SOS!Μεγάλη απώλεια βάρους και άσχημη εικόνα μετά τον τοκετό

MARITSA78

Νεοφερμένο μέλος

Η μαρια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Καλησπερα σε ολους τους γατοφιλους!!!
Εχω μια γατουλα,τη Ζιζελ,σε ενα μηνα γινεται ενος ετους.Αφου της εκανα ολα τα εμβολια,μετα απο πολλη σκεψη αποφασισα να την αφησω να ζευγαρωσει και να γινει μανα για μια φορα (για την εμπειρια ρε γαμωτο!!)Πολυ κακως τελικα!!
Ολα πηγαν καλα,γεννησε 3 γατακια(στα μεσα Απριλιου)αλλα με τον θηλασμο αδυνατισε πολυ.Ερεψε.Πριν 20 μερες βρηκα σπιτι στα δυο γατακια και πριν 4-5 μερες εδωσα και το τριτο .Εχω κλεισει ραντεβου για στειρωση στις 14/07/12.Το θεμα ειναι οτι οχι απλα δεν παιρει βαρος,εχει ρεψει.Ειναι ζωηρη βεβαια.Τις τελευταιες μερες κανει σαν να πνιγεται,αλλα δεν κανει εμετο.Τα ματια της ειναι σαν να εχουν τσιμπλες,κ σημερα παρατηρησα οτι το ενα της στηθος ειναι σαν να ειναι γεματο γαλα....εχω παθει σοκ!!!Εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει???Ειπα να την δει ο κτηνιατρος οταν παμε για τη στειρωση,αλλα μαλλον πρεπει να την παω επειγοντως αυριο!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άμεσα να την δει κτηνίατρος!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: SOS!!!Η Ζιζέλ δεν είναι καλά!

θα παω την αυριο,αλλα εχω τρελαθει απ την αγωνια..εχεις ιδεα τι μπορει να ειναι??

Δεν έχω εμπειρία στο θέμα.. Πάντως να την δει σύντομα κτηνίατρος και σας εύχομαι όλα να πάνε καλά

Ευχαριστω πολυ,μακαρι να πανε ολα καλα!!

Αν κρίνω από μια γατούλα που είχα όταν ήμουν πιτσιρίκα (τότε που δεν είχα ιδέα τι σημαίνει στείρωση), αυτό που πάθαινε μετά τις γέννες και όταν έφευγε και το τελευταίο μωρό είναι ότι κόντρωνε το εναπομένον γάλα και το γατί πρηζόταν όλο από κάτω. Πρέπει να την πας άμεσα στον κτηνίατρο για να σου δώσει θεραπεία για. Από ότι θυμάμαι αυτό που μας είχε δώσει εμάς τότε (πάνε περίπου 15 χρόνια όμως- οπότε μπορεί και πλέον να είναι άκαιρο)ήταν κάτι σαν βάμα και της κάναμε μασαζ από κάτω και κάτι σαν σιρόπι. Ηταν λίγο ταλαιπωρία αυτή η θεραπεία για το γατί αλλά είχε αποτέλεσμα.
Μία γάτα που γεννάει πρέπει να παρακολουθείται συνέχεια από κτηνίατρο για να μην υπάρχουν απρόοπτα.Πάντως θέλει άμεσα γιατρό..από ότι θυμάμαι στην δική μου περίπτωση (και αν φυσικά είναι το ίδιο-διότι μπορεί να είναι και κάτι εντελώς άλλο)μας είχαν πει ότι μπορεί και να γίνει επικίνδυνο.
Εύχομαι καλή ανάρρωση!:)

Από προσωπική εμπειρία οι γάτες όταν γεννάνε και θηλάζουν αδυνατίζουν υπερβολικά. Μοιάζουν σαν ατροφικές (αλλά δεν είναι) και ας τρώνε πολύ. Για αυτό το λόγο πρέπει να τρώνε ειδική θρεπτική τροφή και σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι έτρωγαν πριν για να έχουν ενέργεια.

Γάλα είναι φυσικό να έχει. Οι περισσότερες γάτες που έχω βοηθήσει έχουν γάλα μέχρι τον 4ο μήνα (μερικές είχαν μέχρι τον 6ο). Πολλές γάτες που είχαν γάλα όταν έδινα στα μικρά τους στερεή τροφή την έτρωγαν αυτές…ώστε να μην χορτάσουν με την τροφή τα μικρά για να θηλάσουν και να τους φύγει το γάλα. Αν εσύ έδωσες τα μικρά πριν τους 2,5-3 μήνες τα μικρά είναι λογικό να έχει η γατούλα σου γάλα.

Όσο αφορά το πνίξιμο δεν ξέρω…μήπως έχει τριχόμπαλες; Και όταν εννοείς τσίμπλες τι εννοείς; Απλή τσίμπλα όπως έχουν όταν ξυπνάνε ή πιο πολλές; Το πρώτο είναι φυσιολογικό…το δεύτερο ίσως ήταν αδύναμη και κόλλησε τίποτα; περιμένουμε νέα σου.

Περιμένουμε νέα από τον κτηνίατρο!! Εύχομαι όλα να πάνε καλά.. :)

Μηπως εχει κολλησει τιποτα απο τον αρσενικο που ζευγαρωσε;Και η δικη μου θηλαζει,τεσσερα,αλλα δεν εχει ρεψει,μονο 200 γραμμαρια εχει χασει.Οσο για το γαλα,πρεπει να της δωσει ο γιατρος αγωγη (χαπια ειναι αν θυμαμαι καλα) για να σταματησει,αλλιως μπορει να παθει μαστιτιδα.Αμεσα στο γιατρο και περαστικα.

Kαλησπερα σε ολους κ ευχαριστω για το ενδιαφερον!!
Πηγαμε λοιπον στον κτηνιατρο,καναμε γενικες εξετασεις αιματος και περιμενουμε να παρουμε αυριο Δευτερα τα αποτελεσματα.
Μας ειπε οτι ηταν εξασθενημενος ο οργανισμος της απο εγκυμοσυνη-θηλασμο και πρεπει εχει κολλησει κατι απο τους αρσενικους που ηρθε σε επαφη.Μου κανει εντυπωση βεβαια αυτο,αφου ειναι εμβολιασμενη.Απο τις εξετασεις αιματος επισης θα φανει αν εχει μαστιτιδα,αν δηλ ειναι ανεβασμενα τα λευκα αιμοσφαιρια σημαινει οτι υπαρχει λοιμωξη,αν και της εκανε μασαζ στο στηθος και δεν το θεωρει πιθανο.Μας εδωσε αντιβιωση για 10 μερες και βλεπουμε.Οσο για τα ματακια της ειχε αλλεργια και ηδη με την κρεμουλα που μας εδωσε ειναι οκ.
Επισης πηρα κονσερβουλες που εχουν πολλες θερμιδες και μου ειπε αν δεν τρωει αρκετα να συμπληρωνω λιγο νερακι και να της δινω με τη συρριγγα.
Απο χτες την εχω πλακωσει στο φαι,την ταιζω καθε δυο ωρες.Οσο τη βλεπω ζωηρη παιρνω κουραγιο,δεν ξερω ποσο σοβαρα ειναι τα πραγματα ακομα,πραγματικα φοβαμαι...
Συμπερασμα....αν της ειχα κανει στειρωση κατευθειαν τωρα θα ηταν μια τροφαντη κουκλα οπως ηταν πριν γεννησει,χωρις κανενα προβλημα!ΜΟυ εγινε μαθημα.Κι οποιος εχει ηθικα διλληματα οσον αφορα τη στειρωση...ας τα ξεχασει.Μονο καλο κανεις στο ζωακι.
Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες,θα εχετε συντομα νεα μας .

Υπαρχουν ασθενειες για τις οποιες δεν υπαρχουν εμβολια,ή αυτα που υπαρχουν καλυπτουν ελαχιστα,οπως η λοιμωδης περιτονιτιδα.Ελπιζω να μην εχει κατι,και να ειναι απλα εξασθενημενη.Καλα αποτελεσματα.

Καλησπερα!!!!
Τα νεα μας ειναι ευχαριστα,αν και μας κατατρομαξε το Ζιζελακι.....
Το Σαββατο που μας περασε ξεκινησαμε αντιβιωση περιμενοντας τα αποτελεσματα των εξετασεων.Το βραδυ το Ζιζελακι ητανε μια χαρα,βγηκαμε εμεις και γυρισαμε 5 το πρωι,ειχε σκισει τη σιτα απο το παραθυρο και ειχε βγει εξω,εχει κ οιστρο παναθεμα με κ μας ειχε πει ογιατρος να μη βγει καθολου εξω,ειναι πολυ αδυναμη δεν πρεπει τωρα να ζευγαρωσει κ να μεινει εγκυος.Βεβαια οταν μας ακουσε να μπαινουμε σπιτι εμφανιστηκε σιναμενη-κουναμενη(παλι καλα)!!!!!Την Κυριακη λοιπον μολις ξυπνησα,κοιμοτανε στην πολυθρονα,της εδωσα τα φαρμακα της και απο εκεινη την ωρα πηγε κ κρυφτηκε πισω απο τον καναπε και παιδια ολη μερα κ ολη νυχτα,ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.Δεν μπορουσε ουτε το κεφαλι της να σηκωσει,ειπα παει...θα το χασω το γατι..Σκεφτηκα μηπως φταιει η αντιβιωση,η ζεστη..αλλα ληθαργο..??Το μονο ενθαρυντικο ηταν οτι της εδινα φαγακι με τη συρριγγα και το ρουφαγε στην κυριολεξια και νερακι και μετα ξανα ληθαργος κανονικος.Τη νυχτα παλι τα ιδια.
Τη Δευτερα σηκωθηκε δειλα-δειλα εφαγε ελαχιστα μονη της,ηπιε νερακι,πηγε η ψυχη μου στη θεση της.ΜΙλησα και με το γιατρο,μου ειπε οτι οι εξετασεις ηταν πεντακαθαρες και οτι δεν επρεπε να μας το σκασει,μπορει να ζευγαρωσε και ολο αυτο την εξασθενησε χειροτερα.
Ε απο χτες πεταει το Ζιζελακι!!!!!Τρωει ακομα κ κροκετες μονη της συν κονσερβουλα με πολλες θεμιδες.Εχει παχυνει λιγακι,παιζουμε,με δαγκωνει,οπως παλια!!Επιτελους!!!!!
Αλλα οσο δυναμωνει το Ζιζελι, δυναμωνει κ ο οιστρος!!!!!!Πως την κραταω μεσα...εγω μονο το ξερω...αλλα ας ειναι αρκει που εγινε καλα! Ειπαμε με το γιατρο να παρει λιγο τα πανω της ακομα,να παρει λιγο βαρος και παμε κατευθειαν για στειρωση!!!!!
Θα προσπαθησω να ανεβασω φωτογραφιες να δειτε την κουκλιτσα μας!!!Φιλια σε ολους!!

Χαίρομαι Μαρία μου που είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια αυτή!!! Μπράβο σου κι εσένα που έκανες ότι χρειαζόταν προκειμένου να συνέλθει η γατούλα σου.

Μπραβο,πολυ καλα τα νεα σας.Περαστικα της.:)

Πολύ ευχάριστα νέα!
Σιδερένια να είναι! :clapup:

Σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον και τις συμβουλες!!!!!!

Μακάρι να πάνε όλα καλά και κυρίως να μην ξαναέμεινε έγκυος. Προσέξτε όσο μπορείτε να μην υπάρξει κανένα περιθώριο να βγει έξω, διότι γάτα σε οίστρο, μπορεί να κάνει τρελλά πράγματα για να το σκάσει.

Περαστικα της,προσεξτε μονο πολυ μη σας ξαναφυγει!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back