prince
Διάσημο μέλος
Πλήρης και ισορροπημένη τροφή για Περσικά γατάκια, βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, διατηρεί το τρίχωμα λείο, πλούσιο και απαλό, διατηρεί την στοματική υγιεινή σε καλή κατάσταση και βοηθάει στην διαδικασία της πέψης.
Συσκευασία & Τροφή
Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για μια τροφή που απευθύνεται σε ένα μικρό μέρος της αγοράς. Η εταιρεία με βάση αυτή την λογική ξόδεψε ελάχιστο χρόνο για τη δημιουργία της συσκευασίας.
Πρόκειται για ένα αδιάφορο πακέτο σε χρυσό και λευκό. Απαλά γράμματα. Τίποτε που να σου τραβάει την προσοχή στο λιτό πακέτο αλουμινίου. Τίποτε το καλαίσθητο ή εργονομικό.
Είναι αεροστεγώς κλεισμένη η τροφή, αλλά δυστυχώς μόνο μέχρι να ανοιχτεί. (Χρειάζεται ψαλίδι για να ανοιχτεί). Εν συνεχεία, ή καταφεύγεις στο κλείσιμο με λαστιχάκι ή βρίσκεις ένα αεροστεγές βάζο και την τοποθετείς μέσα.
Από κει και πέρα, πρόκειται για μικρά κυβάκια, σκούρα στο χρώμα, λιπαρά κάπως στην υφή και με μία όχι ιδιαίτερα έντονη μυρωδιά.
Αντιδράσεις γάτου
Συνήθως του αφήνω τροφή στις 6 το πρωί για όλη μέρα. Όταν την αγοράσαμε αυτήν ήταν απόγευμα. Μια ώρα που σπάνια τρώει τώρα το καλοκαίρι.
Μόλις του έβαλα στο μπώλ του έφαγε κάμποση. (Ποτέ δεν αδειάζει με τη μία το μπώλ, του χρειάζονται 24 ώρες για αυτή τη δουλειά). Λογικά πρέπει να του άρεσε, γιατί από τότε γυρίζει συνέχεια στο μπώλ και πέρνει μερικά σπυριά κάθε τρεις και λίγο.
Μου την σύστησε κτηνίατρος. Προηγουμένως του έδινα μία για ανάπτυξη και μία για τριχόμπαλες. Η κτηνίατρος που την σύστησε μου είπε ότι με αυτήν την τροφή ο γάτος θα είναι καλυμμένος από όλες τις απόψεις, καθώς και την καλή λειτουργία στο εντεράκι ρυθμίζει και έχει αρκετά έλαια που του χρειάζονται για το τρίχωμα.
Δικές μου παρατηρήσεις:
Με το κοκτέιλ που του έδινα νωρίτερα ο γάτος μου συχνά πνιγότανε. Αλλάζοντας τροφή, πρέπει να τονίσω καταρχήν ότι δεν τον πείραξε. Την άλλαξα μαχαίρι όταν είδα ότι την έτρωγε με άνεση.
Τις πρώτες μία δύο μέρες έκανε δύο μόνο φορές εμετό από μία γουλιά, αλλά δεν ξαναπνίγηκε.
Επίσης πρόσεξα τα κακάκια του είναι πλέον πιο σκουρόχρωμα (ασορτί με την τροφή) και βγαίνουν σε μικρά μικρά κομματάκια, πλήρως σχηματισμένα και αρκετά σκληρά. (Τέρμα λοιπόν και με το κυνήγι με τα μωρομάντηλα για να τον καθαρίζω). Και ενώ με τον προηγούμενο συνδυασμό τροφών έκανε τρείς φορές την ημέρα κακάκια, πότε λίγο, πότε περισσότερο, τώρα έχουμε σταθεροποιηθεί στις 2 φορές ημερησίως πρωί βράδυ συνήθως μετά το φαγητό. Πλέον δεν μυρίζουν ιδιαίτερα τα κακάκια του.
Επιπλέον παρατήρηση είναι ότι το τρίχωμά του είναι πλέον λαμπερό και απαλό. Μάκρυνε κι όλας αν και αυτό δεν ξέρω αν οφείλεται στην τροφή. Ο γάτος μου είναι γκρί μπλε. Πρίν από δύο μήνες έλεγα ότι ξέβαψε κάι απέμεινε σκέτο γκρί, αλλά τώρα ξαναείδα εκείνο το σκούρο μπλέ στο τρίχωμά του.
[table 0 3 1]2^ Συστατικά
Υδρολυμένο κρέας πουλερικών, ρύζι, ζωικά λίπη, καλαμπόκι, σκόνη αυγού, πρωτεΐνη πουλερικών (L.P.I. επιλεγμένη πρωτεΐνη για την πολύ υψηλή της αφομοίωση), υδρολυμένες ζωικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, πολτός τεύτλων, μαγιά, μέταλλα, L-λυσίνη, ιχθυέλαιο, φυτικά έλαια (σόγιας και βοράγου), φρουκτοολιγοσακχαρίτες, ψύλλιο (σπόροι με φλοιό), εκχύλισμα μαγιάς (πηγή ολιγοσακχαριτών μαννάνης), φωσφορούχο νάτριο, ταυρίνη, DL-μεθειονίνη, εκχύλισμα καλέντουλας (πηγή λουτεΐνης/ξανθοφύλλης).
2^ Ποσοστιαία Ανάλυση
Πρωτεΐνες | 32%
Λίπη | 22%
Τέφρα | 6,7%
Κυτταρίνη | 3%
Ασβέστιο | 1,1%
2^ Βιταμίνες και μέταλλα
Βιταμίνη Α | 24000 UI
Βιταμίνη D3 | 1500 UI
Βιταμίνη Ε | 600 mg
Χαλκός (θειικός χαλκός και χηλικό σύμπλοκο χαλκού) | 23 mg
Συντηρητικό | σορβικό κάλιο
Αντιοξειδωτικά | άλας γαλακτικού οξέως προπυλίου[/table]
Είναι θρεπτικό για το γατάκι;
Από άποψη ανάλυσης η Persian Kitten 32 δεν έχει ουσιαστικές διαφορές από άλλες kitten τροφές της ίδιας εταιρίας. Οι πρωτεΐνες βρίσκονται σε οριακό επίπεδο (32%), τη στιγμή που το ελάχιστο για γατάκια είναι 30%. Το ίδιο ισχύει και για το ασβέστιο, που βρίκεται στο 1,1% από 1% min. Αντίθετα, τα λίπη, οι βιταμίνες και ο χαλκός είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Για κάποιο λόγο, όμως, δεν μας δίνεται η περιεκτικότητα για πολύ σημαντικά μέταλλα και οξέα, όπως το μαγνήσιο, το μαγγάνιο και η ταυρίνη!

Καλή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το πρώτο συστατικό της τροφής είναι το αφυδατωμένο κρέας, παρόλο που θα πορτιμούσαμε κάποια πιο συγκεκριμένη πηγή από το γενικό και αόριστο "κρέας πουλερικών". Σε πολύ υψηλά επίπεδα (αν και σαφώς λιγότεροι από την Kitten 34 της ίδιας εταιρίας) βρίσκονται και οι υδατάνθρακες. Τέλος, η τροφή περιέχει και πολύ αβγό, που σε συνδυασμό με τα λιπαρά οξέα, βελτιώνει την ποιότητα του τριχώματος, αν και αυτό είναι κάτι που περιμένουμε από οποιαδήποτε καλής ποιότητας τροφή.
Ημερήσια ποσότητα:
Γατάκι 4 έως 6 μηνών, από 1.8kg έως 2.8kg, τρώει 55 - 75 γραμ./ημέρα
Γατάκι 6 έως 12 μηνών, από 2.4kg έως 5.0kg, τρώει 60 - 80 γραμ./ημέρα
Κόστος:
Θα πρέπει να αναφέρω ότι αρχικά σαν τιμή μου φάνηκε λίγο τσιμπημένη.
Αρχικά την αγόρασα από το κτηνιατρείο. Αγόρασα τη συσκευασία του 1.5kg προς 14.50 ευρώ. Εν συνεχεία απευθύνθηκα σε κατάστημα που πουλάει μόνο ζωοτροφές και κατόπιν παραγγελείας μου έφερε συσκευασία 2.0kg προς 16.00 ευρώ. Είναι 8.00 ευρώ το κιλό. Πρέπει να αναφέρω ότι με μία δίκιλη συσκευασία περνάμε ένα μήνα περίπου. Όπότε σε αυτή τη βάση δεν νομίζω ότι είναι πολύ ακριβότερη από τις υπόλοιπες. Δεν είχα υπολογίσει παλαιότερα πόσο έδινα με τις δύο τροφές αλλά καθώς ήταν από τις σχετικά καλές υπολογίζω να έδινα τα ίδια ίσως και περισσότερα χρήματα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος

Μπορώ να τη χρησιμοποιήσω σε κανά 2 εβδομάδες για τη Βιρμανούλα μου τη Καλυψώ που είναι ημιμακρύτριχη και πολύ πιθανά έγκυος!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
πυρροθριξ
Περιβόητο μέλος
marzep
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prince
Διάσημο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

mathewbeuys
Εκκολαπτόμενο μέλος
stiliani
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool