Mου μασουλάει τις φραουλιές...

• Thread starter Thread starter prince
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

prince

Διάσημο μέλος

Η Σταυρούλα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 2.368 μηνύματα.
Ο λόγος για τον γάτο μου τον Prince κυρίως. Τρελένεται να μασουλάει φυτά. Από μικρός μου κλαδεύει τα φρέσκα φυλλαράκια της τριανταφυλιάς (όχι δεν κάνουν προκοπή σπίτι μου τα τριαντάφυλλα), τριφύλι, γρασίδι. Είχε το κακό συνήθειο να δοκιμάζει ότι φύλλο βρεί μπροστά του και ανάλογα να διαμορφώνει τις προτημίσεις του. Καθώς το έχω αντιληφθεί έχω στο μπαλκόνι μου κυρίως βασιλικούς στις γλάστρες. Παρόλα αυτά σε μια ζαρτινιέρα είχα φυτέψει φραουλιές. Όλο το διάστημα από τη μέρα που τις φυτέψαμε τον κυνηγάγαμε να μην τρώει τα φύλλα με αρκετή επιτυχία.

Χτές όμως βρήκα εμετό στο σπίτι με μία ολόκληρη πράσινη φράουλα λίγο μεγαλύτερη από ξηρά τροφή. Όχι μόνο τη σούφρωσε από τη φραουλιά αλλά την κατάπιε καταπράσινη και ολόκληρη.

δεν ξέρω ούτε πώς να του κόψω το συνήθειο ούτε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην υγεία του.

Του λείπει κάτι και τρώει φυτά; Οι άλλες τρείς γάτες μου σπάνια ασχολούνται με την χλωρίδα του μπαλκονιού, εκτός αν θέλουν να κάνουν την ανάγκη τους και βαριούνται να πάνε στις άμμους τους.

Μήπως κάπου δεν τον καλύπτει η ξηρά τροφή; Τρώει Persian Adult το καμάρι μου, γλύφει γιαούρτι 2-3 φορές την εβδομάδα, τρώει και πατέ σολωμού όταν είναι καλό παιδί αλλά μόνο μία γλυψιά. Αυτά. Τι του προσφέρει η πρασινάδα; Και μάλιστα μία καταπράσινη φράουλα;

Μήπως υποδειλώνει κάτι το ότι τρώει με μανία φυτά ή είναι απλά η διατροφική του παραξενιά; (γάτος vegeterian)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλέ, μην ανησυχείς τόσο! Είναι πολλά τα γατιά που βοσκάνε!!!
Εμένα ο άσπρος μου είναι κατσίκα κανονική. Τρώει σχεδόν τα πάντα αλλά έχει ιδιαίτερη αδυναμία στους πανσέδες και στη ρόκα :blink:....
Εδώ δεν έχω πανσέδες αλλά μόλις πάρω ρόκα την πλένω καλά-καλά και του δίνω. Έπρεπε να είσαι από μια μεριά. Μόλις τη μυρίσει κάνει σαν παλαβός. Αυτός που δε ζητιανεύει όταν μυρίζει ψάρια, κρέας ή κοτόπουλο με τη ρόκα κάνει σα να'χει ένα χρόνο να φάει :blink::blink:...
Ο κτηνίατρος και τα κορίτσια από δω μου'πανε είναι εντάξει, αφού ούτε εμετό κάνει με αυτά, ούτε διάρροια.
Εγώ νομίζω ότι οι φυτικές ίνες τον βοηθάνε να αποβάλλει ομαλά τις τριχόμπαλλες, τώρα που έχω καιρό να του δώσω για πρώτη φορά στη ζωή του (είναι 3+) έβγαλε μια με εμετό. Εννοείται ότι αύριο πάω λαϊκή να πάρω :)...
Βρες ποια χορταρικά δεν τον πειράζουν κι άστον να τρώει λιγάκι, κάτι ξέρει αυτός!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σταυρούλα, όλα τα αιλουροειδή έχουν την τάση να τρώνε χόρτα μία στο τόσο, τα βοηθάει να εξισορροπούν το ph του στομαχιού τους, ως φύσει σαρκοβόρα. Στα pet shops θα βρεις ειδικό χόρτο για γάτες που θέλει μόνο πότισμα, εγώ έχω πάντα διαθέσιμο τέτοιο χορταράκι στον Πρέστο. Γιατί δεν δοκιμάζεις αυτό, που είναι και ασφαλές;

δεν το τρώει το άτιμο το χόρτο..

του είχα πάρει πέρισυ και προτημούσε να μασουλήσει το τρυφίλλι από τη γλάστρα του παππού, με συνέπεια ο παππούς να τραβάει τα μαλλιά του... αλλά εδώ δεν μιλάμε για μία στο τόσο. δεν θα ανησυχούσα. μιλάμε ότι μασουλάει σε κάθε έυκαιρία ότι πρασινάδα βρεί μπροστά του. μόλις βγεί στο μπαλκόνι ορμάει... αλλά ολόκληρη φράουλα! μόνο τους βασιλικούς δεν τρώει αισίως.
υπ'όψην ότι σταμάτησα να βάζω λουλούδια στα βάζα γιατί πριν 4 μήνες έριξε ένα κάτω καθώς μασουλούσε τα φύλλα...
δεν είχα ξανα ακούσει για γάτα με τέτοια προτήμιση στις πρασινάδες. το κρέας δεν το τρώει. το κοτόπουλο δεν το τρώει, το ψάρι ομοίως...

δεν ξέρω τι να πώ, ανησυχώ. μήπως πρέπει να του αλλάξω τροφή;

Η Μπασσέτ το κρέας δεν το τρώει, το ψάρι δεν το τρώει, το κοτόπουλο δεν το τρώει, το τυρί τσου, το γιαούρτι τσου, το γάλα τσου!!! Τρώει όμως κορδόνια, σπάγκους, τιράντες ,λαστιχάκια κλπ. Πάσχει από Pica!!!Επίσης, από Pica φαίνεται ότι πάσχουν και τα γατάκια που τρώνε χορταρικά με τους ρυθμούς του Prince! Η φίλη Ηρώ από τον Καναδά, η μαμά του Ναρούτο ,μου έστειλε αυτά: https://www.cat-world.com.au/PicaInCats.htm
και https://www.vmth.ucdavis.edu/home/beh/feline_behavior/pica.html και https://www.healthypet.com/library_view.aspx?ID=104 Αν σου φανεί κάτι γνώριμο, καλώς ήρθατε στο κλαμπ των Picόπληκτων:lol::lol:

Η Μπασσέτ το κρέας δεν το τρώει, το ψάρι δεν το τρώει, το κοτόπουλο δεν το τρώει, το τυρί τσου, το γιαούρτι τσου, το γάλα τσου!!! Τρώει όμως κορδόνια, σπάγκους, τιράντες ,λαστιχάκια κλπ. Πάσχει από Pica!!!Επίσης, από Pica φαίνεται ότι πάσχουν και τα γατάκια που τρώνε χορταρικά με τους ρυθμούς του Prince! Η φίλη Ηρώ από τον Καναδά, η μαμά του Ναρούτο ,μου έστειλε αυτά: https://www.cat-world.com.au/PicaInCats.htm
και https://www.vmth.ucdavis.edu/home/beh/feline_behavior/pica.html και https://www.healthypet.com/library_view.aspx?ID=104 Αν σου φανεί κάτι γνώριμο, καλώς ήρθατε στο κλαμπ των Picόπληκτων:lol::lol:
Επειδή δεν ξέρω αγγλικά και δεν υπάρχει κάτι σε Ιταλικά η Γαλλικά,τι σημαίνει pica;Και το δικό μου το σιάμ μασουλάει οτι αφορά σε χορταρικά,λουλουδικά,λαστιχάκια.Δεν τολμώ να βάλω λουλούδια σε βάζο,να τον βγάλω στο μπαλκόνι.Σύν την μανία με τα λαστιχάκια.Και κάτι άλλο.Μην δει φωτογραφίες.Μπορεί να τις γλύφει με τις ώρες.Τι μπορούμε να κάνουμε;

Εμενα παλι μονο καλωδια μασαει,μου κατεστρεψε ηδη η Μπιζου ενα καινουριο ζευγαλι ακουστικα και καθε μερα εχουμε μαχη για το καλωδιο του λαποτοπ.Νομιζω απο περιεργεια και βαρεμαρα μασουλανε χαζομαρες.
Οσον αφορα τα χορταρικα παντως την θελουν τη φυτικη ινα τους.Γλαστρες δεν εχω κι ετσι τους δινω σαλατα οποτε φτιαχνω για μενα,χορτα,παντζαρια,σπανακι,οτιδηποτε,μια χαρα τα τρωνε.

αχμ pica.... τι να κάνω; να σταματήσω να έχω γλάστρες για χάρη του γάτου; δεν είνα λογικό... και δεν θέλω να βλέπω κατνιπ, γρασίδι σε γλάστρα... άσε που δεν τα τρώει αυτά... και στο βάζο τι βάζω; Βαλεριάνα;

μα τι τέρας.....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back