Edge
Νεοφερμένο μέλος
Πριν δυο βδομάδες κατέφθασε στο σπίτι μια αδεσποτίδου με τα καλύτερα διαπιστευτήρια. Ζούσε σε έναν ακάλυπτο χώρο όπου ευτυχώς κάποιοι φιλόζωοι φρόντιζαν και παρήχαν τροφή στις γάτες της αυλής.
Είναι περίπου δύο μηνών αυτές τις μέρες (όπως με πληροφόρησε ο κτηνίατρος). Στην αυλή ζούσε μόνη της και παράμερα απο μια γάτα με τα γατάκια της τα οποία ήταν ζωηρά. Η αδεσποτίδου μου έδειχνε ένα ήσυχο γατί που δεν έπαιζε ,φιλικό με ξένους ανθρώπους και αφάνταστα ήσυχο.
Δυο μέρες αφότου έφτασε σπίτι έγινε ένα άλλο γατί και όσο πάει γίνεται μεγαλύτερος καπετάν φασαρίας.
Καταλαβαίνω ότι αισθάνεται ασφάλεια και οικειότητα αλλά δοκιμάζεται η υπομονή αρκετές φορές.Είναι η πρώτη φορά που έχω μέσα στο σπίτι γάτα και είναι εντελώς διαφορετικό απο το να έχεις γάτα αυλής (με τις οποίες μεγάλωσα).
Επειδή είναι μικρή θέλησα να οριοθετήσω κάποιες περιοχές και να αποφύγω την εκδήλωση κάποιων συμπεριφορών.
Χρησιμοποίησα το "Μη" με έντονο ύφος όταν έξυνε τα νύχια της στους καναπέδες και θέλησα να την αποτρέψω απο το να ανεβαίνει σε τραπέζι ή να σκαλίζει τα καλώδια του υπολογιστή
Γνωρίζει πάρα πολύ καλά πότε κάνει κάτι που θα επισύρει ένα "ΜΗ" και φαίνεται απο το βλέμμα της όταν σταματά τη διαδικασία και μετρά την αντίδραση απο το πρόσωπο μου.
Ετσι λοιπόν αν με δει να σηκώνομαι απο τη θέση μου εξαφανίζεται του σκοτωμού απο εκείνη την περιοχή που είναι απαγορευμένη.
Εφτασα να την χτυπήσω μια δυο φορές μαλακά στους γοφούς της λοιπόν και όντως δεν ξαναέξυσε τη ράχη του καναπέ.
Διάβασα εδώ και αλλού ότι δεν επιτρέπεται η βιαιοπραγία γιατί δημιουργεί φόβο. Ωστόσο είτε δοκιμάζοντας τα "¨ΜΗ" είτε την επιβράβευση, αυτό που θέλει να κάνει θα το κάνει. Και επειδή οι δύσκολες ώρες είναι οι μεταμεσονύκτιες που θέλω και εγώ να χαλαρώσω αλλά είναι οι ώρες που θα εκτονώσει την ενέργειά της και θα κάνει όσες παλαβομάρες μπορεί απογορευμένες και επιτρεπτές, γι'αυτό αναρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω και πόσο να επιμείνω σε μια τακτική (και ποιά είναι αυτή).
υγ. Ηδη σε αυτό το 10λεπτο που χρειάστηκε για να γράψω αυτό το πόστ σηκώθηκα 3 φορές για να την σταματήσω απο το να ανεβαίνει στο τραπέζι.
Τα "ΜΗ" μου και το απαλό χτύπημα της μύτης απέδωσαν μόνο σε ένα ενοχλημένο βλέμμα που υπογράμμιζε το αντίστοιχο εκνευρισμένο κούνημα ουράς.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γεράνι
Νεοφερμένο μέλος
Γνωρίζει πάρα πολύ καλά πότε κάνει κάτι που θα επισύρει ένα "ΜΗ" και φαίνεται απο το βλέμμα της όταν σταματά τη διαδικασία και μετρά την αντίδραση απο το πρόσωπο μου.
Ετσι λοιπόν αν με δει να σηκώνομαι απο τη θέση μου εξαφανίζεται του σκοτωμού απο εκείνη την περιοχή που είναι απαγορευμένη.
Εφτασα να την χτυπήσω μια δυο φορές μαλακά στους γοφούς της λοιπόν και όντως δεν ξαναέξυσε τη ράχη του καναπέ.
Aυτό που έμαθε τι πρέπει και τι όχι τόσο μικρό είναι καλό.
Η ηλικιά του είναι εντελώς παιχνιδιάρικη και δύσκολα θα τα αποφύγεις αυτά.
Τώρα θα σου προτείνω κάποια πράγματα για να υπάρξει βελτίωση.
Το ότι ανεβαίνει στο τραπέζι ή πειράζει τα καλώδια το κάνει για να σου αποσπάσει την προσοχή και να ασχοληθείς μαζί του.
Αμα δείς το avatar μου εμένα πριν 2 μήνες (6 μηνών) έκανε ύπουλη επίθεση στο πληκτρολόγιο επειδή ζήλευε που με απασχολούσε.

Τώρα συνήθησε και δεν με ενοχλεί.
Θα σου προτείνω όταν τα κάνει αυτά να παίξεις λίγο μαζί του.
Να το ενοχλείς με τα χέρια σου στη κοιλιά για να γίνει ένα είδος "πάλης" ή τίποτα παρόμοιο.
Ακόμη υπάρχουν που θα το πάρουν τη προσοχή εντελώς απο τα τραπέζια.
Δώστου
ένα λάστιχο
καπάκι απο πλαστικό μπουκάλι
καλαμάκι
μπαλίτσα απο αλουμινόχαρτο
και θα τρελαθεί.
Βέβαια καλύτερα ένα ένα να του τα δίνεις

Πάντως κάνε λίγο υπομονή και ως που να γίνει 1 χρονών θα έχει μάθει τα πάντα.:cat:
Οσο για τα νύχια να ξέρεις ότι πρέπει να το κάνει οπωςδήποτε.Η λύση είναι να αγοράσεις ένα ειδικό νυχοδρόμιο απο το pet shop και να το βάλεις να ξύνεται εκεί ή να το οριοθετήσεις που θα το κάνει.
Εγώ το μάλωνα παντού εκτός μια παλιά πολυθρόνα και τώρα το κάνει μόνο εκεί.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Edge
Νεοφερμένο μέλος
Νυχοδρόμιο έχω σκεφτεί να της πάρω αν και για κάμποσες μέρες χρησιμοποιούσε ένα παλιό σακίδιο.
Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να τη μαλώνω (άσε δε, που για πρώτη φορά νομίζω ότι γίνομαι άκρως μέγαιρα ειδικά όταν με κοιτά με τα μάτια τα ολοστρόγγυλα)
υγ/ Ευχομαι ταχεία ανάρρωση μετά τη στείρωση του μικρού σου ,Γεράνι.
moukelis
Επιφανές μέλος
Είναι μικρό ακόμα και παίζει.Ψέκασμα με νεράκι στο πρόσωπο δοκίμασες;Ο δικός μου γάτος είναι λίγο πιο μεγάλος από τη δική σου και πολύ ατίθασος,αλλά έμαθε αμέσως το "μη" (αν και μερικές φορες μουρμουρίζει καθώς απομακρύνεται από αυτό που έκανε,λες και με βρίζει).Οι γάτες είναι νυκτόβια ζώα,οποτε εκδηλώνουν την ενεργητικότητά τους το βράδυ.Αν έπαιζες μαζί της για να την κουράσεις πριν πας για ύπνο;Μια λύση θα ήταν ένα άλλο μικρό για να παίζουν και να πέφτουν ξερά (εμείς θα πάρουμε ένα για παρέα τον Αυγουστο).
Επίσης,υπάρχει ένα ειδικό σπρέι που θα βρεις σε πετ σοπ,το οποίο τα ελκύει να πάνε στο ονυχοδρόμιο.Αν το ψεκάσεις και της δείξεις μια δυο φορές πως να το χρησιμοποιεί,ίσως πιάσει το κόλπο.Εμάς ποτέ δεν γρατσουνά έπιπλα,αλλά έχουμε ένα τρίχινο πατάκι που το πεθαίνει,του αρεσει πολύ να κάνει εκεί τα νύχια του,και είναι πολύ φτηνή λύση.
Γενικά νομίζω ότι επιζητά την προσοχή σου,ασχολήσου λιγο περισσότερο μαζί της και θα στρώσει χαρακτήρα.
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Πάντως μην απελπίζεσαι, μικρουλάκι είναι ακόμη και έχει τρελλή ενέργεια.
Ποτέ μα ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί πιάνει τρέλλα τις γάτες τη νύχτα, όταν εμείς κοιμόμαστε και τόοοοτε τους έρχεται η όρεξη να παίξουν με ό,τι βρουν μπροστά τους. Για ένα διάστημα, η δικιά μου ερχόταν στο κρεβάτι μου και μου έκανε επιθέσεις στη μούρη.
Αλλά της έκοψα το βήχα! χο χο!

Άννα Κ.
Πολύ δραστήριο μέλος
..Αυτο που έκανα εγώ με τις δικές μου γάτες είναι να έχω ενα μπουκάλι άζαξ γεμάτο νερό και όποτε ανεβαιναν πάνω στα τραπέζια έτρωγαν ένα ψέκασμα στο προσωπο...Δεν το έκαναν παραπάνω απο δυο φορές...Φαντάσου οτι πήρα ένα ψαράκι και τις ανεβαζα να το δούν πάνω στο τραπέζι και κατέβαιναν τρέχοντας απο εκει..Και δεν πονάει και δεν φοβούνται εμένα, απλά συνέδεσαν το τραπέζι με το νερό..Λιγη υπομονη να κάνεις θα δεις που θα ηρεμησει όταν μεγαλωσει λιγο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prince
Διάσημο μέλος
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Edge
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπόν,το νερό δεν το είχα σκεφτεί (και απορώ κιόλας γιατί είδα την απέραντη θλίψη της στο πρώτο μπάνιο )
όπως και το πατάκι και το σπρέυ -έχω ακούσει ότι οι γάτες αγαπούν πολύ τη βαλεριάνα-.moykelis : Θα χρειαστώ χάπια έτσι και πάρω δεύτερο μικρό ,ακόμα και αν έχει τη μισή ενεργητικότητα της Μπαστέτ. Αυτή τη στιγμή της έχω αφιερώσει όλο μου το χρόνο καθώς έτυχε να έχω άδεια απο την ημέρα που ήρθε. Είμαστε μαζί μέσα στο σπίτι και περνάμε τον καιρό μας παίζοντας (και ενίοτε φωνάζοντας-εγώ δλδ γιατί η Μπαστέτ τον ίδιο καιρό τον περνά γράφοντάς με )
Ελένη : Την έβγαλα μια φορά στο μπαλκόνι ,το οποίο δεν είναι μεγάλο και μαράζωσε σε μια γωνιά. Νόμιζα ότι έβλεπα το Βασιλάκη Καΐλα σε γατίσια έκδοση.Είπα να αντισταθω στο βλέμμα του λουστράκου αλλά φοβήθηκα μήπως βουτήξει απο το 2ο όροφο στο δρόμο.Εχω ακούσει πολλες γάτες να τραυματίζονται ή να σκοτώνονται έτσι.
και έτσι Ζανίν : τις νύχτες γίνεται της κολάσεως μέσα στο σπίτι

moukelis
Επιφανές μέλος
Κι εσύ Μπαστέτ;Και της Ελένης Π έτσι δεν τη λένε την μικρούλα;moykelis και Αννα:
Λοιπόν,το νερό δεν το είχα σκεφτεί (και απορώ κιόλας γιατί είδα την απέραντη θλίψη της στο πρώτο μπάνιο )όπως και το πατάκι και το σπρέυ -έχω ακούσει ότι οι γάτες αγαπούν πολύ τη βαλεριάνα-.
moykelis : Θα χρειαστώ χάπια έτσι και πάρω δεύτερο μικρό ,ακόμα και αν έχει τη μισή ενεργητικότητα της Μπαστέτ. Αυτή τη στιγμή της έχω αφιερώσει όλο μου το χρόνο καθώς έτυχε να έχω άδεια απο την ημέρα που ήρθε. Είμαστε μαζί μέσα στο σπίτι και περνάμε τον καιρό μας παίζοντας (και ενίοτε φωνάζοντας-εγώ δλδ γιατί η Μπαστέτ τον ίδιο καιρό τον περνά γράφοντάς με )
Ελένη : Την έβγαλα μια φορά στο μπαλκόνι ,το οποίο δεν είναι μεγάλο και μαράζωσε σε μια γωνιά. Νόμιζα ότι έβλεπα το Βασιλάκη Καΐλα σε γατίσια έκδοση.Είπα να αντισταθω στο βλέμμα του λουστράκου αλλά φοβήθηκα μήπως βουτήξει απο το 2ο όροφο στο δρόμο.Εχω ακούσει πολλες γάτες να τραυματίζονται ή να σκοτώνονται έτσι.
και έτσι Ζανίν : τις νύχτες γίνεται της κολάσεως μέσα στο σπίτι![]()
Πάντως θα ηρεμήσει πολύ σύντομα θα δεις.Είναι της ηλικίας.Και αν την αντιμετωπίζεις εσύ αυστηρά και επιμένεις,θα μάθει,που θα πάει.Άμα έμαθε ο Σείριος,όλοι μπορούν να μάθουν!

Jeannine
Δραστήριο μέλος
Όλα αυτά σταμάτησαν με τη στείρωση και με τις φωνές που τις έβαζα και τα παλαμακια που της χτυπούσα και τρόμαζε. Μια-δυο-τρεις, θα τα καταφέρεις!
prince
Διάσημο μέλος
Ώρες ώρες νομίζω ότι τρελαίνεται. Ειληκρινά πηδάει, δαγκώνει, νιαουρίζει, ανεβαίνει σε επιπλα, κατεβαίνει με απίστευτη ταχύτητα, κάνει τον κόσμο άνω κάτω για κανα μισάωρο, και μετά πέφτει σε μία κατάσταση θλίψης. Εκείνες τις ώρες δαγκώνει στο κεφάλι. Χμ...
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Αν είναι σε ηλικία οίστρου (απ' ό,τι κατάλαβα), τότε αυτό φταίει.
Μην ανησυχείς λοιπόν

Καλό είναι κιόλας να στειρωθεί, γιατί αν είναι σε οίστρο και δεν βρίσκει ταίρι να ζευγαρώσει δεν είναι καλό για την υγεία της.
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Είμαστε συνονόματες!! Και μένα Μπασσέτ με λένε (Θεές).Νιαρ, Νιαρ. Εγώ,έκανα βασίλειό μου τη βεράντα. Κάνω και εγώ μερικές φορές κάτι ακροβατικά στις κουπαστές και κοψοχολιάζω τη μαμά μου, αλλά, είχε ,λέει παλιά ένα γάτο, (αμάν, με έπρηξε με τα κατορθώματά του, αυτόν εκεί το μαύρο στην υπογραφή ) που από μωράκι πήγαινε στην άμμο του σε ένα μπαλκόνι χωρίς καν λίγο τσιμεντάκι γύρω γύρω, έπαιζε εκεί, χάζευε την κίνηση του δρόμου, έμαθε φοβερά ακροβατικά και ποτέ δεν έπεσε . Γι'αυτό, μέχρι που διάβασε κάτι τέτοιο στο φόρουμ αυτό, η μαμά μου νόμιζε ότι οι γάτες δεν πέφτουν ποτέ από ύψη λόγω των φοβερών ικανοτήτων τους. Με έχει λοιπόν φέρει στο φιλότιμο και θέλω να αποδείξω, ότι είμαι μια τέτοια γάτα. Δεν με αφήνει όμως να ολοκληρώσω την εκπαίδευσή μου και με πλησιάζει με πλάγια πηδηματάκια και με κατεβάζει απ'τα κάγκελα. Τώρα, για καλό μου είναι, για κακό μου, θα δείξει.Θα χρειαστώ χάπια έτσι και πάρω δεύτερο μικρό ,ακόμα και αν έχει τη μισή ενεργητικότητα της Μπαστέτ. Αυτή τη στιγμή της έχω αφιερώσει όλο μου το χρόνο καθώς έτυχε να έχω άδεια απο την ημέρα που ήρθε. Είμαστε μαζί μέσα στο σπίτι και περνάμε τον καιρό μας παίζοντας (και ενίοτε φωνάζοντας-εγώ δλδ γιατί η Μπαστέτ τον ίδιο καιρό τον περνά γράφοντάς με )
Φιλιά ,συνονόματη Μπαστέτ (εμένα με φωνάζουν απλά με άλλη προφορά).
Edge
Νεοφερμένο μέλος
Εγώ ακόμα το παλεύω να μάθω ισορροπία στη ράχη του καναπέ τώρα που ηρέμησε ο υστερικός θηλυκός άνθρωπός μου και άφησε παράμερα το καταβρεχτήρι.Σε ζηλεύω που μπορείς να κάνεις τέτοια. Εξω στο μπαλκόνι δε πατάω γιατί φοβάμαι τους έντονους θορύβους και τις απότομες κινήσεις και είμαι πολύ νέα ακόμα για να τεντώσω και τα 4 άκρα προς τον ουρανό.Σημ. ο θηλυκός μου άνθρωπος εκτός απο ζουζούνα στις τρυφερές στιγμές και καταχανά στις ανήσυχες, με φωνάζει και χεστρίκω που κάτι μου λέει ότι δεν είναι όνομα Γιαπωνέζας θεάς γι αυτό και γω δεν ακούω σε κανένα (εκτός ίσως απο το ζουζούνα όταν δε βαριέμαι να απαντήσω).
Μιάου Μιάου
Μπαστέτ (ή ζουζούνα ή καταχανάς )
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Εινα στειρωμενη η δικια σου? Αν οχι παιζει μεγαλο ρολο. Εξισου το μεσημερι η οποτε θες να ησυχασεις να την μαθεις να την κλεινεις σε ενα δωματιο για να ησυχαζετε και οι δυο κα μετα η επαναφορα θα ειναι πιο γλυκεια...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool