SOS Μεγάλη ατονία μετά από πολλές μέρες διάρροια..

Popix

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Σοφία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 253 μηνύματα.
Είχα κάνει ένα ποστ παλιότερα με την ιστορία του Τριστάνου (25 ημερών). Έχει διάρροια από την Τετάρτη, λόγω αλλαγής γάλακτος. Πήρε πάστα για τα σκουληκάκια, αλλά δεν σταμάτησε.......
Του ξεκίνησα μισό cc imodium και μισό cc flagyl εχθές (έχει πάρει 4 φορές έκτοτε). Παρ'όλα αυτά η διάρροια εμφανιζόταν που και που σε πιο ήπια μορφή.
Τώρα ο Τρστανάκος, παρ'όλο που είχε όρεξη γενικά όλες τις μέρες μου έχει πέσει σε ατονία, δείχνει αφυδατωμένος....Τι να κάνω??
Σκέφτομαι να του δίνω νερό, αλλά φοβάμαι την υπογλυκαιμία, ενώ από την άλλη φοβάμαι μήπως το ζαχαρόνερο επιδεινώσει τη διάρροια...ή πρέπει να συνεχίσω γάλα?
Έχω πανικοβληθεί :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φυσικά και θα έχει αφυδατωθεί, αν είχε για τόσες μέρες διάρροια και, πολλώ μάλλον, αν εντός της ημέρας είχε διάρροια πολλές φορές:/:Κάνει και ζέστη και επιδεινώνεται η κατάσταση. Συνήθως βάζουν ορό σε τέτοιεςπεριπτώσεις, αλλά, ο Τριστάν είναι πολύ μωράκι. Δεν ρώτησες γιατρό; Αν όχι, πρέπει να ρωτήσεις επειγόντως, υπάρχει κίνδυνος να τον χάσεις, τα μωρά είναι εξαιρετικά ευαίσθητα δυστυχώς:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το ξέρω.......!!! :(
Τον έχω πάει 2 φορές τον καημένο και γενικά έδειχνε μια χαρά, τώρα επιδεινώθηκε..Γενικά, σήμερα είχε λίγο, και έχει να κάνει από τις 7 το απόγευμα.
Αύριο το πρωί θα πάμε στο γιατρό πάλι, ωστόσο τώρα δεν ξέρω τι να κάνω, κατά τη διάρκεια της νύχτας..

αν δεν πινει νερο..βαλε του κονσερβα,λιωμενη με νερο μαζι..να πιει τουλαχιστον απο το φαγητο..και αυριο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στον γιατρο...μακαρι να πανε ολα καλα..:)

α..η αφυδατωση φαινεται ως εξης..του τραβας το δερμα στο σβερκο..και αν αργει να επανελθει..τοτε εχει αφυδατωση..

...δεν έχουμε απογαλακτιστεί ακόμα! Τώρα δείχνει τα πρώτα σημάδια για στερεά τροφή (δαγκώνει το μπιμπερό, μου γλύφει τα χέρια άμα είναι υγρά), αλλά φοβήθηκα να δοκιμάσω τροφή αυτές τις μέρες λόγω της διάρροιας :worry:
Δεν κάνει καμία κίνηση να πιεί από το μπιμπερό, αν και φαταούλας, όμως μάλλον φταίει το ότι του δίνω συνέχεια ζαχαρόνερο- κατέληξα σε αυτό, επειδή παίρνει imodium, οπότε η διάρροια ρυθμίζεται.
Και ναι, το δερματάκι του αργεί να επανέλθει :(

...δεν έχουμε απογαλακτιστεί ακόμα! Τώρα δείχνει τα πρώτα σημάδια για στερεά τροφή (δαγκώνει το μπιμπερό, μου γλύφει τα χέρια άμα είναι υγρά), αλλά φοβήθηκα να δοκιμάσω τροφή αυτές τις μέρες λόγω της διάρροιας :worry:
Δεν κάνει καμία κίνηση να πιεί από το μπιμπερό, αν και φαταούλας, όμως μάλλον φταίει το ότι του δίνω συνέχεια ζαχαρόνερο- κατέληξα σε αυτό, επειδή παίρνει imodium, οπότε η διάρροια ρυθμίζεται.
Και ναι, το δερματάκι του αργεί να επανέλθει :(

αμαν.........καλε...ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΖΑΧΑΡΗ στις γατες...αν ειναι δυνατον...δεν σου το εχει πει ο γιατρος αυτο;;;τρελαθηκα τωρα....:worry::worry::worry:..και δεν εχει να κανει η διαρροια με τη ζαχαρη..ειναι το μονο πραγμα που μου εχειν απαγορευσει κατηγορηματικα ο γιατρος..ΠΟΤΕ ΖΑΧΑΡΗ!!!

Μου έχει προτείνει το ζαχαρόνερο ο κτηνίατρος ως λύση ανάγκης για γατάκια που έχουν ανάγκη από ενέργεια..
΄Ετσι έσωσα το Χνούδι μου, μετά από ένα μεγάλο σοκ που είχε και ήταν σαν σε κώμα.
Επίσης το έχω δει και μέσα στο φόρουμ σαν λύση..Δεν νομίζω να είναι λάθος.....:redface::confused:

τι λεμε βρε παιδια;;;για γατες και σκυλους απαγορευεται η ζαχαρη..τα βλαπτει στο συκωτι και οχι μονο..αν ειναι δυνατον...ολοι οι γιατροι μου το εχουν πει...

Μήπως εννοούν μακροπρόθεσμα, με τακτική χρήση?
Όπως και να'χει, την κόβω προς το παρόν, θα του ξαναδώσω άμα δω καμιά κρίση υπογλυκαιμίας :hmm:

σου βαζω ενα λινκ..που λεει ποιες τροφες απαγορευονται στις γατες..εχει και τη ζαχαρη μεσα...εμενα παντως οσους γιατρους εχω ρωτησει..ειναι κατηγορηματικοι..οχι ζαχαρη,,
https://www.in2life.gr/home/pets/articles/173763/article.aspx?singlepage=1

Μήπως εννοούν μακροπρόθεσμα, με τακτική χρήση?
Όπως και να'χει, την κόβω προς το παρόν, θα του ξαναδώσω άμα δω καμιά κρίση υπογλυκαιμίας :hmm:
σε πληροφορω..τωρα που μπηκα σε σελιδες για να δω για την ζαχαρη..σε μια, ειδα που ελεγε οτι ΠΡΟΚΑΛΕΙ διαρροια..

Τελευταία επεξεργασία:
Και ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωπ!
Εκδήλωσε ένα μικρό ενδιαφέρον για το μπιμπερό του!!!!:clapup::clapup::clapup::clapup:
Α και ΄Εφη, ναι, μιλάει για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της κατανάλωσης ζάχαρης από ζώα...
Αντίστοιχα δες και εδώ: https://www.gatospito.com/forum-f9/topic-t4697.htm
Πάντως δεν του δίνω άλλο, ζωντάνεψε λίγο το μικρούλι :clapup:
Τώρα νεράκι και γαλατάκι όλη νύχτα μπας και γίνει το δερματάκι φράπα πάλι :P

βρε συ..ελπιζω να μην του δινεις γαλα ανθρωπινο..γιατι και αυτο προκαλει διαροια..θελει ειδικο για γατακια...η ζαχαρη,να ξερεις εκτος των αλλων απαγορευεται για τη διαροια ακομα και για τους ανθρωπους..:)..παντως αφου του τραβας το δερμα και αργει να επανελθει..εχει σιγουρα αφυδατωση και πρεπει επειγοντως να παει γιατρο..μην το αμελισεις γιατι ειναι πολυ σοβαρο..ευχομαι τα καλυτερα..

σε πληροφορω..τωρα που μπηκα σε σελιδες για να δω για την ζαχαρη..σε μια, ειδα που ελεγε οτι ΠΡΟΚΑΛΕΙ διαρροια..
Γι'αυτό σκεφτόμουν μήπως θα επιδείνωνε την κατάστασή του το ζαχαρόνερο, αλλά ρίσκαρα από τη στιγμή που παίρνει imodium :redface:
Δεν του έχω ξαναδώσει ζάχαρη όμως, οπότε δεν είναι από αυτό η διάρροια ;)

Του δίνω lactol, το έχει πειράξει η αλλαγή, γιατί το παιδί που τον βρήκε του έδωσε αρχικά γάλα για μωρά (ανθρωπάκια:D) στο οποίο και δεν έδειξε καμία δυσανεξία βέβαια..ίσα-ίσα ο οργανισμός του πήγαινε ρολόι. Ίσως έπρεπε να τον συνεχίσω έτσι.
Γιατρό θα πάμε, εννοείται, πρωί- πρωί!! (Πάλι θα χάσω μάθημα από τη σχολή για τον Τριστάνο μου, αλλά χαλάλι :P)
Είπα να τον καμαρώσω λίγο:
DSC00434.jpg
DSC00406.jpg

Τι γλυκό μωράκι :baby::inlove:
Για την αφυδάτωση μπορείς να του δώσεις και Almora, δεν είναι φάρμακο, είναι ηλεκτρολύτες (κάτι σαν gatorade ας πούμε). Είναι φακελάκια με σκόνη άχρωμη και άοσμη που τη διαλύεις στο νερό και ενυδατώνουν πολύ γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα από το σκέτο νερό.

Η Ζάχαρη ναι, απαγορεύεται γενικά... αλλά το ζαχαρόνερο είναι ενα ύστατο boost σε ώρα κρίσης, ειδικά σε μικρά γατάκια υποτονικά και όχι και τόσο καλά που κινδυνεύουν να φύγουν.:/:
Ένας άλλος συνδυασμός είναι ζαχαρόνερο και νερωμένη κονσέρβα ad, αλλά θα πρέπει να μπορεί να καταπιεί το γατάκι σίγουρα...εαν δεν μπορεί πλέον και παλεύει σκληρά, πλέον μόνο με ζαχαρόνερο ίσως γίνει κάτι.:(

Και εμένα μου το έχουν προτείνει, και πρίν πάρω κορτιζόνη για ζώα έδινα, και έσωσα αρκετά γατάκια.

Προσπάθησε να το κάνεις να τρώει να δυναμώσει και μετά κοιτάς και πως θα σταματήσει η διάρροια. Δεν θυμάμαι αν διάβασα ότι του έκανες αποπαρασίτωση, μπορεί ακόμα να έχει σκουλίκια ή να είναι απο την ίδια την αποπαρασίτωση. Αδύναμο γατάκι ΚΑΙ αποπαρασίτωση είναι δύσκολος συνδυασμός...:hmm:

Εφόσον ψιλοτρώει, θα σου έλεγα να βρείς και την κονσέρβα της Hills α/δ ή την recovery της Royal. Είναι πολύ θρεπτικές και με πολλές θερμίδες και δυναμώνουν τα γατάκια γρήγορα.

almora ή/και ζουμακι απο βραστο κοτοπουλο με λιγο αλατι. Το σκετο νερο δυστυχως δεν βοηθαει γιατι με την διαρροια εχει χασει πολλους ηλεκτρολυτες και συνεπως οσο νερο και να πιει δεν θα το κρατησει αν δεν παρει ηλεκτρολυτες. Ξερω σιγουρα πως στους ανθρωπους μπορεις να δωσεις 1 κουταλι της σουπας ζαχαρη και μισο κουταλι της σουπας αλατι διαλυμενο σε μισο λιτρο νερο. Δυστυχως δεν γνωριζω την δοσολογια για τις γατες. Το σημαντικο παντως ειναι να παρει ηλεκτρολυτες (νατριο, καλιο). Εγω παντως θα το πηγαινα στον κτηνιατρο να δω τι μπορει να γινει γιατι την αφυδατωση δεν πρεπει να την παιρνουμε στο χαλαρο :(

Χαίρετε...!
Λοιπόν πήγαμε στον κτηνίατρο και δεν τον βρήκε και τόσο χάλια ούτε τόσο αφυδατωμένο, είναι απλά πολύ αδύναμος.
Βάλαμε ορό και μου έδωσε κροκέτες kitten της royal canin τις οποίες θα τις κάνω κρέμα με γάλα MC (έψαξα Ormilak, αλλά ήταν εξαντλημένο στα γύρω pet shop και μεταφέρομαι με ποδήλατο :/:).
Του τάισα ήδη μερικές μπουκιές, τις οποίες κατάπιε πολύ απρόθυμα (του κρατούσα το στόμα κλειστό να μην φτύσει δλδ) και λίγο γάλα.
Επίσης με ρώτησε αν του έδωσα ζάχαρη, ήταν καλή κίνηση τελικά, ευτυχώς, δεν θα άντεχα να είχα κάνει κακό στο γατόνι μου :redface:
Τώρα κοιμάται με την καμπουρίτσα από τον ορό το καημένο :)
Θα τον πιέσω αργότερα να φάει περισσότερο, τώρα τον άφησα λίγο γιατί δεν ήθελα να τον ταρακουνάω και να φεύγει ο ορός.
Το almora το σκέφτηκα κι εγώ..Πήγα δλδ να του δώσω χθες, αλλά μου είχαν λήξει :mad: Νομίζω ότι αφού βάλαμε ορό σήμερα, θα είναι οκ..
Τώρα για την κονσέρβα hills, φοβάμαι ότι η κονσέρβα θα επιδεινώσει την διάρροια, ξέρω ότι αντενδύκνειται..Την έχετε δώσει ποτέ σε ανάλογη περίπτωση?
Πάντως ο γιατρός δίνει πολλές πιθανότητες ανάκαμψης :clapup:

Τελευταία επεξεργασία:
Προσπάθησε να το κάνεις να τρώει να δυναμώσει και μετά κοιτάς και πως θα σταματήσει η διάρροια. Δεν θυμάμαι αν διάβασα ότι του έκανες αποπαρασίτωση, μπορεί ακόμα να έχει σκουλίκια ή να είναι απο την ίδια την αποπαρασίτωση. Αδύναμο γατάκι ΚΑΙ αποπαρασίτωση είναι δύσκολος συνδυασμός...:hmm:

Επίσης, την αποπαρασίτωση την κάναμε με το που ξεκίνησε η διάρροια (περίπου μια βδομάδα πριν), γιατί η αδερφούλα του έβγαλε κάτι άσπρα..Αλλά πραγματικά, καθόλου αδύναμο γατάκι δεν είναι γενικά, ίσα-ίσα, τώρα έπεσε το καημένο...:bigarmhug

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back