SOS... Γέννησε και τώρα είναι πολύ άρρωστη

ΝΤΕΜΗΣ

Νεοφερμένο μέλος

Ο ΝΤΕΜΗΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλησπέρα σε ολους.
Είναι μια γατόυλα στην αυλή μου και γέννησε 5 αξιολάτρευτα γατάκια πριν ένα μήνα περίπου. Η γάτα της τελευταίες μέρες δείχνει πολύ άρρωστη:(. Κάτω απο τον λαιμό της έχει ένα μεγάλο όγκο, ο οποίος είναι μαύρος και λείπει το τρίχωμα της.Εχει πρηστεί αρκετά και τα αυτάκια της είναι υγρά και το τρίχωμα της δεν είναι πολύ καλό.
Δε ξέρω τι να κάνω..τί μπορεί να έχει???
Όποιος μπορεί να μου πει κάτι σας παρακαλώ..Φοβάμαι μήπως κολλήσει και τα μικρά γατάκια.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρέπει να την πάτε σε κτηνίατρο άμεσα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχώς είμαι σε επαρχεία και σήμερα που έψαξα για κτηνίατρο δεν βρήκα.Δε ξέρω αν πρέπει να την πίασω. Πήρα τηλέφωνο και κάποιον κτηνίατρο που πήγαινα το δικό μου γατί αλλά δε μου είπε τίποτα πρέπει να την εξετάσει λέει. Παιδιά βοηθήστε πείτε μου οτι μπορείτε μέχρι να βρω μια λύση.

Μόνο γιατρός μπορεί να σου πεί... αφού είναι ενός μηνός .. θα μπορούσες ίσως να ταΐσεις και εσύ τα μικρά με το ειδικό γάλα για γατάκια... στην περίπτωση που η μανα δεν τα καταφέρει. Πρέπει όμως να τα βάλεις μέσα στην ζέστη... γιατί χωρίς την ζέστη της μαμάς δεν θα τα καταφέρουν.

Στήν θέση σου θα τα έπαιρνα μέσα εγώ... γιατί και να μην τα κολλήσει... αν πεθάνει το βράδυ.. το πρωί θα είναι πεθαμένα και τα μικρά...
Ή έστω και όλους μέσα.. εσύ να κολλήσεις τίποτα δεν υπάρχει θέμα... απλά πλένε καλά τα χέρια πρίν και μετά...

ΣΟΡΥ... 1 μηνός μπορεί να τρώνε και κονσέρβα.. κάνε μια δοκιμή...

Τα γατάκια τα φροντίζω είναι καλά απλά φοβάμαι μη τα κολλήσει επειδή την ακουμπάνε, εκείνη όμως τα διώχνει και τα μαλώνει.
Για τη γάτα ανησυχώ δείχνει πολύ άρρωστη και συνέχεια της πέφτουν τούφες καθώς ξύνει την πληγή και φαίνεται το δέρμα της.

Οκ, της παίρνεις λοιπόν τα παιδιά... γιατί αφού τα διώχνει κάτι θα ξέρει...:hmm:
Τα έχεις ζεστά κλπ κλπ...

Τώρα η γάτα μάλλον έχει κάποιο απόστημα..και μολύνθηκε μάλλον άσχημα.. Θέλει άνοιγμα, απολύμανση, και ίσως και αντιβίωση. Δεν είμαι γιατρός απο την πείρα μου στα λέω. Το καλύτερο που θα είχες να κάνεις είναι να δώσεις στην γάτα να φάει...( αν φάει...)
και αύριο γιατρό.

Θλειοπωσδηποτε να την πας σε ενα γιατρο μπορει να ειναι απο ενα αποστημα μεχρι καποιον ογκο. Αν ειναι αποστημα θα θελει καθαρισμο και αντιβιωση και ο ογκος την αναλογη θεραπεια. Αν δειχνει οτι δεν μπορει να φροντισει τα γατακια της θα πρεπει να το κανεις εσυ :hmm:. Μπορεις να τη βαλεις σε καποιο κλουβι και να την πας σε καποιο κτηνιατρο λιγο πιο μακρυα:hmm: απο εκει που εισαι

Κυριε TohnDVM κτηνιατρε του site μηπως θα μπορουσατε να του δωσετε καποιες συμβουλες μεχρι να παει τη γατουλα στο γιατρο;Ετσι για να τη φροντισει λιγο παραπανω,μην παθει τιποτα η κημμενη:(:redface:

Προσπάθησε να την παγιδευσεις με τροφη σε γατοφόρο η εαν σε αφηνει να την πλησιάσεις να την πιασεις απο το σβερκάκι και να την χωσεις σε ορθιο γατοφορο ( κλουβι) για να την πας. Στην εσχάτη των περιπτώσεων παιρνεις μια κουβέρτα και προσπαθεις να την κουκουλώσεις πετωντας την πανω της και μετα την τοποθετσιες μαζί με αυτήν σε κλουβί. Θα χρειαστει να την πας στην αθηνα η σε καποιον που εμπιστευεσαι εκει.

Η γατούλα τρώει κανονικά,έχει όρεξη. Μάλλον έχει καταλάβει οτι είναι άρρωστη και γι αυτο απομακρύνει τα μικρά της και κάθεται μόνη της.
Θα κάνω οτι μπορώ για να την φροντίσω,δε θέλω να πάθει κάτι. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας.

Αφού έχει όρεξη δεν έχει πυρετό... ας φάει όσο θέλει. Και αύριο γιατρό. Ίσως χωρίς τα παιδιά να την ενοχλούν να πλυθεί και λίγο μόνη της... Αν πλυθεί, είναι επίσης πολύ καλό σημάδι!!

Μακαρι να μην παθει τιποτα κακο

Η γατούλα τρώει κανονικά,έχει όρεξη. Μάλλον έχει καταλάβει οτι είναι άρρωστη και γι αυτο απομακρύνει τα μικρά της και κάθεται μόνη της.
Θα κάνω οτι μπορώ για να την φροντίσω,δε θέλω να πάθει κάτι. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας.
Παρακαλούμε!:happy: Αυτό κάνουμε εδώ,ενδιαφερόμαστε για τα ζωάκια και όσους τα αγαπούν.:) Καλή επιτυχία με τη γάτα και τα μικρά.:)

Αφου τρωει μπορεις να της βαλεις λιγη αντιβιωση στο φαγητο π.χ. Vibramycin sirop 1ml/kg βαρους της γατας μια φορα την ημερα:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back