31-05-16
17:57
Καλησπέρα,
Αν και σκυλομαμά τον τελευταίο καιρό μου τυχαίνουν διάφορα περιστατικά με άρρωστες ή τραυματισμένες γάτες τις οποίες προσπαθώ να βοηθάω. Το τελευταίο ήταν ένα γατακι 2-3 μηνών, το οποίο το βρήκα ετοιμοθάνατο, του πρόσφερα πρώτες βοήθειες (θερμοφόρα και ζαχαρόνερο) και μέσω του τμηματος αστικής πανίδας του Δήμου Αθηναίων μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο. Το γατάκι επέζησε, μου το επιστρέψαν σήμερα και το άφησα στο μπαλκόνι με άμμο, νερό, φαί αλλά η χαζή δεν υπολόγισα την περίπτωση να σκεφτεί να την κοπανήσει. Το γατάκι είναι πολύ φοβισμένο και έχει πάει και κάθεται σε ένα κενό ανάμεσα στον τοιχο και τα κάγκελα του μπαλκονιού (το μπαλκόνι είναι γενικά περιφραγμένο με καλαμωτη) και δεν ξέρω τι να κάνω. Του έβγαλα κοτοπουλάκι να το δελεάσω, τίποτα! το δεσα σε σκοινάκι το κοτοπουλακι μπας και το ιντριγκάρει να έρθει, τίποτα! κάθεται στην εσοχή και μια κοιτάει το μπαλκόνι μια το άπειρο (προς τα κάτω). Προσπαθώ να μην το τρομάζω, έκλεισα τις πόρτες να μη βγει ο σκύλος μου έξω, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Υπάρχει ένας νεαρός γατος που φροντίζω έξω (τον είχα βρει τραυματισμένο, τον πήγα κτηνιατρο κι εγιανε και έχουμε αναπτύξει στενές σχεσεις), θα ηταν καλή ιδεα να τον φερω μπας και ξεθαρρεψει το μικρο ή θα τα κάνω χειρότερα. Επίσης φοβαμαι οτι αν παω να τον αρπαξω θα πέσει από κάτω. Τι λέτε;
Αν και σκυλομαμά τον τελευταίο καιρό μου τυχαίνουν διάφορα περιστατικά με άρρωστες ή τραυματισμένες γάτες τις οποίες προσπαθώ να βοηθάω. Το τελευταίο ήταν ένα γατακι 2-3 μηνών, το οποίο το βρήκα ετοιμοθάνατο, του πρόσφερα πρώτες βοήθειες (θερμοφόρα και ζαχαρόνερο) και μέσω του τμηματος αστικής πανίδας του Δήμου Αθηναίων μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο. Το γατάκι επέζησε, μου το επιστρέψαν σήμερα και το άφησα στο μπαλκόνι με άμμο, νερό, φαί αλλά η χαζή δεν υπολόγισα την περίπτωση να σκεφτεί να την κοπανήσει. Το γατάκι είναι πολύ φοβισμένο και έχει πάει και κάθεται σε ένα κενό ανάμεσα στον τοιχο και τα κάγκελα του μπαλκονιού (το μπαλκόνι είναι γενικά περιφραγμένο με καλαμωτη) και δεν ξέρω τι να κάνω. Του έβγαλα κοτοπουλάκι να το δελεάσω, τίποτα! το δεσα σε σκοινάκι το κοτοπουλακι μπας και το ιντριγκάρει να έρθει, τίποτα! κάθεται στην εσοχή και μια κοιτάει το μπαλκόνι μια το άπειρο (προς τα κάτω). Προσπαθώ να μην το τρομάζω, έκλεισα τις πόρτες να μη βγει ο σκύλος μου έξω, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Υπάρχει ένας νεαρός γατος που φροντίζω έξω (τον είχα βρει τραυματισμένο, τον πήγα κτηνιατρο κι εγιανε και έχουμε αναπτύξει στενές σχεσεις), θα ηταν καλή ιδεα να τον φερω μπας και ξεθαρρεψει το μικρο ή θα τα κάνω χειρότερα. Επίσης φοβαμαι οτι αν παω να τον αρπαξω θα πέσει από κάτω. Τι λέτε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα.
31-05-16
20:22
Καλησπέρα φίλη Stray. Θα έλεγα να μην κάνεις καμμιά κίνηση, να αφήσεις το γατάκι να ηρεμίσει.
Είναι επικίνδυνο οτιδήποτε άλλο γιατί μπορεί να φοβηθεί και να πέσει από κάτω. Αφού του έχεις φαγητό, νερό και άμμο έχει ότι χρειάζεται οπότε κάποια στιγμή λογικά και θα πεινάσει και θα διψάσει και αφού ξεθαρέψει θα μπει πιο μέσα.
Το γατάκι όπως είπες το βρήκες μισοπεθαμένο και αφού του έδωσες τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε αλλού. Οπότε δεν σε γνωρίζει και μπορεί να μην έχει ζήσει ποτέ του σε σπίτι, χώρια που βρέθηκε ξαφνικά από το κλουβί ενός κτηνιατρείου σε όροφο χωρίς να μπορεί να ξεφύγει.
Φοβάμαι πως δεν έχω άλλη συμβουλή να σου δώσω, κανονικά θα έπρεπε τις πρώτες μέρες να είναι κάπου μέσα περιορισμένο μέχρι να μάθει κι εσένα και το σπίτι σου αλλά φυσικά δεν φαντάστηκες τι θα γινόταν μια και δεν έχεις εμπειρίες με γάτες.
Επίσης μην φέρεις τον άλλο γατούλη γιατί δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει ούτε εκείνος ούτε το μικρό. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή μήπως και ξεφοβηθεί από μόνο του κάποια στιγμή.
Είναι επικίνδυνο οτιδήποτε άλλο γιατί μπορεί να φοβηθεί και να πέσει από κάτω. Αφού του έχεις φαγητό, νερό και άμμο έχει ότι χρειάζεται οπότε κάποια στιγμή λογικά και θα πεινάσει και θα διψάσει και αφού ξεθαρέψει θα μπει πιο μέσα.
Το γατάκι όπως είπες το βρήκες μισοπεθαμένο και αφού του έδωσες τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε αλλού. Οπότε δεν σε γνωρίζει και μπορεί να μην έχει ζήσει ποτέ του σε σπίτι, χώρια που βρέθηκε ξαφνικά από το κλουβί ενός κτηνιατρείου σε όροφο χωρίς να μπορεί να ξεφύγει.
Φοβάμαι πως δεν έχω άλλη συμβουλή να σου δώσω, κανονικά θα έπρεπε τις πρώτες μέρες να είναι κάπου μέσα περιορισμένο μέχρι να μάθει κι εσένα και το σπίτι σου αλλά φυσικά δεν φαντάστηκες τι θα γινόταν μια και δεν έχεις εμπειρίες με γάτες.
Επίσης μην φέρεις τον άλλο γατούλη γιατί δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει ούτε εκείνος ούτε το μικρό. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή μήπως και ξεφοβηθεί από μόνο του κάποια στιγμή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Nicole1987 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.831 μηνύματα.
31-05-16
22:42
Θα συμφωνήσω με τη Βασω. Θα σου ελεγα να το αφησεις να ηρεμήσει γιατι οσο τρομάζει τοσο θα μεινει εκει. Ασε του φαγητο και νερο και παρακολουθα το. Οταν πεινάσει θα πλησιασει και καποια στιγμη θα την αρπάξει να κοιμηθεί και τοτε ισως σιγα σιγα το αρπαξεις και το παρεις μεσα στο σπιτι. Προς Θεού μην φέρεις αλλο γατο γιατι συνηθως τα μεγάλα γατια ειναι επιθετικά και τα μικρα φοβούνται. Οποτε εκει ειναι που δεν θα εχει που να παει και ισως πέσει.
01-06-16
12:29
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Αυτό έκανα τελικά, το άφησα να ηρεμήσει, αν και παραμένει πολύ κοντά στο κενό, οπότε είναι αδύνατο να το πλησιάσω. Φοβάμαι επίσης ότι αν πάω να τον τσακωσω εκεί που τρώει δύσκολα θα το προλάβω.Είναι πολύ φοβισμένο...απ'ότι φαίνεται δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να τον αφήσω στην ησυχία του μπας και ξεθαρρέψει...
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Η Aleksa είναι αόρατη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.879 μηνύματα.
01-06-16
15:08
Έτσι είναι. Συμφωνώντας κι εγώ με τις προηγούμενες φίλες, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις. Αισιοδοξώ οτι κάποια στιγμή, η πείνα θα υπερισχύσει του φόβου του και θα έρθει μόνο του, κι εύχομαι όλα να πάνε καλά.
Εν αναμονή νεωτέρων σας...
Εν αναμονή νεωτέρων σας...
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Η ΦΛΩΡΑ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 62 ετών και μας γράφει από Βύρωνας (Αττική). Έχει γράψει 1.408 μηνύματα.
01-06-16
15:28
Καλυτερα να το δελεασεις με κονσερβα μους αφου ειναι μικρουλι ,ισως ειναι πιο γαργαλιστικο στη μυτη του.Και γω ειμαι της γνωμης να το αφησεις να εξερευνησει το χωρο μονο του,βαλτου νερακι και φαγακι και αφησε το να ξεθαρρεψει μονο του.Βεβαια μπορει να ειναι και αρρωστουλι και για αυτο να μην πλησιαζει το φαγητο.Θα το παρακολουθεις και θα δεις τι κανει..Αν δεις ομως οτι περνανε μερες και δεν αντιδρα παει να πει οτι υπαρχει λογος υγειας,τι ειπε ο κτηνιατρος που το πηγαν,σου ειπαν; Αφου ειναι περιφραγμενο το μπαλκονι με καλαμωτη πως μπορει να πεσει κατω ,αυτο δεν το καταλαβα.
Τελευταία επεξεργασία:
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων