Maine coon ή Ragdoll;

ΕλένηCATLOVER

Νεοφερμένο μέλος

Η ΕλένηCATLOVER αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Καλησπέρα σας είμαι καινούρια εδώ και θέλω να πάρω μια γατούλα.Αυτές οι δυο ράτσες είναι που με ενδιαφέρουν περισσότερο.Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να διαλέξω!!Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι ο χαρακτήρας της γάτας,έχω διαβάσει γι αυτές και είναι και οι δυο καλούλες !!Ποιά να διαλέξω?Να προσθέσω ότι αργότερα θα πάρω κι άλλη γάτα.Αλλά ποιά φυλή να διαλέξω για αρχή?Ευχαριστώ πολύ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oποια σου κάνει κλικ, σαν φιλοσοφία και χαρακτήρας είναι εντελώς μα εντελώς διαφορετικές, ακόμη οι ragdoll, με τα ragamafin ή τα Βιρμανίας που λένε οτι μοιάζουν εξωτερικά είναι επίσης διαφορετικού ταμπεραμέντου.
Ολοι πενευουν τις ράτσες που εκτρέφουν ώς καλές γάτες ,αυτό δεν σημαίνει οτι είναι όλες ίδιες. Για μένα όλες μα όλες οι γάτες είναι καλές.Οπότε ακολούθησε το ένστικτο σου, κι αν διαβάσεις λίγο περισσότερο ίσως καταλάβεις τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oποια σου κάνει κλικ, σαν φιλοσοφία και χαρακτήρας είναι εντελώς μα εντελώς διαφορετικές, ακόμη οι ragdoll, με τα ragamafin ή τα Βιρμανίας που λένε οτι μοιάζουν εξωτερικά είναι επίσης διαφορετικού ταμπεραμέντου.
Ολοι πενευουν τις ράτσες που εκτρέφουν ώς καλές γάτες ,αυτό δεν σημαίνει οτι είναι όλες ίδιες. Για μένα όλες μα όλες οι γάτες είναι καλές.Οπότε ακολούθησε το ένστικτο σου, κι αν διαβάσεις λίγο περισσότερο ίσως καταλάβεις τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους...

Έχω διαβάσει πολλά, αλλά για το χαρακτήρα δεν μπορώ να καταλάβω τις διαφορές.Μπορείτε να μου διευκρινίσετε τις διαφορές εκεί?Επίσης ποιά ειναι η πιο υγιής ράτσα?δηλ αυτη που αντιμετωπιζει λιγοτερα προβληματα?

Απάντηση: Main coon ή ragdoll?

Όμορφες, μεγαλόσωμες και μακρύτριχες φυλές και οι δυο, όποια και αν πάρεις θα έχεις στο σπίτι σου μια εντυπωσιακή γάτα!
Η μια με αριστοκρατικό παρουσιαστικό και η άλλη μια φυλή που μοιάζει αλήτικη και με άγρια ομορφιά!
Το μόνο που θα ήθελα να σε προτρέψω να κάνεις είναι να υιοθετήσεις γατάκι από εκτροφέα (να πας να δεις πως μεγαλώνουν τα ζωάκια) και όχι από petshop... Μπορεί να σου κοστίσει κάτι παραπάνω τώρα αλλά μελλοντικά θα έχεις πολύ λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσεις προβλήματα...

Εύχομαι να βρεις την γατα που σου ταιριάζει!

( Δεν ξερω αν εχεις την δυνατότητα να κάνεις μια επίσκεψη σε εκτροφείς και των δύο φυλών... Μπορεί από κοντά να βρεις πιο εύκολα τι σου ταιριάζει... Και γιατι όχι, πιο γατάκι θα σε διαλέξει... :) )

Όμορφες, μεγαλόσωμες και μακρύτριχες φυλές και οι δυο, όποια και αν πάρεις θα έχεις στο σπίτι σου μια εντυπωσιακή γάτα!
Η μια με αριστοκρατικό παρουσιαστικό και η άλλη μια φυλή που μοιάζει αλήτικη και με άγρια ομορφιά!
Το μόνο που θα ήθελα να σε προτρέψω να κάνεις είναι να υιοθετήσεις γατάκι από εκτροφέα (να πας να δεις πως μεγαλώνουν τα ζωάκια) και όχι από petshop... Μπορεί να σου κοστίσει κάτι παραπάνω τώρα αλλά μελλοντικά θα έχεις πολύ λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσεις προβλήματα...

Εύχομαι να βρεις την γατα που σου ταιριάζει!

( Δεν ξερω αν εχεις την δυνατότητα να κάνεις μια επίσκεψη σε εκτροφείς και των δύο φυλών... Μπορεί από κοντά να βρεις πιο εύκολα τι σου ταιριάζει... Και γιατι όχι, πιο γατάκι θα σε διαλέξει... :) )

Ναι φυσικα απο εκτροφειο, τα pet shop ειναι οτι χειροτερο.Εχω βρει ήδη τα εκτροφεια που με ενδιαφερουν .Παντα ειχα απορια πως σε διαλεγει το γατακι.Λενε τον σκυλο τον διαλεγεις ,η γατα σε διαλεγει.Απο τη μυρωδια αραγε?ειναι ερωτας με τη πρωτη ματια απο τη πλευρα της γατας?:D

Απάντηση: Main coon ή ragdoll?

Πραγματικά δεν ξέρω πως το κάνουν, αλλά θα σου πω το έξης.
Ο γατος μου είναι 12 ετων και μάλλον δυστροπος...
Αυτά τα χρόνια τον έχω δει με αγνώστους να γίνεται από γατούλης του καναπέ (έχει ξαπλώσει σε πόδια ανθρώπου που δεν είχε ξαναδεί) μέχρι τίγρης στην άγρια φύση (είχε ορμήξει σε έναν φίλο με το που μπήκε μέσα λες και ήθελε να του σκίζει τις σάρκες και μιλάμε ούρλιαζε το ζώο!)..
Δεν μπορώ να φανταστώ τι είναι αυτό που βλέπουν..
Πάντως έχει μια σοφία αυτό το είδος... :)

Πραγματικά δεν ξέρω πως το κάνουν, αλλά θα σου πω το έξης.
Ο γατος μου είναι 12 ετων και μάλλον δυστροπος...
Αυτά τα χρόνια τον έχω δει με αγνώστους να γίνεται από γατούλης του καναπέ (έχει ξαπλώσει σε πόδια ανθρώπου που δεν είχε ξαναδεί) μέχρι τίγρης στην άγρια φύση (είχε ορμήξει σε έναν φίλο με το που μπήκε μέσα λες και ήθελε να του σκίζει τις σάρκες και μιλάμε ούρλιαζε το ζώο!)..
Δεν μπορώ να φανταστώ τι είναι αυτό που βλέπουν..
Πάντως έχει μια σοφία αυτό το είδος... :)

Πρεπει να ειναι θεμα χημειας νομιζω.Αυτο που φοβαμαι ειναι οτι μπορει ο γατος μου να μην με συμπαθει.Ειχα εναν γατο παλια που δεν με συμπαθουσε ιδιαιτερα,πηγαινα να τον χαιδεψω και με γρατσουνουσε,συμπαθουσε τη γειτονισσα και κατα καποιον τροπο μου τον εκλεψε...Τον πηρε η γειτονισσα δηλ τον εβλεπα καθημερινα ομως, μονο οταν μεγαλωσε αρχισε να δεχεται χαδια.Ηταν ημιαιμο αγκυρας,υπερβολικα ζωηρος!σκαρφαλωνε στις σιτες των παραθυρων!του αρεσε να κοιμαται στις γλαστρες αντι στον καναπε!εκανε κατι ακροβατικα πανω στα καγκελα της βεραντας,νομιζα οτι θα πεσει.Με λιγα λογια ατρομητος γατος!!Εχω και φωτο θα την ανεβασω αργοτερα!:)

εγω ζω με μια RAGDOLL απο εκτροφειο. Aν και ηρθε στα χερια μου δυο χρονων ειναι ενα καταπληκτικο πλασμα που δινει πολυ αγαπη. αλλα και τα ζωακια απο εκτροφειο MAINCOON που γνωριζω ειναι και αυτα καταπληκτικα και ελπιζω στο μελλον να μου εμπιστευτουν ενα...

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Maine coon ή ragdoll;

Γεια! :) Καταλαβαίνω το δίλημμα σου γιατί και οι δύο ράτσες γάτας είναι εντυπωσιακές και δημοφιλείς. Είχα κάνει κι εγώ μια έρευνα για γάτες ράτσας μέχρι να βρω αυτή που μου ταιριάζει καλύτερα και έχω διαβάσει αρκετά και για τις Maine Coon και για τις Ragdoll. Σχετικά με το χαρακτήρα δεν ξέρω πολλά γιατί η κάθε γάτα έχει το δικό της, αλλά απ'ότι έχω ακούσει κ εγώ, σε γενικές γραμμές έχουν και οι δύο πολύ καλό χαρακτήρα,είναι ήρεμες, πιστές και υπάκουες. Ένας γνωστός μου έχει Maine Coon και μου έχει πει πως είναι θαυμάσιες γάτες. Πάντως και οι δύο ράτσες είναι αρκετά μεγαλόσωμες και πανέμορφες. Οι Ragdoll είναι γλυκίτατες και αξιαγάπητες,με υπέροχα γαλάζια μάτια ενώ οι Maine Coon έχουν αυτή την εκπληκτική άγρια ομορφιά και είναι επίσης γνωστές ως 'Gentle giants' λόγω του ήρεμου χαρακτήρα τους. Όποια από τις 2 κι αν διαλέξεις δε νομίζω να το μετανιώσεις,η κάθε μια έχει τη χάρη της. Τώρα για το θέμα της υγείας που ρωτάς, έχω διαβάσει πως η Maine Coon είναι γενικά μια υγιής ράτσα γάτας, χωρίς ν'αποκλείονται φυσικά αρρώστιες που προσβάλλουν όλες τις γάτες όπως π.χ hypertrophic cardiomyopathy, hip dysplasia, που είναι από τις συνηθέστερες. Γενικά όμως οι Maine Coon είναι γερά ζώα. Όσο για τις Ragdoll, διάβασα πως έχουν το μικρότερο μέσο όρο ζωής σε σχέση με άλλες γάτες ράτσας, λίγο περισσότερο από 10 χρόνια εξαιτίας κυρίως προβλημάτων με τα νεφρά. Γι'αυτό είναι σημαντικό,οποιαδήποτε γατούλα κ αν διαλέξεις να την πάρεις από εκτροφείο, που τουλάχιστον εκεί τους κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις, διασφαλίζοντας περισσότερο την υγεία τους.

Σου εύχομαι να βρεις σύντομα το γατάκι των ονείρων σου!:)

Ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας:)

η διαρκεια ζωης ποτε δεν μπορεις να ξερεις πια ειναι. για αυτο το λογο αγοραζουμε ζωα παντα απο εκτροφεια σοβαρα και μονο που κανουν εξετασεις και σωστη εκτροφη

Συμφωνω με την αποκτηση απο εκτροφεα και οχι πετ σοπ. Και προσοχη εκτροφεας δεν ειναι οποιος μενει εγκυος η γατα του και μετα πουλαει τα κουταβια για να κανει αποσβεση την τροφη. Αλλη καλη λυση ειναι η υοθεσια ενος αδεσποτου γατιου. Εγω την δικια μου την βρηκα-μας βρηκε στο δρομο και μοιαζει πολυ με ragdoll.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back