Milk Thistle

snowcat

Νεοφερμένο μέλος

Η snowcat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 13 μηνύματα.
https://www.petwellbeing.com/cat-liver-disease-p64.cfm
γνωρίζει κάποιος/α (ιδανικά κτηνίατρος) κάτι γι' αυτό?

ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυτο που ξερω εγω,γιατι το παιρνω,ειναι το αντιστοιχο σκευασμα για τους ανθρωπους...αλλα εννοειται απο αλλη εταιρια....ειναι βοτανα ή βοτανο( δεν εχω καταλαβει ακριβως αν ειναι ενα ή πολλα) και υποτιθεται οτι ειναι παρα πολυ καλο για το συκωτι....να φανταστεις οτι το δινουν ακομα και σε ασθενεις με κυρωση του ηπατος....γενικα επιδιορθωνει τις βλαβες του συκωτιου....αυτα ομως για το ανθρωπθινο σκευασμα που το βγαζει η solgar.....:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειναι ενα φυτικο ηπατοπροστατευτικο σκευασμα οπως ειναι και το sodiazot ή αλλα παρομοια που κυκλοφορουν στην ελληνικη αγορα. δινεται ως βοηθητικη θεραπεια για τις ηπατοπαθειες μαζι με φαρμακευτικη αγωγη και διατροφη:)

αυτο που ξερω εγω,γιατι το παιρνω,ειναι το αντιστοιχο σκευασμα για τους ανθρωπους...αλλα εννοειται απο αλλη εταιρια....ειναι βοτανα ή βοτανο( δεν εχω καταλαβει ακριβως αν ειναι ενα ή πολλα) και υποτιθεται οτι ειναι παρα πολυ καλο για το συκωτι....να φανταστεις οτι το δινουν ακομα και σε ασθενεις με κυρωση του ηπατος....γενικα επιδιορθωνει τις βλαβες του συκωτιου....αυτα ομως για το ανθρωπθινο σκευασμα που το βγαζει η solgar.....:)
Επανέρχομαι με την ερώτηση σχετικά με την διαδικάσια στείρωσης στα θηλυκά.Πώς γίνετε,είναι επέμβαση ή με χάπι?Αν γίνετε επέμβαση σε ποιά ηλικία και πόσο επώδυνη είναι?Πόσο καιρό χρειάζεται σπέσιαλ φροντίδα (να βρίσκετε κάποιος συνέχεια δίπλα του) και περίπου το κόστος.Εγώ συνήθως όλα μου τα ζωάκια (γάτες - σκύλους ) τα πήγαινα στην Φιλοζωική στην Ιερά Οδό και το κόστος των εμβολίων ήταν συμβολικό για τα αδέσποτα.Επίσης κάνω αυτές τις ερωτήσεις γιατί δίπλα μου μία κοπέλα έχει ένα θηλυκό και τα συζητάμε αλλά δεν ξέρει πως γίνετε (και δεν έχει ιντερνετ για να μπει στο mycat).Ευχαριστώ .

Επανέρχομαι με την ερώτηση σχετικά με την διαδικάσια στείρωσης στα θηλυκά.Πώς γίνετε,είναι επέμβαση ή με χάπι?Αν γίνετε επέμβαση σε ποιά ηλικία και πόσο επώδυνη είναι?Πόσο καιρό χρειάζεται σπέσιαλ φροντίδα (να βρίσκετε κάποιος συνέχεια δίπλα του) και περίπου το κόστος.Εγώ συνήθως όλα μου τα ζωάκια (γάτες - σκύλους ) τα πήγαινα στην Φιλοζωική στην Ιερά Οδό και το κόστος των εμβολίων ήταν συμβολικό για τα αδέσποτα.Επίσης κάνω αυτές τις ερωτήσεις γιατί δίπλα μου μία κοπέλα έχει ένα θηλυκό και τα συζητάμε αλλά δεν ξέρει πως γίνετε (και δεν έχει ιντερνετ για να μπει στο mycat).Ευχαριστώ .
ανοιξε ενα καινουριο θεματακι γιατι εδω δεν θα το δει κανενας μιας και ειναι αλλο τελιως διαφορετικο θεμα..εγω εχω θηλυκια που την πηρα στειρωμενη και δεν μπορω να σε βοηθησω πολυ..το μονο που ξερω οτι ειναι πολυ απλη επεμβαση και σε λιγες ωρες αρχιζουν και χοροπηδουν:P

Επανέρχομαι με την ερώτηση σχετικά με την διαδικάσια στείρωσης στα θηλυκά.
Επειδή η ερώτησή σου είναι άσχετη με το θέμα αυτού του thread, σε παραπέμπω στο σχετικό άρθρο περί στείρωσης. Θα λυθούν οι περισσότερες απορίες σου και, αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι σχετικό, μπορείς να το κάνεις εκεί. Καλό θα είναι να μην βγαίνουμε εκτός θέματος, για να παραμένει εύχρηστο το φόρουμ :)

ανοιξε ενα καινουριο θεματακι γιατι εδω δεν θα το δει κανενας μιας και ειναι αλλο τελιως διαφορετικο θεμα..εγω εχω θηλυκια που την πηρα στειρωμενη και δεν μπορω να σε βοηθησω πολυ..το μονο που ξερω οτι ειναι πολυ απλη επεμβαση και σε λιγες ωρες αρχιζουν και χοροπηδουν:P
Σε ευχαριστώ πολύ.Είμαι σχετικά καινούργια και δεν πολυξέρω.Μου φαίνεται πως τρυπώνω εδώ και εκεί και ίσως είναι λάθος.Συγνώμη για την αναστάτωση φιλιά.

Επειδή η ερώτησή σου είναι άσχετη με το θέμα αυτού του thread, σε παραπέμπω στο σχετικό άρθρο περί στείρωσης. Θα λυθούν οι περισσότερες απορίες σου και, αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι σχετικό, μπορείς να το κάνεις εκεί. Καλό θα είναι να μην βγαίνουμε εκτός θέματος, για να παραμένει εύχρηστο το φόρουμ :)
Καλά μην με μαλώνεις.Είμαι καινούργια γιαυτό .

δεν σε μαλλωνουμε καλε, σου εξηγουμε για να σε βοηθησουμε:P

Ειναι ενα φυτικο ηπατοπροστατευτικο σκευασμα οπως ειναι και το sodiazot ή αλλα παρομοια που κυκλοφορουν στην ελληνικη αγορα. δινεται ως βοηθητικη θεραπεια για τις ηπατοπαθειες μαζι με φαρμακευτικη αγωγη και διατροφη:)
φαρμακευτική αγωγή=?
(ο κτηνίατρος της γάτας μου είναι αρνητικός σε ομοιοπαθητικά φάρμακα, βλ. milk thistle)
(έχουμε κάνει 2 depomedrol με απόσταση 20ήμερου, η τελευταία ήταν στις 30/10-πρόσκερη βελτίωση)
(τα σενάρια στην περίπτωσή μας είναι 2, επειδή δεν κάναμε και βιοψία, 1. χρόνια υπατοπάθεια που έχει μπει ίσως σε τελικό στάδιο, 2. καρκινοπαθές υπατοπάθεια)
διατροφή=hill's l/d (τάισμα με σύριγγα τροφής)
είμαι πολύ στεναχωρεμένη γιατί είναι η πιο πολυαγαπημένη μου γάτα και από εκεί που το παλεύαμε κάπως, τώρα τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αρκετά. Ο λόγος=μετά από επίσκεψη στο ΝΖΑ για εξετάσεις αίματος/υπέρηχο/ακτινογραφία και υπερβολικό στρες που της δημιουργήθηκε, η γάτα κάθε φορά που με βλέπει της προκαλείται σιαλόρεια, καθώς και ενίοτε εμετός αν συνεχίζω να της μιλάω και προσπαθώ να τη χαϊδεύω για να την ηρεμήσω. Αν αυτές είναι οι τελευταίες της μέρες, δε θα μπορούσα να φανταστώ κάτι χειρότερο από το να μην μπορώ να την παρηγορώ και να την κάνω να χαλαρώνει/γουργουράει.

συγνώμη για τη φλυαρία. και εύχομαι σε κανέναν να μην περάσει τέτοιες δύσκολες και θλιβερές στιγμές.

δεν σε μαλλωνουμε καλε, σου εξηγουμε για να σε βοηθησουμε:P
Το ξέρω.Πλάκα έκανα.Απλά επειδή είμαι νέα στην παρέα ίσως κάνω λάθη που μπαίνω εκεί που δεν πρέπει και αποσυντονίζω το θέμα συζήτησης.Που θα μου πάει θα μάθω. Διάβασα το θέμα της στείρωσης και ενημερώθηκα.Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

φαρμακευτική αγωγή=?
(ο κτηνίατρος της γάτας μου είναι αρνητικός σε ομοιοπαθητικά φάρμακα, βλ. milk thistle)
(έχουμε κάνει 2 depomedrol με απόσταση 20ήμερου, η τελευταία ήταν στις 30/10-πρόσκερη βελτίωση)
(τα σενάρια στην περίπτωσή μας είναι 2, επειδή δεν κάναμε και βιοψία, 1. χρόνια υπατοπάθεια που έχει μπει ίσως σε τελικό στάδιο, 2. καρκινοπαθές υπατοπάθεια)
διατροφή=hill's l/d (τάισμα με σύριγγα τροφής)
είμαι πολύ στεναχωρεμένη γιατί είναι η πιο πολυαγαπημένη μου γάτα και από εκεί που το παλεύαμε κάπως, τώρα τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αρκετά. Ο λόγος=μετά από επίσκεψη στο ΝΖΑ για εξετάσεις αίματος/υπέρηχο/ακτινογραφία και υπερβολικό στρες που της δημιουργήθηκε, η γάτα κάθε φορά που με βλέπει της προκαλείται σιαλόρεια, καθώς και ενίοτε εμετός αν συνεχίζω να της μιλάω και προσπαθώ να τη χαϊδεύω για να την ηρεμήσω. Αν αυτές είναι οι τελευταίες της μέρες, δε θα μπορούσα να φανταστώ κάτι χειρότερο από το να μην μπορώ να την παρηγορώ και να την κάνω να χαλαρώνει/γουργουράει.

συγνώμη για τη φλυαρία. και εύχομαι σε κανέναν να μην περάσει τέτοιες δύσκολες και θλιβερές στιγμές.
Αν ειναι ηπατοπαθεια στο τελικο σταδιο ή καρκινος η θεραπεια με ομοιπαθητικα θα δωσει προκαιρο αποτελεσμα και εξαρταται απο το ποσο διατηρει ακομα την ικανοτητα να αναγενναται το συκωτι:hmm:

από το πρώτο ποστ της poupoulina και του JohnDVM, να συμπεράνω πως
1. το sodiazot είναι της solgar
2. και είναι για ανθρώπους μόνο ή και για γάτες?
3. το έχει χρησιμοποιήσει κανείς σε γάτα και ποιά τα αποτελέσματα?

ευχαριστώ πολύ!

Υ.Γ. @JohnDVM θέλω να πιστεύω πως η γατούλα μου έχει μέλλον και γι' αυτό ψάχνω να δω πώς μπορώ να τη βοηθήσω προς αυτήν την κατεύθυνση...:)

2. και είναι για ανθρώπους μόνο ή και για γάτες?
3. το έχει χρησιμοποιήσει κανείς σε γάτα και ποιά τα αποτελέσματα?

ευχαριστώ πολύ!

Υ.Γ. @JohnDVM θέλω να πιστεύω πως η γατούλα μου έχει μέλλον και γι' αυτό ψάχνω να δω πώς μπορώ να τη βοηθήσω προς αυτήν την κατεύθυνση...:)
Η Solgar εχει αντιστοιχο σκευασμα με milk thistle γαι τους ανθρωπους:), το sodiazot ειναι κτηνιατρικο σκευασμα απο φυτικα εκχυλισματα και δινεται 5 συνεχομενες μερες το μηνα καθε μηνα:)

ευχαριστώ για την απάντηση!

Η καλυψουλα ειχε σοβαρο προβλημα στο συκωτι ( ηπατική λιπιδωση, κιρρωση) ηταν κιτρινη και δεν ετρωγε πια οταν τη βρηκα κλαι θα πεθαινε . Ο γιατρος μας μας εδωσε κονσερβα για καταναγκαστικο ταισμα και επειδη ειναι των ηπιων μεθόδων στη συμβατικη ιατρικη, δεν ειχε αντιρρηση να ψαξω για βοτανα η αλλα ετσι συμβουλευτηκα τον βοτανολογο και μαζι μετη κονσερβα της εδινα ενα μειγμα βοτανων για το συκωτι που πιστευω βοηθησε εξισου πολύ και μπολικο νερο ιαματικο και σε 3 βδομαδες πηρε μπρος και αρχισε να γινεται ροζ και να τρωει παλι λιγο. Σιγα σιγα ξαναφαγε αλλα μισησε για παντα τις κονσερβες χιλς γιατι πονουσε φριχτα στο καταναγκαστικο ταισμα.( καναμε μαχη). Μετα απο αυτη την εμπειρια θα σου ελεγα να εισαι ανοιχτη σε οτι μπορει να βοηθησει. Υπαρχει ενα καταπληκτικο βιβλιο που λεει τις ασθενειες στο ααζον και λεει τη συμβαικη προσσεγγιση, την ομοιοπαθητικη διπλα και την βοτανοθεραπευτική η αλλη. Α υποψην της εκανα και καθμερινα μασσαζ δυο φορες σε ολο το σωμα.

Πάντως η solgar είναι καταπληκτική εταιρία για συμπληρώματα, ό,τι έχω πάρει κατά καιρούς μου έχει κάνει απίστευτο καλό! Το αν κάνει για γάτες μας το λένε οι κτηνίατροι βέβαια, απλώς ήθελα να επισημάνω ότι θεωρείται η top εταιρία στο είδος της....με διαφορά!! Δοκιμάστε τη σπιρουλίνα της και θα με θυμηθείτε! Άλλοι άνθρωποι θα σηκώνεστε το πρωί... :up:
(και όχι δεν είμαι πωλήτρια της solgar - είμαι απλώς ενθουσιασμένη καταναλώτριά της!)

σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις πληροφορίες και το κουράγιο που μας δίνετε!

η Παρασκευή ήταν μια δύσκολη μέρα, αφού η Χριστινούλα μου δεν μπορούσε να ...κρατήσει το φαγητό που την τάιζα (hill's l/d ξηρή τροφή μουλιασμένη με βραστό νερό στο blender->πιο πολλές θερμίδες με λιγότερο όγκο τροφής και πιο εύκολο τάισμα από ό,τι hill's l/d κονσέρβα)

το Σάββατο πρωί την πήγα στον κτηνίατρό της, της έβαλε ορό υποδώρια για ενυδάτωση, τις έκανε ενδομυικά στο μπούτι prezolon (κορτιζόνη "γρήγορης μορφής"-αυτό πόνεσε) και τις έκανε και tagamet ενδομυικά (φάρμακο για την ανακάτωση)

δυστυχώς ούτε το Σάββατο κράτησε το φαγητό και τώρα τις έχω βάλει μπολάκι με hill's να φάει όσο θέλει μόνη της-όπως με συμβούλεψε και τηλεφωνικώς ο γιατρός της.

αύριο θα την ξαναπάω στον γιατρό να τη βοηθήσει και αν και διαφωνούσε τελικά ας είναι καλά έψαξε τα περί γαϊδουράγκαθου και μου πρότεινε να τις ξεκινήσω και Marin (Nutramax Labs) ή Sil-phos/Sil-plus? (Indea Labs)-όποιο από τα δύο βρώ, μισή ταμπλέτα των 24mg, που περιέχει και ψευδάργηρο για αντιοξειδωτικούς λόγους

@ yasmin1gr: εσείς τί χρησιμοποιήσατε?
@JohnDVM: αν τα γνωρίζεις και με βάση τα αποτελέσματα τους ποιό θεωρείς καλύτερο το sodiazot (δεν το ήξερε ο κτηνίατρος μας), το Marin (Nutramax Labs) ή το Sil-phos/Sil-plus? (Indea Labs)?

Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Ρούλα

Υ.Γ. πάω να checkάρω τα 2 site που μου πρότεινες yasmin1gr

το επαναφέρω στην επιφάνεια. σας παρακαλώ να μου απαντήσετε αν είναι εύκολο το συντομότερο, γιατί σήμερα θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια με την ομοιοπαθητική.
@ yasmin1gr: εσείς τί χρησιμοποιήσατε? (βότανα?/ιαματικό νερό?=πού πωλούνται αυτά?)
@JohnDVM: αν τα γνωρίζεις και με βάση τα αποτελέσματα τους ποιό θεωρείς καλύτερο το sodiazot, το Marin (Nutramax Labs) ή το Sil-phos/Sil-plus? (Indea Labs)?

Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back