Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7.937 μηνύματα.
05-03-09
09:37
Ουφ, το πηρα αποφαση, απο αυριο θα ταιζω τον γατο μου ωμα κρεατα. Εχει παραγινει το κακο με τις διαφορες ζωοτροφες. Οι κροκετες δεν εχουν αρκετο νερο και αυξανουν τον κινδυνο για σχηματισμο κρυσταλλων και σε καμμια περιπτωση δεν προσεγγιζουν την φυσικη διατροφη των προγονων τους, οι κονσερβες περιεχουν BPA και αυξανονται οι πιθανοτητες για υπερθυροειδισμο, δεν ξερουμε τι κρεατα βαζουν και την προελευση τους (εκτος απο τις κροκετες orijen που ειναι 100% καναδεζικες και τις εμπιστευομαι), τα φακελακια εχουν μια ατελειωτη λιστα συντηριτικων οπως και οι υπολοιπες τροφες και στην τελικη ποιος μπορει να μας εγγυηθει οτι δεν θα ξαναπαρουσιαστει προβλημα με μελαμινη ή με αλλες επικινδυνες ουσιες σε ζωοτροφες; Πιο πολλα ζωα αρρωσταινουν που ειναι μονιμα μεσα και ταισμενα με τις καλυτερες τροφες της αγορας, παρα τα αδεσποτα.
Υποπτευομαι οτι ακομα και τα στραβα δοντακια του γατιου μου οφειλονται στις τροφες του εμποριου. Του εμφανιζεται μια το ενα προβλημα, μια το αλλο. Η γατα μου στην ελλαδα που ετρωγε καθε τρεις και λιγο ποντικια, αρουραιους, πουλια, πεταλουδες, ακριδες κτλ δεν αρρωστησε ουτε μια φορα. Δεν ειχε ποτε προβλημα με τα δοντια της. Μεχρι να πεθανει ειχε ολα τα δοντακια της. Εζησε 15 χρονια. Χωρις να ειναι εμβολιασμενη ή αποπαρασιτωμενη. Εμενε παντα εξω.
Μπορει τα ωμα να εχουν περισσοτερους μικροοργανισμους, πιστευω ομως πως θα κανουν καλο στο ανοσοποιητικο του συστημα. Αλλωστε στην φυση τους ετρωγαν κουφαρια 1-2 ημερων. Επιπλεον θα εξασκει καλυτερα τους μυες του και θα χρησιμοποιει καλυτερα τα δοντια του. Θα μασαει κανονικα και δεν θα γλειφει οπως κανει με τις κονσερβες (ή να καταπινει τις κροκετες χωρις να τις μασαει).
Σκεφτομαι να τον ταιζω τα ακολουθα για μια ισορροπημενη διατροφη:
Βασικα εχω και μια απορια, το αγελαδινο γαλα δεν του προκαλει προβληματα, να του δινω αγελαδινο ή γαλα για γατακια;
Ποια η γνωμη σας για μια τετοια διατροφη;
Ελπιζω να μην σας κουρασα
Υποπτευομαι οτι ακομα και τα στραβα δοντακια του γατιου μου οφειλονται στις τροφες του εμποριου. Του εμφανιζεται μια το ενα προβλημα, μια το αλλο. Η γατα μου στην ελλαδα που ετρωγε καθε τρεις και λιγο ποντικια, αρουραιους, πουλια, πεταλουδες, ακριδες κτλ δεν αρρωστησε ουτε μια φορα. Δεν ειχε ποτε προβλημα με τα δοντια της. Μεχρι να πεθανει ειχε ολα τα δοντακια της. Εζησε 15 χρονια. Χωρις να ειναι εμβολιασμενη ή αποπαρασιτωμενη. Εμενε παντα εξω.
Μπορει τα ωμα να εχουν περισσοτερους μικροοργανισμους, πιστευω ομως πως θα κανουν καλο στο ανοσοποιητικο του συστημα. Αλλωστε στην φυση τους ετρωγαν κουφαρια 1-2 ημερων. Επιπλεον θα εξασκει καλυτερα τους μυες του και θα χρησιμοποιει καλυτερα τα δοντια του. Θα μασαει κανονικα και δεν θα γλειφει οπως κανει με τις κονσερβες (ή να καταπινει τις κροκετες χωρις να τις μασαει).
Σκεφτομαι να τον ταιζω τα ακολουθα για μια ισορροπημενη διατροφη:
- ωμο κρεας (κοτοπουλο, γαλοπουλα, μοσχαρι, παπια, ψαρι, θαλασσινα, buffalo, και κουνελι καμμια φορα)
- αλεσμενα κοκκαλα ή ακομα και ολοκληρα μικρα κοκκαλακια για να παιρνει ασβεστιο, γαλα, καπου καπου και λιγο γιαουρτι για να παιρνει τα βακτηρια που χρειαζονται για ομαλη λειτουργια του εντερου
- μικρες ποσοτητες αλεσμενων ωμων καροτων, λαχανικων και οσπριων
- οργανα απο κοτοπουλο, μοσχαρι κτλ (συκωτακια, καρδιες, gizzards)
- αβγα
- φυκια για ιωδιο (επισης θαλασσινα μια φορα τη βδομαδα για να ειμαι σιγουρη οτι παιρνει αρκετο ιωδιο)
- λαδι σολωμου για ω3
Βασικα εχω και μια απορια, το αγελαδινο γαλα δεν του προκαλει προβληματα, να του δινω αγελαδινο ή γαλα για γατακια;
Ποια η γνωμη σας για μια τετοια διατροφη;
Ελπιζω να μην σας κουρασα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Η Δώρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 42.019 μηνύματα.
05-03-09
10:18
Το θεμα εχει ξανασυζητηθει εδω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Nίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 389 μηνύματα.
05-03-09
12:23
...δεν αμφισβητω οτι ειναι μια απτις καλυτερες τροφες...αλλα οτι βαζουν μονο ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ κρεατα,ΔΕΝ το πιστευω.Οτι και καλα το βιολογικο κρεας δεν θα μοσχοπουληθει,αλλα θα το φαει το κοπροσκυλο/κοπρογατο!(->χαιδευτικοι χαρακτηρισμοι,μην παρεξηγηθω.)εκτος απο τις κροκετες orijen που ειναι 100% καναδεζικες και τις εμπιστευομαι
Αλλα γενικα δεν πιστευω τπτ απο οσα λενε για τις ξηρες αν δεν το δω τα συστατικα με τα ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ.
Στο θεμα ωμο μπραβο σου!Ξεκινα κ μας λες αποτελεσματα!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7.937 μηνύματα.
06-03-09
01:40
Το θεμα εχει ξανασυζητηθει εδω.![]()
thanx!!! 8 σελιδες εψαχνα στο διατροφη χθες και δεν το εβρισκα! Ας μεταφερθει το δικο μου ή ας διαγραφει αφου υπαρχει ολοιδιο θεμα και μαλιστα πολυ αναλυτικο!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum