Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Bέβαια, όταν έρχεται η ώρα του δικού μας φαγητού, στέκεται ανάμεσα στα πόδια μας και ζητιανεύει. Άρα πεινάει.... Kαι όταν της δίνουμε, το τρώει με όρεξη.
Kαι το άλλο απίστευτο είναι ότι θέλει να πίνει νερό απ'τα ποτήρια μας! Kάνει σαν τρελή μόλις δει ποτήρι. Aαα και το άλλο! Mόλις ακούσει ότι ανοίγουμε το λάστιχο του μπαλκονιού τρέχει σα σίφουνας. Kαι μόλις βάλουμε το λάστιχο μέσα στο ποτιστήρι για να το γεμίσουμε νερό, βουτάει όλο το κεφάλι της μέσα και πίνει νερό μέσα απ'το ποτιστήρι!
Mήπως την ενοχλούν τα μπωλάκια της για το νερό και το φαγητό; Mήπως της μυρίζουν;
Kάθε μέρα τα αδειάζω και τα σκουπίζω καλά με χαρτί κουζίνας πριν προσθέσω νέο φαγητό και τα πλένω καλά με απορρυπαντικό κουζίνας μιά φορά τη βδομάδα. Tί άλλο να κάνω;
Πρόσφατα της αλλάξαμε τις κροκέτες της, αλλά προς το παρόν της τις δίνουμε ανακατεμένες με τις παλιές της για να μην την πειράξουν. Mήπως φταίει αυτό; Όταν όμως τις δίνω απ'τις νέες κροκέτες με το χέρι μου, τις τρώει μια χαρά!
Kαι στο κάτω-κάτω, αν την ενοχλούν οι νέες κροκέτες γιατί δεν τρώει ούτε την κονσέρβα που της αρέσει;
Yπάρχει περίπτωση να είναι απ'τη ζέστη; Ή κάτι άλλο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
suzanitta
Νεοφερμένο μέλος
Και οι δικές μου το ίδιο κάνουν. Άλλαξα την ξηρά τροφή και δίνω της Purina που είναι σαφώς πιο ποιοτική και εύγευστη και δεν την τρώνε. Μου νιαουρίζουν όμως για φαγητό όποτε ανοίγω το ψυγείο, όταν κάθομαι να φάω ή όταν ακούνε το ντουλάπι που φυλάσσω το φαγητό τους. Με το νερό ίσως να τα πηγαίνουν λίγο καλύτερα, αλλά προτιμούν π.χ να γλύφουν το νερό του πλυμένου μπαλκονιού, παρά να πιουν από το μπολάκι τους που μόλις το γέμισα πλένοντας το μπαλκόνι.
Υποψιάζομαι ότι το πλαστικό υλικό από τα μπολάκια δίνει στο φαί και το νερό περίεργη γεύση όταν έχει τόση ζέστη. Θα δοκιμάσω να τις ταίζω σε γυάλινο πιάτο, να δω αν ισχύει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Ισως να ειναι κατι με τα πιατακια οπως ειπες και εσυ? Η ζεστη λογικα θα επηρεαζει τις γατες οπως και εμας που δεν πολυτρωμε οταν εχει καυσωνα... Τι να πω?
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Όταν εμείς δειπνούμε στο μπαλκόνι, έρχεται και μυρίζει το ποτήρι μου και θέλει να πιει από κει νερό! Πίνει όμως κι απ'το δικό της, κανένα πρόβλημα.
Και παρόλο που τρώει κανονικά τις κροκέτες της (όποια μάρκα ή είδος να'ναι, δεν πολυσκοτίζεται), άμα υπάρχει καλό και φρέσκο πραγματικό φαγητό το προτιμάει!
(Σημείωση για Ισμήνη: τελικά καταλαβαίνει το χθεσινό, το μπαγιάτικο και εκεί κάνει τις δυσκολίες της, π.χ. με τα κομματάκια γαλοπούλας σωτέ που την πρώτη μέρα έφαγε, τη δεύτερη με το ζόρι και την τρίτη ούτε τ'άγγιξε.
Τι, μόνο ο "Σίβας" θα'ναι "γκουρμές"???

)Της πήρα τώρα κατεψυγμένα μπαρμπούνια και ξεπαγώνω ένα ένα, της το τηγανίζω σε βούτυρο που της αρέσει και το τρώει με λαχτάρα. Μια χαρά είναι!
Γιατί δηλαδή μόνο κονσέρβες και κροκέτες; Αφού είναι γνωστό ότι ακόμα και οι πιο ακριβές κονσέρβες περιέχουν υποπροϊόντα κι ένα ελάχιστο ποσοστό (4%, άντε 10% σπανίως) από το υλικό που διαφημίζουν στην ετικέτα π.χ. "με κουνέλι", "με μοσχάρι" και τέτοια.
Δεν μπορούμε να τους μαγειρεύουμε πάντα, το ξέρω, αλλά όχι να λέμε κι από πάνω ότι το μαγειρευτό δεν είναι σωστό και έχουν πειστεί ότι οι γατοτροφές είναι οι καλύτερες!
Στο σ/μ μια κοπέλα μπροστά μου είχε άπειρες κονσέρβες (9 γάτες!!!) και όταν της είπα ότι συνήθως της μαγειρεύω της γάτας μου, μού είπε "Καλύτερα κροκέτες, που είναι και φθηνές, γιατί τα μαγειρευτά δεν τους κάνουν καλό"!
Οι κροκέτες είναι πιο φθηνές, αλλά ακόμα και οι κονσέρβες βγαίνουν φθηνότερα από τα πουλερικά και τα ψαρικά που της αγοράζω! Ακόμη και ένα κατ.μπαρμπούνι (ισόποσο με σακουλάκι γατοκονσέρβας 100γρ.) βγαίνει ακριβότερο! Κι είναι και το ρεύμα, ο κόπος... Κανείς δε μαγειρεύει "για πιο φθηνά", ίσα-ίσα!
ΟΚ, σαν να βγήκα λίγο απ'το θέμα, επιστρέφω αμέσως: Ίσως γι'αυτό ζητιανεύουν απ'τα δικά μας. Μάς βλέπουν και που τρώμε διαφορετικά και ζηλεύουν, τα θεωρούν καλύτερα (?)
Την αφήνω πάντα να μυρίσει τι τρώω ή πίνω, κι αν θέλει πολύ της δίνω μια μπουκίτσα.

Lady
Δραστήριο μέλος
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
τότε να προβληματιστείς
Kαλή όρεξη στη Σούμι, λοιπόν!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Amelie
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Κίμι με το νερό του εν έχει πρόβλημα....Πίνει και μάλιστα πολύ..
Και τρώει κανονικά όταν του βάζουμε κροκέτες...(πρωι - βράδυ)..Εμάς οι κροκέτες είναι αναγκαίο κακό γιατί είχε πρόβλημα με το εντερό του και έκανε διάρροιες...Τώρα κάναμε την αλλαγη και χτές έφαγε κανονική Hill's light...Ευτυχώς δεν έκανε διάρροια μέχρι τώρα..
Πάντως οι κροκέτες δεν είναι και τόσο φτηνές...
Η φαρμακευτική της Hill's είχε 21 ευρώ (2KG) και η light έχει 16.....
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum