indrilgon
Δραστήριο μέλος
Αρχικά σκεφτήκαμε με την αδερφή μου, να πάρουμε την γάτα με τα γατάκια και να τα βάλουμε κοντά στο σπίτι μας που είναι στην έξοχη και να τα ταΐζει θα αδερφή μου εκεί(στο σπίτι δεν μπορούμε να τα φέρουμε γιατί έχουν αντιρρήσεις οι γονείς μας, αφού έχουμε μια γέρικη γάτα μέσα στο σπίτι που δεν θέλει άλλες γάτες στην περιοχή της και έξω από το σπίτι τρεις γάτους.). και αυτό όμως δεν είναι καλό plan αφού όπως προανέφερα η γάτα είναι αγρία και η μεταφορά της στο σπίτι χωρίς την έγκριση τον γονιών μας δύσκολη(δεν υπάρχει συγκοινωνία και φοβάμαι μήπως μετά την ταλαιπωρία της μεταφοράς εγκαταλείψει τα γατάκια).
Εγώ είμαι φοιτήτρια και σκόπευα από καιρό να πάρω γατάκι όποτε σκέφτομαι σοβαρά να πάρω ένα από τα τρία φεύγοντας από τις διακοπές του Πάσχα(τότε τα γατάκια θα είναι λίγο μεγαλύτερα από δυο εβδομάδων). Κατά καιρούς έχω φροντίσει γατάκια που έχω βρει αδέσποτα μέχρι να τους βρω σπίτι ποτέ όμως δεν ήταν τόσο μικρά και το βρίσκω απάνθρωπο να τα απομακρύνω από την μητέρα τους σε αυτή την ηλικία. Από την άλλη μπορώ να βοηθήσω το ένα από το να πεταχτεί στα σκουπίδια. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι σπουδάζω μακριά και φοβάμαι το ταξίδι που θα είναι επώδυνο για το γατάκι. Αν κάποιος από τα μέλη του φόρουμ έχει πηρά με γατάκια ας πει την γνώμη του, δεν θα ήθελα να το ταλαιπωρήσω με το ταξίδι αλλά ούτε θέλω να βρεθεί σε σακούλα σκουπιδιών.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
Δεν θα θιξω καθόλου το θέμα της ευθανασίας που είπες ουτε φυσικά της σακούλας σκουπιδιών. Οπου αν ήταν να διαλεξω αναμεσα στα δύο, απο την πολτοποιηση θα διαλεγα την ένεση...
Οι αγριες γατες μπορούν να στειρωθούν και να πιαστούν με μεγάλες γατοφόρους ή γατοπαγίδα αυτό αν μπορείς να το κανεις θα ειναι το καλύτερο...
Εχω γνωστους φοιτητές που έχουν γατάκι, τώρα αν νομίζεις οτι θα αποτελεί πρόβλημα για σένα όντως είναι καλύτερα να μην πάρεις.
Συγνωμη που σου ακούγομαι ίσως λίγο απότομη, αλλα εμείς οι υπόλοιποι είμαστε που βρίσκουμε τις σακούλες που αναφέρεις...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
indrilgon
Δραστήριο μέλος
Για εμένα δεν θα είναι βάρος απλά επειδή είναι μεγάλο το ταξίδι φοβάμαι μην του κάνει κακό και το ταλαιπωρήσει.
RedCat
Διάσημο μέλος
indrilgon
Δραστήριο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Εαν εισα θεσσαλονικη ισως εχω ενα σπιτι φιλοξενειας για τα γατακια αν εισαι αθηνα παλι κατι θα βρουμε δεν λες ομως που εισαι κι αυτο ειναι προβλημα.
Παρε και τα τρια να σωθουν και θα σου βρουμε κατι αλλα μην αφησεις τα δυο να πεθανουν κα παρεις το ενα γιατι κι αυτο δεν θα ζησει πιθανοταα ενω τρια μαζι σε ηλικια 3 εβδομαδων ειναι πιο πιθανο λογω ζεστης και συντροφιας. Το καλυτερο ειναι να τα παρεις οταν ειναι ενος μηνος και να κοιταξεις να βοηθησεις τη γιαγια σου να πιαστουν και να στειρωθουν οι γατες.
indrilgon
Δραστήριο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Δυστυχώς δεν θα είμαι εδώ όταν θα βρίσκονται στην κατάλληλη ηλικία. Θα ξαναγυρίσω τον Αύγουστο. Και δεν μπορώ να τα πάρω και τα τρία.L Εδώ από τέτοιες οργανώσεις έρχεται μια ,εκπρόσωποι δλδ ,που στειρώνουν αδέσποτες γάτες και βρίσκουν σπίτι σε αδέσποτα σκυλάκια μα δεν είναι μόνιμοι έρχονται μια φορά τον χρόνοL Αν εμένα μόνιμα εδώ θα ήταν πολύ πιο εύκολο.Όσο για την στείρωση τον άλλων, κατά καιρούς στειρώνουμε κάποιες αλλά έρχονται καινούριες και δεν πιάνονται με τπτL.
Χωρις να μου πεις που εισαι δεν μπορω να κανω κατι .
indrilgon
Δραστήριο μέλος

ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πιστεύω ότι αν καθήσεις και της μιλήσεις, θα καταλάβει. Τί κακό θα της κάνουν τα γατάκια αν μεγαλώσουν 2 μήνες μέσα στην αυλή της ή στην αποθήκη της, από τη στιγμή που τις αγαπάει κιόλας;
Από τη στιγμή που δεν θέλει άλλες γάτες, πες στη γιαγιά σου να μειώσει σταδιακά το φαί που τους δίνει, ώστε να φεύγουν σιγά σιγά ή να κυνηγάνε οι γάτες (μια χαρά τα καταφέρνουν, είσαι και σε νησί, υποθέτω θα έχει φύση τριγύρω).
Φαίνεται πως είναι καλόκαρδη γυναίκα, πιστεύω ότι αν της εξηγήσεις θα την καταφέρεις να κάνει υπομονή, τουλάχιστον μέχρι να απογαλακτιστούν και να μπορέσουν να δοθούν... Ή τουλάχιστον να έχουν μια ελπίδα να επιβιώσουν στον έξω κόσμο...
Δεν θα σου πρότεινα να πάρεις κανένα από τα γατάκια, γιατί το πιο πιθανό είναι να μην επιβιώσει. Άφησέ τα εκεί που είναι, και προσπάθησε να μιλήσεις στη γιαγιά σου. Στην ανάγκη, πες της ότι μόλις μεγαλώσουν λίγο θα τα πάρεις με τη μάνα τους και θα τα πας όλα μαζί στο εξοχικό σου...
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Κατά τη γνώμη μου, νομίζω ότι πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, ούσα και 18 χρονών, και να μη σε νοιάξει τι θα πουν οι δικοί σου. Άλλωστε δεν θα κάνεις έγκλημα σώζοντάς τα.
Αγόρασε ένα μεγάλο κλουβί,περίμενε η γάτα να πάει να κάνει την ανάγκη της, βάλε τα μωρά γατάκια στο κλουβί, περίμενε να μπει και η μαμά γάτα και μετά κλείσε το πορτάκι.
Ύστερα μετάφερέ τα στο πατρικό σου, εάν νομίζεις πως θα είναι πιο ασφαλή εκεί.
Σε καμία περίπτωση όμως μην τα χωρίσεις ακόμη από τη μαμά τους. Τα μωρά θηλάζοντας την μαμά παίρνουν αντισώματα, έτσι ώστε και να μεγαλώσουν έξω να είναι πιο δυνατά.
Που σπουδάζεις αλήθεια; Εκεί που μένεις έχεις χώρο, ίσως καμιά αυλή να τα μεταφέρεις; Άλλωστε η γάτα με τα μωρά δεν θέλουν τίποτα άλλο, παρά μόνο ένα μικρό χώρο και φαγητό για τη μαμά. Και ύστερα, θα σε βοηθήσουμε όλοι, θα προσπαθήσεις κι εσύ και θα βρούμε σπίτι για τα γατάκια!
Elena_p
Δραστήριο μέλος
Πιστεύω ότι προέχει να σωθούν τα μικρά...κάνε μια προσπάθεια να της πεις ότι θα αναλάβεις εσύ να τα δώσεις (θα βοηθήσουμε κι εμείς) αν κάνει υπομονή κανά μήνα ακόμα αλλά αν η γιαγιά είναι εντελώς ανυποχώρητη πάρτα μαζί με τη μαμά τους και πήγαινέ τα εκεί που είπες, κοντά στο πατρικό σου. Δεν είναι η καλύτερη λύση αλλά δε βλέπω και τι άλλο μπορείς να κάνεις αν επιμένει να τα πετάξει.
Με το ταξί δε νομίζω να'χεις πρόβλημα....φρόντισε να κλείσεις την κούτα με μια ταινία (όχι εντελώς, να μπαίνει αέρας μέσα βέβαια!).
indrilgon
Δραστήριο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
Για την μεταφορά που λες παρε μια μεγάλη γατοφόρο για να τα βάλεις μέσα και να την αφήσεις εκεί που θα τα πας για να τα έχει η μαμα τους και σαν φωλιά...τώρα που ακριβώς θελεις να τα πας και να τ'αφήσεις δεν ξέρω...γατα που έχει μαθει να την τρέφει άλλος και να μην κυνηγάει θα πεθάνει και αυτή και τα μικρά της.
Elena_p
Δραστήριο μέλος
Για την μεταφορά που λες παρε μια μεγάλη γατοφόρο για να τα βάλεις μέσα και να την αφήσεις εκεί που θα τα πας για να τα έχει η μαμα τους και σαν φωλιά.
Kαλή ιδέα..γενικά ό,τι κι αν χρησιμοποιήσεις για τη μεταφορά, καλύτερα να το αφήσεις εκεί. Ευτυχώς ο καιρός είναι καλός και δεν κινδυνεύουν από το κρύο..παρ'ολα αυτά, να τα βάλεις σε όσο πιο προστατευμένο χώρο γίνεται. Πάντως κάποιος πρέπει να πηγαίνει να ταϊζει τη γάτα

indrilgon
Δραστήριο μέλος

Jeannine
Δραστήριο μέλος

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Ουφ ευτυχώς πήγα σήμερα και έπεισα την γιαγιά να μην τα πετάξει(δεν μπόρεσα να πιάσω την γάτα με γατοπαγιδα. Τώρα τα γατάκια έχουν ανιξειν τα ματάκια τους:DΘα έρθει να τα πάρει ο κτηνίατρος μαζί με την μαμά τους για να βρει σε όλα σπίτι. Μας βγήκε η πίστη αλλά θα ζήσουν.![]()
Επιτελους μια ευχαριστη ειδηση.Πολυ χαρηκα

Μπραβο σε σενα που το παλεψες

ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος

Καλός και ο κτηνίατρος όμως, ε; Πρώτη φορά ακούω κάποιον κτηνίατρο να αναλαμβάνει να βρει ο ίδιος σπίτι στα μωρά!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool