SOS, αδέσποτα γατάκια σε άστεγη κυρία

sardela

Διάσημο μέλος

Η Ελένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.893 μηνύματα.
Σημερα μου ειπε η αδελφη μου οτι μια αστεγη κυρια στο Χαλανδρι, βρηκε 4 μικρα γατακια 6-10 ημερων.
Μολις μου το ειπε, πηγα στο σημειο που βρησκεται παντα, με μια γατοφορο, μια κονσερβα και γαλα σε σκονη.
Της εδωσα την γατοφορο, γιατι φοβαται μηπως περασει κανα σκυλι διπλα της την ωρα που κοιμαται(κοιμαται στο πεζοδρομιο) και της τα φαει. Την ειπα να τα βαλει μεσα, να κλεισει την πορτα και να τα εχει κοντα της.

Το προβλημα ειναι οτι η ιδια δεν εχει λεφτα να τα κρατησει ουτε και ασφαλη χωρο. Μιλησα με το stray, και μπορουν να τα παρουν μολις αρχισουν να τρωνε κανονικα.
Εγω δεν μπορω και δεν εχω χρονο να τα ταιζω καιθε 3-4 ωρες λογω σχολης.
Υπαρχει καποιος να τα φιλοξενισει για 15 μερες?:confused:
Ειναι κριμα να χαθουν ετσι...
Ειναι ολα θηλυκα, δεν τα ειδα γιατι τα ειχε παει στον κτηνιατρο(με οσα ελαχιστα χρηματα ειχε), εχουν κλειστα ματακια και τρωνε με μπιμπερο.
Επισης μου ειπε οτι θα κρατησει για εκεινη το ενα απο τα τεσσερα.

Ειναι μεγαλη αναγκη, η γυναικα δεν εχει τι να φαει και φροντιζει τα αλλα ζωα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι πραγματικά πάρα πολύ συγκινητικό το ενδιαφέρον που έδειξε αυτή η Κυρία για τα μωράκια... Μπράβο Ελένη που τη βοήθησες!
Μακάρι να βρεθεί φιλοξενία για τα γατάκια και μακάρι να βρεθεί κάτι και γι' αυτή τη γυναίκα. Πολλοί δήμοι παρέχουν συσσίτιο και φιλοξενία στους αστέγους (ο Δήμος Αθηναίων έχει συσσίτιο στην πλατεία Κουμουνδούρου και νομίζω νοικιάζει κάποια ξενοδοχεία στην Ομόνοια). Μήπως έχει τίποτα αντίστοιχο και ο δικός σας δήμος; :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πραγματικα αξιεπαινη :blink::blink: Μπραβο της!!!! Μακαρι να βρεθει λυση

Δεν ξερω αν παρεχει τιποτα ο δημος.
Η αληθεια ειναι οτι οσα χρονια θυμαμαι την κυρια, ειχε ενα ασπρο σκυλακι. Παντα το ειχε μαζι της, το προσεχε πιο πολυ και απο εκεινη.
Σημερα απο πηγα, του μιλουσε και του ελεγε:"Μη φοβασαι αγαπη μου, εγω εσενα αγαπαω, εσενα και κανενα αλλο!" κτλ...Και το ειχε αγκαλια και το φιλαγε.:cry::cat:
Ηταν πολυ συγκινητικο. Μακαρι να γινει κατι, να βρεθει καποιος....
Στην αδελφη μου ειπε, οτι αν ειχε χρηματα θα τα πηγαινε να τα αφησει στην αδελφη της στο Φαληρο, αλλα δεν την ρωτησα τιποτα για αυτο.:/:

Παιδιά δυστηχώς δεν μπορώ να τα πάρω μέσα στο σπίτι γιατί θα με πετάξει από το μπαλκόνι ο άντρας μου, αλλά αν η γατοφόρος είναι μεγάλη και μπορούμε να τα κρατήσουμε κλεισμένα εκεί με κάποιο ζεστό ύφασμα, μπορώ να τα φροντίσω, αφού έχω ήδη μεγαλώσει άλλο ένα γατάκι που είχα βρει και ήταν λίγων ημερών με μπιμπερό. Αλλά δουλεύω το πρωί και ποιος θα τα ταίζει τότε? Ίσως να μπορώ να αναλάβω κανα δυο, αλλά δεν θα με αφήσει ο Αριστείδης μέσα στο σπίτι, θα φοβηθεί και για την Ζιζέλ μην κολλήσει τίποτα. Πωπω στεναχωρήθηκα πολύ.

Πολύ συγκινητική η πράξη της όντως. Βρε Ελένη δεν την ρωτάς για την αδερφή της και αν μπορεί να τα κρατήσει εκείνη? Και αν είναι να βοηθήσουμε εμείς με τη μεταφορά και τους γιατρούς και ότι άλλο χρειάζεται.

Θα ξαναπερασω αυριο(αχχχ εχω και διαβασμα!), για να της δωσω και καμια παλια κουρβερτα και μαλλινα για να βαλει στα γατακια.
Θα την ρωτησω...

τετοιοι ανθρωποι πρεπει να υπαρχουν κανα δυο πανω στο κοσμο...:/::/::(:( πραγματικα της αξιζει βραβειο ζωοφιλιας! τα γατακια ειπαμε ειναι 4; μακαρι να βρεθει κατι και γι αυτα:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Χθες "καθαρισα" την ντουλαπα μου, και θα της παω μερικα ροπυχα που δεν τα θελω-δεν μου κανουν.
Περασα χθες κατα τις 3 που γυρναγα σπιτι, και την ειδα, ειχε βαλει κατω απο την κουβερτα της τη γατοφορο και κοιμοταν.
Κατα τις 2μιση θα παω να ψηφισω και θα της παω τα ρουχα.:)

Αν θες στείλε μου με pm που είναι η κυρία μήπως μπορέσω να κάνω κάτι με την φιλο ζωική Χαλανδρίου:)

Πηγα σημερα, και μου ειπε οτι τα γατακια, τα πηρε η Φιλοζωικη Χαλανδριου.
Θα τους παρω τηλεφωνο το απογευμα να δω τι εγινε τελικα.

Από έμπειρη πηγή. Η κυρία ( άστεγη ) τα έχει λίγο χαμένα. Αυτό δεν την κάνει μη ζωόφιλη –δεν λέω αυτό. Τα γατάκια δυστυχώς τα δυο δεν τα κατάφεραν. Τα άλλα δυο τα έχει όντως η φιλοζωικη Χαλανδρίου.

εχετε το τηλεφωνο της φιλοζωικής χαλανδριου?
ή που είναι?

μπορει να ειναι παλιο..αλλα επειδη ειμαι καινουριος ψαχνω ενα ενα τα τοπικ να δω περι τινος προκειτε(για το φορουμ)
και φτανω εδω και μενω παγωτο:blink:

δε λεω καλο ειναι να φροντιζουμε τα ζωα
κ εγω εχω τρια σκυλια αδεσποτα +γατα+γατακια+ψαρια+++
και δεν τους εχει λειψει τπτ

αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση μιλαμε για πολυ φανατιλα!!!
ο φανατισμος ειτε στη θρησκεια,ειτε στη δουλεια,ειτε εθνος παραμενει φανατισμος ο οποιος ισουτε με βια και φασισμο,ρατσισμο και γενικως μην σας πολυ ζαλιζω..εχουμε και λεμε...

η κοπελιτσα μιλαει για καποια γατακια=ζωα=εχουνε δημιουργηθει για να ζουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ,ασχετα που εμεις σαν ανθρωποι δεν τα χουμε βρει μεταξυ μας και πληγωνουμε ο ενας τον αλλο και εκμεταλευομενοι την αναγκη των ζωων για ευκολο φαι χωρις κυνηγι τα φυλακιζουμε για να εχουμε καποιον να μας κανει παρεα(εκ του ασφαλους βεβαιως βεβαιως)υπο την απειλη της ιδιας τους της (ευκολης)επιβιωσης τους
(διοτι μπορουν και στη φυση να επιβιωσουν ή να αποβιωσουν λογο του οτι αυτη ειναι η φυση και μονο οι ανθρωποι υστερουν στο να πονανε ψυχικα)

και βλεπω ενα τοπικ που ξεκιναει με κεφαλαια για τα γατακια και στο τελος με μικρα...για την φουκαριαρα την αστεγη:blink:

και ερχετε και ενα αλλο ποστ...που λεει οτι "ενταξει μωρε,τα χει χαμμενα η βρωμιαρα..κοιτα μην κολησει τπτ τα γατια..""

και 500μπραβο απο κατω για το οτι μαζεψε τα γατακια(κ εγω ο ιδιος θα τα μαζευα)και ουτε μια ερωτηση για το "τελικα η γυναικα τι εγινε??"

δεν λεω.εδω το φορουμ ειναι αποκλειστικα για γατες και γι αυτο εχουν γραφτει ολα τα μελη και γι αυτο γραφτηκα κ εγω ο ιδιος αλλα...

ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΕΧΟΥΜΕ..ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ????????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εδώ θα συμφωνήσω... Εντάξει ζούμε σ'ένα κόσμο ανθρωποκρατούμενο που καταστρέφει τη χλωρίδα και την πανίδα... καταστρέφει όμως και τους ανθρώπους του και τους αφήνει και αυτούς απροστάτευτους και αβοήθητους...
Τι απογοήτευση... Τώρα που θίχτηκε αυτό το θέμα σκέφτομαι... Αν ό,τι κάναμε π.χ. εμείς από το forum αυτό και για ανθρώπους, μάλλον δεν θα υπήρχαν άστεγοι και φτωχοί.
Φυσικά όμως όλα αυτά είναι ουτοπικά. Εδώ ούτε τους εαυτούς μας καλά καλά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε...
Τι να πεις... Πολύ μπέρδεμα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επειδη γνωριζω η ιδια προσωπικα την κυρια, και επειδη εδω ειναι ενα φορουμ για γατες, δεν σταθηκα στην ιδια την αστεγη.

Δηλαδη, τι θα γινοταν αν εβαζα ενα ποστ με τιτλο:"ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΕΓΗ με τα γατακια???"?Το πιο πιθανο θα ηταν να κλειδωνοταν γιατι δεν ειναι σχετικο με το φορουμ για γατες.

Για αυτο, μην κανατε παρατηρησεις που δεν στεκουν.

Και για να λυσω την απορια σας, η κυρια δεν δεχεται βοηθεια για εκεινη.
Της πηγα ρουχα δεν υα δεχτηκε.
Ο δημος της εδωσε στεγη και παλι δεν τη δεχτηκε. Η ιδια λεει οτι το σπιτι μου ειναι ο δρομος, και δεν θελει να παει πουθενα.

Οποτε ας μην αναλωνεστε σε φιλαθρωπικες συζητησεις γιατι και θα βγειτε οφ τοπικ και το θεμα θα κλειδωθει απο τους μοντς(που κανονικα πρεπει , διοτι τα γατακια μεταφερθηκαν αλλου).

Οι ηλικιωμένοι χρόνια αστεγοι με ζωα αγαπητε μου ειναι ειδικές περιπτωσεις ανθρώπων που και να θες να τους βοηθησεις εσυ η η πολιτεία ειναι εξεραιτικά δυσκολο γιατι δεν σου το επιτρέπουν οι ίδιοι. Το ν αβοηθηθει ενας τετοιος ανθρωπος που δε ειναι τυχαια αστεγος αλλα εχουν προηγηθει πραγματα στην ζωη του κι εχει και μια ανάλογη ψυχολογία δεν ειναι παντα δυνατο γιατι ειναι πολλές φορες αυτο καταστροφικοι και ακομα κι οταν τους βαζεις σε περι βαλλον με φροντίδα σηκωνονται και φευγουν. μερικοι σου λενε κι ολας οτι τους ενοχλεις με την προσοχή σου και οτι τους αρεσει να μενουν εξω.. κυριολεκτικα τους ειναι αδύνατο να δεχτουν φροντίδα. Δέν εχεις παρα να δοκιμάσεις..

Τα γατακια ομως δεν φταινε σε κατι να ειναι εκει αυτα τουλαχιστον ειναι πρακτικα πιο ευκολο να σωθουν γιατι δεν φερνουν αντιστασεις οπως ο ανθρωπος.. μακαρι να μην εφερνε κι αυτος και να μπορουσαν ολοι να εχουν φαγητο και στεγη και αλλα μη υλικα.. υπαρχουν ομως ισχυρότατα κίνητρα για πολλουα αστεγους ψυχολογικα που τους ωθουν σε αυτο τον τροπο ζωης. Το ίσιο συμβαινει και με ηλικιωμενους που αρνούνται φροτιδα και με γατοσυλλεκτες με πολλα ζώα.

συμφωνοι,αλλα καλο δεν θα ηταν να μην αναφερθει καθολου η ιδιοτητα της κυριας για να μην σκανδαλιστει το κοινο?
μπορουσε να πειθ "μια κυρια η οποια δεν μπορει να τα μεγαλωσει"
οι αστεγοι,οι ναρκωμανεις,οι "αρρωστοι"...ολοι αυτοι κατα βαθος θελετε να πειτε(κ εγω ο ιδιος το πιστευω)οτι φταινε που καταντησανε ετσι,διοτι οι ιδιοι το επιλεξανε!απλα εκει που πιστευω θα φανει η ανθρωπια!!
το να βοηθησεις καποιον που ο ιδιος το επελεξε αλλα μπηκε σε αδιεξοδο!!
κ εγω πολλες φορες γινομαι σκληρος με ναρκωμανη πχ που μου ζηταει λεφτα γιατι σκεφτομαι οτι εγω δουλευω τοσα χρονια για να συντηρησω το εαυτο κ αυτος "δουλευει"εμενα για να παει να την πιει!αλλα μεσα μου ποναω γιατι δεν υπαρχει αλλος να τον βοηθησει,μονο εγω ερχομαι τετ α τετ μαζι του,ή μαλλον αυτος με επιλεγει,οπως η αστεγη επελεξε την κοπελα(γιατι αν δεν ειχε γατακια μαζι της δεν θα της εδινε σημασια)!!

τεσπα,δεν θα αλλαξω εγω τον κοσμο,απλα ας γινουμε τουλαχιστον λιγοοοο πιο διακριτικοι!!

χιλια συγνωμη για το οφ!!!!

Εγώ πάντως sardela έκανα μία απόλυτα γενική παρατήρηση. Δεν ήθελα να φανεί ότι κατηγορώ κανένα, γιατί ειδικά εσύ θέλησες να τη βοηθήσεις και με το παραπάνω. Και βασικά μπράβο σου γιατί λίγοι θα ενδιαφέρονταν να τη βοηθήσουν. Μάλλον περισσότερο, έθεσα εγώ προσωπικά έναν προβληματισμό :redface:
Μάλλον το σωστό βρίσκεται κάπου στη μέση.
Κι ας κλείσω κι εγώ με μία εξωπραγματική ευχή.. Μακάρι να μην υπήρχαν αδέσποτα και άρρωστα ζώα, και "αδέσποτοι" και φτωχοί άνθρωποι...
Δυστυχώς σε τέτοια θέματα κάθε φορά συνειδητοποιώ ότι είναι πολύ δύσκολο οι λίγοι να αλλάξουν τον κόσμο. Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι.

Πικάσι και οποιος άλλος βιάστηκε πραγματικά να βγάλει συμπεράσματα για αυτο το θέμα, θα ήθελα να πω ότι, οπως ειπε η Σαρδέλα, πράγματι υπήρξε μια κίνηση να βοηθηθεί αυτή η γυναίκα. Κι εγώ είχα ανταλλάξει πμ με την Σαρδέλα για το θέμα αυτο. Αλλά πράγματι αυτοι οι άνθρωποι δεν δέχονται πάντα την βοήθεια, ας μην επαναλαμβάνω αυτά που είπε η Γιασμιν.
Οπότε μην βιάζεσαι να κρίνεις την ανθρωπιά μας. Και στην τελική, αν έχεις εσύ να προτείνεις κάποια κίνηση να βοηθηθεί ένας άνθρωπος που έχει ανάγκη ή περισσότεροι, μπορείς να το κάνεις, υπάρχει κομμάτι του φόρουμ οπου γίνεται γενική συζήτηση.
Να κάνουμε κριτική είναι το μόνο εύκολο σε αυτήν τη ζωή.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back