H1N1 στις γάτες

Ceres Victoria

Διακεκριμένο μέλος

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7.937 μηνύματα.
δεν ηξερα που να βαλω το θεμα, οποτε το εβαλα εδω που εχει σχεση με την υγεια των αγαπημενων μας φιλων.

Μολις διαβασα αυτο και αρχισα να ανησυχω: https://www.ctvbc.ctv.ca/servlet/an/..._flu_091104/20091104/?hub=BritishColumbiaHome

Ειναι πλεον γεγονος οτι ο συγκεκριμενος ιος μεταδιδεται και στις γατες εκτος απο τους χοιρους και τα πτηνα :/:
Μηπως να σκεφτουμε καλυτερα τις περιστασεις και να κανουμε το εμβολιο; Ειναι κριμα να μεταδιδουμε τον ιο σε αλλους ανθρωπους και πλεον και στις γατες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το εμβολιο μας προστατευει 100% ?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μεγαλύτερη πατάτα απο το εμβόλιο δεν υπάρχει...:|
Ούτε καν σε προστατεύει 100%.... αφήστε τις παρενέργειες.. κόσμος έχει πεθάνει απο το εμβόλιο.

Εδώ δεν το κάνουν γιατροί...

Δεν ξέρω, εγώ θα ήθελα κι άλλες πληροφορίες για τον τρόπο της μετάδοσης. Μπορεί οι άνθρωποι να ήταν ιδιαζόντως σιχαμεροί και να ρίχνανε αβέρτα αψού και γκάχα-γκούχα πάνω από το έρμο το γατί χωρίς να βάζουν χέρι/χαρτομάντηλο... ΜΠΛΙΑΧ! :mpliaks::sick:
Τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής είναι, νομίζω, υπεραρκετά και για εμάς (αν δεν έχουμε ήδη επιβαρυμένη υγεία) και για τα ψιψίνια μας.
Εξ άλλου, ανέκαθεν λεγόταν πως η γρίπη (οποιαδήποτε γρίπη) είναι πιο σοβαρή από το απλό κρυολόγημα και θέλει γιατρό.

Ούτε καν σε προστατεύει 100%.... αφήστε τις παρενέργειες.. κόσμος έχει πεθάνει απο το εμβόλιο.

στην κυπρο διαβασα οτι θα ξεκινησουν απο βδομαδας εμβολιασμους στις ευπαθεις ομαδες..:hmm::hmm:

Τώρα όμως γιατί τρομάζεις όσους ενδεχομένως ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και πρέπει να το κάνουν; :/:
Έχει αποδειχθεί επιστημονικά οτιδήποτε από τα παραπάνω; Διότι εγώ μόνο γενικές επιφυλάξεις έχω ακούσει. Αν υπάρχει κάτι, καλό θα ήταν να βάλεις πηγή.

κανενα εμβολιο δεν εχει παρεχει προστασια στο 100% του πληθυσμου. Συνηθως ειναι στο 95%. Στο 5% του πληθυσμου απλα δεν πιανει. Αν ομως εμβολιαστουν οι υπολοιποι, ειναι προστατευμενοι και αυτοι. Το εμβολιο ειναι αποτελεσματικο, απλα τεινουμε να ειμαστε καχυποπτοι. Για θανατους απο το εμβολιο δεν εχω ακουσει. Οι εμβολιασμοι εδω εχουν ξεκινησει και δεν εχει αναφερθει καμια περιεργη παρενεργεια. Επισης εχει αρχισει να γινεται ανθεκτικος στα 2 αντιικα φαρμακα. Εγω τον περασα και ξερω ποσο χαλια ημουν για 2 βδομαδες. Ειναι εγωιστικο να μην κανουμε το εμβολιο και να μεταδιδουμε τον ιο σε ατομα που ανηκουν σε ευπαθεις ομαδες και να θετουμε τη ζωη τους σε κινδυνο.

Το ότι ξεκίνησε εμβολιασμός δεν σημαίνει ούτε επικήρυξη, ούτε τους τραβάνε με το ζόρι.
Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι πιστεύει, η δική του ζωή είναι. :redface:

Μέχρι τώρα φώναζαν να το κάνουν οι ευπαθείς και οι έγκυες... προχτές άκουσα, ΑΚΥΡΟ για τις έγκυες...
Φαντάσου να είσαι, και να το έκανες, και μετά να ακούς αυτό....:blink::/:

Προτιμώ να κάνω το 5πλό για τις γάτες παρά αυτό.....:P

Δεν ξέρω, εγώ θα ήθελα κι άλλες πληροφορίες για τον τρόπο της μετάδοσης. Μπορεί οι άνθρωποι να ήταν ιδιαζόντως σιχαμεροί και να ρίχνανε αβέρτα αψού και γκάχα-γκούχα πάνω από το έρμο το γατί χωρίς να βάζουν χέρι/χαρτομάντηλο... ΜΠΛΙΑΧ! :mpliaks::sick:
Τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής είναι, νομίζω, υπεραρκετά και για εμάς (αν δεν έχουμε ήδη επιβαρυμένη υγεία) και για τα ψιψίνια μας.
Εξ άλλου, ανέκαθεν λεγόταν πως η γρίπη (οποιαδήποτε γρίπη) είναι πιο σοβαρή από το απλό κρυολόγημα και θέλει γιατρό.

εγω το βρισκω παντως ανησυχιτικο που μεταδιδεται και στις γατες. Οπως ο ιος πχ της ρινοτραχειτιδας της γατας δεν μεταδιδεται σε μας, ετσι και ο ιος της γριπης του ανθρωπου δεν μεταδιδεται στις γατες. Αυτος ομως απο οτι φαινεται περασε και στην γατα και δεν εχει απολυτως καμια σχεση με το αν φτερνιζονταν οι αλλοι ή οχι.

Τώρα όμως γιατί τρομάζεις όσους ενδεχομένως ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και πρέπει να το κάνουν; :/:
Έχει αποδειχθεί επιστημονικά οτιδήποτε από τα παραπάνω; Διότι εγώ μόνο γενικές επιφυλάξεις έχω ακούσει. Αν υπάρχει κάτι, καλό θα ήταν να βάλεις πηγή.

Αν κάποιος επηρεαστεί απο την γνώμη μου, δεν φταίω εγώ...
Σε φόρουμ για γάτες είμαστε, και δεν είμαι γιατρός, την προσωπική μου άποψη λέω.:redface:

Αυτά που λέω τα έχω ακούσει απο τις ειδήσεις... όπως οι περισσότεροι.;)

Αν θέλετε πηγές θα ψάξω.

Καποιος (δεν θυμαμαι κ ποιος, την μνημη μου μεσα) μου ειπε το λιαν ευστοχο (αν και μαλλον αναποδεικτο) οτι απο τοτε που αρχισανε οι μαζικοι εμβολιασμοι αρχισανε και να πεθαινουνε μαζικα οι ανθρωποι απο καρκινο. Ενα αλλο ευστοχο σχολιακι που διαβασα ηταν το πως πρεπει να ελεγχθει ο υπερπληθυσμος της γης, και τα καταλληλοτερα μεσα ειναι οι κατασκευασμενοι ιοι και οι μαζικοι δηθεν ασφαλεις και απαραιτητοι εμβολιασμοι. Δεν ξερω για εσας παιδια, αλλα εγω να μην σωσω να εμβολιαστω. Μια φιλη μου περασε την γριπη των χοιρων, και ηταν αλλη μια γριπη, οπως η κοινη. Τετοιος ψυχολογικος πολεμος, να εμβολιαστουμε ολοι, και τωρα τι? Να εμβολιασουμε και τα γατια μας? Η μηπως θα παω τον Μικοτο βολτα σε χοιροστασιο? Μην το σκεφτεστε, τα εμβολια πρεπει να δοκιμαζονται χρονια πριν τα μοιρασουν, και αυτο ξεφυτρωσε αμεσως με το που ξεφυτρωσε και η θανατηφορα μη-χιε- γριπη. Απαπααα, μακριααααα :blink:

κανενα εμβολιο δεν εχει παρεχει προστασια στο 100% του πληθυσμου. Συνηθως ειναι στο 95%. Στο 5% του πληθυσμου απλα δεν πιανει. Αν ομως εμβολιαστουν οι υπολοιποι, ειναι προστατευμενοι και αυτοι. Το εμβολιο ειναι αποτελεσματικο, απλα τεινουμε να ειμαστε καχυποπτοι. Για θανατους απο το εμβολιο δεν εχω ακουσει. Οι εμβολιασμοι εδω εχουν ξεκινησει και δεν εχει αναφερθει καμια περιεργη παρενεργεια. Επισης εχει αρχισει να γινεται ανθεκτικος στα 2 αντιικα φαρμακα. Εγω τον περασα και ξερω ποσο χαλια ημουν για 2 βδομαδες. Ειναι εγωιστικο να μην κανουμε το εμβολιο και να μεταδιδουμε τον ιο σε ατομα που ανηκουν σε ευπαθεις ομαδες και να θετουμε τη ζωη τους σε κινδυνο.
ποιος εχει γινει ανθεκτικος? και κατι αλλο, εχω ακουσει οτι ο ιος μπορει να γινει πιο επικινδυνος και το καλυτερο ήταν να τον "κολλησουμε" οσο ηταν σε ηπια μορφη για να κανουμε αντισωματα.., επισης οτι αν παρεις τα φαρμακα χωρις να εχεις τον ιο, και μετα τον κολλησεις, δεν σε "πιανουν" τα φαρμακα...εχετε ακουσει κατι τετοιο?

οι εγκυες εχουν αδυναμο ανοσοποιητικο συστημα και χρειαζεται προσοχη και πρεπει να κανουν το καταλληλο εμβολιο (νομιζω αυτο χωρις adjuvants)

οι εγκυες εχουν αδυναμο ανοσοποιητικο συστημα και χρειαζεται προσοχη και πρεπει να κανουν το καταλληλο εμβολιο (νομιζω αυτο χωρις adjuvants)
δεν ξερω, εγω βρηκα αυτο για κύπρο..
oamdespro.jpg

Παιδιά
κανείς δεν ξέρει σίγουρα τίποτα...και ο πανικός σίγουρα καλό δεν κάνει.

Αν κάποιος θέλει να το κάνει, να ρωτήσει τον γιατρό του. Αλλά να τον ρωτήσει και αν το έκανε ο ΙΔΙΟΣ.;)
γιατί σίγουρα τα παίρνει απο τις φαρμακευτικές, το θέμα είναι αν το ρισκάρει για τον εαυτό του....(αλλο κεφάλαιο αυτό...)

Πηγή για τους πιθανούς θανάτους απο το εμβόλιο.
https://www.digitaljournal.com/article/281228

αλλα στοιχεία.
https://www.youtube.com/watch?v=D391eyaQmAg
https://www.youtube.com/watch?v=0DN8vjTK2ig

Θα το ξαναπώ,
δεν είμαι γιατρός, και την γνώμη μου λέω. Απλά για κάθε πράγμα, καλό είναι να ξέρουμε όλα τα στοιχεία για να μπορούμε να αποφασίσουμε. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την δική του ζωή. Δεν είμαστε ούτε κοπάδι, ούτε άβουλα όντα.

συμφωνώ απόλυτα! επισης στην αμερικη το κανουν επειτα απο υπογραφη, οτι δεν ευθυνεται το κρατος για τυχων μονιμη ή περιστασιακη βλαβη που οδφειλεται στο εμβολιο. το ιδιο ειπαν και στην ελλαδα, αλλα μετα το αλλαξαν(δεν ξερω γιατι).

το εμβολιο δεν εχει δοκιμαστει, μαλιστα γιατροσ ειπε χτεσ στισ ειδησεισ πωσ δεν το συνηστα, ειδικα σε παιδια εωσ και 14 ετων.

και δεν χρειαζεται να πανικοβαλομαστε τοσο!!! ειναι μια γριπη σαν όλεσ τισ αλλεσ, κι οσοι τυχων "εφυγαν" απο την γριπη αυτη θα ειχαν την ιδια τυχη και με την απλη γριπη, απλα και μονο διοτι ηταν περιστατικα δυσκολα!!!

ποιος εχει γινει ανθεκτικος? και κατι αλλο, εχω ακουσει οτι ο ιος μπορει να γινει πιο επικινδυνος και το καλυτερο ήταν να τον "κολλησουμε" οσο ηταν σε ηπια μορφη για να κανουμε αντισωματα.., επισης οτι αν παρεις τα φαρμακα χωρις να εχεις τον ιο, και μετα τον κολλησεις, δεν σε "πιανουν" τα φαρμακα...εχετε ακουσει κατι τετοιο?

ο Η1Ν1 εχει εμφανισει ανθεκτικα strains στα 2 αντιικα φαρμακα που κυκλοφουν. Δηλαδη αν κολλησεις τον ιο και εχεις επιπλοκες και ειναι ανθεκτικος στα 2 φαρμακα, δεν σε βλεπω και πολυ καλα. Επισης ειναι καλυτερα να τον κολλησεις και να τον περασεις παρα να εμβολιαστεις γιατι το εμβολιο περιεχει σκοτωμενο ιο και δεν προκαλει την ιδια αντιδραση στο ανοσοποιητικο συστημα οπως ο κανονικος ιος. Αυτο δεν σημαινει ομως οτι το εμβολιο δεν προστατευει.
Για το αν παρεις φαρμακα χωρις να εχεις τον ιο δεν εχω ακουσει κατι. Ξερω ομως οτι οταν χρησιμοποιουμε χωρις να τα χρειαζομαστε (δηλαδη χωρις να κινδυνευουμε) αυξανουμε τις πιθανοτητες να μεταλλαχθει ο ιος. Πιστεψε με, οταν ενας ιος εχει 8 "χρωμοσωματα" με λιγοτερο απο 10kb το καθε χρωμοσωμα και αποτελειται απο RNA στο οποιο η RNA polymerase κανει 1 λαθος ανα 10kb, δεν θελει και πολυ κοπο να μεταλλαχθει ο ιος σε κατι χειροτερο.

Παιδιά
κανείς δεν ξέρει σίγουρα τίποτα...και ο πανικός σίγουρα καλό δεν κάνει.

Αν κάποιος θέλει να το κάνει, να ρωτήσει τον γιατρό του. Αλλά να τον ρωτήσει και αν το έκανε ο ΙΔΙΟΣ.;)
γιατί σίγουρα τα παίρνει απο τις φαρμακευτικές, το θέμα είναι αν το ρισκάρει για τον εαυτό του....(αλλο κεφάλαιο αυτό...)

επισης συμφωνω. και να πω επισησ πωσ οσοι ειναι του στρατου κλπ δεν θα εμβολιαστουν, όπωσ ανεφεραν στις ειδησεις.

και μη πιστευετε οτι σας λεει η τηλεοραση. Οι δικες μου πληροφοριες τουλαχιστον προερχονται απο τους καθηγητες μου της ιολογιας και ανοσολογιας.

ξανατονιζω οτι ειναι ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ να μη κανεις το εμβολιο και να κολλας τους γυρω σου και να σκοτωνεις κοσμο επειδη ΣΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ οτι ειναι επικινδυνο το εμβολιο. Ποιος σου λεει οτι αν κολλησεις τον ιο και κολλησεις και την γατα σου, θα επιβιωσει η γατα; Αν η γατα εχει aids τι θα απογινει;

ναι εγω το εχω ακουσει..ολοι οι γιατροι φωναζουν να μην παιρνουμε χωρις λογο αντιικα φαρμακα(ετσι νομιζω λεγονται:hmm:)γιατι μετα παθαινουμε ανοσια..εμενα ο δικος μας ο γιατρος μας ειπε οτι το καινουριο εμβολιο εχει αρκετες παρενεργιες..και οτι αν θελω οπωσδηποτε να κανω τουλαχιστον το παλιο εμβολιο της απλης γριπης που ειναι δοκιμασμενο και ειναι σχεδον ιδιο με το καινουριο..δεν χρειαζεται πανικος απλα προφυλαξεις..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back