SOS - νεογέννητο γατάκι

kwstans

Νεοφερμένο μέλος

Η kwstans αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
Πριν μια ώρα περιπου ακουσα ενα μικρο γατακι να νιαουριζει.Εψαξα και το βρήκα στον κήπο του σπιτιού μου.Είναι νεογέννητο.10 ημερων το πολύ.Τα ματάκια του δεν εχουν ανοιξει καλά ακομα και οπως ειναι φυσικό δεν μπορει να φαει μόνο του.Δεν ξέρω τι να κάνω.Εχω αγχωθει πάρα πολυ!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως το έχει μεταφέρει εκεί η μαμά του; Μου φαίνεται περίεργο να βρέθηκε ξαφνικά εκεί. Σε κάθε περίπτωση, το ότι κλαίει σημαίνει ότι πεινάει ή κρυώνει. Αν το έχεις πάρει μέσα, βάλ' το σε μια κούτα με ένα κουβερτάκι για να είναι ζεστά. Για σήμερα, μπορείς να του δώσεις λίγο αραιωμένο νουνού με σύριγγα. Διάβασε κι αυτό το άρθρο - θα σε βοηθήσει πολύ.
Καλή επιτυχία!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω αν το έχει αφησει η μαμά του εκεί αλλα δεν το νομιζω κιόλας γιατι τοση ώρα ειναι μόνο του.Δεν το εχω κουνησει απο εκει για να το βρει η μαμά του αν το ψάχνει.Αν και φοβάμαι οτι επειδή το έπιασαν κατι παιδάκια με τα χέρια τους δεν θα το αναγνωρίζει η μαμά του.Σήμερα θα το φροντίσω δεν το συζητώ αλλα δεν θα μπορω για πολύ καιρο.Πρέπει να του βρω ένα σπίτι σωστά?

Αυτό που λες για τα παιδάκια που το έπιασαν δεν ισχύει απόλυτα, μερικές τα δέχονται κι ας έχουν πάνω τους ξένες μυρωδιές. Αυτά σε περίπτωση που εμφανιστεί η μαμά του. Λογικά το γατάκι θα μπορέσει να δοθεί σε ένα μήνα περίπου, μόλις μάθει να τρώει στερεά τροφή (ένας κτηνίατρος θα σου δώσει πιο ακριβή εκτίμηση της ηλικίας του) αλλά το καλό είναι ότι τότε θα είναι Σεπτέμβρης που αρχίζουν να κινούνται περισσότερο οι υιοθεσίες, οπότε θεωρητικά δεν θα δυσκολευτείς πολύ να το δώσεις. :)

Είμαι σχεδον σιγουρη οτι η μαμα του δεν θα γυρίσει οπότε θα το φροντισω εγω σήμερα και αυριο βλέπουμε.Ισως το δωσω σε ενα pet shop να το φροντισουν.Αλλιως θα το φροντισω εγω αν και φοβαμαι οτι δεν θα τα καταφερω..

2 μερες μετα και το γατακι ειναι ακομα στα χερια μ.Πρεπει να παρω ειδικο γαλα για γάτες?επισης το γατακι θελει να πιπιλαει κατι που να του θυμιζει τη μαμα του.Τι μπορω να του δωσω?το μικρο δαχτυλο του χεριου μ του αρεσει αλλα δεν γινεται να το εχει ολη την μερα..

Καλησπερα.
Ναι,πρεπει να του παρεις οπωσδηποτε υποκαταστατο μητρικου γαλακτος.Θα βοηθησει να του βαλεις ενα λουτρινο με ενα αναλογικο ρολοϊ μεσα του,θα νομιζει οτι ειναι η μαμα του και θα ηρεμει.

Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ τις τελευταίες μέρες. Είχα ξαναμεγαλώσει νεογέννητο παλαίοτερα χωρίς πρόβλημα. Τώρα όμως είναι 2 γατάκια. Το πρόβλημα είναι ότι αμέσως πήρα ειδικό γάλα, μπιμπερό και φρόντισα να τα βοηθάω να κατουράνε και κάνουν την ανάγκη τους. Το ένα έχει γίνει σχεδόν διπλάσιο από το άλλο. Πεινάει συνεχώς. Έχει γίνει χοντρό... Το άλλο παρόλες τις προσπάθειες μας δεν τρώει αρκετά... Τώρα είναι περίπου 4 εβδομάδων, τις τελευταίες 2 μέρες είναι κάπως νωχελικό. Παρόλα αυτά όποτε το παίρνεις στα χέρια σου χουρχουρίζει. Ποιά είναι η καταληλότερη διατροφή και ποσότητα για γατιά αυτής της ηλικίας;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back