Kάποιες απορίες

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.331 μηνύματα.
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κάποιες απορίες που έχω (επειδή είχα σκύλους πολλά χρόνια και φέτος έχω την πρώτη μου γάτα). Μια προτίμηση στις γάτες από πολλές απόψεις.

- βάζω φαγητό στη γάτα μου κάθε πρωί - γεμίζω το πιάτο - αλλά δεν το τρώει με τη μία, μπορεί να φτάσει βράδυ για να το τελειώσει. Το τρώει λίγο λίγο. Είναι φυσιολογικό αυτό ; Δεν πίνει γάλα και μου φαίνεται περίεργο. Θα πάρω κονσέρβες, αλλά μπορώ να της δίνω και από τα δικά μας φαγητά κι αν ναι, τί ; κρέας ή κοτόπουλο ανάλατο ; Είναι σωστό ότι είναι κυρίως σαρκοβόρα ; Επειδή οι γιατροί διαφημίζουν τις μάρκες, πιστεύετε ως πιο αντικειμενικοί ότι είναι καλύτερη η ξηρά τροφή ή οι κονσέρβες ;

- είναι μικρή σε ηλικία,τη μάζεψα από τον δρόμο, και δεν ξέρω αν νοιώθει ευτυχισμένη μέσα στο σπίτι. Δείχνει καλά, αλλά στεναχωριέμαι και λίγο αγχώνομαι όταν σκέφτομαι μήπως την περιορίζω. Επειδή δεν πρόκειται να την αφήνω ελεύθερη έξω για ευνόητους λόγους, ούτε να την επιστρέψω εκεί που την βρήκα γιατί θα την σκοτώσει σίγουρα κανένα αυτοκίνητο ή θα λιμοκτονήσει, θα μπορούσε να νοιώθει άσχημα εδώ μέσα ; Προς το παρόν δείχνει πολύ ήρεμη και κυρία.

- Τι παιχνίδια πιστεύετε ότι είναι καλύτερα να της πάρω ώστε να ασχολείται όσο γίνεται περισσότερο και να μην βαρεθεί αμέσως ;

- Τι αρέσει περισσότερο στις γάτες ; Πολύς ήλιος και φώτα ή σκοτάδι ;

- Παρατηρώ ότι κοιμάται πάρα πολύ. Επειδή είχα σκύλο δεν έχω συνηθίσει σε κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό αυτό ; Μήπως δείχνει μελαγχολία ;

- 'Εχουν κάποιο κίνδυνο τα μάτια της αν πλησιάζει κοντά στο pc και κοιτάει ; 'Οταν την παίρνω αγκαλιά καμμιά φορά όταν κάθομαι στο pc, κοιτάει επίμονα την οθόνη :P Μήπως αυτό είναι ολέθρια ακτινοβολία για ένα γατί ;

- καταλαβαινει μια γάτα την μουσική ; ξέρει κανείς αν έχει αποδειχθεί επιρροή της μουσικής στα γατιά ;

αυτά προς το παρόν, αν μου έρθουν κι άλλες ερωτήσεις αργότερα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα drstrangelove και να σου ζησει το γατακι σου! https://www.mypetz.gr/threads/Μύθοι-και-πλάνες-για-τη-διατροφή-της-γάτας.219058/ https://www.mypetz.gr/threads/Τι-να-μην-αφήσετε-ποτέ-τη-γάτα-σας-να-φάει.219378/ αυτά είναι μερικα λινκ που μπορείς να μάθεις μερικά βασικά πράγματα για τη διατροφή της γάτας. Πολλές γατούλες προτιμούν πολλά μικρά γεύματα και άλλες όχι οπότε μη σε απασχολεί που δε έφαγε όλο το φαί με τη μία:P Η ξηρή τροφή βοηθά να κρατούν τα δοντάκια τους πιο υγειή και δε χαλάει τους θερινούς μήνες. Μία λιχουδιά για τις γάτες είναι ο βραστός κρόκος αυγού, μπορείς να της δίνεις που και που. Αφού τη μάζεψες από το δρόμο καλό θα ήτανε να τη πας όσο πιο γρήγορα μπορείς στο γιατρό να την τσεκάρει για παράσιτα και για εμβολιασμό. Όσο για το αν βαριέται μέσα, εκ πείρας και μάλιστα όχι καλής σου λέω πως εάν δε παίζεις μαζί της ή είσαι μακριά πολλές ώρες θα βαρεθεί και όχι επειδή είναι στο διαμέρισμα μαζί σου. Σε κάθε γάτα αρέσουν διάφορα παιχνίδια δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. δοκίμασε να της δώσεις ταπεινά αντικείμενα που ο καθένας έχει στο σπίτι και θα δεις τι προτιμά. (καλαμάκια, χαρτονάκι από χαρτί υγείας, καπάκια, μπαλίτσες αλουμινόχαρτο, κορδόνια) Όταν είναι μόνη μη την αφήνεις χωρίς καθόλου φως. Οι γάτες θέλουν ύπνο 14 με 18 ώρες τη μέρα οπότε κανένα πρόβλημα και εδώ! Για το λαπτοπ και τη μουσική δε ξέρω να σου πω ..ίσως γνωρίζει κάποιος άλλος :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

βάζω φαγητό στη γάτα μου κάθε πρωί - γεμίζω το πιάτο - αλλά δεν το τρώει με τη μία, μπορεί να φτάσει βράδυ για να το τελειώσει. Το τρώει λίγο λίγο. Είναι φυσιολογικό αυτό ; Δεν πίνει γάλα και μου φαίνεται περίεργο. Θα πάρω κονσέρβες, αλλά μπορώ να της δίνω και από τα δικά μας φαγητά κι αν ναι, τί ; κρέας ή κοτόπουλο ανάλατο ; Είναι σωστό ότι είναι κυρίως σαρκοβόρα ; Επειδή οι γιατροί διαφημίζουν τις μάρκες, πιστεύετε ως πιο αντικειμενικοί ότι είναι καλύτερη η ξηρά τροφή ή οι κονσέρβες;

Σε πολλά γατιά δεν αρέσει το γάλα, ούτε και τα γαλακτοκομικά, επίσης τους δημιουργούν διάρροιες, αν είναι πολύ μικρό και χρειάζεται γάλα, υπάρχουν ειδικά γάλατα για γατιά στα petshop. Δεν πειράζει που δεν τρώει όλο τα φαγητό του, το κάθε γατί έχει τον τρόπο του, πάντως μην το παρακάνεις με τις δοσολογίες, πρόσεχε τι λέει η συσκευασία. Νομίζω καλύτερα ξηρά τροφή, γυμνάζει τα ούλα και είναι πιο δύσκολο να χαλάσουν τα δόντια, είναι και πιο πλούσια σε διατροφικά στοιχεία, αλλά πρέπει να προσέχεις να πίνει αρκετό νερό. Από το φαγητό που τρωτέ εσείς καλύτερα να μην του δίνεις, αν θέλεις να του μαγειρεύεις υπάρχουν διάφορες σπιτικές συνταγές για γατιά αλλά θα πρέπει να συμπληρώνεις και με ξηρά τροφή.[FONT=&quot]Το πια θα διαλέξεις εξαρτάται και από την γάτα και από το πορτοφόλι σου, αλλά καλύτερα να αποφεύγεις τις χύμα και αυτές από το supermarket.[/FONT]

[FONT=&quot]Παρατηρώ ότι κοιμάται πάρα πολύ. [/FONT]

Οι γάτες κοιμούνται 18 το 24ωρο, τα μικρά κάπως λιγότερο, αν είναι παιγνιδιάρικο και τρώει, τότε μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα με τον πολύ ύπνο, μέχρι τώρα έκανε και ζέστη άλλωστε.

[FONT=&quot]'Εχουν κάποιο κίνδυνο τα μάτια της αν πλησιάζει κοντά στο pc και κοιτάει; [/FONT]

[FONT=&quot]Όσο και τα ανθρώπινα, μήπως παρατηρεί τον κέρσορα[/FONT]????

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back