Mύθοι και αλήθειες για το λάδι

lightpath

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η lightpath αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 217 μηνύματα.
Διάβασα κάπου στο ίντερνετ από συμβουλές κτηνιάτρου ότι δεν πρέπει να τρέφουμε με ελαιόλαδο τα ζώα, καθώς και τις γάτες. Είναι επιβλαβή για την υγεία τους. Για το τρίχωμα, να είναι λαμπερό, ή για οτιδήποτε άλλο, καλό είναι να χρησιμοποιούμε μία κουταλιά από φυτικό έλαιο, πχ καλαμποκέλαιο, κτλ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σοβαρα??κι εγω ειχα διαβασει καπου οτι το λαδι κανει το τριχωμα τους λαμπερο:blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το κάνει λαμπερό, αλλά όχι το ελαιόλαδο συγκεκριμένα γιατί εκτός από λαμπερό, δεν κάνει να του δίνουμε συνέχεια, και καλύτερα είναι, να μην του δίνουμε καθόλου. Το ίδιο ισχύει και για τους σκύλους. Μπορούμε όμως να τους δίνουμε άφοβα άλλο λάδι, έτσι έλεγε τουλάχιστον ο κτηνίατρος. Το διάβασα στο www.interpet.gr έχει γενικά πολύ καλές συμβουλές από κτηνίατρο στην στήλη ASK THE VET

Σε μικρή ποσότητα κάνει καλό . Αν η πάστα του γατιού είναι καλή τότε βοηθά πάρα πολύ και για ένα υγιές τρίχωμα . Το δίναμε στους γάτους μας μέχρι να στειρωθούν περίπου , και τώρα μόλις έκλεισαν τα 3 χρόνια και είναι απίστευτα υγιή .

και εγω της βαζω που καιπου ελαιολαδο στο φαγητο της.
Εχω ακουσει οτι κανει καλο στο τριχωμα!

Η διεύθυνση είναι αυτή:
https://www.interpet.gr/themata/ktiniatrika/ktiniatrika_themata/ladi_250206.htm
και λέει για τους σκύλους,όμως θυμάμαι όταν την είχα διαβάσει έλεγε για όλα τα κατοικίδια. Δεν ξέρω μήπως άλλαξε

Είδα το παραπάνω λινκ και αφορά μόνο σκύλους.
Τελικά "ποιος θα μας πληροφορήσει, ποιος μπορεί να μας το πει", κάνει ή δεν κάνει να τρώνε ελαιόλαδο οι γάτες;;; :hmm::hmm::hmm:
Εγώ παλιότερα τους έδινα από λίγο αλλά, καλό για κακό, τους το έκοψα προσωρινά, μέχρι να βεβαιωθώ ότι μπορούν να το μεταβολίσουν καλά κι ότι τους κάνει καλό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ένα κτηνίατρος που έτυχε να συζητήσω μία φορά μου είπε ότι όταν μαγειρεύεις να βγάζεις λίγο απο το ζουμί και να το δίνεις στη γατούλα γιατί θα της κάνει καλό στο τρίχωμα. Το οποίο ζουμί εννοείται ότι έχει ελαιόλαδο, πρωτη φορά ακούω για σπορέλαια κ ότι το ελαιόλαδο δεν είναι καλό

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με την πρώτη ευκαιρία (Δευτέρα!) θα ρωτήσω κι εγώ τον γιατρό μας. Μέχρι τότε η Άσπρη και ο Beeb θα τρώνε τα ψαροκοτόπουλά τους ολίγον σαρακοστιανά! :lol:
Όντως, κι εγώ κουφάθηκα λίγο με τα σπορέλαια... :hmm:

Εγω τους δινω λιγο ελαιολαδο η σουσαμελαιο ψυχρης εκθλιψης ( χωρις να εχει θερμανθει ατοφιο δηλαδη) και μηχανικής παραγωγης βιολογικο, το ιδιο που χρησιμοποιω σαν ωμοφαγος δηλαδη, μια χαρα ειναι η τριχουλα τους αλλα μια φορα καθε τοσο οχι καθε μερα

Καλά, μη φανταστείς κι ότι τους πλακώνω στο λάδι. Τους έβαζα περίπου μισή κουταλίτσα του γλυκού στον καθένα, ωμό, πάνω απ' το φαϊ τους, μία φορά τη μέρα.
Τώρα όμως... νηστεία και προσευχή μέχρι τη Δευτέρα! :D:D

Καλά, μη φανταστείς κι ότι τους πλακώνω στο λάδι. Τους έβαζα περίπου μισή κουταλίτσα του γλυκού στον καθένα, ωμό, πάνω απ' το φαϊ τους, μία φορά τη μέρα.
Τώρα όμως... νηστεία και προσευχή μέχρι τη Δευτέρα! :D:D
Την Δευτέρα τι θα γίνει θα τους πάρεις κομποσχοίνι;:P

Την Δευτέρα τι θα γίνει θα τους πάρεις κομποσχοίνι;:P
Ο Beeb αρχιμανδρίτης, η Άσπρη ηγουμένη!!! :P:lol::lol::lol:

Προσωπικα δεν μου ακουγεται λογικο αυτο.Τοσος ντορος εχει γινει σε παγκοσμιο επιπεδο για τις ευεργετικες ιδιοτητες του ελαιολαδου σε σχεση με ολα τα υπολοιπα(σπορελαια,αραβοσιτελαια,ηλιελαια κ.α).:hmm:Τωρα αν οι γατες δεν μπορουν να μεταβολισουν καλα το ελαιολαδο,πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο:hmm:.Η δικη η Μυρτουλα τρελενεται για ελαιολαδο(και ελιες) και κατα καιρους τις προσθετα 1-2σταγονιτσες στις κροκετες η στο ψαρακι η την κονσερβουλα.Αν γνωριζει η διαβασε κανεις κατι σχετικο με το θεμα ας μας γραψει γιατι φαινεται να ενδιαφερει πολλους:)

Ο κτηνιατρος μας ειχε πει να δινουμε στον γατουλη μας ενα κουταλακι ελαιολαδο την εβδομαδα γιατι εκτος απο ωραια γουνα βοηθαει κ στην αποβολη των τριχων απο το πεπτικο συστημα,ετσι αποφευγουμε κ τις τριχομπαλες στο χαλι.:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καθε ποτε ομως.Μια φορα την εβδομαδα;Καθε ποσο;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμβουλη απο τον κτηνιατρο μας,μισο κουταλακι ελαιολαδο καλης ποιοτητας ,αν ειναι και παραγωγης μας ακομη καλυτερα,πανω στις κροκετες η σε οποια τροφη τρωει το γατι.Οχι καθημερινα,μια με δυο φορες την εβδομαδα.Εκτος του οτι κανει καλο στο τριχωμα,βοηθαει και το εντερο .Πιθανον ,επειδη εχει πολλες θερμιδες ,να μην το συστηνουν .Γι αυτο δινουν και τοσο μικρη ποσοτητα.Παντα βεβαια προαιρετικα.....

επισης τα λαδια απο ψαρια ειναι πολυ καλα για το τριχωμα (λαδι σολωμου, τονου, σαρδελας, κτλ). Ο δικος μου δεν τρωει ελαιολαδο παντως. Μια φορα του εδωσα μαζι με την κοσερβα και δεν εφαγε καθολου. Τρωει ελιες ομως :hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back