koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Nobodys_Wife
Νεοφερμένο μέλος
Σας ειναι πολυ ευκολο να κρινετε εναν ανθρωπο μου φαινετε.. Ισως να μην καταλαβατε την εκταση της επιθετικοτητας.. Δεν ξερω..
Ειμαι γατομανα απο τη μερα που γεννηθηκα.. Αγαπω ολα τα ζωα, αλλα εχω ερωτα με τις γατες.. Εχουν περασει πανω απο 8 απο τα χερια μου, ολες ευτυχισμενες.. Ακομη και ο μικρος που ειχα βρει και δεν μπορεσα να κρατησω λογω της επιθετικοτητας της μικρης μου κοστισε μια μικρη περιουσια μονο κ μονο για να τον κανω καλα ωστε να μπορεσει να υιοθετηθει..
Ειχαν υπαρξει και αλλοι συντροφοι στη ζωη μου και μαλιστα για χρονια χωρις ενδειξη ζηλιας απο τη Georgie. Το ξερω το μωρο μου, ξερω το χαρακτηρα οτυ και τις αντιδρασεις του, οπως εσεις φανταζομαι ξερετε τα γατακια σας ή τα παιδια σας αν εχετε.. Δεν ειναι ενα τυχαιο γατι.. Δεν ειμαι ασχετη.. Και αν τα ειχα παρατησει στο 1ο ζορι, απο την πρωτη τοσο εντονη επιθεση θα ειχα προσπαθησει να τη δωσω. Εχω χωρισει με αντρα γιατι δεν ηθελε τη μικρη μου..
Η μικρη μου ηταν ο ερωτας της ζωης μου.. Μπορει η μανα να λεει οτι δεν μπορει να ξεχωρισει τα παιδια της αλλα αυτη ηταν ο ερωτας μου, το αλλο μου μισο.
Ποναω πιο πολυ απο οτι εχω πονεσει στη ζωη μου..
Το κοριτσι μου οπως με ενημερωσε ο κτηνιατρος, ειχε ογκο στον εγκεφαλο εδω και μαλιστα παρα πολυ καιρο και επειδη ακριβως με αγαπουσε πολυ καταπιεζε τις συμπεριφορες της, πιθανον σε συνδιασμο με ιδιοπαθητικη επιθετικοτητα (rage syndrome).
Ακομη και μετα το πορισμα, δεν βρισκω παρηγορια πουθενα και με εχουν μονιμα σε καταστολη με φαρμακευτικη αγωγη.. Δεν παω στη δουλεια μου.. Και ο συντροφος μου ακομη δεν μπορει να συνελθει και ο ιδιος..
Δεν τα λεω για να δικαιολογηθω, δεν με νοιαζει τι θα σκεφτειτε εσεις για μενα.. Δεν με ξερετε.. Και δεν ξερατε και το μωρο μου!
Απλα πριν προλαβετε να κρινετε εναν ανθρωπο τοσο αυστηρα και να εισαστε τοσο σκληροι απεναντι του, βαλτε τον εαυτο σας στη θεση του, αναλογιστειτε και ολα τα αλλα ενδεχομενα και τον πονο του..
Ευχομαι κανενας να σας να μη χρειαστει να περασει αυτο που περναω! Και το κοριτσι μου μονο ξερει ποσο πολυ την αγαπαω!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Η γατούλα σου, αν και δεν έζησε πολλά χρόνια σ'αυτή τη γη, ξέρω οτι θα ζει πάντα στην καρδιά σου.
Άσε το χρόνο να γιατρέψει τον πόνο σου, μόνο αυτός μπορεί.
Κι εύχομαι να βρεις μια γλυκειά παρηγοριά στην αγάπη που θα δώσεις σ'ένα άλλο πλάσμα, πιο τυχερό από την ψυχούλα σου την Georgie. Καλό της ταξίδι ...
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν έχεις κανένα λόγο να μας αποδεικνύεις ότι έχεις αγαπήσει τη γάτα σου ούτε ότι έχεις αρρωστήσει απ' όταν έμαθες τη διάγνωση, δεν είμαστε δικαστές και δε μας χρωστάς τίποτα. Ίσα ίσα δε χρειάζεται καν να μοιράζεσαι τόσα προσωπικά πράγματα.
Το αρχικό σου όμως μήνυμα σ' αυτό το θρεντ δε ζητούσε βοήθεια για να πιάσεις τη γάτα και να την πας στο γιατρό για να δεις τι έχει. Αμέσως κάμποσοι χρήστες σου είπαν μήπως ήταν όγκος στον εγκέφαλο, όμως εσένα στο τηλέφωνο σου είχαν πει για ευθανασία και άφησες να εννοηθεί ότι την είχες κανονίσει για το ίδιο βράδυ. Οπότε ήταν αναμενόμενη η αντίδραση των υπόλοιπων χρηστών. Ίσως να κρίναμε χωρίς να ξέρουμε, ίσως να είπαμε και μια κουβέντα πιο απότομη, όμως από τα δεδομένα που είχαμε απαντούσαμε σε ένα θέμα που έλεγε "η 10 χρονών γάτα μου αρρώστησε, δεν ξέρει κανείς τι έχει και από το τηλέφωνο κανόνισα ευθανασία για σήμερα, πείτε μου λόγια παρηγοριάς". Ήταν δικαιολογημένο το να πούμε μια κουβέντα παραπάνω.
Από κει και πέρα ούτε σε δικάζουμε ούτε τίποτα. Το καλό των γατιών έχουμε στο νου μας και σύμφωνα με αυτό μιλάμε. Εύχομαι η γατούλα σου να μην ταλαιπωρήθηκε, δε μας εξηγείς ακριβώς τι αποφασίσατε να κάνετε με τον όγκο, αν γινόταν να χειρουργηθεί ή να κάνει χημειοθεραπεία, αλλά αν κατάλαβα καλά η γατούλα κοιμήθηκε, οπότε τουλάχιστον θα ησυχάσει από τους πόνους και την αναστάτωση.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Είδες όμως ότι κάποιος λόγος υπήρχε που η γάτα άλλαξε συμπεριφορά ξαφνικά;
Δεν έχω καταλάβει ούτε και εγώ αν την κοίμισες τελικά(φαντάζομαι πως ναι).
Ο χρόνος θα απαλύνει τον πόνο σου. Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς σε τέτοιες καταστάσεις...
Κουράγιο!
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Nelliel
Περιβόητο μέλος

Δυστυχως Φλωρα μου σε τετοια περιστατικα και γενικα σε περιστατικα ανιατων παθησεων, πολλες φορες η ευθανασια ειναι η καλυτερη λυση. Το να προσπαθουμε να κρατησουμε στη ζωη ενα ζωο μονο και μονο για να ζησει περισσοτερο, χωρις να λαμβανουμε υπ' οψην την ποιοτητα ζωης που του προσφερουμε, δεν θα ελεγα οτι ειναι κατι το ιδανικο. Εγω δεν θα μπορουσα να το κανω στα κατοικιδια μου. Καλυτερα να ζησει 1 εβδομαδα με αξιοπρεπεια, παρα 3 μηνες παραπανω με ταλαιπωρια, πονο, στρες, αγωνια και λυπη.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Οπως και να εχει,καταρχην να πω στην φιλη μας που ανοιξε το θεμα,οτι κανενας δεν την εκρινε.Δεν ειδα καποιον χαρακτηρισμο.Αυτο που ειδα ηταν γνωμες και αποψεις επανω στο θεμα της ευθανασιας και αυτο ειναι απολυτα λογικο και θεμιτο,καθως καλη μου φιλη οταν καποιος γραφει σε ενα φορουμ,προφανως θελει την αποψη των υπολοιπων επανω στο θεμα που γραφει,σωστα;Αλλιως δεν υπαρχει λογος να γραφουμε εδω.
Να πω οτι και ο μπουκακος μου ηταν ενα πολυ αγριο γατι.Να πω επισης οτι καποια στιγμη,ηταν σαν να τρελαθηκε...σηκωνε τριχα και αγριευε γενικως ,ακομα και στην θεα της τροφης του με αποτελεσμα να σταματησει να τρωει.6 μερες δεν ετρωγε απολυτως ΤΙΠΟΤΑ,και τις τελευταιες μερες ουτε το νερο του δεν πλησιαζε.
Πηγα στον κτηνιατρο..δεν μπορουσε να βγαλει ακρη.Εψαξα μονη μου σε βιβλιογραφιες και τι βρηκα;
Οτι μπορει καποιες πιπετες που τους βαζουμε στο σβερκο για τα εξωπαρασιτα και ενδωπαρασιτα,να επηρεασουν το νευρικο συστημα.
Και αυτο ηταν στην δικια μου περιπτωση.Διοτι η αλλοπροσαλλη συμπεριφορα ξεκινησε μια μερα μετα την τοποθετηση της πιπετας στο σβερκο του μπουκακου.
Τελικα μετα απο 6 περιπου μερες,οταν αρχισε να περναει η επιδραση της πιπετας στο νευρικο συστημα,ο μπουκακος δειλα δειλα αρχισε να τρωει και το ξεπερασε.
Το ανεφερα στον κτηνιατρο,το εψαξε και αυτος και μου ειπε οτι ναι...ειναι μια παρενεργεια σπανια μεν,αλλα υπαρχει απο αυτες τις πιπετες.
Σκεψου να ειχα κανει ευθανασια στον γατο μου.
Τοτε ο μπουκακος μου θα πρεπει να ηταν περιπου 5 χρονων.
Τελικα τον εχασα περυσσι το καλοκαιρι,απο ογκο στον εγκεφαλο.
Ομως δεν ειχε επιθετικη συμπεριφορα καθολου ο κακομοιρης.Απλως δεν ετρωγε και ειχε χαθει μερος της ορασης του.
Βεβαια,υποθετω οτι αναλογα με το που ακουμπα ο ογκος,ισως εχει και την αναλογη συμπεριφορα.
Οπως και να εχει,ο γιατρος μου συνεστησε κορτιζονη.Αν ειχε εγκεφαλικο,διοτι υπηρχε και αυτη η πιθανοτητα...η κορτιζονη ισως εκανε δουλεια,αν δεν εκανε απολυτως τιποτα μαλλον ειχαμε ογκο στον εγκεφαλο.Η κορτιζονη σαφως δεν εκανε τιποτα..ο μπουκακος ελιωνε και βασανιζοταν και ετσι καναμε ευθανασια.
Ομως ολα τα περιθωρια τα εξαντλησαμε.
Ελπιζω,αν προχωρισες σε ευθανασια,να ειχε διαπιστωμενα ογκο στον εγκεφαλο.
Ελπιζω να μην της ειχες βαλει προσφατα πιπετα στο σβερκο..και ελπιζω να μην επαθε αυτην την παρενεργεια,η οποια θα περναγε σε καποιες μερες.
Διοτι τοτε οι τυψεις θα ειναι μεγαλες.
Να εισαι καλα.

ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα θερμα μου συλλυπητηρια...
Δυστυχως Φλωρα μου σε τετοια περιστατικα και γενικα σε περιστατικα ανιατων παθησεων, πολλες φορες η ευθανασια ειναι η καλυτερη λυση. Το να προσπαθουμε να κρατησουμε στη ζωη ενα ζωο μονο και μονο για να ζησει περισσοτερο, χωρις να λαμβανουμε υπ' οψην την ποιοτητα ζωης που του προσφερουμε, δεν θα ελεγα οτι ειναι κατι το ιδανικο. Εγω δεν θα μπορουσα να το κανω στα κατοικιδια μου. Καλυτερα να ζησει 1 εβδομαδα με αξιοπρεπεια, παρα 3 μηνες παραπανω με ταλαιπωρια, πονο, στρες, αγωνια και λυπη.
Εχεις δικιο που σκεφτεσαι ετσι,εγω με τη ιδεα οτι μπορει να χασω τις γατες μου που μεγαλωσαμε τοσα χρονια μαζι δεν μπορω σε καμμια περιπτωση να κανω ευθανασια ,στη περιπτωση της γατουλας μου ο γιατρος με ειχε διαβεβαιωσει οτι δεν ποναει,καναμε κορτιζονες συνεχεια,απλα ηταν συνεχεια σε καταστολη ,ημουν πολυ απειρη τοτε,με το ξαφνικο ομως χαμο τη ς δευτερης γατουλας μου φετος απο τη μια ενιωσα να χανω τη γη κατω απο τα ποδια μου και απο την αλλη ειπα τουλαχιστον δεν βασανιστηκε καθολου.Η ευθανασια χρειαζεται πολυ δυναμη να εχεις για να το κανεις και βεβαια να σου εχουν αποκλησει ολες τις ελπιδες οι κτηνιατροι.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool