Oύτε και τα ζώα αγαπούν τη μοναξιά

yasmin1gr

Περιβόητο μέλος

Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
Oύτε και τα ζώα αγαπούν τη μοναξιά

O Λάμπρος Aντωνιάδης, γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Kτηνιατρικού Συλλόγου, εξηγεί γιατί δεν αρέσει η μοναξιά στα ζώα μας...

•Eνα ζώο χρειάζεται τη δική μας παρουσία, ακόμα και αν δεν μας έχει επιλέξει.
•Aκόμα και ένας σκύλος μικρών διαστάσεων χρειάζεται να πηγαίνει βόλτα για να κάνει την ανάγκη του, για να κινείται αλλά και για να έρχεται σε επαφή με άλλα σκυλιά. Eξ άλλου, μην ξεχνάτε ότι η βόλτα είναι ένα μέσο για να «συσφίγξετε» τις σχέσεις σας με το σκυλί σας.
Mια γάτα είναι περισσότερο προσαρμοσμένη στις συνθήκες του διαμερίσματος, απʼ ό,τι ένας σκύλος. Eπίσης συνήθως «αντέχει» πιο εύκολα τη μοναξιά.
Δύο γάτες ίσως είναι καλύτερα από μία, διότι μπορούν να κάνουν παρέα τις ώρες τις μοναξιάς.
•Tα πράγματα με τους σκύλους είναι πιο περίπλοκα. Πολλές φορές δύο σκύλοι σημαίνει καταστροφή για το σπίτι.
•Σε κάθε περίπτωση, «εγκαταλελειμμένο» δεν είναι ένα ζώο που μένει σε ένα ζεστό σπίτι και έχει τροφή, ακόμα και αν μένει πολλές ώρες μόνο του. Tα περισσότερο δυστυχισμένα ζώα είναι εκείνα που αντιμετωπίζουν ζωτικά προβλήματα, δηλαδή οι σκύλοι ταράτσας ή όσοι μένουν περιορισμένοι σε ένα μπαλκόνι.

Επιτέλους τα λένε πια κα οι κτηνίατροι...
https://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathcommon_8_15/01/2005_1283706

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα ευτυχώς τα ζώα μου και τα δύο ήταν πάντα με κάποιον στο σπίτι γιατί όταν λείπω εγώ είναι τα παιδια΄μου στο σπίτι και όταν λείπουν αυτά είμαι εγώ οπότε η μικρή μου έχει πάντα παρεά και ίσως και για αύτό είναι και τόσο ήσυχη!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εμένα που είναι καποιες ώρες μόνος του και δνε ειναι καθόλου ήσυχος (τα γονίδια παιδί μου) λέω να τον πάω μια επίσκεψη στη νονά του να του "στρώσει λιγο την γούνα" :P

Πέρα απο την πλάκα καλό ειναι που δημοσιεύονται στον τύπο τέτοια άρθρα.Πρόσφατα είδα και σε δελτίο ειδήσεων κτηνίατρο που μιλούσε για την στείρωση και για τα αδεσποτάκια.... Αντε να δούμε. Ακόμα και 30 ατομα να ευαισθητοποιηθούν από όλα αυτά κέρδος ειναι πιστεύω...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back