Nutro Choice Adult- Complete Care/ Chicken Formula

marigo173

Δραστήριο μέλος

Η marigo173 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 456 μηνύματα.
Η σειρά complete care (πλήρους φροντίδας) της Nutro μοιάζει να υπόσχεται σχεδόν τα πάντα.:hmm: Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της συνταγής της με κοτόπουλο;
Οι συσκευασίες της Nutro έχουν δύο (μονο!) προτερήματα. Είναι οικολογικές :up:(ειδικά οι συσκευασίες του ενός και των τριών κιλών είναι από ανακυκλωμένα υλικά) και αναγράφουν με χαρακτηριστικά εικονίδια τις ιδιότητες της κάθε τροφής. Η συνταγή με κοτόπουλο έχει εικονίδια που δείχνουν (μετρήστε): skin&coat (για λαμπερό τρίχωμα και υγιές δέρμα), No chicken drivatives (χωρίς υποπροϊοντα κοτόπουλου), all natural (υλικά αποκλειστικά φυσικής προέλευσης), great taste (καλή γεύση), taurine (ταυρίνη), odour control (έλεγχος οσμών), hairball (περιορισμός τριχόμπαλων), digestive health (για ευαίσθητο πεπτικό), healthy immune system (για υγιές ανοσοποιητικό) , urinary tract health (για υγιές ουροποιητικό) και dental care (για γερά δόντια).. Ουφ, τα έγραψα όλα.
Καταλαβαίνετε βέβαια ότι με όλα αυτά τα εικονίδια και τις θετικές εντυπώσεις που είχα από άλλη σειρά της ίδιας εταιρείας, έπρεπε να την αγοράσω!
Η πρώτη εντύπωση από τις κροκέτες δεν ήταν ανάλογη του ενθουσιασμού μου, πολύ πιο σκληρές από αυτές με σολωμό που έτρωγε ευχάριστα η Λουκρητία και στην μυρωδιά τους ξεχωρίζει κάποιο απροσδιόριστο βότανο:|. Δυστύχως την ίδια αδιαφορία επέδειξε και η Λουκρητία που ενώ αρχικά δάγκωσε μερικές κροκέτες, παράτησε το μπολ της (σημειώστε ήταν νηστική όλη νύχτα) και άρχισε να τρίβεται στο πόδι μου για να αποσπάσει κάτι που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα της. Στη συνέχεια βέβαια ανακάτευα σταδιακά τις καινούριες κροκέτες με τις άλλες του σολωμού (το γνωστό κόλπο;)) και τώρα πια τις τρώει και αυτές αδιαμαρτύρητα.

Συστατικά & Διατροφική ανάλυση
[table 0 3 1]2^=Συστατικά
Οι συμπαθητικές αυτές κροκετούλες περιέχουν αναλυτικά (παραθέτω στα αγγλικά όπως αναγράφονται στη συσκευασία, γιατί δυστυχώς στην Κύπρο το έχουμε αυτό το κακό σε πολλά προϊοντα. Δεν μεταφράζω γιατί καθότι δεν είμαι ειδικός στα θέματα διατροφής φοβάμαι ότι θα γράψω καμμιά χαζομαρά): Dried Chicken Meat (min. 26%), Ground Rice, Corn Gluten, Poultry Fat (min. 12%), Dried Beet Pulp, Rice Flour, Rice Protein, Dried Herring, Sunflower Oil (min. 1%), Mixed Vegetable Fibre, Oat Fibre, Dried Yeast, Potassium Chloride, Menhaden Fish Oil, Dried Egg Product, Dried Bacillus Licheniformis Fermentation Extract, Dried Bacillus Subtilis Fermentation Extract, Dried Chicory Root, Cranberry Powder
2^=Περιεκτικότητα
Πρωτείνες | 32%
Λιπαρά | 20%
Φυτικές ίνες | 2,50%
Υγρασία | 9%
Τέφρα | 6,50%
2^= Βιταμίνες και μέταλλα
Βιταμίνη A | 16,000 IU/kg
Βιταμίνη D3 | 1,700 IU/kg
Βιταμίνη E (α-tocopherol) | 300mg/kg
Ασβέστιο | 1,10%
Φώσφορος | 1%
Μαγνήσιο | 0,080%
Χαλκός | ?? mg/kg
Sulpphate | 12.0 mg/Kg
[/table]

Είναι θρεπτικό για τη γατούλα μου; (απο Michelle)
Όπως και στην Nutro Choice - Maintenance/Adult με Σολωμό οι περιεκτικότητες των διατροφικών στοιχείων είναι επαρκέστατες, εκτός απο την ταυρίνη, η οποία απουσιάζει παντελώς απο τη διατροφική ανάλυση. Απορίας άξιον δε, είναι οτι στην εμπρόσθια όψη του πακέτου διαφημίζεται οτι το προιόν περιέχει ταυρίνη! :hmm:Βέβαια, περιέχει εντυπωσιακή ποσότητα κοτοπούλου, σε σχέση με άλλες τροφές (δεδομένου οτι περιέχει τουλ. 26% αποξηραμένο κοτόπουλο, άρα αυτή ειναι και η πραγματική περιεκτικότητα σε κοτόπουλο, σε αντίθεση με άλλες τροφές που αναφέρουν την περιεκτικότητα απλώς σε "κοτόπουλο", η οποία δεδομένου οτι η τροφή αποξηραίνεται είναι πλασματική), και πιθανόν οι κατασκευαστές να θεώρησαν οτι αυτό αρκεί για την παροχή αρκετής ταυρίνης στη γάτα, αλλά προσωπικά το θεωρώ λίγο δύσκολο... Μπορείτε να δείτε και εδώ για τα συστατικά που πρέπει να περιέχει μια σωστή διατροφή για τη γάτα, κατ ελάχιστο (ευχαριστώ τον isavvas για το σύνδεσμο).

Κόστος
Η τίμη και αυτής της τροφής είναι ελαφρώς τσιμπημένη αλλά ανακάλυψα πρόσφατα ότι η 3κιλη συσκευασία στοιχίζει όσο 2 του ενός κιλού!(Για να είμαι ειλικρινής μου το είπε αυτός που έχει το pet shop, για να μου εξηγήσει γιατί θα σταματήσει να φέρνει τη συσκευασία του 1 kg που αγόραζα τόσο καιρο...:redface::redface::redface:) Η συγκεκριμένη τροφή μάλιστα κρατάει περισσότερο καιρό από την άλλη με τον σολωμό και έτσι η τρύπα στον προϋπολογισμό είναι μικρότερη.

Ιδού και μερικές φωτογραφίες. Ανεβάζω και μια κοντινή με τα εικονίδια που σας έλεγα.
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου) (Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• nutro 002.jpg
    nutro 002.jpg
    18,1 KB · Εμφανίσεις: 62
  • chicken formula.jpg
    chicken formula.jpg
    10,1 KB · Εμφανίσεις: 166
ο Αχιλλεας ξετρελαθηκε με αυτη τη κροκετα, αλλα με γευση Σολωμο που ειναι και οχι κοτοπουλου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back