Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος
Εκείνος κάθε πρωί πάει στη δουλειά γύρω στις 8 παρά. Περνάει λοιπόν από ένα δρόμο 5 λεπτά μακριά από το σπίτι μας, όπου εδώ και 2 πρωινά (προχτές και χτες - γιατί σήμερα δε μιλήσαμε ακόμη για να μου πει) βλέπει παρκαρισμένο έναν παλιό σκαραβαίο, με δυο μωρά μαύρα γατάκια μέσα, ηλικίας περίπου 40 ημερών. Το αμάξι φαίνεται να μη χρησιμοποιείται, είναι απεριποίητο μέσα και έξω, κλειδωμένο φυσικά, και έχει τα δυο μπροστινά παράθυρα κατεβασμένα 5 εκατοστά περίπου, προφανως για να παίρνουν αέρα τα γατάκια.
Χτες βράδυ πήγα να τα δω και η ίδια, και ήταν πράγματι εκεί, ζήταγαν να ανοίξω, αλλά μπόρεσα απλώς να ρίξω μέσα από το άνοιγμα του παραθύρου λίγο τυρί. Τα γατάκια είναι κάπως φουσκωμένα στην κοιλίτσα και μου φάνηκε σα να έχουν τσίμπλες, αλλά ήταν και σκοτεινά, και βρώμικα κάπως τα τζαμια, άρα δε μπορώ να κρίνω αν είναι σωστά περιποιημένα τα ζωάκια ή όχι.
Επίσης ΔΕΝ είχαν φαγητό ή νερό στο αμάξι, πράγμα διαπιστωμένο και τις 3 φορές που τα έχουμε τσεκάρει. Περίμενα να δω κάποιο μπωλ στα πόδια του πίσω καθίσματος ή μπροστά, αλλά τίποτα. Είναι μάλιστα λερωμένα τα μπροστά και πίσω καθίσματα (καθώς και κάτι χαρτόνια που τους έχουν βάλει, σαν κάλυμμα προστασίας για τα καθίσματα) από τα κακάκια τους. Μάλλον ππολλών ημερών κακάκια. Έχω ανησυχήσει γιατί δεν ξέρω πώς και κάθε πότε τα φροντίζουν.
Επίσης, δε θέλω να φαντάζομαι ότι κάποιος τα αφήνει ΜΕΣΗΜΕΡΙΑ στο αυτοκίνητο κλεισμένα,έστω και με λίγο ανοιχτό παράθυρο! Φαντάζομαι ότι θα είχαν πεθάνει από αφυδάτωση και από τη ζέστη τόσες μέρες, άρα τι να υποθέσω; Κάποιος τα πάει εκεί μόνο για ύπνο; Σήμερα που είμαι ελεύθερη το πρωί, θα πάω σε λίγο να τσεκάρω. Πείτε μου πώς να το χειριστώ!

Ήδη άφησα σημείωμα χτες: "Εδώ μέσα ζουν 2 γατάκια! Τους έφερα λίγο τυρί, νερό δε μπόρεσα. Αν φροντίζονται παρακαλώ ενημερώστε με στο 695...., αν πάλι δε μπορείτε να τα φροντίσετε ενημερώστε με και πάλι για να τα πάρω στο σπίτι μου, λίγο παραπάνω μένω" ή κάπως έτσι. Δε με έχει πάρει κανείς. Σκέφτομαι αν πάω και τα βρω μέσα στο αμάξι, ενώ έχει ζέστη και ήλιο, να χτυπήσω τις γύρω πόρτες να ρωτήσω σε ποιον ανήκει το αυτοκίνητο. Είναι σωστό αυτό;
'Η θα έπρεπε να ενημερώσω φιλοζωική χωρίς πρώτα να ψάξω τον ιδιοκτήτη;
Τα λυπάμαι να τα αφήσω έτσι, μέχρι να μάθω τουλάχιστον ότι κάποιος τα φροντίζει σωστά.. Αλλά γιατί στο αυτοκίνητο;;

Περιμένω να μου πείτε τι πιστεύετε, προτού πάω να τσεκάρω!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος
Παρ όλα αυτά, λες να πάρω πρώτα τη φιλοζωική, ή να πάω να δω κατ αρχάς αν τα έχουν κλεισμένα και τη μέρα στο αμάξι;
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Το γεγονός ότι έχουν μπει χαρτόνια στα καθίσματα με κάνει να πιστεύω ότι κάποιος έβαλε τα γατάκια εκεί συνειδητά.
Πάντως, τα γατάκια αυτά χρήζουν περίθαλψης και φροντίδας κι είναι και παράνομος ένας τέτοιος εγκλεισμός τους...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Επίσης..αν τα βάζει εκεί κάποιος ούτως ή άλλως θεωρείται κακοποίηση ζώου.
Πρέπει οπωσδήποτε να βγούν τα γατιά απο εκεί...

Εγώ θα καλούσα μάλλον πυροσβεσδτική επι τόπου .Δεν ξέρω αν αυτοί είναι υπεύθυνοι για κάτι τέτοιο...όμως θα τους καλούσα ή την αστυνομία για να τα βγάλουν.Απο φιλοζωικές μην περιμένετε πολλά.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος
Τον ρώτησα αν μπορεί να τα φροντίσει καλύτερα, και είπε ότι δυστυχώς μόνο στο αμάξι μπορεί να τα έχει, και μάλιστα θα το μετακινούσε λέει στη σκιά σήμερα (δε λειτουργεί πια, θέλει σπρώξιμο). Επίσης, τον ρώτησα και μου είπε ότι δεν τους έχει νερό και φαϊ μέσα (!!!) αλλά τους δίνει νερό και γάλα με μπιμπερό κάθε μέρα. Πράγματι μου έφερε το μπιμπερό και το βρεφικό γάλα να τα ταϊσουμε και επιτόπου. Βέβαια τα μωρά έχουν δόντια και θα έπρεπε να τρώνε και ξηρά τροφή αλλά δεν το ήξερε. Είναι και μεγαλούτσικος σε ηλικία.
Μου τα έδωσε με χαρά που θα φροντιστούν καλύτερα, αλλά τον είδα και πώς τα χαιρετούσε, πρέπει αν μη τι άλλο να το έκανε με την καρδιά του τόσο καιρό που τα είχε. Οπότε δε θα μπω στη διαδικασία να τον κατηγορήσω για την άγνοια, γιατί όντως τα φρόντιζε (αν και ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος), αλλά τα πήρα για να δω τι θα κάνω. Η ζέστη θα τα σκότωνε ούτως ή άλλως, όσες φορές κ αν τα πότιζε με το μπιμπερό...
Όμως η γάτα μου η Πετρούλα (πρόσφατα στειρώθηκε και ηρέμησε λίγο, αν θυμάστε) δεν τα θέλει καθόλου! Τα μύρισε λίγο, έκανε χχχχχ και την έδιωξα.
Όπως και να έχει, πρέπει να τα δώσω. Έχω όλα τα είδη ζώων, πραγματικά, και έχω αρχίσει να μη μπορώ να τα φροντίζω καλά...
Η άλλη λύση θα είναι, αν δε βρω άτομα να τα πάρουν, να του τα δώσω πίσω και να τον βοηθάω στη φροντίδα τους κάθε μέρα μέχρι να μεγαλώσουν...
Μπορείτε να βοηθήσετε;...
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Λοιπόν η ιδέα μου είναι η εξής: από ο,τι είδα είσαι στην Ηλιούπολη. Άν δεν κάνω λάθος η φιλοζωική Ηλιουπόλεως δραστηριοποιείται αρκετά. Προτείνω να επικοινωνήσεις μαζί τους και να προσπαθήσεις να τα δώσεις για υιοθεσία μέσω αυτών (οπότε να μην χρειάζεται microchip). Αφενός θα σου δώσουν τον αριθμό του σωματείου και θα μπορείς να τα βάλεις αγγελία αφετέρου αυτοί έχουν σίγουρα κάποιον κύκλο προώθησης γατιών και ίσως να μπορέσουν να βοηθήσουν και να βρεις σπιτάκια από δικούς τους υποψηφιους γατογονείς.

Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος
Πριν δω το μήνυμά σου πηρα τηλ σε ένα κινητό που βρήκα στο ίντερνετ για φιλοζωική Ηλιούπολης, και μου βγήκε μια κυρία Γερμανίδα, μέλος. Δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος για φιλοξενία, καθένας από αυτούς έχει πολλά ζώα σπίτι του, και δεν διατίθεται χώρος από το Δήμο για να μαζεύονται κάπου τα ζωάκια..
Μου ειπε ότι μπορώ να ανεβάσω στο φέισμπουκ στη δική τους σελίδα την αγγελία μου, αλλά να μην περιμένω πολλα γιατί γίνεται χαμός... Ουφ! Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα άφηνε ζώο αδέσποτο. Αλλά το εννοώ ότι δε γίνεται να τα κρατήσω! Η πιθανότητα να τα έδινα μεγαλωμένα στον κύριο που μου τα έδωσε;;Εν τω μεταξύ με πηρε τηλ ο ίδιος πριν, να ρωτήσει τι κάνουν τα γατάκια! Και τότε του έριξα την ιδέα, αν τυχόν δε βρω κάποιον να τα πάρει, να του τα δώσω πίσω αλλά να τα φροντίσουμε μαζί. Δεν είπε όχι, αφήσαμε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αλλά επέμεινε λιγάκι να τα κρατήσω εγώ. Όμως αδύνατον
.Θα ανεβάσω όπου μπορώ αγγελίες και αν δε γίνει κάτι σε εύλογο διαστημα θα του τα δώσω μάλλον...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Παιδιά είναι φανταστικά τα μωρά!!Μπράβο κούκλα μου για αυτά που έκανες.
Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος

Είναι κουκλάκια, πράγματι! Το ένα φουντωτό με αυτάκια σαν μέιν κουν, το άλλο με κοντή τριχούλα αλλά με χρυσές ανταυγειες που δε φαίνονται στη φωτό, σαν ταρταρούγα!! Θα βάλουμε σήμερα το απόγευμα κολλύριο tobradex, frontline και αλοιφή με σύριγγα από το στόμα για ενδοπαράσιτα (μου τα είπε η κτηνρίατρος-δε με χρέωσε, να είναι καλά! μόνο τα φάρμακα πλήρωσα).
Μόλις καθαρίσουν οι γούνες και τα ματάκια μας, θα γίνουμε σκετα στολίδια
. Θα σας ενημερώσω το βράδυ για νέα τους, να δούμε και αν μπορεί να με βοηθήσει κανείς με φιλοξενία μέχρι να βρούμε σπίτι..Τα λέμε σύντομα! Φιλιά από εμένα και τα μαυράκια!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Εύχομαι το καλύτερο και για τα 2 τους!

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος
) και οι κοιλίτσες τους πρήστηκαν και χόντρυναν τόσο, που τους πήρα το μπωλ όταν άρχισαν να ρεύονται, μη σκάσουν κιόλας. Γενικώς ήταν θεονήστικα, μου έκανε εντυπωση τόση λύσσα με το φαγητό, αλλά μόνο νερό και γάλα, λογικό δεν είναι;;;Επίσης ήπιαν πρώτη φορά νερό από μπωλ, πολύ αδέξια εννοείται! Γιατί μόνο με μπιμπερό τους έδινε νερό. Τουλάχιστον τώρα θα έχουν πρόσβαση σε νερό κι φαϊ μονίμως. Καλοκαιριάτικα, και έπιναν τα καημένα μόνο 1-2 φορές τη μέρα από ό,τι μου είπε ο κύριος. Μπράβο του πάντως που του έζησαν, αν και με τον καύσωνα νομίζω γλύτωσαν στο τσακ.
Όσο για τα φάρμακα, έβαλα Frontline λίγα ψεκάσματα και τους έκανα μασαζ αλλά δεν είδα ούτε έναν ψύλλο. Μες στο αμάξι μπορεί και να μην έπιασαν, αλλά όπως και να έχει, τώρα θα καθαρίσουν από τυχόν εξωπαράσιτα. Έδωσα και την 1η δόση της κρέμας για τα ενδοπαράσιτα (άλλη μια σε 10 μέρες και την τελευταία σε 20 μέρες) και τέλος έβαλα κολλύριο (αυτό πρέπει 3 φορές τη μέρα για 1 βδομάδα). Με το κολλύριο, ενώ τα ματάκια του φουντωτού είχαν κλείσει τελείως από τις τσίμπλες, άνοιξαν σε 10 λεπτά!
Και κάτι ακόμη που μου έκανε εντύπωση. Βγήκα μεσημέρι και γύρισα βραδάκι. Το ένα μωρό λοιπόν ενώ είχε φαϊ και νερό, μόλις με κατάλαβε άρχισε κάτι κλάματα, που δε σταματουσε! Βρε χρυσό μου, βρε καλό μου, τι χάδια, τι αγκαλιές, τίποτα. Έκλαιγε σαν μωράκι. Οπότε έβαλα νερό στο μπιμπερό και του το έδωσα... Σταμάτησε αμέσως μόλις το είδε, και το έβαλε στο στόμα και το αγκαλιασε με τα χεράκια, ανάσκελα στην παλαμη μου! Μάλλον έχει συνηθίσει μόνο με μπιμπερό και το ζήταγε! Αύριο λέω να τους δώσω και από λίγο ειδικό γάλα για γατάκια, για να γίνει σταδιακά και παράλληλα η αλλαγή προς την ξηρά τροφή.
Κάναμε τσισακια και στην άμμο!!!!
Κακά όχι ακόμη, φαντάζομαι θα τα κάνουν μαζεμένα! Θα ανεβάσω αμέσως νέες φωτό!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Ειλικρινά, μπράβο σου για την όλη προσπάθεια κι εύχομαι όλα να πάνε καλά και με τα 2 τους!

Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος

Η Πετρούλα έχει αυτό το ύφος όταν τα βλέπει (έτοιμη για μπουνιές) :
"Δε σου είπα να τα πάρεις από μπροστά μου;;"
Κάνει "χχχ" και γυρνάει την πλάτη-δε θα τα αφησω μόνα μαζί της αλλά δυστυχώς δεν θα μπορέσω για πολύ! Ελπίζω να γίνει κάτι...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool