SOS! Τι να κάνω αυτή τη γάτα;

skai-animals

Δραστήριο μέλος

Η skai-animals αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 733 μηνύματα.
γεια σας παιδιά! εξω από το σπίτι μου υπάρχουν πολλές αδέσποτες γάτες, οι οποίες τρυγυρνούν από δω κι από κει, αλλά είναι λίγο επικύνδινα διότι τα αμάξια που περνούν από ΄'εξω τρέχουν γρήγορα. έπιασα χτεσ μια γάτα, η οποία ήρθε κοντά μου, και την έκλεισα μέσα στο σπίτι. την άφησα να περπατήσει να εξικιωθεί με το περιβάλλον, τησ έβαλα νερό και φαγητό, αλλά αυτή επί δύο ολόκληρεσ ώρεσ χοροπηδούσε πάνω στην πόρτα.(έπερνε φόρα και έπευτε με πολύ δύναμη πάνω στην πόρτα!!!) ήταν ολοφάνερο πωσ ήθελε να βγεί έξω. έτσι την πήρα και την έκλεισα με φαγητό κλπ στην αυλή, αλλά αυτή όλη μέρα σλημερα κλαίει!(από την αυλή δεν μπορεί να βγεί γιατί έχει ειδική περίφραξη για γάτεσ)

τι λέτε να κάνω??? να την αφήσω πάλι στον δρόμο???:/::/::/:

απο οτι καταλαυα δεν με φοβαται, αλλα θελει να βγει εξω. οταν την πιανω αγγαλια, αυτηηρεμει. αλλα δεν μπαινει με τιποτα μεσα στο σπιτι!!!:blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καταρχην να σε ρωτησω κατι...την γατα τι εχεις σκοπο να την κανεις???θελω να πω...γιατι την επιασες...σκεφτεσαι να την κρατησεις???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καταρχην να σε ρωτησω κατι...την γατα τι εχεις σκοπο να την κανεις???θελω να πω...γιατι την επιασες...σκεφτεσαι να την κρατησεις???

ναι!:)
με ακολουθησε, της εκανα ψιτ ψιτ , ηρθε κι αποφασισα να την παρω μεσα να φαει, να πιει, και γιατι όχι να την κρατησω! η γατα πρεπει να ειναι μεγαλη σε ηλικια, ειναι συγουρα φιλικη, γιατι με αφησε να την παρω αγγαλια, αλλα ειναι πολυ αδυνατη και ταλαιποριμενη. παρόλα αυτα δεν μου φαινεται να τησ αρεσει το νεο τησ σπιτι...:(

μα...ειναι απολυτα φυσιολογικο να εχει αυτη την αντιδραση....αφου σου φαινεται κιολας ηλικιωμενη..σκεψου οτι πιθανον ολη την ζωη της την εχει περασει εξω.....ειναι δυνατον να πιστευεις οτι απο την 1η μερα που την εβαλες μεσα..δεν θα διαμαρτυρυθει???????? η γατα δεν ειναι ανθρωπος να γνωριζει οτι εσυ το κανεις για το καλο της....αλλαξε ο κοσμος της και νιωθει ανασφαλεια..θελει αρκετη υπομονη πιστευω για να συνηθισει μεσα..παντως ,πρεπει να εισαι σιγουρη για το τι θελεις να κανεις....σκεψου το καλα και αποφασισε..γιατι καποιοι παιρνουν μια γατα μεσα...και μολις δουν τα σκουρα την εγκαταλειπουν.και ειναι οτι χειροτερο...

Έχει δίκιο η Πουπουλίνα. Και εγώ φιλοξενώ έναν αδεσποτούλη , που είναι 1,5 περίπου χρόνων και μετά από 3 εβδομάδες συνήθισε τον χώρο του σπιτιού. Απλά θέλει υπομονή από την μεριά σου και πολύ τρυφερότητα και σίγουρα θα της αρέσει πολύ περισσότερο απ ότι ο δρόμος!!!:):):):)

μα...ειναι απολυτα φυσιολογικο να εχει αυτη την αντιδραση....αφου σου φαινεται κιολας ηλικιωμενη..σκεψου οτι πιθανον ολη την ζωη της την εχει περασει εξω.....ειναι δυνατον να πιστευεις οτι απο την 1η μερα που την εβαλες μεσα..δεν θα διαμαρτυρυθει???????? η γατα δεν ειναι ανθρωπος να γνωριζει οτι εσυ το κανεις για το καλο της....αλλαξε ο κοσμος της και νιωθει ανασφαλεια..θελει αρκετη υπομονη πιστευω για να συνηθισει μεσα..παντως ,πρεπει να εισαι σιγουρη για το τι θελεις να κανεις....σκεψου το καλα και αποφασισε..γιατι καποιοι παιρνουν μια γατα μεσα...και μολις δουν τα σκουρα την εγκαταλειπουν.και ειναι οτι χειροτερο...

δεν τυθετε τετοιο θεμα για εμενα...ετσι κι αλιως ειναι τοσο μεγαλο το σπιτι, που μπορει ανετα να χωρεσει μια γατα ακομη και τισ σκανταλιες στης. θα την παω αυριο στον κτηνιατρο να δω μην εχει τιποτα κολιτικο για τισ δικεσ μου.

αν εχει κατι θα την κρατησω συγουρα, αλλα σε ξεχωριστο δωματειο, για να τησ κανω θεραπεια.

αλλα πως μπορω να τραβιξω την προσοχη της, για να θελησει να μπει μεσα...???:/::/::/:

τι εννοεις να θελησει να μπει μεσα........μεσα δεν ειπες οτι ειναι???

τι εννοεις να θελησει να μπει μεσα........μεσα δεν ειπες οτι ειναι???

τωρα ειναι στην αυλη με φαγητο νερο κλπ, και σπιτακι και τα σχετικα... το σπιτι ειναι στον πρωτο οροφο και η γατα δεν ηθελε με τιποτα να ερθει ωσ απανω, αλλα καθωταν κατω στον διαδρομο οπου ειναι η εξοπορτα και πηδαγε πανω της!!!τωρα εχει ηραμισει καπωσ, και πρεπει να εφαγε κιολας γιατι πριν που πηγα δεν ειδα να εχει φαγητο στο πιατο...

Εγώ σου προτείνω να την ανεβάσεις επάνω και να την αφήσεις εκεί για να καταλάβει ότι αυτό είναι το σπίτι της από εδώ και πέρα.:):)

Εγώ σου προτείνω να την ανεβάσεις επάνω και να την αφήσεις εκεί για να καταλάβει ότι αυτό είναι το σπίτι της από εδώ και πέρα.:):)

το εκανα στην αρχη αλλα εκανε ενα τεραστειο αλμα και βρεθηκε κατω στην εξωπορτα... αλλα μετα σκευτικα να την παω στην αυλη για να τησ κανω πριν εξετασεισ, γιατι δεν ξερω τιποτα για την υγεια της...:/::/::/:

πρεπει να περιμενω ωσ την δευτερα να την παω για εξετασεις:(:(:(

Δεν έχεις κάνενα δωμάτιο να την βάλεις ξέχωρα από τις δικές σου μέχρι να την πας στον κτηνίατρο?:hmm::hmm:Ίσως είναι καλύτερα και για εκείνη να συνηθίσει πρώτα ένα μικρό χώρο.:hmm::hmm::hmm:

Ας συνηθισει πρωτα στην αυλη και σιγα σιγα προχωραμε και στα ενδοτερα! Το πρωτο γατακι που ειχα βρει, τις πρωτες μερες μονο στην αυλη (τοτε που εμενα σε σπιτι με αυλη) καθοταν,περασε πανω απο βδομαδα για να καθεται στο δωματιο μου και μετα απο αρκετες μερες ακομη αποφασισε πως του κανει για σπιτι, μονο για βολτα εβγαινε μετα. Οποτε υπομονη να εχεις και σιγα σιγα θα συνηθισει.

Δεν έχεις κάνενα δωμάτιο να την βάλεις ξέχωρα από τις δικές σου μέχρι να την πας στον κτηνίατρο?:hmm::hmm:Ίσως είναι καλύτερα και για εκείνη να συνηθίσει πρώτα ένα μικρό χώρο.:hmm::hmm::hmm:

Ας συνηθισει πρωτα στην αυλη και σιγα σιγα προχωραμε και στα ενδοτερα! Το πρωτο γατακι που ειχα βρει, τις πρωτες μερες μονο στην αυλη (τοτε που εμενα σε σπιτι με αυλη) καθοταν,περασε πανω απο βδομαδα για να καθεται στο δωματιο μου και μετα απο αρκετες μερες ακομη αποφασισε πως του κανει για σπιτι, μονο για βολτα εβγαινε μετα. Οποτε υπομονη να εχεις και σιγα σιγα θα συνηθισει.

κι εγω το αφησα στην αυλη για να νιωθει πιο ανετα, αφου και πριν γυρνουσε απο κηπο σε κηπο...το πρωι θα παω να του ξαναβαλω φαγητο ετσι σιγα σιγα ελπιζω να με συνηθησει... και απο δευτερα ερχεται πανω μαζι μας!!!(μακαρι μεχρι τοτε να εχει συνηθησει:/:)

Αν πάντως θέλεις να της κάνεις μια περίοδο προσαρμογής στην αυλή, θα σου πρότεινα να την ταΐζεις μέσα στην πολυκατοικία για να συνηθίζει και να της έχεις μόνο το νερό έξω. Αλλιώς θα προσελκύσεις όλες τις γάτες της περιοχής και μπορεί να έχεις πρόβλημα.:/:

Ξέρω τουλάχοστον μία ηλικιωμένη γατούλα (περίπου 12 ετών) που είχε περάσει όλη της τη ζωή έξω, αλλά προσαρμόστηκε τόσο καλά σε σπίτι, που θα νόμιζες ότι ήταν σπιτίσια. Γενικά, νομίζω πως αν η γάτα είναι ήμερη και χαδιάρα μπορεί να προσαρμοστεί σχετικά εύκολα.Εύχομαι να τα καταφέρεις, γιατί η ζωή στο δρόμο είναι πολύ δύσκολη για τα ηλικιωμένα ζωάκια.:(

απο οτι καταλαυα δεν με φοβαται, αλλα θελει να βγει εξω. οταν την πιανω αγγαλια, αυτηηρεμει. αλλα δεν μπαινει με τιποτα μεσα στο σπιτι!!!:blink:

αφου λες οτι την εβαλες μεσα, πως γινεται να μη μπαινει με τιποτα μεσα στο σπιτι; :hmm:Εγω πιστευω οτι μια γατα που ζει στον δρομο και ξαφνικα βρισκεται σε ενα σπιτι με ζεστη, φαγητο και νερο προσαρμοζεται πολυ ευκολα μεσα :hmm: Θεμα χρονου ειναι

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back