεις να τα πλησιασεις για να τα χαιδεψεις. Δεν ειναι τοσο μεγαλοσωμα οσο φαινονται, ειναι περιπου 2-3 φορες πιο μεγαλα απο μια μεσαιου μεγεθους γατα. Επισης ειναι πιο μεγαλα απο τον συγγενη τους το bobcat. Το πιο συναρπαστικο ομως ειναι οτι το Lynx τρεφεται σχεδον αποκλειστικα με λαγους και ενιοτε με κανενα τρωκτικο, ενω το μικροτερο bobcat ειναι ικανο να σκοτωσει και ταρανδο!

Αγαπω λεμε,θελω εναν στο σπιτι μου!:P

159_p_0019_p.jpg

13062126.jpg

239411656_FEQwY-M.jpg

Αγαπω λεμε,θελω εναν στο σπιτι μου!:P

δεν μετακομιζεις εδω στην εξοχη να τα βλεπεις καθημερινα;; :P Ενα bobcat ειχε κανει την εμφανιση του στους ολυμπιακους :lol:
Lynx-15.02.10.jpg

Εχει εντυπωσιακες πατουσες παντως... ειναι εντελως καλυμενες με τριχωμα και δεν βλεπεις με καμια δυναμη το δερμα του. Θα προσπασθησω να βρω φωτο να δειτε!

web_lynx_foot.jpg

δεν μπορεσα να βρω καλυτερη... φαινεται παντως ποσο αφθονο τριχωμα εχουν στις πατουσες τους!!!

Δε θελω αλλες μετακομισεις,μπουχτισα!:P

:lol: :lol: :lol:

και με τοσα νορβηγακια που να τρεχεις!! (εχω χασει πλεον τον αρθμο :lol: 5 ειναι;;; :P )

Tα νορβηγακια ναι,αλλα τα δυο μενουν με τη Θενια.Τα γατουνια που εχω μαζι μου στο συνολο πεντε ειναι.

πω πω πολλα!!!!!! :D Δεν σου εχουν κατεδαφισει ακομα το σπιτι;;; :P Γνωριζεις αν υπαρχει καμια γατουλα που να εχει χαιτη σαν αυτη του lynx???

Μπα,τιποτα δεν κανουν τα καημενα,μονο η μικρη ειναι διαβολακι και τρεχει συνεχως λογω ηλικιας.
Οχι,δεν εχω δει κανενα με τετοιο σχημα.

θα παρω τοτε νορβηγακι με πλουσια χαιτη σαν του Yo-Yo και θα το κουρευω σαν lynx :lol:

Περα απο την πλακα, τα νορβηγακια θυμιζουν αγρια αιλουροειδη :D

Oντως,αυτος ειναι ο σκοπος,να μη χασουν την αγρια οψη που εχουν,και αυτη ειναι η γοητεια τους για μενα,η αντιθεση της αγριας οψης με τον γλυκο τους χαρακτηρα.

Πανεμορφα, επιβλητικα πλασματα. wow.

Δε θελω αλλες μετακομισεις,μπουχτισα!:P

εχω μπει στο πληροφοριακο συστημα του υπουργείου παιδείας και η επομενη σου μεταθεση ειναι στη Γροιλανδία :angel:

Oντως,αυτος ειναι ο σκοπος,να μη χασουν την αγρια οψη που εχουν,και αυτη ειναι η γοητεια τους για μενα,η αντιθεση της αγριας οψης με τον γλυκο τους χαρακτηρα.

γι' αυτο μου αρεσουν και μενα γατες οπως νορβηγικου δασους και maine coon. Οι περσικες εχουν χασει αυτη την "αγριοτητα".

Τα νορβηγακια εχουν φανταστικο προφιλ. Οσο πιο ισιο ειναι τοσο πιο πολυ μοιαζουν με μικρα λιονταρακια :hmm:

Πανεμορφα, επιβλητικα πλασματα. wow.

εχω μπει στο πληροφοριακο συστημα του υπουργείου παιδείας και η επομενη σου μεταθεση ειναι στη Γροιλανδία :angel:

:lol: :lol: :lol:

εσενα θα σε στειλουμε στον ερευνητικο σταθμο στην ανταρκτικη :P Btw, ειναι φανταστικα εκει (το καλοκαιρι εννοειται γιατι τον χειμωνα γινεσαι παγακι). Ενας καθηγητης μου ειχε κανει εναν μηνα εκει και μας εδειχνε φωτο. Ηταν διπλα στην θαλασσα και περνουσαν ακριβως διπλα φαλαινες!

η αγαπημενη μου... "γατα"
-στην αμερικη σε καποιες πολιτιες μπορεις να το εχεις σπιτι σου... κανεις αιτηση και στο δινουν ;)

Βασιλη,αμα δεν παρω μεταθεση πρωτος θα τα ακουσεις!Για την ακριβεια θα στειλω το Σειριο να σου τα ψαλλει!:P
Ηρω εμενα αντιθετως τα κουν μου θυμιζουν λιονταρια στο προφιλ,επειδη εχουν μεγαλο muzzle.

η αγαπημενη μου... "γατα"
-στην αμερικη σε καποιες πολιτιες μπορεις να το εχεις σπιτι σου... κανεις αιτηση και στο δινουν ;)

ειναι πραγματι πολυ εντυπωσιακα ζωα, αλλα διαφωνω καθετα με το να γινονται κατοικιδια :(

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back