O Ρωμαίος κάνει εμετό!(πανικόβλητος μπαμπάς)

Shakespeare

Δραστήριο μέλος

Ο Shakespeare αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 413 μηνύματα.
Χθες ο Ρωμαίος έκανε εμετό 3 φορές σε μια ώρα. Δεν είχε φάει κάτι ασυνήθιστο, τις κροκέτες Hills που του δίνω. Πήρα την κτηνίατρο που μου είπε να του δώσω λίγο φαγητό και πολλές φορές. Σήμερα και πριν απο λιγο , γυρνωντας σπίτι είδα οτι ξανάκανε. Ξαναπήρα τη γιατρό και μου είπε να τον πάω αύριο στο ιατρείο.
Πάντως ο Ρωμαίος είναι μέσα στη ζωντάνια και το παιχνίδι, θέλω να πω δεν δείχνει άρρωστος.Κατι ακομα ειναι οτι τις 2-3 τελευταιες μερες δεν εκανε κακα, παρα μονο ουρησε. Επίσης δεν είδα να έβγαλε τρίχες στον εμετο, όπως λένε ότι βγάζουν, οπότε μάλλον δεν έκανε εμετό για να τις αποβάλλει.
Αυτό που με έχει ανησυχησει πολύ είναι ότι πριν από 8 μέρες περίπου, ο Ρωμαίος μάλλον έφαγε ένα κομμάτι λεπτό σχοινί γυρω στα 15-20 εκατοστά, χωρίς να τον προλάβω. Θεώρησα οτι θα διαλυόταν στο στομάχι του αφού είδα ότι έιχε κόψει εύκολα με τα δόντια του ένα κομμάτι προηγουμένως και δεν έδωσα σημασία.
Ψάχνοντας στο internet διαβασα οτι η γατα ετσι και καταπιει σχοινι πεθαινει γιατι μπλεκεται στα εντοσθια της και θελει επειγόντως εγχειρηση! οπως καταλαβαινετε εχω πανικοβληθει :(. και εχω την απορια: Ειναι δυνατον να ευθυνεται το σχοινι για ολα αυτα, μετα απο 8 μερες? γιατι δεν ειχα καμια ενδειξη πιο πριν?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα αν μπορεί να φταίει το σκοινί. πάντως γενικά το ότι δεν πήγαινε τουαλέτα και οι εμετοί χωρίς να έχει φάει κάτι "ύποπτο" δεν είναι και το καλύτερο σημάδι. Γρήγορα στο γιατρό λοιπόν.
Ευχομαι να είναι κάτι απλο. Περαστικά και περιμένουμε νεότερα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μηπως βγηκε εξω και εφαγε κανα χορτο απο αυτα που τρωνε οι γατες ?Το δικο μου το σκασμενο εφαγε το καλοκαιρι πολυ και επι 3 μερες εκανε εμετο ειχα τρομαξει πολυ Στον γιατρο επι τοπου καλυτερα

Ο δικός μου είχε φάει στο παρελθόν ένα κοτσιδάκι για τα μαλλιά, δεν ξέρω εάν έτυχε ή εάν ήταν λόγω αυτού αλλά είχε παρουσιάσει πρόβλημα δυσκοιλιότητας, μη μπορώντας να το αποβάλει αλλιώς την επόμενη μέρα έκανε εμετό γαστρικό υγρό και το κοτσιδάκι. Στο δικό μου μυαλό κολλάει η σκέψη ότι προσπαθεί να το αποβάλλει και δεν μπορεί. Συνιστώ να τον πας αμέσως στον γιατρό.
Εάν θυμάμαι καλά τον είχες στειρώσει πρόσφατα, του δίνεις κάποια αντιβίωση μήπως;

δεν βγαινει εξω, τον εχω σε διαμερισμα.
τελικα σημερα πηγε τουαλετα.
αντιβιωση του εδωσα για 3 μερες μετα τη στειρωση.
Ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο...:(

Το ότι η γάτα έφαγε σχοινί είναι πολύ σοβαρό και πραγματικά μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα, ακόμα και θάνατο. Ο έμετος που παρουσιάζει πιθανότατα οφείλεται σʼ αυτό. Δεν έχω χρόνο τώρα να σου γράψω άλλες λεπτομέρειες αλλά πρέπει να τη δη άμεσα κτηνίατρος, να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις (ακτινογραφίες, υπερηχογράφημα) και αφού επιβεβαιωθεί η ύπαρξη του σχοινιού να γίνει άμεσα χειρουργική αφαίρεση του γιατί η γάτα κινδυνεύει.

Mel, η δικια μου εφαγε ενα μικρο κομματακι κλωστης μουλινε(αυτη που κεντανε). Εμετους η κακη διαθεση δεν εχει παρουσιασει. Μηπως να την παω και εγω για ακτινογραφια?

Εχει φοβιθει το ματι με αυτα που ακουω θα παω να τα κριψω ολα απ το ντινο.μη γηνει καμια στραβη.Και να πατε στο γιατρο το ρωμαιο να γηνει καλα το γατονι.μακια του και περαστικα!

Σαιξπηρ ποσο κορδονι εφαγε ο πωμαιος μηπως το εφτυσε ακολουθησε της συμβουλες τησς Μελ κ πες στο κτηνιατρο οτι εχει γινει

φανταζομαι την αγωνια σου!ελπιζω ολα να πανε καλα με το Ρωμαιο,τουλαχιστον ξερεις τι εχει φαει για να πεις στον κτηνιατρο,φανταζεσαι να μην τον εβλεπες να τρωει το σχοινι:( ?

Μάλλον πρέπει να τον πας στον γιατρό για να είσαι σίγουρος. Όπως και να'χει ελπίζω να πάνε όλα καλά για τον Ρωμαίο σου! Περιμένουμε νέα σας!

Τι εγινε με τον Ρωμαιο ? τον πηγες στον γιατρο?

μόλις που με προλαβες! πηγαίνουμε τώρα και επιστρεφω να σας πω.:)

εύχομαι όλα να πάνε καλά για τον Ρωμαίο. Ο Τσε (ο εικονιζόμενος) πάντως ότι βρει σε κορδόνι, λαστιχάκι για τα μαλλιά κλπ το μασουλάει και αναλόγως...ή κάνει εμετό συνεχόμενα 1-2 μέρες (καθότι ερεθίζεται το στομάχι του) και κατόπιν το βρίσκω στην άμμο του μαζί με..τα συνηθισμένα..
ελπίζω να είναι μόνο ένας ερεθισμός στο στομάχι. για να τον καλμάρεις (αυτό βέβαια θα στο πει και ο γιατρος) ταϊσε τον ελαφρα 2-3 μέρες, όπως κοτοπουλο στήθος βραστό.

περαστικά
Νότα-Τσε:)

Oσο περιμένουμε τα νέα του Pωμαίο να σας πω κι εγώ το παρόμοιο που πάθαμε και ευτυχώς με αίσια κατάληξη. Aπο ενα παιχνιδι που διαλύθηκε έμειναν 3 μαυρα κορδόνια 30 εκατ που ενώνονταν με ένα μαυρο σκληρό πλαστικό κομματάκι.
Mπηκα στο δωμάτιο που ήταν η Σακίρα και μου φάνηκε να καταπίνει κάτι περίεργα. Bάζω το χέρι μου στο στόμα και πιάνω το μαυρο πλαστικό!!!!!
Aρχισα και ανέσυρα απο το στομάχι της και με τα 2 χέρια αργά αργά τα 3 εκατ κλωστές :blink: Mαλλον την έσωσε το πλαστικό που τη δυσκόλευε να καταπιεί. Aπο θαύμα σώθηκε!!!!! Aλλά η πρώτη μου σκέψη ήταν ο θάνατος. Oτι θα πέθαινε και δεν θα φανταζόμασταν καν απο τι.
Περαστικά στον Pωμαίο :happy:

Πριν από λίγο γυρίσαμε σπίτι, επεισοδιακή και αυτή η επίσκεψη στην κτηνίατρο.
Ο Ρωμαίος ήταν σκέτο αγρίμι, έκανε σαν τρελό αγριόγατο. Με το ζόρι να του βάλει θερμόμετρο και με τίποτα δεν καθόταν για ακτινογραφία. τελικά του έκανε ηρεμιστική ένεση, αφού είχαμε να κάνουμε με τον Διάβολο της Ταζμανίας και όχι με γάτα. Ξεράθηκε και έκανε την ακτινογραφία του η οποία βγήκε καθαρή και δεν είχε κάποια ένδειξη ύπαρξης σχοινιού.
Η κτηνίατρος είπε ότι πιθανόν ο εμετός να οφείλονταν σε κάτι sticks λιχουδιές που του έδινα και τα κατάπινε απ'ό,τι φαίνεται αμάσητα.
Μου έδωσε προληπτικα και μια αλοιφή για τις τριχόμπαλες, βγάλαμε και τα ράμματα από τη στείρωση και τώρα είμαστε σπίτι. Ο Ρωμαίος είναι ακόμα πολύ ζαλισμένος, περπατάει σαν εκείνο το σκυλάκι στη διαφήμιση που πίνει μπύρα!!!:lol:

ΥΓ:Kαι τωρα κατι για την κτηνιατρο- ποσο φυσιολογικο ειναι ενω εχει και βοηθο να βαζει εμενα να φορεσω γαντια και να κραταω τον Ρωμαιο για να του κανει ενεση, ξεροντας οτι την προηγουμενη φορα με ειχε κατακρεουργησει! εννοω, δεν θαπρεπε να ειναι εκπαιδευμενη γιαυτο?
Και επισης, ειναι φυσιολογικο το ποσο των 50 ΕΥΡΩ για την ακτινογραφια, την αφαιρεση των ραμματων και την αλοιφη?
το βρηκα πολυ τσιμπημενο! να σημειωσω οτι μου εδωσε λαθος αποδειξη(ο βλακας δεν την ελεγξα τοτε) , θελω να πιστευω απο λαθος...:hmm:

οχι μια χαρα νομιζω οτι ειναι αφου μια απλη επισκεψη κοστιζει 25 ευρω

Ξεράθηκε και έκανε την ακτινογραφία του η οποία βγήκε καθαρή και δεν είχε κάποια ένδειξη ύπαρξης σχοινιού.

Στις ακτινογραφίες δε φαίνονται τα σχοινιά, γι' αυτό μίλησα για υπερηχογράφημα κοιλιάς. Στην ακτινογραφία το μόνο που θα μπορούσε να υπάρχει είναι ενδείξεις ειλεού.

ΥΓ:Kαι τωρα κατι για την κτηνιατρο- ποσο φυσιολογικο ειναι ενω εχει και βοηθο να βαζει εμενα να φορεσω γαντια και να κραταω τον Ρωμαιο για να του κανει ενεση, ξεροντας οτι την προηγουμενη φορα με ειχε κατακρεουργησει! εννοω, δεν θαπρεπε να ειναι εκπαιδευμενη γιαυτο?

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι κτηνίατροι έχουν μια δυσκολία στο να χειρίζονται γάτες, αλλά κι από την άλλη (για να κάνω και το δικηγόρο του διαβόλου) δεν είναι εκπαιδευμένοι θηριοδαμαστές, επιστήμονες είναι. Προκειμένου η γάτα σου να κατακρεουργήσει τα δικά της χέρια και να μην μπορεί να δουλέψει, καλύτερα να το υποστείς εσύ. Άλλωστε δική σου γάτα είναι ;);)

Και επισης, ειναι φυσιολογικο το ποσο των 50 ΕΥΡΩ για την ακτινογραφια, την αφαιρεση των ραμματων και την αλοιφη?
το βρηκα πολυ τσιμπημενο! να σημειωσω οτι μου εδωσε λαθος αποδειξη(ο βλακας δεν την ελεγξα τοτε) , θελω να πιστευω απο λαθος...:hmm:

Μια χαρά είναι, μη σου πω και λίγα :):)

Χαίρομαι που ο Ρωμαίος κατέληξε απλά μαστουρωμένος μόνο, γιατί την προηγούμενη φορά έφυγε και στειρωμένος.:)
Τώρα επειδή εσείς οι νέοι δεν σκέφτεστε την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να ξαναπάει σε κτηνίατρο (μόνο για εμβόλιο σου εύχομαι) να φοράς γάντια μηχανής και μπουφάν μηχανής και ένα κράνος δεν έβλαψε ποτέ κανένα. Βέβαια παίζει και η λύση του ψεύτικου γύψου στο χέρι εαν δεν συμπαθείς τη κτηνίατρο.:rolleyes: :redface: :rolleyes:

να ρωτησω κατι,οι κτηνιατροι δινουν αποδειξεις:blink: ???εμενα γιατι δε μου΄χει δωσει ποτε κανενας απο τους δυο που ειχα:redface: ?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back