aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος

Πρίν 4 μέρες περίπου δεν μπορουσα να βρώ ανοιχτό πετ σοπ ( παραξενο γιατι ήταν μέρα που ήταν ανοιχτα τα μαγαζια) και πήγα σε ένα μαγαζί να παρω τροφή γιατί είχε τελειωσει. Εκει δεν είχαν την τροφή που παίρνω ( tonus της Πουρίνα, την λαιτ) και αρχισε να μου λέει οτι η tonuς είναι επικίνδυνη και εμφανίζουν αλλεργιες οι γατες, με τρομαξε με δυο κουβεντες και τελικα καταφερε και μου εδωσε μια χύμα τροφή που μου είπε οτι είναι δευτερη διαλογής hills (!). Εγω εχοντας στο μυαλο μου οτι την επομενη μερα θα αγορασω καινουργια τροφή και θα συμβουλευτω την κτηνιατρο, την πηρα.
Αποτελεσμα : Ο Φέλιξ εκανε παρα πολλους εμετους μέσα στην νυχτα, ηταν χαλια και τρομαξαμε παρα πολυ οτι θα χρειαστει να τον παμε σε κλινικη. Μιλησα με τον κτηνιατρο και μου είπε να τον παρακολουθω μεσα στη νυχτα και εαν χειροτερεψει να τον πάμε. Βελτιωθηκε η κατασταη μεσα στη νυχτα και τελικα δεν πηγαμε. Την επομενη μερα εφαγε κοτοπουλο πολυ λιγο και ηταν καλυτερα. Αγορασα και μια hills για στειρωμενα.Την επομενη πηγαμε στην κτηνιατρο και μου ειπε οτι εχει δυσκολια με την τροφή και πως ισως του κάνουμε μια θεραπεια με χαπια αλλα ας το δουμε στην πορεια πως θα παει και εαν θα ειναι καλυτερα με την hills . Μου προτεινε να μην παω σε πιο βαρια τροφή ( i/d) και σε sensitive γιατι αυτο μπορει να τον κανει να μην τρωει μετα τιποτα αλλο και να συνηθισει σε ιατρικες μόνο πραγμα οχι πολυ καλο και οικονομικο.
Μου ειπε επισης οτι ειναι υπερβαρος και πρεπει να αδυνατισει για να μην κινδυνευει στο μελλον απο διαβητη.
Την ιδια βραδυα ο Φελιξ αρχισε παλι τους εμετους ( εφαγε hills) και ηταν χαλια. Σημερα μονο κοτοπουλο παλι. Η γιατρος στο τηλ μου ειπε να του κανω θραπεια με χαπια tagamet των 200 ( 1/4 πρωι βραδυ) για ενα μηνα.( ο καημενουλης....)
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΤΙ ΤΡΟΦΗ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ;;;; ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ....... Η γιατρος μου προτεινε ρογιαλ αλλα εγω εχω μπερδευτει με το γεγονος οτι εκανε εμετους και με την Hills...να γυρίσω πίσω στην tonus;; τί θα γίνει με τα κιλα του;;;;;; Η προ πλαν της πουρίνα;;;;
ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΝΑ ΦΑΕΙ!
Ξεχασα να αναφέρω οτι λειπουν ακι καποια κομματια απ το τριχωμα του στα πόδια και αυτό το προβλημα ενφανιζονταν ανα διαστηματα, εχει αυτες τις μερες ενα κομματι χωρις τριχουλες στο πισω ποδαρακι του.......
σιγουρα η αποτομη αυτη αλλαγη στην τροφη ηταν λαθος απο μενα αλλα επεσα στην περιπτωση μ τα κλειστα μαγαζια και την πατησα....
οταν πηγαμε στην κτηνιατρο καναμε εμβολιο και ισως αυτο χειροτερεψε την κατασταση;; δυο μερες πριν παμε για εμβολιο ηταν καλα. Το περιστατικό με τους εμετους ήταν 3 μερες πριν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
μηπως εχει αλλεργια στην τροφη γι αυτο και βλεπεις περιοχες πανω του χωρις τριχωμα και κανει και εμετους;; Η τροφη που του πηρες τι περιειχε; Ξερεις αν ηταν κοτοπουλο ή κατι αλλο; Η τροφη της hills τι περιεχει; Εγω οταν ξεμενω απο τροφη, του δινω κρεας να φαει (παλαιοτερα μαγειρεμενο, τωρα ωμο). Επειδη γενικα ειμαι κατα των φαρμακων, προτιμω να ξερω πρωτα την αιτια που κανει εμετους και μετα αναλογα να ακολουθησω μια αγωγη. Αν τον πειραξε η τροφη, τοτε μαλλον θα πρεπει να κανεις αυτο που εκανα και εγω με τον γατο μου... βραστο κρεας (αρνι) για 1 μηνα και μετα σταδιακα του δινεις αλλες τροφες να δεις τι τον πειραζει. Αν με το κοτοπουλο ο γατουλης ειναι καλυτερα, συνεχιζε να του δινεις κοτοπουλο μεχρι να συνελθει εντελως και μετα δοκιμαζεις αλλες τροφες μεχρι να δεις ποια τον πειραζει. Συνηθως οι τροφες της hills, της royal canin και της purina εχουν μεσα καλαμποκι και αλλα σιτηρα τα οποια προκαλουν αλλεργιες και δυσανεξια στην τροφη σε πολλες γατουλες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kakashi-sensei
Δραστήριο μέλος
Καλησπερα μην ανησυχείς και μην πανικοβάλλεσαι μπορει απλα να αρρώστησε και εγω εχω χρειαστεί να δώσω χύμα τροφη και δεν επαθαν τπτ τα ζωακια μου.
Η τονους όντως δεν ειναι απο τις καλύτερες την χιλς την δείνουμε μονο αν υπάρχει πρόβλημα υγείας
Εγω προτείνω arkana den thn βρίσκεις σε ολα τα πετ σοπ.Και η ροαγιαλ ειναι πολύ καλη.
Μπορει ευκολα να αδυνατίσει θα του δίνεις συγκεκριμένη ποσότητα τροφής
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
μηπως εχει αλλεργια στην τροφη γι αυτο και βλεπεις περιοχες πανω του χωρις τριχωμα και κανει και εμετους;; Η τροφη που του πηρες τι περιειχε; Ξερεις αν ηταν κοτοπουλο ή κατι αλλο; Η τροφη της hills τι περιεχει; Εγω οταν ξεμενω απο τροφη, του δινω κρεας να φαει (παλαιοτερα μαγειρεμενο, τωρα ωμο). Επειδη γενικα ειμαι κατα των φαρμακων, προτιμω να ξερω πρωτα την αιτια που κανει εμετους και μετα αναλογα να ακολουθησω μια αγωγη. Αν τον πειραξε η τροφη, τοτε μαλλον θα πρεπει να κανεις αυτο που εκανα και εγω με τον γατο μου... βραστο κρεας (αρνι) για 1 μηνα και μετα σταδιακα του δινεις αλλες τροφες να δεις τι τον πειραζει. Αν με το κοτοπουλο ο γατουλης ειναι καλυτερα, συνεχιζε να του δινεις κοτοπουλο μεχρι να συνελθει εντελως και μετα δοκιμαζεις αλλες τροφες μεχρι να δεις ποια τον πειραζει. Συνηθως οι τροφες της hills, της royal canin και της purina εχουν μεσα καλαμποκι και αλλα σιτηρα τα οποια προκαλουν αλλεργιες και δυσανεξια στην τροφη σε πολλες γατουλες![]()
το σκεφτομαι αυτο που λες και η αληθεια ειναι οτι εδω και τεσσερα χρονια που ανα διαστηματα βλεπω κενα σημεια στο τριχωμα στα ποδια ειχα την εντυπωση οτι το εκανε αυτος μονος του επειδη καμια φορα τραβαει δυνατα το τριχωμα του αλλ αυτες τις μερες εχει 3 τετοια σημεια και δεν τον ειδα να τραβαει.....
kakashi-sensei
Δραστήριο μέλος
οι κονσέρβες ξερω γενικά οτι δεν κανουν καλο ειδικά σε θέματα υγείας .
Και η δικια μου οταν εφαγε μια τροφη απο τ λιντλ εκανε εμετους κ μεχρι εξετασεις αιματος καναμε αλλα της περασε μετα απο λιγες ημερες
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπερα μην ανησυχείς και μην πανικοβάλλεσαι μπορει απλα να αρρώστησε και εγω εχω χρειαστεί να δώσω χύμα τροφη και δεν επαθαν τπτ τα ζωακια μου.
Η τονους όντως δεν ειναι απο τις καλύτερες την χιλς την δείνουμε μονο αν υπάρχει πρόβλημα υγείας
Εγω προτείνω arkana den thn βρίσκεις σε ολα τα πετ σοπ.Και η ροαγιαλ ειναι πολύ καλη.
Μπορει ευκολα να αδυνατίσει θα του δίνεις συγκεκριμένη ποσότητα τροφής
προβλημα υγειας με τι;;εγω την εδινα 4 χρονια
Και η δικια μου οταν εφαγε μια τροφη απο τ λιντλ εκανε εμετους κ μεχρι εξετασεις αιματος καναμε αλλα της περασε μετα απο λιγες ημερες
αυτην και γω τους εδινα και την εβγαζε!!!!!
kakashi-sensei
Δραστήριο μέλος
αυτην και γω τους εδινα και την εβγαζε!!!!!
εγω μια φορα την εδωσα επειδη μου την εδωσε μια γνωστη μου και το μετάνιωσα!!
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Απο τ εχω διαβασει και μου εχει πει ο γιατρος την δεινουμε οταν εχει προβλημα με τ νεφρα(οπως η δικια μου)η οταν ειναι εγκυος ή παχυσαρκία ή καποιο αλλο προβλημα
εμενα ο φελιξ παχυνε τρωγοντας τονους. Για ποια λες;; Την μοβ ή την πρασινη;;
kakashi-sensei
Δραστήριο μέλος
ήταν φακελάκια και μεσα ηταν σαν κονσέρβα οχι ξηρά τροφη και ήταν διάφορες γεύσεις .Η ακανα ειναι πολύ καλη αλλα πολλή ακριβη (τουλαχιστον για εμενα)
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
ήταν φακελάκια και μεσα ηταν σαν κονσέρβα οχι ξηρά τροφη και ήταν διάφορες γεύσεις .Η ακανα ειναι πολύ καλη αλλα πολλή ακριβη (τουλαχιστον για εμενα)
ναι..την ιδια λεμε.... τροφη απο κονσερβα σε φακελακι....
ειναι ακιβες οι ατιμες............
τι να κανω τωρα;;; με την θεραπεια προβληματιζομαι...δεν καναμε καποιες εξετασεις παραπανω αλλα κι αυτο ταλαιπωρια θα ηταν για τον φελιξ......
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
δεν ξερω αν αναφερεσαι στην hills συγκεκριμενα... αλλα διαφωνω καθετα με το οτι οι κονσερβες (γενικα) δεν κανουν καλο σε θεματα υγειας. Το αντιθετο μαλιστα... οταν πχ μια γατουλα κανει εμετο, η κονσερβα ειναι οτι καλυτερο για να ενυδατωθει. Η ξηρα τροφη ειναι το χειροτερο πραγμα που μπορει να φαει μια γατα... δυστυχως

ναι..την ιδια λεμε.... τροφη απο κονσερβα σε φακελακι....
ειναι ακιβες οι ατιμες............
τι να κανω τωρα;;; με την θεραπεια προβληματιζομαι...δεν καναμε καποιες εξετασεις παραπανω αλλα κι αυτο ταλαιπωρια θα ηταν για τον φελιξ......
τρωνε ομως πιο λιγο
Εγω οταν του εδινα orijen μου κοστιζε οσο μια τροφη χαμηλοτερης ποιοτητας, αφου ετρωγε λιγοτερο 
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
αυτην απο χιλς εφαγε χθες ο φελιξ...
Chicken (minimum Chicken 38%, Chicken and Turkey combined 58%): Ground rice, chicken and turkey meal, ground maize, maize gluten meal, cellulose, pea bran meal, animal fat, digest, potassium chloride, flaxseed, L-carnitine supplement, calcium sulphate, salt, DL-methionine, taurine, vitamins and trace elements. Naturally preserved with mixed tocopherols, citric acid and rosemary extract.
θα παρω οτι ειναι το καλυτερο. Αρκει να το εντοπισω....

aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Fat
Carbohydrate (NFE)
Fibre (crude)
Moisture
Calcium
Phosphorus
Sodium
Potassium
Magnesium
Omega-3 fatty acids
Omega-6 fatty acids
Taurine
L-Carnitine
Vitamin A
Vitamin D
Vitamin E
Vitamin C
Beta-carotene
kakashi-sensei
Δραστήριο μέλος
απο τα συστατικά δεν εχω ιδέα δεν μπορω να σε βοηθήσω

αν μπορεις παρε orijen και καντου μια εξέταση αίματος πιο πολύ με προβλημάτισε αυτο για τ δέρμα του δεν ειναι ταλαιπωρία για τ γατα σου μην ανησυχείς
πιο πολυ ταλαιπωρείται με τους εμετούς
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
δεν ξερω τί να πω...να παρω και δευτερη γνωμη κτηνιατρου ή ειναι υπερβολη;;;; Μπηπως τελικα εχει αλλεργια και δεν το ειχα καταλαβει τοσα χρόνια;;;;
Παντως σιγουρα θα του δωσω και αυριο κοτοπουλο μεχρι να σκεφτω τι να κανω......αν εχει σλλεργια , η θεραπεια με τα χαπια δεν ειναι ασκοπη;;; Η εξεταση αιματος τι θα δειξει;;;
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Science Plan™ Feline Adult Light Chicken
αυτην απο χιλς εφαγε χθες ο φελιξ...
Chicken (minimum Chicken 38%, Chicken and Turkey combined 58%): Ground rice, chicken and turkey meal, ground maize, maize gluten meal, cellulose, pea bran meal, animal fat, digest, potassium chloride, flaxseed, L-carnitine supplement, calcium sulphate, salt, DL-methionine, taurine, vitamins and trace elements. Naturally preserved with mixed tocopherols, citric acid and rosemary extract.
ειναι πιθανο να την πειραζει το καλαμποκι (maize)
Επισης το animal fat ειναι πολυ γενικο (απο τι ζωο ειναι
και καλο ειναι να αποφευγεταιΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
sakura-chan οι εντονοι εμετοι ξεκινησαν με την πρωτη τροφη την χυμα.
Αυτα στα ποδαρακια παντα τα βγαζει ανα διαστηματα, τωρα ειναι πιο εντονα.
ΤΙΣ κονσερβες τις βγαζει ολες σχεδον.
Τί να πω...δεν ξερω..εχω ανησυχησει....
χρειαζομαι βοηθεια στο θεμα...πανε 5 μερες, πηγα σε κτηνιατρο και ακομη δεν εχω καταλαβει ακριβως τί πρεπει να κανω...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ισως να τον πειραξε για καποιο λογο περισσοτερο αυτη η τροφη... ο δικος μου πρωτα εβγαζε κοκκινα εξανθηματα στα αυτια και μια μερα ξαφνικα αρχισε να πρηζεται...
εγω αυτο που θα εκανα θα ηταν να του δινω βραστο κρεας και αν εβλεπα οτι υπαρχει βελτιωση θα συνεχιζα με το βραστο μεχρι να γινει καλα. Αν συνεχιζε τους εμετους τοτε θα εψαχνα περισσοτερο την αιτια γιατι οι εμετοι μπορουν να προκληθουν για παρα πολλους λογους... πχ μπορει να ειχε η τροφη τοξικη ουσια και να τον πειραξε.
Νομιζω δειχνουν οι αιματολογικες που εχει αλλεργια αλλα δεν ειναι πολυ αξιοπιστες
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
ισως να τον πειραξε για καποιο λογο περισσοτερο αυτη η τροφη... ο δικος μου πρωτα εβγαζε κοκκινα εξανθηματα στα αυτια και μια μερα ξαφνικα αρχισε να πρηζεται...
εγω αυτο που θα εκανα θα ηταν να του δινω βραστο κρεας και αν εβλεπα οτι υπαρχει βελτιωση θα συνεχιζα με το βραστο μεχρι να γινει καλα. Αν συνεχιζε τους εμετους τοτε θα εψαχνα περισσοτερο την αιτια γιατι οι εμετοι μπορουν να προκληθουν για παρα πολλους λογους... πχ μπορει να ειχε η τροφη τοξικη ουσια και να τον πειραξε.
Νομιζω δειχνουν οι αιματολογικες που εχει αλλεργια αλλα δεν ειναι πολυ αξιοπιστες
Ναι σιγουρα θα συνεχισω με κοτοπουλο για να δουμε πως παει.
ΥΓ: Ενα πετ σοπ που πηγα προχθες και ζητησα την id μου εδωσε την τροφη αυτην για ΣΚΥΛΟ!!! Και οταν πξηγα να την επιστρεψω μου ειπε οτι ιδια ειναι και του σκυλου και της γατας. Μονο ιαφερει στο μεγεθος η κροκετα. Ειναι αθλιοι...
kakashi-sensei
Δραστήριο μέλος
Eίναι ασχετοι!! δεν θα ειχαν για γατα και σου λενε παρε αυτη!!!εγω οτα νειχα παει σε ενα μαγαζι να ζητήσω ακανα μου λεει α δεν ειναι καλη!!επειδη δεν την εχουν!
μπορεις να πας και σε αλλο γιατρο να παρεις και μια δευτερη γνωμη
σου ειπα να κανετε εξετασεις αίματος γιατι κα ιστην δικη μου περίπτωση αυτο ειχα κανει παντως η γατα δεν πονάει καθολου και οι εξετάσεις βγαινουν πολυ γρήγορα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool