SOS! Γατάκια σε αυτοκίνητο

Καλημέρα! Παιδιά, μάλλον δεν έκανα καλά που τους άλλαξα τόσο απότομα τη διατροφή... :(
Χτες έφαγαν του σκασμού κροκέτες και ήπιαν νερό, καθόλου γάλα. Σήμερα είδα στην άμμο αφ'ενός μεν διάρροια αλλά και κανονικά κακά, αφ'ετέρου το φουντωτό μικράκι έχει τώρα δυσκοιλιότητα... Είναι κολλημένο στον ποπό του και δε μπορεί να βγει. Βλέπω λερώματα στην εφημερίδια που δείχνουν ότι τρίβεται πολύ ώρα για να τα καταφέρει αλλά τίποτα. Προσπάθησα να το αγγίξω ελαφρά (φορώντας γάντια) για να πέσει αλλά είναι πολύ σκληρό και φαίνεται έχει συνέχεια. Έκανα λίγο απαλές μαλάξεις χαμηλά στην κοιλιά αλλά κλαίει, μάλλον πονάει, οπότε το άφησα. Εκπέμπω SOS, τι κάνουμε; Σόρι και για την περιγραφή!
Να τους δώσω γάλα σήμερα; Ή υπάρχει τρόπος να μπορέσουν να βγουν τα κακάκια του με κάποια άλλη τροφή, να μαλακώσει λιγάκι το έντερο; Το άλλο δεν έχει κάποιο πρόβλημα πίσω, ίσως ήταν αυτό που εκανε τη διάρροια.. Να σας πω ότι οι ακαθαρσίες στο αυτοκίνητο, διάρροια μαρτυρούσαν (φυσικά, με τόσο γάλα και νερό και ζέστη...). Λεφτά για κτηνίατρο δυστυχώς δεν έχω, και αυτή τη φορά μάλλον θα με χρεώσει... Αν μπορείτε πείτε μου τι έχετε κάνει εσείς σε παρόμοια περίπτωση με δυσκοιλιότητα! Περιμένουμε :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωχ..εγώ θα το πήγαινα στον γιατρό,πρέπει οπωσδήποτε να ενεργηθεί,αλλιώς κινδυνεύει.:worry:
Δεν μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο,δεν ξέρω να σου πω κάτι..αλλά πρέπει σήμερα να ενεργηθεί οπωσδήποτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ Έφη μου! Τελικά τα κατάφερε! Είδα στην άμμο το αποτέλεσμα. Όντως είχε δυσκοιλιότητα αλλά είχε ήδη ξεκινήσει η διαδικασία οπότε μπόρεσε να το κάνει μόνο του.
Με απασχολεί μόνο ότι τρώνε συνέχεια, μάλλον θα τους έχει λείψει, κι αυτό μπορεί να προκαλέσει και σήμερα πρόβλημα. Δεν είναι κάπως απότομο το πέρασμα από μόνο υγρά σε κροκέτες; Και μάλιστα τόσο λαίμαργα...
Η γιατρός είπε να την πάρω, αλλά μήπως να το γυρίσω σε κονσέρβα σήμερα που είναι πιο υγρή;
'Η προτείνετε γάλα βρεφικό καλύτερα; Θέλω να αποφύγω το πρήξιμο στο στομάχι μην πάθουν και κακο αντί καλό, αλλά τωρα που πήγα να πάρω το πιάτο, βούτηξε το ένα μέσα και συνέχισε να μασουλάει με μανία, και μάλιστα άρχισε να κλαίει όταν το τράβηξα έξω, οπότε το άφησα να συνεχίσει! Πείτε όποιος γνωρίζει, και ξεκινάω για πετ σοπ! :)

'Οχι..όχι εγώ δεν θα τους έβαζα τώρα κροκέτες αλλά κονσερβούλα.Γιαυτό στούποσε το καημένο.
Καλύτερα να τους δινεις υγρή τροφή,ψιλολιωμένη κιολας ίσως και λίγο γαλατάκι ειδικό,ακριβώς για να μην είναι τόσο απότομη η αλλαγή.:)όχι όμως μόνο γάλα σε καμία περίπτωση.

Και εγώ αυτό θα έκανα.Έιδικό γάλα για γατάκια και λίγη κονσερβούλα. Και όχι πολύ φαγητό Αντιγόνη μου. Μπορεί να πεινάνε και να τα λυπάσαι αλλά τα καημενούλια δεν έχουν ακόμη αίσθηση του μέτρου, οπότε να τα πας σιγά σιγά. Καλύτερα να πεινάνε λίγο παρά να μην μπορούν να ενεργηθούν.:)

θελουν ειδικο γαλα σκονη για γατακια αραιωμενο με νερο κ ελαχιστες κροκετες για γατακια βουτηγμενες σε αυτο να μουλιασουν...πρεπει οπωσδηποτε να ενεργηθουν , να ενυδατωνονται με αρκετα υγρα και να μην εχουν υποθερμια

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
καλημερα και απο εμενα. πραγματι το φασεμποουκ βοηθαει σε κοινοποιησεις ...βαλτο στην ενεργη κοινωνια πολιτων για την προστασια των αδεσποτων ζωων...και στην σελιδα αδεσποτες γατες κ γατακια αθηνα. επισης κοιταξε μηπως εχουν παρασιτα στο εντερο, θελουν μασαζ συνηθως για να ενεργηθουν...και συνηθως εχουν υποθερμια οποτε χρειαζονται πολυ ζεστη(θερμοφορα η μπουκαλακια με βραστο νερο) ..καλο θα ηταν να τα δει κ ενας κτηνιατρος για να σου δωσει συμβουλες...κ φυσικα να πεις στον κυριο να τα στειρωσει οταν ερθει η ωρα...

θελουν ειδικο γαλα σκονη για γατακια αραιωμενο με νερο κ ελαχιστες κροκετες για γατακια βουτηγμενες σε αυτο να μουλιασουν...πρεπει οπωσδηποτε να ενεργηθουν , να ενυδατωνονται με αρκετα υγρα και να μην εχουν υποθερμια

Νεφέλη μου, αν δεις την 1η σελίδα, έχω ήδη δώσει την πάστα για τα εντερικά παράσιτα (1η δόση) και τα έχει δει κτηνίατρος από την πρώτη στιγμή! Ο κύριος δε νομιζω να τα πάρει πίσω... Γι αυτό ψάχνω ήδη βοήθεια για τη φιλοξενία τους, επειδή έχω πολλά ζώα στο σπίτι και δεν τα καταφέρνω, κι έπειτα ελπίζω να βρουν σπιτάκι :/: .

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Θα ήθελα να ενημερώσω τους συμμετέχοντες στο θέμα ότι τα μηνύματα τα οποία αφορούσαν το νόμο 4039 και την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων μεταφέρθηκαν στο θέμα Ο νέος νόμος για δεσποζόμενα - αδέσποτα ζώα & αγγελίες.

Γεια σε όλους και καλή Κυριακή! Τα μαυρογατάκια νομίζω είναι και τα 2 θηλυκά :) .
Ήθελα να σας ενημερώσω για την υγεία τους, να μου πείτε αν πάνε καλά. Χτες έκαναν τόση διάρροια, που μου πήρε μισή ώρα να καθαρίσω το 1 τετραγωνικό στο οποίο τα έχω! Κάτι σαν παρκάκι έχω φτιάξει. Βέβαια 3 φορές τη μέρα είναι έξω μαζί μου και παίζουμε! Εκεί απλώς κοιμούνται, τρώνε και πάνε στην άμμο τους. Αλλά μιλάμε πολλή διάρροια...
Τρωνε εναλλάξ κονσέρβα για μωρά γατάκια (πατέ που είναι μέτρια υγρό και έχει απαλή υφή), κροκέτες για μωρά (σκετες ή πασπαλισμένες με γάλα) και λίγα ml με μπιμπερό γάλα χωρίς λακτόζη (Όλυμπος, από το σούπερ μάρκετ, γιατί το ειδικό βρεφικό μου έπεσε πολύ ακριβό..:/:). Το γάλα παρεμπιπτόντως το έδωσα αρκετές ώρες μετά την διάρροια, χτες βράδυ, και μέχρι στιγμής δεν έχουν ξανακάνει. Πάντως αφού δεν έχει το συστατικό που τα πειράζει, ελπίζω να κάνει καλό! Πριν μάλιστα ενεργηθούν κλαίνε και μοιάζουν ανήσυχα, και φαίνεται να πονάνε λιγάκι. Έπιναν μόνο υγρά για 40 ολόκληρες μέρες, αρα δεν είναι λογικό να πρέπει να περάσουν καποιες μέρες που δε θα είναι φυσιολογική η αφόδευσή τους, μέχρι να επανέλθει το έντερο;; Ή θα έπρεπε να είχε ήδη στρωσει; Είναι πάντως αργή η βελτίωση και σταδιακή, αλλα υπάρχει. Φανταζομαι αποβάλλουν και τα ενδοπαράσιτα σταδιακά.
Επίσης, μετά τη δεύτερη μέρα δεν έχουν σταματήσει να παίζουν και να κυνηγιούνται. Είναι πολύ πιο ευδιάθετα σε σχέση με την πρώτη μέρα, που τώρα καταλαβαίνω (συγκριτικά) ότι ήταν εξαντλημένα και άρρωστα. Οπότε με τη διάρροια δεν ανησυχώ τόσο, όσο αν δεν ήταν κεφάτα και ενεργητικά.
Τέλος, με αντιμετωπίζουν σα μαμά τους! Όταν τα πλησιάσω στο πάρκο τους, σταματάνε ό,τι κ αν κάνουν και σηκώνονται όρθια για να τα πάρω αγκαλιά! Νιαουρίζουν και λίγο, και ησυχάζουν όταν τα πάρω στα χέρια μου... Δεν το έχω ξαναζήσει αυτό!!! :D Και μετά το παιχνίδι, εξαντλημένα, κρύβονται κάπου κοντά μου και τα παίρνει ο ύπνος. Νομίζω πάμε καλύτερα, τι λέτε;; Ετοιμαστείτε για νέες φωτό που δείχνουν πόσο πιο υγιή και όμορφα φαίνονται :) . Και βίντεο....!:clapup:

Καταρχήν πρόσεξε δύο πράγματα:
1) να μην τα παραταϊζεις
2) να μην αφυδατωθούν
Και κονσέρβα και κροκέτες και γάλα μου φαίνεται πάρα πολύ :/:
Χθες που μίλησα με την κτηνίατρο μου για γατάκι κοντά 2 μηνών μου πρότεινε για να σταματήσει η διάρροιά του να το ταίζω πχ 2κουταλιές του γλυκού ψιλοκομένο βραστο κοτόπουλο 4 φορές τη μέρα και να δίνω νερό για να μην αφυδατωθεί. Τελικά καταλήξαμε στην ειδική υγρή τροφή της Hills, την ID που θεραπεύει από τις διάρροιες.
Βλέπεις λοιπόν ότι πρέπει οπωσδήποτε να σε καθοδηγήσει κτηνίατρος γλυκειά μου, δεν μπορείς να δοκιμάζεις τα πάντα χωρίς να ξέρεις.. το κάνεις από αγάπη, το γνωρίζω όμως σίγουρα κάνεις λάθη γιατί δεν είσαι ειδικός όπως και κανείς μας εδώ πέρα. Έστω και τηλεφωνικά είναι σωστό να πάρεις πληροφορίες απο κτηνίατρο.

Α, η Πετρούλα ακόμη δε θέλει να τα βλέπει (για την ακρίβεια τα φοβάται... μόλις τα δει, κχχχχχ και οπισθοχώρηση πολύ επιφυλακτική)! Όσο είναι στο πάρκο τους, δεν τη νοιάζει καθόλου, εκεί τριγύρω πάει και αράζει, οπότε μια χαρά, απλώς δεν της τα τρίβω στη μούρη!
Και επίσης τα κοινωνικοποιώ με τον παπαγάλο μου, μπας και μεγαλώνοντας γίνουν από εκείνες τις γατούλες που τα πάνε καλά με τα πουλάκια :) .
Ο Δαρβίνος (παπαγαλος κοκατίλ) κάθεται στο χέρι μου (από απόσταση 30 εκ. περίπου, γιατί κι αυτός τα φοβάται!) και τα κοιτάει εξεταστικά. Μετά τους δίνει φιλάκια και σφυρίζει κάτι τραγουδάκια που ξέρει :whistle:, και τα γατάκια τον χαζεύουν! Όταν πετάει εδώ κ εκεί, συνήθισαν και δεν τρομάζουν καθόλου, ίσα ίσα το φουντωτό έχει βάλει στόχο την ουρά του Δαρβίνου και καραδοκεί από πίσω του!! Χαχαχα!!
Ακόμη δεν έχουν έρθει σε πολύ κοντινή επαφή βεβαια, γιατί όπως σας είπα φοβάται ακόμη το πουλάκι και κρατάει αποστάσεις, αλλά πραγματικά είναι απόλαυση να τα βλέπεις ολα μαζί:P

Έχεις δίκιο Ριάνα μου και σ ευχαριστώ για τις συμβουλές! Βέβαια, όπως έγραψα παραπάνω, δίνω εναλλάξ αυτές τις τροφές και όχι μαζεμένες, αν σου ακούστηκαν πολλες,και μάλιστα σε πολύ μετρημένες ποσότητες. Η κτηνίατρος που είχα επισκεφτεί από την 1η στιγμή, είπε να περάσω σε ξηρά τροφή, αλλά επειδή μάλλον δεν είχε υπολογίσει το απότομο πέρασμα από τα υγρά στην κροκέτα, εμφάνισαν δυσκοιλιότητα. Γι αυτό και πέρασα στο πατέ που είναι κάτι ενδιάμεσο, και στις μουσκεμένες κροκέτες. Όσο για το γάλα, φαντάσου 5 ml τη μέρα, που είναι αν μη τι άλλο ελάχιστη ποσότητα...
Αύριο πάντως θα πάρω τηλ την κτηνίατρο και θα ζητήσω να μου πει εκείνη τι ακριβώς διατροφή να ακολουθήσω.
Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα πειραματιζόταν με ζώα, έχω πολλά είδη και τα φροντίζω όσο καλύτερα μπορώ ψάχνοντας, όχι δοκιμάζοντας!
Και πάλι ευχαριστώ, θα ενημερώσω πώς τα πάνε ;)

Χαίρομαι Αντιγόνη μου :) Με τη συμβολή ενός κτηνιάτρου και τη δική σου φροντίδα τα γατάκια θα πάνε μια χαρά.
Λίγη υπομονή χρειάζεται μόνο. Τώρα κανονικά τα μικρά θα θήλαζαν απο τη μανούλα τους. Τώρα όμως είσαι εσύ εκείνη και παρ' όλο που δεν είσαι γατούλα πιστεύω ότι τα πας περίφημα:)

Καλησπέρα!! Τα γατάκια εδώ και 2 μέρες τρώνε κοτόπουλο βραστό και λίγη ξηρά τροφή και είναι μια χαρά! Αφοδεύουν κανονικά, πίνουν νεράκι, δεν πολυκλαίνε για γάλα γιατί τα παρασύρει το κοτοπουλάκι :) και είναι πολύ ευδιάθετα και ενεργητικά. Μπορείτε να μου θυμίσετε σε ποια ηλικία κάνουν το πρώτο εμβόλιο;;;
Υγ. ανησυχώ, γιατί σε 2 βδομάδες θα λείψω τετραήμερο... Τα γατάκια δεν έχω βρει να τα δώσω, και υποψιάζομαι ότι αν δεν έχω βρει ως τότε, θα τα αφήσω κλεισμένα μέσα στο μπάνιο. Είναι το μόνο δωμάτιο που θα μπορούσαν να μείνουν, γιατί τα άλλα βάφονται και έχουν μερεμέτια, είναι σε κατάσταση γιαπιού, με μουσαμάδες κτλ.
Επίσης θα ξαναλείψω Αύγουστο 2 βδομάδες, αλλά τότε δε θα μπορώ να τα κλείσω μέσα ολομόναχα...Ήδη δυσκολεύομαι να βρω φιλοξενία για όλα τα ζώα μου. Αν δε βρω άτομο να τα πάρει, μήπως πρέπει να τα δώσω στον κύριο που τα είχε μαζέψει, μεγαλωμένα και αυτόνομα πλέον;; Έχω στεναχωρηθεί πολύ, γιατί άρχισα να δένομαι μαζί τους αλλά είναι αδύνατο να προσθέσω και άλλα ζώα στο σπίτι :( :( . Καμιά λύση, τώρα που είναι νωρίς;; Βοήθεια για φιλοξενία από κάποιον;;;:/:

Αντιγόνη μου,στο γιατι στο μπανιο;;Οχι,δεν γινεται αυτο...ειναι πολυ μικρος χωρος,και κινδυνευουν και να σκασουν απο τη ζεστη.:worry:
Ίσως τα πηγαίνουν καλύτερα μεχρι τοτε,ισως βρεθει κατι..αλλα στο μπανιο εγω δεν θα στο συνιστουσα.:/:
Όσον αφορα τον αυγουστο..ειναι νωρις ακομα,θα εχουν υιοθετηθει..πιστευω.:)

Αντιγόνη μου, κατανοώ τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεσαι όμως σε παρακαλώ, μην τα παρατήσεις τώρα μετά από τόσον αγώνα!!
Αυτά τα γατάκια τα ανάστησες και τα έσωσες από βέβαιο θάνατο. Με επιμονή και υπομονή είμαι σίγουρη πως θα τους βρεις και θετούς γονείς.
Προτείνω να ξεκινήσεις άμεσα μια δυναμική εκστρατεία με σκοπό την υιοθεσία τους. Για τις μέρες που θα λείψεις, μην τα αφήσεις στο μπάνιο..θα είναι τραυματικό γι' αυτά :/:
Προτείνω λοιπόν τις εξής πιθανές λύσεις:
- Να ψάξεις να βρεις άτομο που μπορεί να τα φιλοξενήσει για 4 μέρες εφόσον εσύ θα του παρέχεις τα απαραίτητα
- Να βρεις cat sitter. Για περισσότερα εδώ
- Να καθαρίσεις ένα δωμάτιο του σπιτιού το οποίο θα έχεις προηγουμένως αερίσει καλά και να αφήσεις τα μικρά εκεί
Σε καταλαβαίνω και είμαι σίγουρη πως δεν το λέει η καρδιά σου να τα παρατήσεις τώρα. Δυσκολίες πάντα θα υπάρχουν, όμως μπορείς να τις υπερπηδήσεις

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές κορίτσια! Είχα πελαγώσει λιγάκι, αλλά τα λατρεύω τόσο πολύ που θα έκανα τα πάντα για να μην τα ταλαιπωρήσω...
Τέλος καλό,ολα καλά όμως!!! Βρήκαμε σπίτι!!! :clapup::clapup: Πολύ έμπιστο και θα μαθαίνω νέα!! Σας ευχαριστώ για όλα... Πραγματικά! να είστε καλά :)

Κάτι παραπάνω απο υπέροχα νεα!!Να είσαι καλά καρδούλα μου!:kissing:

Μπράβο σου Αντιγόνη μου!!!! Έφερες εις πέρας μια δύσκολη αλλά όμορφη αποστολή. Να σαι πάντα καλά καρδιά μου :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back