emma
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλή τύχη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
emma
Εκκολαπτόμενο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
2-3 εβδομάδων είναι αρκετά μεγάλα και για σπρέυ για τους ψύλλους αλλά και για να τρώνε.Μηπως ξερεις κανεις αν κανει να τους βαλω σπρευ για τους ψιλλους με βαμβακι!! κ να τα κανω μπανιο? Ειναι μαλλον 2-3 εβδομαδων, πολυ προσφατα ανοιξαν τα ματακια τους μαλλον!
Να σου πω πρώτα για τους ψύλλους, θα φορέσεις γάντια μιας χρήσεως και θα ψεκάσεις τα χέρια σου, 5-6 ψεκασιές για την ηλικία τους είναι αρκετές. Μετά θα τα πασαλείψεις καλά καλά, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και του στόματος. Στα αυτάκια δεν πειράζει να πάει λίγο, καλό θα τους κάνει.
Τώρα, θα σου έλεγα να δοκιμάσεις να τους δώσεις λίγο μους για γατάκια, αραιωμένη με νεράκι χλιαρό, σε μπιμπερώ, μήπως και φάνε. Αν όχι, συνέχισε τις προσπάθειες με το γάλα. Δεν ξέρω και τι γάλα τους δίνεις. Μήπως δεν τους αρέσει και πρέπει να το αλλάξεις;

Υ.Γ. Μπάνιο όχι καλύτερα, ειδικά αν βάλεις σπρέυ για ψύλλους θα ακυρώσει αυτό που κάνεις. Εκτός αυτού είναι μωράκια και μπορεί να κρυώσουν. Καλύτερα με ένα μαλακό πανάκι, βρεγμένο σε ζεστό νεράκι να τα καθαρίζεις τοπικά.
emma
Εκκολαπτόμενο μέλος
2-3 εβδομάδων είναι αρκετά μεγάλα και για σπρέυ για τους ψύλλους αλλά και για να τρώνε.
Να σου πω πρώτα για τους ψύλλους, θα φορέσεις γάντια μιας χρήσεως και θα ψεκάσεις τα χέρια σου, 5-6 ψεκασιές για την ηλικία τους είναι αρκετές. Μετά θα τα πασαλείψεις καλά καλά, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και του στόματος. Στα αυτάκια δεν πειράζει να πάει λίγο, καλό θα τους κάνει.
Τώρα, θα σου έλεγα να δοκιμάσεις να τους δώσεις λίγο μους για γατάκια, αραιωμένη με νεράκι χλιαρό, σε μπιμπερώ, μήπως και φάνε. Αν όχι, συνέχισε τις προσπάθειες με το γάλα. Δεν ξέρω και τι γάλα τους δίνεις. Μήπως δεν τους αρέσει και πρέπει να το αλλάξεις;![]()
Τους δινω γαλα σε σκονη για νεογεννητα γατακια. Πριν λιγο εφαγαν πιο πολυ απο χθες παλι καλα! Αλλα δε τα βλεπω αρκετα μεγαλα για μους. Ισως να μην ειναι καν τοσο μεγαλα, εχω να ασχοληθω καιρο με μωρα! Θα συνεχισω με γαλα για λιγο και μετα θα προσπαθησω με τη μους!
Το ιδανικο βεβαια θα ηταν μια γατουλα να τα ταισει αλλα η μανα τους μου τα παρατησε στην αποθηκη... Παλι καλα που τα βρηκα..
Οσο για το σπρευ σιγουρα θα τους βαλω ειναι φουλ στους ψυλλους..
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αφού έφαγαν παραπάνω, θα φάνε κι άλλο. Φρόντισε μετά από κάθε γεύμα να τους τρίβεις την κοιλίτσα χαμηλά για να κάνουν τις αναγκούλες τους, να επιμένεις όμως μέχρι να κάνουν άσχετα αν αυτά γκρινιάζουν, για το καλό τους είναι.
Και μια και σου είπα αυτά, να σου πω και τα υπόλοιπα μήπως και δεν τα ξέρεις. Να τα έχεις σε μια κουτίτσα με ζεστά στρωσίδια, βάλε μέσα θερμοφόρα, ή αν δεν έχεις, μπουκαλάκια από νερό με ζεστό νερό. Με προσοχή όμως μην ζεματιστούν, να τα τυλίγεις με κάποιο πανάκι τα μπουκαλάκια.
Αν έχεις κάποιο ρολόι που κάνει τικ τακ, βάλε κι ένα τέτοιο κάτω από τα στρωσίδια για να τους θυμίζει την καρδιά της μαμάς τους.
Τάισμα κάθε 3-4 ώρες στην ηλικία που είναι τώρα, τρίψιμο στην κοιλίτσα όπως σου είπα ήδη και νομίζω θα τα πάνε μια χαρά.
Αν τυχόν δεις και δεν κάνουν κακάκια για τουλάχιστον 2 μέρες συνεχόμενες, πήγαινε στον κτηνίατρο να σου δώσει κάποιο φάρμακο να τους δώσεις.
Αυτά εν συντομία, θα σου στείλω και πμ και αν χρειαστείς οτιδήποτε μην διστάσεις να στείλεις κι εσύ.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
emma
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα σου έλεγα να μην αγχώνεσαι τόσο, είναι αρκετά μεγάλα και θα μάθουν να τρώνε με το μπιμπερώ. Μάλλον αυτό έφταιγε που δεν έτρωγαν μέχρι τώρα, είχαν μάθει να θηλάζουν την μαμά τους και στο δικό της γάλα, θα προσαρμοστούν.
Αφού έφαγαν παραπάνω, θα φάνε κι άλλο. Φρόντισε μετά από κάθε γεύμα να τους τρίβεις την κοιλίτσα χαμηλά για να κάνουν τις αναγκούλες τους, να επιμένεις όμως μέχρι να κάνουν άσχετα αν αυτά γκρινιάζουν, για το καλό τους είναι.
Και μια και σου είπα αυτά, να σου πω και τα υπόλοιπα μήπως και δεν τα ξέρεις. Να τα έχεις σε μια κουτίτσα με ζεστά στρωσίδια, βάλε μέσα θερμοφόρα, ή αν δεν έχεις, μπουκαλάκια από νερό με ζεστό νερό. Με προσοχή όμως μην ζεματιστούν, να τα τυλίγεις με κάποιο πανάκι τα μπουκαλάκια.
Αν έχεις κάποιο ρολόι που κάνει τικ τακ, βάλε κι ένα τέτοιο κάτω από τα στρωσίδια για να τους θυμίζει την καρδιά της μαμάς τους.
Τάισμα κάθε 3-4 ώρες στην ηλικία που είναι τώρα, τρίψιμο στην κοιλίτσα όπως σου είπα ήδη και νομίζω θα τα πάνε μια χαρά.
Αν τυχόν δεις και δεν κάνουν κακάκια για τουλάχιστον 2 μέρες συνεχόμενες, πήγαινε στον κτηνίατρο να σου δώσει κάποιο φάρμακο να τους δώσεις.
Αυτά εν συντομία, θα σου στείλω και πμ και αν χρειαστείς οτιδήποτε μην διστάσεις να στείλεις κι εσύ.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
Με βαμβακι βουτηγμενο σε καπως ζεστο νερο τα καταφερνω μια χαρα και κανουν την αναγκη τους! Σε αυτο δεν εχουν θεμα τα πανε καλα. Το ενα εκανε κ μονο του, ειναι το πιο μεγαλοσωμο απο τα 3 κ αντρακι με μεγαλη κεφαλα!
Αυτα με το νερο τα εχω κανει ηδη, βλεπετε δεν ειναι η πρωτη μου φορα εχω φροντισει πολλα αδεσποτα, απλα με αγχωνει το φαγητο και τα αντισωματα γιατι 3 γατακια πριν καποια χρονια δε τα καταφεραν, τα ειχαμε βρει στα σκουπιδια.
Τα εχω σε κουβερτες φλις με αεροθερμο απο χθες γιατι καποια στιγμη ειχαν παγωσει κ ειχαν παρει τη κατω βολτα αλλα τα βλεπω καλυτερα αφου ζεσταθηκαν. Μολις φυγουν οι ψυλλοι λεω να τα φερω μεσα στο σπιτι μηπως και κατσουν οι γατες μου μαζι τους. Και λεω μηπως γιατι ειναι στειρωμενες.
Σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια και για την εμψυχωση! Το ψυχολογικο κομματι μεχρι να ειναι σιγουρο οτι θα ζησουν ειναι πολυ κουραστικο.! Να ειστε καλα!
Ρούλης και Μπία
Εκκολαπτόμενο μέλος
emma
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο μικρος δειχνει καλα με πολλες προσευχες και πολυ κουραση ελπιζω να τον καταφερω να μην αρχισει να πεφτει.. Ευχαριστω παντως για τη βοηθεια σας!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Κρίμα τα καημένα τα μωρούλια.Τελικα εφυγαν τα δυο κοριτσακια... 1 μερα κρατηθηκανΟ μικρος δειχνει καλα με πολλες προσευχες και πολυ κουραση ελπιζω να τον καταφερω να μην αρχισει να πεφτει.. Ευχαριστω παντως για τη βοηθεια σας!

΄Ομως κατάφερες να κρατήσεις στην ζωή το αγοράκι κι αυτό είναι μεγάλο πράγμα. Συνέχισε και πιστεύω όλα θα πάνε καλά.

Ρούλης και Μπία
Εκκολαπτόμενο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Σε τόσο μικρή ηλικία δεν είναι κι εύκολο...
Όμως εύχομαι με όλη μου την καρδιά το αγοράκι να τα καταφέρει, δικαιώνοντας την τιτάνια προσπαθειά σου.

emma
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool