SOS. Γατάκια 25 ημερών στα σκουπίδια

salvaje

Νεοφερμένο μέλος

Η salvaje αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα. Σήμερα το πρωί βρήκα 5 γατάκια πεταμένα στα σκουπίδια. Τα πήγα το απόγευμα στην κτηνίατρο και μου είπε ότι είναι περίπου 25 ημερών. Εγώ δεν έχω ιδέα τι χρειάζονται και μόνο οτι έχω διαβάσει εδώ. Η κτηνίατρος μου είπε να τους πάρω κονσερβούλα απογαλακτισμού και όχι γάλα γιατί θα τους κάνει διάρροια. Μπήκανε όλα μέσα στο πιάτο και έγιναν χάλια. Φάγανε αρκετό αλλά δεν ξέρω πόσο πρέπει να φάνε και ποια έμειναν νηστικά. Επειδή φωνάζανε τους έκανα λιώμα την κονσερβούλα και την αρέωσα με λίγο χλιαρο νερό και τους έδωσα 10ml στο καθένα. Τα έβαλα πάλι στο κλουβί αλλά το ένα φωνάζει αρκετά συχνά ενώ τα άλλα είναι ήσυχα. Τι να κάνω? Μπορείτε να με συμβουλέψετε? Εν τω μεταξύ, φεύγω σε λίγες μέρες με άδεια για μιαμιση εβδομάδα και δεν ξερω τι να κάνω. Τα έχω απομονώσει στο μπάνιο γιατί έχω μια γατούλα 8 μηνών.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα και καλωσηρθες.:)
Καταρχην,για δοκιμασε να ταισεις ξεχωριστα αυτο που φωναζει.Μπορει να μην προλαβε μεσα στον πανικο τους να φαει αρκετα το ερμο και να πειναει.
Θελουν πολυ ζεστασια,ταισμα ανα τακτα χρονικα διαστηματα,και οπωσδηποτε τριψιμο χαμηλα στην κοιλιτσα τους,στο πωπουδακι τους δηλαδη..για να ενεργουνται.Ειναι πολυ σημαντικο αυτο.Δες και εδω,για περισσοτερες πληροφοριες.Ευχομαι να πανε ολα καλα.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εύχομαι και εγώ να πάνε όλα καλά με τα μικρά σου...
Καλή δύναμη...
Βάλε μας και φωτο να τα δούμε..
:baby::baby::baby:

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Το πρόβλημα μου είναι η διατροφή τους. Μου έδωσαν κονσερβούλα σε σακουλάκι και εγώ για να είμαι σίγουρη τώρα την έλιωσα με λίγο νεράκι και την έβαλα σε σύριγγα και τους έδωσα από 15ml. Δεν ξέρω αν έκανα καλά πάντως μόλις τα τάισα και ησυχάσανε. Δεν τους έτριψα τώρα το πωπουδάκι τους για να μην τα ξεσηκώσω. Πάντως παρατήρησα ότι τσίσα κάνουν μόνα τους γιατί η πάνα τους είναι βρεγμένη. Δεν ξέρω τι θα κάνω αύριο που πρέπει να τα ταίσω στις 8 και να γυρίσω πάλι στις 8. Η κτηνίατρος μου είπε ότι δεν θα πάθουν τίποτα αλλά ανησυχώ. Εν τω μεταξύ είναι γεμάτα ψύλλους. Τα ψέκασα με το ειδικό σπρεύ που μου είπε η κτηνίατρος και εχει μαυρίσει η πάνα. Υπάρχει περίπτωση να πάθω κάτι από τους ψύλλους? Ή να γεμίσει το σπίτι ας πούμε? Είμαι άσχετη παιδιά. Την γατούλα μου μου την έφερε ένα ζευγάρι έτοιμη που την είχε βρει στο δρόμο.

Μην ανησυχείς, δεν παθαίνεις τίποτα εσύ από τους ψύλλους! Για να μη γεμίσει το σπίτι αρκεί να ψεκάσεις τώρα που ψέκασες τα μικρά και τη δική σου τη γατούλα! Και πολύ απλά να σκουπίζεις και να πλένεις εκεί που κοιμούνται τα μικρά λίγο πιο επιμελώς για μερικές μέρες! Αν δε βρίσκεις πού να τα δώσεις για όσο διάστημα θα λείπεις, μπορείς να τα πάρεις μαζί σου! Αν αυτό δε γίνεται με τίποτα, πρέπει να βρεις σπίτι φιλοξενίας, γιατί αποκλείεται να βρεις σπίτια για όλα μέχρι τότε και φυσικά ούτε μόνα τους μπορούν να μείνουν, ούτε να γυρίσουν στο δρόμο!!Στο facebook είσαι; Εκεί μπορεί να βρεις σπίτι φιλοξενίας!

Καλωσηλθες! Βαλε φωτογραφιες τα μικρα και αγγελειες εδω και στο φεισμπουκ. Απο τη στιγμη που τα μικρακια τρωνε κονσερβουλα,δεν χρειαζεται να τους παρεις ειδκο γαλατακι και μπιμπερο,εκτος κι αν δεις οτι καποιο δεν μπορει να φαει. Ταιζε τα οσο θελουνε,σε αυτη την ηλικια πρεπει να τρωνε κατα βουληση. Μπραβο σου που τα εσωσες και καλη τυχη!

Πρόβλημα!!!!! Πρόβλημα!!!!!
Οι 10 γάτες μου έγιναν 9 (μιας και ο Λιάκος-Λιάνα μου πάλι ξεπόρτισε-αυτό το γατί είχε χαθεί από το Δεκέμβριο και επέστρεψε πριν από 2 βδομάδες.....Έμεινε μέσα για κάποιες μέρες χωρίς να ξεμυτίσει καθόλου και μια μέρα εξαφανίστηκε πάλι..... Εγώ πίστευα ότι τα γατιά δε χάνονται, βρίσκουν πάντα το δρόμο του γυρισμού.... Λέτε να έχει κάποιο πρόβλημα το συγκεκριμένο??? "Αλτσχάιμερ π.χ."???? Δεν ξέρω πόσο χαζή μπορεί να ακούγομαι, αλλά δε μπορώ να καταλάβω την αντίδρασή του.... 'Ηταν από τα πιο χαδιάρικα γατιά μου, μες στις αγκαλιές συνέχεια......το ζούπαγα τόσο πολύ λες και θα σκαγε και δεν έβγαζε μιλιά το μωρό μου, δεν είχε δείγματα "φυγής".... Δεν ξέρω μηπως τώρα τελευταία έβλεπε την προσήλωση μου στα μικρά και έκανε την επανάστασή του......
Και κει που ήμουν πάλι μες στη μαυρίλα και προσπαθούσα να πάρω απόφαση ότι μου απέμειναν 9 γάτες, την Κυριακή μου προέκυψαν 3 νεογέννητα (μιας μέρας παρακαλώ) που μια φιλεύσπλαχνη κυρία τα πέταξε σε ένα γκρεμό... Αφού είδα και έπαθα για να πάω να τα πάρω και ένιωσα ευτυχισμένη που ζούσαν όλα τους, τα έβαλα μαζί με τα δικά μου μικρά (4 που είναι 2 εβδομάδων και 1 μιας εβδομάδας)..... Παρατήρησα τις γάτες μου και είδα ότι δεν αντιστάθηκαν...Η μια μάλιστα, έτσι που τα είχα αφήσει στο πάτωμα για να φτιάξω το κρεββατάκι τους, ήρθε και μου τα πήρε από μόνη της και τα βαλε μαζί με τα υπόλοιπα....
Και εκεί που πίστευα ότι όλα πήγαν καλά και θα μεγαλώσουν όλα μαζί, δυο μέρες αργότερα, εξαφανίστηκαν έτσι απλά....
Ενώ τα υπόλοιπα είναι κανονικά στο κρεββάτι τους, αυτά δεν τα βρίσκω πουθενά....
Δεν ξέρω τί να υποθέσω....Να τα έκρυψε πουθενά το αλητάκι μου για να τα προστατεψει επειδή είναι τόσο μικρούλια ή τελικά δεν ήταν γραφτό τους να ζήσουν???? Αλλά και τη δεύτερη εκδοχή να δεχτώ (ω μοι γέννοιτο), δε μπορεί να εξαϋλώθηκαν......
Για την ακρίβεια, κάποια στιγμή είχα δει ένα γάτο να τριγυρίζει έξω από το σπίτι και μάλιστα το αλητάκι μου τα πήρε όλα από το καλάθι τους και τα έβαλε σε μια κρυψώνα.....Αλλά όπως και να χει, ήταν και τα 8 μαζί για δύο μέρες τουλάχιστον......πώς μπορεί να εξαφανίστηκαν τα μικρά ξαφνικά?????

Ψάξε, μπορεί κάπου να τα κρύψανε! Θα το καταλάβεις από τη συμπεριφορά των μανάδων αυτό! Δες πού πάνε! Ή κάπου θα ακούσεις νιαουρίσματα! Μπορεί όμως να ήταν και άρρωστα και να πέθαναν! Σ' αυτήν την περίπτωση οι μαμάδες γάτες τα τρώνε. Μην τρομάζεις: Δεν είναι ούτε κακές, ούτε δολοφόνοι, ούτε βαμπίρ: το κάνουν για καθαριότητα της φωλιάς, για να προστατέψουν τα υπόλοιπα! Βέβαια ψάξε πρώτα! Μπορεί να τα πήρε κάποιος γάτος, μπορεί να βρεις κάποιο ζωντανό!

Έχετε δει γάτα να τρώει τα γατάκια της:Αντίθετα όταν η γάτα μου γέννησε ένα νεκρό γατάκι το έγλειφε περισσότερο από τα άλλα ελπίζοντας,ίσως,ότι θα το συνεφέρει.Άλλωστε είναι απίθανο να πεθάνουν τρία γατάκια μαζί!!Ίσως οι γάτες-μαμάδες είδαν κάτι και τα έκρυψαν ή,στην χειρότερη περίπτωση έγινε <<επιδρομή>>αρσενικών(αλλά πάλι και τα τρία:)Δεν ξέρω τι να πω!!Ελπίζω να τα βρεις τα ψυχουλάκια!!

Δεν κατηγορούμε τα ζώα προς Θεού! Όμως το κάνουν σε περίπτωση ανάγκης! Μην κρίνετε τα ζώα με τα ανθρώπινα δεδομένα!

Σίγουρα δεν κρίνω με ανθρώπινα δεδομένα απλώς λέω πως δεν το έχω δει ποτέ κι έχω ζήσει με πολλές γάτες απο μικρό παιδί :):) Έχω όμως δει γάτο να σκοτώνει μπροστά μου γατάκι:mad::mad: Και καλά τα έφαγαν οι γάτες και τα τρία πέθαναν μαζί:

Δεν ξέρω, υποθέσεις κάνουμε, όταν το ερευνήσει η Kate, ίσως ανακαλύψει τι συνέβη τελικά! Δε λέω ότι οι μαμάδες γάτες σκοτώνουν τα γατάκια τους! Μπορεί να τα φάνε όμως , αν είναι νεκρά! Το κάνουν καθαρά για την υγεία τη δική τους και των άλλων μωρών, αν για παράδειγμα δεν μπορούν να αλλάξουν φωλιά για διάφορους λόγους! Όπως καθαρίζουν τον εαυτό τους και τρώνε τρίχες, νεκρό δέρμα κλπ ή και τα κακά των μωρών τους, το ίδιο μπορούν να φάνε και τα νεκρά μωρά τους, γιατί είναι πλέον γι' αυτές απόβλητο του σώματος τους άχρηστο και μολυσματικό για το υπόλοιπο σώμα, μέρος του οποίου είναι τα ζωντανά μικρά! Εγώ δεν το έχω δει. Η γάτα το κάνει όταν δεν τη βλέπουμε. Μόνο κρυφά μπορείς να τη δεις! Έχω δει όμως μωρά γατιά να εξαφανίζονται μέσα σε crate όπου ήταν κλεισμένα για πολλές μέρες με τη μητέρα τους και δυστυχώς δεν ήταν πολύ υγιή!!

όμως αν τα έφαγε δε θα είχε μείνει ο σκελετός;
δε νομίζω να μπορεί να τον καταπιεί

Ψάξε, μπορεί κάπου να τα κρύψανε! Θα το καταλάβεις από τη συμπεριφορά των μανάδων αυτό! Δες πού πάνε! Ή κάπου θα ακούσεις νιαουρίσματα! Μπορεί όμως να ήταν και άρρωστα και να πέθαναν! Σ' αυτήν την περίπτωση οι μαμάδες γάτες τα τρώνε. Μην τρομάζεις: Δεν είναι ούτε κακές, ούτε δολοφόνοι, ούτε βαμπίρ: το κάνουν για καθαριότητα της φωλιάς, για να προστατέψουν τα υπόλοιπα! Βέβαια ψάξε πρώτα! Μπορεί να τα πήρε κάποιος γάτος, μπορεί να βρεις κάποιο ζωντανό!

Παιδιά, δεν καταλάβατε!!!!!
Τα 3 μικρά που εξαφανίστηκαν δεν ήταν μωρά από τις δικές μου γάτες....
Σας είχα γράψει ότι μια "φιλεύσπλαχνη" κυρία τα πέταξε σε ένα γκρεμό και πήγα και τα μάζεψα εγώ....
Επειδή οι δικές μου γάτες γέννησαν πρόσφατα και έχουν 5 μικρά, τα έβαλα μαζί με τα υπόλοιπα μήπως καταφέρουν να θηλάζουν κι αυτά....
Τα 4 μικρά μου είναι 3 εβδομάδων τώρα και 1 μικρούλι 2 εβδομάδων.....
Αν υπήρχαν και τα νεόφερτα θα ήταν μιας εβδομάδας τώρα.....
Όταν τα πήγα μαζί με τα υπόλοιπα η μια γατούλα μου που είχε κάνει το ένα γατάκι φάνηκε πολύ δεκτική.....
Δεν προέβαλε καμιά αντίσταση όταν τα έβαλα μαζί με τα άλλα και μάλιστα όταν τα έβγαλα από το κρεββάτι τους για να το συμμαζέψω, τα μικρά ήταν τα πρώτα που έπαιρνε για να τα βάλει στη φωλιά που βάζω το κρεββάτι τους.....
Είχε "αναλάβει" και τη φροντίδα των "ανηψιών" της (όταν γέννησε η ίδια, προσπάθησε να πάρει στο κρεββάτι της και τα μικρά της αδερφής της και όταν δεν την άφησα, μετέφερε και το δικό της στο κρεββάτι της ζουζούνας μου και τώρα κάθονται 2 γάτες και 5 γατιά στο ίδιο κρεββάτι)
Ετσι σκέφτηκα ότι θα φροντίσει και τα καινούρια μικρά.
Έμειναν μάλιστα μαζί με τα υπόλοιπα για 2 μέρες και πίστεψα ότι είχε περάσει το "κρίσιμο" διάστημα....
Δεν έδειχναν να έχουν κανένα πρόβλημα και αν και νεογέννητα, ήταν πολύ ζωηρά....δε φάνηκε να είναι άρρωστα....
Αφού λοιπόν τα κατάφεραν να συνυπάρξουν όλα μαζί για δυο μέρες, δε μπορώ να καταλάβω πώς εξαφανίστηκαν μετά....

Δικά τους ή όχι, αφού τα θηλάσανε 2 μέρες ήταν πλέον σα δικά τους, δεν τα ξεχωρίζουν για ξένα, πέρα από αυτό το σημείο!!!
Όσο για τις μακάβριες λεπτομέρειες, τα κόκκαλα των νεογέννητων είναι πολύ τρυφερά, κυρίως χόνδροι και τα καταπίνουν ολόκληρα! Δεν τα μασάνε! Έχω δει γάτες να καταπίνουν ολόκληρα σπουργίτια μαζί με τα φτερά κόβοντας μόνο την ουρά!!!
Kate έψαξες καλά;!!

αυτό το ξέχασα!

Όπως υπάρχουν έξυπνοι και λιγότερο έξυπνοι άνθρωποι, καλοί γονείς και όχι και τόσο στοργικοί, το ίδιο συμβαίνει και με τις γάτες!! Μερικές έχουν την τάση να μετακομίζουν τα μωρά τους σε καλύτερο σημείο και όταν φτάσουν κάπου στη μέση της μετακόμισης, διαλέγουν ένα από τα δύο σημεία και ξεχνάνε ότι είχαν και άλλα μωρά να μετακομίσουν ή ότι τα μετακομίσανε αλλού και δεν είναι όλα στην παλιά φωλιά!! Μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο!Kate ψάξε και εκτός αυλής!!

Όπως υπάρχουν έξυπνοι και λιγότερο έξυπνοι άνθρωποι, καλοί γονείς και όχι και τόσο στοργικοί, το ίδιο συμβαίνει και με τις γάτες!! Μερικές έχουν την τάση να μετακομίζουν τα μωρά τους σε καλύτερο σημείο και όταν φτάσουν κάπου στη μέση της μετακόμισης, διαλέγουν ένα από τα δύο σημεία και ξεχνάνε ότι είχαν και άλλα μωρά να μετακομίσουν ή ότι τα μετακομίσανε αλλού και δεν είναι όλα στην παλιά φωλιά!! Μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο!Kate ψάξε και εκτός αυλής!!

Kαταρχήν, το ότι παρέμειναν τα ξένα γατάκια με τις άλλες γάτες για 2 ημέρες, φαντάζομαι ότι δεν προϋποθέτει απαραίτητα ότι κατάφεραν να θηλάσουν....
Επειδή όπως σας είπα, μόλις είχαν γεννηθεί, δεν ξέρω αν από μόνα τους θα έψαχναν γενικώς για θηλή ή αν έπρεπε να τα "παραπέμψει" η μυρωδιά της μαμάς που δεν είχαν....
Για την ακρίβεια, δεν παρέμειναν στο καλάθι τους, αλλά σε μια άλλη κρυψώνα που τα είχε μεταφέρει το αλητάκι μου όλα μαζί...... Την άλλη μέρα, τα έβγαλα όλα και τα έβαλα στο καλάθι τους παλι και το αλητάκι ξανάκανε τη μετακόμιση και επειδή σ αυτή την κρυψώνα δε χωρούσαν και οι δυο γάτες και η ζουζούνα μου έψαχνε τα δικά της, έβγαλα τα 4 της ζουζούνας στο καλάθι και άφησα το ένα και τα τρία ξένα στο αλητάκι......Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τα είδα....
Την επόμενη μέρα, είχε επιστρέψει το αλητάκι με το μικρό της στο καλάθι με τη ζουζούνα και τα μικρά παραμένουν άφαντα από τότε.....Δηλαδή στην ουσία, σε ένα από τα δυο σημεία υποθέτω ότι θα πρεπε να είναι. Δε φαντάζομαι να επινόησε και τρίτο σημείο για τα μικρά και να τα ξέχασε μάλιστα εκεί μόνα τους...Το χειρότερο που σκέφτομαι και τρελαίνομαι είναι μήπως όταν ήταν και τα 8 μαζί, τα μικρούλια "χάνονταν" στο θέμα της μυρωδιάς ανάμεσα στα άλλα και μετά που τα άφησα μόνο με το δικό της, υπερτέρησε η δική τους μυρωδιά και το αλητάκι μου κατάλαβε ότι δεν είναι δικά της και τα σκότωσε....
Αν υπάρχει περίπτωση να ισχύει αυτό το σενάριο, ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΩ!!!!!:(:(:(:(

Kαταρχήν, το ότι παρέμειναν τα ξένα γατάκια με τις άλλες γάτες για 2 ημέρες, φαντάζομαι ότι δεν προϋποθέτει απαραίτητα ότι κατάφεραν να θηλάσουν....
Επειδή όπως σας είπα, μόλις είχαν γεννηθεί, δεν ξέρω αν από μόνα τους θα έψαχναν γενικώς για θηλή ή αν έπρεπε να τα "παραπέμψει" η μυρωδιά της μαμάς που δεν είχαν....
Για την ακρίβεια, δεν παρέμειναν στο καλάθι τους, αλλά σε μια άλλη κρυψώνα που τα είχε μεταφέρει το αλητάκι μου όλα μαζί...... Την άλλη μέρα, τα έβγαλα όλα και τα έβαλα στο καλάθι τους παλι και το αλητάκι ξανάκανε τη μετακόμιση και επειδή σ αυτή την κρυψώνα δε χωρούσαν και οι δυο γάτες και η ζουζούνα μου έψαχνε τα δικά της, έβγαλα τα 4 της ζουζούνας στο καλάθι και άφησα το ένα και τα τρία ξένα στο αλητάκι......Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τα είδα....
Την επόμενη μέρα, είχε επιστρέψει το αλητάκι με το μικρό της στο καλάθι με τη ζουζούνα και τα μικρά παραμένουν άφαντα από τότε.....Δηλαδή στην ουσία, σε ένα από τα δυο σημεία υποθέτω ότι θα πρεπε να είναι. Δε φαντάζομαι να επινόησε και τρίτο σημείο για τα μικρά και να τα ξέχασε μάλιστα εκεί μόνα τους...Το χειρότερο που σκέφτομαι και τρελαίνομαι είναι μήπως όταν ήταν και τα 8 μαζί, τα μικρούλια "χάνονταν" στο θέμα της μυρωδιάς ανάμεσα στα άλλα και μετά που τα άφησα μόνο με το δικό της, υπερτέρησε η δική τους μυρωδιά και το αλητάκι μου κατάλαβε ότι δεν είναι δικά της και τα σκότωσε....
Αν υπάρχει περίπτωση να ισχύει αυτό το σενάριο, ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΩ!!!!!:(:(:(:(
Oτι και να λεμε τα μωρα ειναι ηδη νεκρα αφου τοσες μερες ειναι χωρις γαλα....

Καλό είναι να μη μετακομίζουμε εμείς τα γατάκια, αλλά να βοηθάμε το σημείο που οι γάτες διαλέγουν, ειδικά όταν επιμένουν σ' αυτό! Με τόσες μετακομίσεις, ήταν αναμενόμενο! Η γάτα αποκλείεται να τα σκότωσε, αφού τα είχε ήδη υιοθετήσει! Το αλητάκι καλό θα ήταν να στειρωθεί, γιατί από τη μια θέλει πολλά παιδιά να φροντίζει και τα πάει πέρα δώθε και από την άλλη θέλει και τη μαμά της!Δεν είναι πολύ υπεύθυνη μαμά!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back