Greenies (Feline)

Nightfall

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Nightfall αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 150 μηνύματα.
Ψαχνωντας να βρούμε λιχουδιές - ανταμοιβες για τα γατάκια μας , ανακαλύψαμε τα Feline Greenies.

Είναι σαν μικρές κροκετούλες σε σχήμα ψαριού με καφε/πράσινο χρώμα.
Δεν μυρίζουν δυσάρεστα στον άνθρωπο και τα γατιά όπως θα δείτε και παρακάτω τις λατρεύουν !

Κάθε μικρό σακουλάκι περιλαμβάνει 45 κροκετούλες και κοστίζει περίπου 1,50 ευρώ. Δεν είναι και φτηνές αν δει κανείς πόσο μικρό είναι το σακουλάκι , αλλά η αντόδραση της γάτας είναι φοβερή και αν τις δίνει κανείς με μέτρο θα διαρκέσουν πολύ καιρό.

Υπάρχουν όπως είδα στο σελίδα τους σε 8 γεύσεις : τόνος, σολωμός, κοτόπουλο, ψάρια ωκεανού, γαλοπούλα, χτένια, συκώτι και θαλασσινά. Στην Ελλάδα μεχρι τώρα έχω βρει τις 4 πρώτες και όλες τους αρέσουν εξίσου.

Σύσταση:

Υπάρχουν μικροδιαφορές ανα είδος. Ολες όμως έχουν :
- τουλάχιστον 27% καθαρή πρωτείνη
- τουλάχιστον 12% λίπος
- έως 10% φυτικές ίνες
- έως 10% υγρασία
- έως 0,1% μαγνήσιο

Ανάλογα με το είδος τα συστατικά είναι διαφορετικά. Παραθέτω εδώ τα συστατικά της γεύσης Σολωμού (που έχω και στη φωτογραφία) :

Chicken meal, rice flour, wheat flour, corn gluten meal, oat fiber, chicken fat (preserved with mixed tocopherols), chicken liver digest with turkey flavor, salmon meal, glucono-delta-lactone, flaxseed, brewer's dried yeast, salt, calcium carbonate, potassium chloride, citric acid, choline chloride, taurine, vitamins (Vitamin A, D-activated animal sterol, dl-alpha tocopherol acetate, d-biotin, Vitamin B12 supplement, folic acid, niacin, d-calcium pantothenate, pyridoxine hydrochloride, riboflavin, thiamine mononitrate, mixed tocopherols, minerals (zinc sulfate, ferrous sulfate monohydrate, cobalt carbonate, manganese sulfate, calcium iodate, sodium selenite, copper sulfate), chlorophyll.

Αποτελέσματα:

Για τα οδοντιατρικά δε μπορώ να πω και πολλά αφου δεν έχω ιδέα. Στο θέμα της αναπνοής όμως σίγουρα λένε αλήθεια αφού από τότε που τα τρώνε πολύ σπάνια μυρίζει άσχημα !

Αντίδραση γάτας:
Τόσο ο Γκάνταλφ όσο και ο Αραγκορν τα λατρεύουν ! Με το που ακούνε το κουτάκι που τα έχουμε μέσα να ανοίγει τρέχουν αμέσως. Αν τους τα δώσεις να τα μυρίσουν γλύφονται συνέχεια και τρέχουν τα σάλια τους ! Πρώτη φορά βλέπω τέτοια αντίδραση στα δικά μας γατιά. Και εντάξει ο Αραγκορν τρώει ό,τι βρει, ο Γκάνταλφ όμως είναι παρα πολύ δύσκολος, εκτός απο κροκέτες Royal Canine δεν τρώει τίποτε άλλο !

Συμπερασματικά αξίζει να τα δοκιμάσετε !

Extra Tip : Το σακουλάκι που τα περιέχει δεν είναι και ότι καλύτερο να τα διατηρείται μέσα. Διαπίστωσα ότι ένα σακουλάκι χωράει ακριβώς στα μικρά πλαστικά μπολάκια με σάλτσα από τα διάφορα delivery (Pizza Hut,KFC κλπ). Δείτε και τη φωτογραφία :

greenies2xm3.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χιχι με προλαβες αυτες τις πηρα και εγω για το ντινακι το οπιο ομως δε της πολισιμπαθει ουτε αυτες ουτε κατι αλλες ουτε τα στικ.:(
Αλλα εγω τησ τη δηνω κανοντας τη κομματακια μπας και γλιφτει το χαζουλι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ θα τους πάρω τα greenies τα ειδα στα "reviews" του mycat με τα προιόντα. Εκεί είδα και το glavaderm.
Τα greenies τα θέλω για το Μορφέα, να μοσχοβολάει το βρωμοστοματάκι του...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ θα τους πάρω τα greenies τα ειδα στα "reviews" του mycat με τα προιόντα. Εκεί είδα και το glavaderm.
Τα greenies τα θέλω για το Μορφέα, να μοσχοβολάει το βρωμοστοματάκι του...
Ηρθαν τα greenies για γάτες?επιτελους είναι φοβερά, εγώ τα είχα πάρει πριν 3 χρόνια απο Αμερική αλλά εδώ έφερναν μόνο του σκύλου, είναι τα πιο καλά για τα δόντια, πες Γιούλη που θα τα βρεις

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερώτηση λίγο άσχετη, αλλά μια και μιλάτε για greenies: δεν είχα δει τη σχετική κριτική και δεν τα είχα ακούσει καθόλου. Αλλά διαβάζοντας τα συστατικά της γεύσης σολωμού, ξέρετε να μου πείτε γιατί δεν έχει μέσα σολωμό, αλλά κοτόπουλο και ριζάλευρο;:hmm::hmm: Δε θα έπρεπε να έχει σολωμό, αντί να μυρίζει μόνο σολωμό; Σκέφτομαι κάτι λάθος;

Ερώτηση λίγο άσχετη, αλλά μια και μιλάτε για greenies: δεν είχα δει τη σχετική κριτική και δεν τα είχα ακούσει καθόλου. Αλλά διαβάζοντας τα συστατικά της γεύσης σολωμού, ξέρετε να μου πείτε γιατί δεν έχει μέσα σολωμό, αλλά κοτόπουλο και ριζάλευρο;:hmm::hmm: Δε θα έπρεπε να έχει σολωμό, αντί να μυρίζει μόνο σολωμό; Σκέφτομαι κάτι λάθος;

Έχει σολωμό!

Ανάλογα με το είδος τα συστατικά είναι διαφορετικά. Παραθέτω εδώ τα συστατικά της γεύσης Σολωμού (που έχω και στη φωτογραφία) :

Chicken meal, rice flour, wheat flour, corn gluten meal, oat fiber, chicken fat (preserved with mixed tocopherols), chicken liver digest with turkey flavor, salmon meal, glucono-delta-lactone, flaxseed, brewer's dried yeast, salt, calcium carbonate, potassium chloride, citric acid, choline chloride, taurine, vitamins (Vitamin A, D-activated animal sterol, dl-alpha tocopherol acetate, d-biotin, Vitamin B12 supplement, folic acid, niacin, d-calcium pantothenate, pyridoxine hydrochloride, riboflavin, thiamine mononitrate, mixed tocopherols, minerals (zinc sulfate, ferrous sulfate monohydrate, cobalt carbonate, manganese sulfate, calcium iodate, sodium selenite, copper sulfate), chlorophyll.

Έχει σολωμό!

Ναι, το είδα κι εγώ στη σχετική κριτική. Αλλά είναι μηδαμινό το ποσοστό σε σχέση με τα πρώτα συστατικά! Τα συστατικά που βρίσκονται σε μεγαλύτερες ποσότητες σε μια τροφή είναι και αυτά που αναφέρονται πρώτα:/: Κορίτσια, μη δίνετε ακατάσχετα ό,τι υπάρχει στην αγορά στις γάτες σας. Μια καλή τροφή και ένα τσεκάρισμα από κτηνίατρο για ό,τι σας απασχολεί είναι αρκετά. Ίσως η γάτα σας να χρειάζεται έναν οδοντικό καθαρισμό ή να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, αν το στοματάκι της μυρίζει άσχημα. Π.χ. η Ρενάτα έχει το γνωστό πρόβλημα και μύριζε το στόμα της, αλλά από τότε που της δίνω μια οδοντόκρεμα κτηνιατρική (που μου είπε ο κτηνίατρος να τη δίνω) αυτή η μυρωδιά έπαψε να υφίσταται.

Μωρέ δεν έχεις κι άδικο...
Ψιλοβρωμάει το στοματάκι του (αλλά δεν έχει τίποτα)... είναι θέμα γατιού...τρώει μόνο κροκέτες και το πρωι λίγο γάλα... που τρώει και η Καλυψώ που δεν μυρίζει...
Θα δω... αν τα βρω, έχει καλώς, αλλιώς πάμε για οδοντόπαστα!

Ναι, το είδα κι εγώ στη σχετική κριτική. Αλλά είναι μηδαμινό το ποσοστό σε σχέση με τα πρώτα συστατικά! Τα συστατικά που βρίσκονται σε μεγαλύτερες ποσότητες σε μια τροφή είναι και αυτά που αναφέρονται πρώτα:/: Κορίτσια, μη δίνετε ακατάσχετα ό,τι υπάρχει στην αγορά στις γάτες σας. Μια καλή τροφή και ένα τσεκάρισμα από κτηνίατρο για ό,τι σας απασχολεί είναι αρκετά. Ίσως η γάτα σας να χρειάζεται έναν οδοντικό καθαρισμό ή να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, αν το στοματάκι της μυρίζει άσχημα. Π.χ. η Ρενάτα έχει το γνωστό πρόβλημα και μύριζε το στόμα της, αλλά από τότε που της δίνω μια οδοντόκρεμα κτηνιατρική (που μου είπε ο κτηνίατρος να τη δίνω) αυτή η μυρωδιά έπαψε να υφίσταται.
οχι τα greenies ειναι επανάσταση για τα δόντια, είναι ότι καλύτερο, αλλά κι εμένα μια κτηνίατρος που τα έχει έχει μονο τα σκυλίσια, μάλιστα αυτή είπε στον αντιπρόσωπο να τα φέρει γιατι παει συνέχεια Αμερική για συνέδρια και τα έμαθε όταν πρωτοκυκλοφόρησαν.Εγώ Γιούλη θέλω να μου πεις αν μαθεις να τα έχουν, θα πάω να τα αγοράσω εγώ, μάλλον υποψιαζομαι ποιος τα εχει και ειναι κοντά μου

Παιδιά ας μας βοηθήσει κάποιος να τις βρούμε... Ο nightfall μου είπε από το pet champion στα σίδερα Χαλανδρίου, αλλά τώρα αυτά γίνανε όλα pet city και αυτό στην Ερυθραία στη τατοίου δεν τα είχε... :(

Γιούλη, μπες στην ιστοσελίδα του pet city και πάρε τηλέφωνο σε όλα τα καταστήματα. Μπορεί κάποιο να τα έχει...:hmm:

Γιούλη, μπες στην ιστοσελίδα του pet city και πάρε τηλέφωνο σε όλα τα καταστήματα. Μπορεί κάποιο να τα έχει...:hmm:
Μπράβο ρε Φωτεινή! Αυτό θα κάνω και θα σας πω!! :up:

γεια σας ! εγω ηθελα να τα αγοραζο και τηλεφονισα στη MARS που ειναι η εταιραια που τα φερνει τα greenies και μου ειπανε οτι φερνουνε μονο για σκυλους!
ισος καποιος που τα εχει αγοραζε μπορει να διαβαζει πιος ειναι ο εισαγογεας και να το γραψει εδω για να το παραγγειλο στο pet shop του νισιου?

σας ευχαριστω πολυ !

Μου τις έφεραν από την Αμερική, τους αρέσουν πολύ!!! Καθε πρωί... τις τρώμε... και η μαμά μας λέει βουρτσίστε δοντάκια...
Αν έχετε κάποιον από Αμερική, παραγγείλτε του...νομίζω ότι μόνο από το internet μπορεί να τα πάρει όχι από pet shops;)... Μόνο έτσι... ακόμα:/:

θα κοιταξω μηπως τις παραγγειλω απο το πετ σοπ μας και θα σας πω εντυπωσεις...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μου είπαν πρόσφατα από ένα πετ σοπ ότι καταργήθηκαν... Αν τις βρει κάποιος ας πει που τις βρήκε:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μου είπαν πρόσφατα από ένα πετ σοπ ότι καταργήθηκαν... Αν τις βρει κάποιος ας πει που τις βρήκε:)
Δεν υπαρχουν στην Ελλαδα ουτε καν στην Ευρωπη....
Εμενα μου τα φερνει ο συναδελφος μου απο την Αμερικη...
Στειλε μου με Pm τη δν/ση σου να σου στειλω 2 σακουλακια με το ταχυδρομειο:)

Γιούλη μου, σ'ευχαριστώ πολύ για την προσφορά, θα προσπαθήσω να μου τα φέρουν κι εμένα από Αμερική για να μην τα στερήσω από τα κουκλάκια σου! Χίλια ευχαριστώ!:)

τα εχουμε δοκιμασει και η πρωτη του αντιδραση ηταν να το γλειψει και μετα να το φτυσει. Απο τη μερα που τα πηρα δεν εχει φαει ουτε ενα. Προσωπικα δεν μου φανηκαν πολυ ελκυστικα, κυριως στο αρωμα. Το βρηκα αρκετα φτωχο :hmm: Το μεγαλο μεγεθος μαλλον ειναι πολυ μεγαλο γιατι ο δικος μου πηγε να το μασησει, δεν μπορεσε να το σπασει και το εφτυσε. Δεν μπηκε στον κοπο να το φαει. Δεν χανετε και τιποτα αν δεν μπορειτε να τα βρειτε :happy:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back