Nιαούρισμα στην τουαλέτα!

Rena Renoir

Νεοφερμένο μέλος

Η Rena Renoir αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
;)Καλησπέρα σε όλους. Είμαστε καινούργιοι εδώ και πιθανότατα κάπου αναφέρεται κάτι για αυτό που μας ενδιαφέρει αλλά δυστυχώς, μετά από ψάξιμο δεν καταλήξαμε κάπου.
Έχουμε έναν υπέροχο γατούλη που μας "βρήκε" και αγαπηθήκαμε πριν από 4 μήνες, όταν ήταν περίπου 5 μηνών.
Όταν ήταν 6-7 μηνών τον στειρώσαμε!
Εδώ και κάνα δίμηνο παρατηρούμε ότι όταν επισκέπτεται την τουαλέτα του (κλειστή) κάνει ένα χαρακτηριστικό νιαούρισμα.
Στην αρχή και επειδή γενικά είναι πολύ επικοινωνιακός και "μιλάει" γενικά για όλα, και μας απαντάει κλπ. δε θορυβηθήκαμε.
Αυτό το συνεχίζει κανονικά κάθε φορά που παέι τουαλέτα. Δεν έχουμε παρατηρήσει τίποτα διαφορετικό Τρώει κανονικά, παίζει πολύ, είναι ζωηρός και παιχνιδιάρης και όλα κανονικά. Πριν λίγες μέρες μόνο είχε μια πολύ ζωηρή νύχτα όπου ήταν κάπως επιθετικός αλλά λέμε , μικρός είναι παίζει λίγο πιο άγρια. Μιλήσαμε με κτηνίατρο και μας είπε να τον παρακολουθήσουμε. ΑΥτό δεν ξανασυνέβη. Αλλά το κλάμα νιαούρισμα κατά την είσοδο και έξοδο από την τουαλέτα δεν φεύγει!
Τρώει ανάμικτη ξηρά τροφή για γατάκια με καλές κονσερβούλες και έχει κανονικό βάρος.

Τι κάνουμε? Ο γιατρός δε μας έδωσε κάποια παραπάνω συμβουλή...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα Rena και καλωσόρισες στην παρέα μας :)

Αν κρίνω από τη ζωηράδα και το οτι όλες οι φυσικές του λειτουργίες είναι φυσιολογικές, ο μικρούλης δείχνει να είναι υγιής.

Για το νιαούρισμά του κάθε φορά που επισκέπτεται την αμμολεκάνη και σε προβληματίζει, νομίζω θα πρέπει να επιστρατεύσεις τη μνήμη και την παρατηρητικότητά σου για ν' ανακαλύψεις τι είναι εκείνο που έχει αλλάξει εδώ και 2 μήνες
(κάποια αλλαγή στο σπίτι, στην άμμο, στην καθημερινή του ρουτίνα κλπ) και τον αναστατώνει.
Αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, πιθανολογώ σαν αιτία οτι το ζουζουνάκι επειδή τυγχάνει να είναι είναι πολύ "επικοινωνιακό", να νιώθει την ανάγκη για περισσότερη ενασχόληση μαζί του, να διεκδικεί να είναι το κέντρο της προσοχής σας.
Θα μου πεις οτι ήδη είναι.:P
Παρόλ'αυτά, δοκίμασε να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο παίζοντας μαζί του, γιατί πολύ πιθανό λόγω της ιδιοσυγκρασίας μα και της νεαρής ηλικίας του, να έχει περισσή ενέργεια που χρειάζεται εκτόνωση. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα συμφωνήσω σε όλα με την alcyone.
Με μια μικρή επιφύλαξη, ακόμα και αν όλες οι λειτουργίες ενός γατιού δείχνουν φυσιολογικές, υπάρχει περίπτωση κάτι να συμβαίνει. Υπάρχουν προβλήματα υγείας που δεν έχουν εμφανή συμπτώματα, τουλάχιστον όχι στα αρχικά στάδια.
Το λέω αυτό γιατί φίλη Rena γράφεις σε κάποιο σημείο πως "μιλήσατε" με τον κτηνίατρο, οπότε υποθέτω πως δεν είδε τον γατούλη σου και ίσως να μιλήσατε εσείς ή ακόμα να τον συμβουλευτήκατε και τηλεφωνικά.
Σε αυτή την περίπτωση θα πρότεινα να πάτε το γατάκι σας για μια εξέταση και αν είναι δυνατόν σε άλλον κτηνίατρο, προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουν κτηνίατρο που λέει γνώμες για κάτι τέτοιο χωρίς να έχει εξετάσει τα γατάκι... :hmm:
Εάν η εξέταση δείξει πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, δεν είναι απίθανο να είναι θέμα επικοινωνίας ή ακόμα και να θέλει περισσότερη προσοχή. Ο δικός μου γάτος μέχρι πριν λίγο καιρό, όταν πήγαινε στην άμμο του και τελείωνε, έβαζε τις φωνές περιμένοντας να τον επιβραβεύσουμε... :P
Όπως και να έχει, εύχομαι να είναι όλα καλά με τον γατούλη σας και περιμένουμε οπωσδήποτε νεώτερα. :)

Καλησπέρα.Την ίδια ακριβώς συμπεριφορά είχε κι ο δικός μου γάτος.Ξεκίνησε όταν ήταν 6 μηνών,λίγο πριν στειρωθεί και αρκετά σπάνια πια,το κάνει μέχρι και σήμερα που είναι 18 μηνών.Κι εγώ έτσι είχα ανησυχήσει.Δεν ήταν όμως τίποτα.Νιαούριζε λίγο πριν μπει στην αμμολεκάνη(κλειστή) και ποτέ κατά τη διάρκεια,δεν είχε πρόβλημα στην ούρηση ούτε ήταν δυσκοίλιο και δεν πονούσε όταν ακουμπούσα χαμηλά στην κοιλιά του(ερωτήσεις απ'τον κτηνίατρο που τον έβρισκε υγιέστατο).Αρχικά βγάλαμε το πορτάκι και βελτιώθηκε κάπως,πιο πολύ όμως όταν τελικά βγάλαμε το καπάκι εντελώς.Μπορεί να τα ενοχλήσει το παραμικρό.Απ'το σημείο που βρίσκεται η λεκάνη,η άμμος,τα πάντα.Και κάποιες φορές απλά ίσως θέλουν να μας πουν πως πάνε τουαλέτα.Στο λέω γιατί εδώ και 2 μήνες αποκτήσαμε και δεύτερο γάτο(τον στειρώσαμε),είναι τώρα 10 μηνών και έκανε ακριβώς τα ίδια μέχρι να συνηθίσει τη λεκάνη.Η λεκάνη πια(ξεσκέπαστη εννοείται) έχει βγει στο μπαλκόνι και νιαούρισμα ακούω πολύ σπάνια και απ'τους 2.Ίσως ακουστεί αστείο αλλά είναι σαν να ενημερώνουν ο ένας τον άλλο ή και εμένα οτι πάνε "στο μέρος".χαχαχα!!!!!

Ίσως ακουστεί αστείο αλλά είναι σαν να ενημερώνουν ο ένας τον άλλο ή και εμένα οτι πάνε "στο μέρος".χαχαχα!!!!!
Το θεωρούν κατόρθωμα και βγάζουν "κοινό ανακοινωθέν"
(μάλλον ντελάλη):hehe:

Νιαουρισει με το που μπει ή αφότου κανει την αναγκη του? μηπως ειναι για να τα καθαρίσετε? εμάς ετσι κανει. Μας ξύπνα τα ξημερώματα γιατι δεν θελει να τα αφήνει εκει. :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back