To AIDS της γάτας (FIV)

Καλά θα είναι, ειδικά τώρα που αποδείχτηκε ότι ο γάτος είναι φορέας, να αρχίσετε να του δίνετε μια άλλη τροφούλα, καλύτερη ποιοτικά. Ίσως η κακή διατροφή να είναι άλλος ένας λόγος που μαδάει πολύ. Δυστυχώς η φρίσκις είναι τελείως junk food οπότε αν έχετε τη δυνατότητα καλά θα είναι να του δίνετε κάτι άλλο στο εξής, που θα βοηθήσει γενικότερα τον οργανισμό του. Η άμμος που έχετε είναι απ' τις καλύτερες, για μένα η καλύτερη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Α τελεια χαιρομαι παρα πολυ!Αληθεια τα friskies ειναι junk food??Πω πω..και τι να του δινω τοτε?

Ned σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σου!!! :) :)

Ειρηνη1234 σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες και το ενδιαφερον σου!!!Ελπιζω να πανε ολα καλα με τον γατουλη μου.Σου ευχμαι και οι δικες σου γατουλες να ειναι παντα καλα!! :) :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Αν θες να πάτε σε κάτι οικονομικό αλλά ποιοτικό, δοκιμάστε Arden grange για στειρωμένα. Ένα δίκιλο τσουβαλάκι θα βγαίνει στο εικοσάρικο και αν τηρείτε τις δοσολογίες που λέει η συσκευασία και ανάλογα με το πόσο τρώει ο γάτος, θα σας βγαίνει λιγότερο από 15 ευρώ το μήνα.

Στειρωμένος αρσενικος γάτος φορέας έιτζ και φρίσκις δε συνδυάζονται καλά, δυστυχώς.

Ωχ ωχ!!
Φανταζομαι το πουλανε στα pet shop αυτο...
15 ευρω το μηνα??μα αυτο ειναι πιο φθηνο απο ολα μαζι τα friskies που τρωει καθε μηνα!!

Κοίταξε, ψάξε σε γειτονικά πετ-σοπ, αν δεν τη βρεις έχεις τις εξής εναλλακτικές

- ηλεκτρονικά πετ-σοπ που ίσως την έχουν την τροφούλα (θα σου προτείνουμε)
- παραγγελία από Θεσσαλονίκη, τα μεταφορικά θα είναι φαντάζομαι λιγότερα από 5 ευρώ, μπορείτε να πάρετε το παλικάρι που έχει το μαγαζί να ρωτήσετε (γειτονικό πετ-σοπ στη Θεσσαλονίκη, αν χρειαστεί θα σου πω)
- μπορεί να το έχει ο κτηνίατρός σας (στη Σάμο ο κτηνίατρός μας τη φέρνει αυτή την τροφούλα, από εκεί τη μάθαμε)
- μας λες ποιες τροφούλες σου προτείνουν στο πετ-σοπ ως ποιοτικές και σου λέμε εναλλακτική

Ουσιαστικά έτσι γίνεται με τις ποιοτικές τροφές, είναι πραγματικά καλή επένδυση. Εντάξει τα 15 στα λέω χοντρικά, μπορεί να θέλει να τρώει λίγο παραπάνω και να σας βγαίνει 17 ας πούμε, δεν μπορώ να πω 100%, αλλά μιλάμε για τροφή 100 σκάλες ανώτερη αλλά ταυτόχρονα σε φυσιολογική τιμή. Θα του βοηθήσει πολύ και το ανοσοποιοητικό και το τρίχωμα.

Κοίταξε, ψάξε σε γειτονικά πετ-σοπ, αν δεν τη βρεις έχεις τις εξής εναλλακτικές

- ηλεκτρονικά πετ-σοπ που ίσως την έχουν την τροφούλα (θα σου προτείνουμε)
- παραγγελία από Θεσσαλονίκη, τα μεταφορικά θα είναι φαντάζομαι λιγότερα από 5 ευρώ, μπορείτε να πάρετε το παλικάρι που έχει το μαγαζί να ρωτήσετε (γειτονικό πετ-σοπ στη Θεσσαλονίκη, αν χρειαστεί θα σου πω)
- μπορεί να το έχει ο κτηνίατρός σας (στη Σάμο ο κτηνίατρός μας τη φέρνει αυτή την τροφούλα, από εκεί τη μάθαμε)
- μας λες ποιες τροφούλες σου προτείνουν στο πετ-σοπ ως ποιοτικές και σου λέμε εναλλακτική

Ουσιαστικά έτσι γίνεται με τις ποιοτικές τροφές, είναι πραγματικά καλή επένδυση. Εντάξει τα 15 στα λέω χοντρικά, μπορεί να θέλει να τρώει λίγο παραπάνω και να σας βγαίνει 17 ας πούμε, δεν μπορώ να πω 100%, αλλά μιλάμε για τροφή 100 σκάλες ανώτερη αλλά ταυτόχρονα σε φυσιολογική τιμή. Θα του βοηθήσει πολύ και το ανοσοποιοητικό και το τρίχωμα.
Τελεια!!Σε ευχαριστω πολυ και παλι!! :) :) :*

καλησπέρα! όσον αφορά στο θέμα της τροφής πολύ οικονομική είναι και η leonardo (γύρω στα 5 ευρώ το κιλό) και πάρα πολύ καλή. Όποια τροφή και να πάρεις πρέπει να προσέξεις να είναι super premium, είναι απαραίτητο για γατάκια με aids αυτό.
Αν τελικά ο γατούλης μείνει στη βεράντα καλό θα ήταν όταν κάνει κρύο να του βάζεις μία θερμοφόρα για να ζεσταίνεται και να μη νιώθει τη διαφορά θερμοκρασίας.
Καλό είναι να του κάνεις τακτικά τις αποπαρασιτώσεις του και να κοιτάς ότι τρώει. Ακόμα και για μια δυο μέρες να δεις ανορεξία, καλό θα ήταν να τον πας στο γιατρό αμέσως.

Καλησπέρα και απο μένα,

Θα ήθελα την συμβουλή σας,

Έχω τρία γατάκια (3, 2 & 1 ετών) και το Πάσχα βρήκα έναν γατούλη αιμόφυρτο. Του έλειπε ένα κομμάτι από το πατουσάκι του. Μετά από θεραπεία 1 μηνός, έγινε καλά και του έψαχνα για σπιτάκι. Όταν όμως μία υποψήφια ¨μαμά¨ μου ζήτησε εξετάσεις αίματος, διαπιστώσαμε οτι ο μικρός έχει aids και μέσα σε ένα μήνα διπλασιάστηκε και η τιμή του... (από 1/320 έγινε 1/640).
Ο μικρός φιλοξενείται στο σπίτι της μαμάς μου και δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με τα δικά μου γατάκια. Αποφασίσαμε για όσο ζήσει (επειδή έχει πειραχτεί λίγο και το συκώτι του), να του προσφέρουμε μία ήρεμη ζωούλα και θα τον κρατήσει η μητέρα μου. Ο γιατρός μας δίνει 1 με 2 χρόνια...
Ο μικρός όταν παίζει ρίχνει κάτι καλές γρατζουνιές και δαγκώνει, χωρίς φυσικά να βάζει δύναμη. Επίσης το ένα του ματάκι τρέχει συνέχεια...

Η ερώτησή μου είναι αν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν με κάποιο τρόπο τα δικά μου γατάκια, επειδή μπαινοβγαίνω στο σπίτι της μαμάς μου και εκείνη στο δικό μου...
Χρειάζεται να πάρω κάποια μέτρα προφύλαξης?

Ευχαριστώ πολύ..

Είναι πολύ δύσκολο να κολλήσουν. Γενικά το aids σε αντίθεση με τη λευχαιμία κολλάει δύσκολα. Με βαθιά δαγκώματα ή ζευγάρωμα. Οπότε η μόνη -και πρακτικά αδύνατη- περίπτωση να μεταφέρεις εσύ τον ιό είναι να έχεις στα χέρια σου πολύ σάλιο ή αίμα του μολυσμένου γάτου και αυτό να έρθει σε επαφή με σάλιο ή αίμα των δικών σου γατιών. Είναι πολύ δύσκολο, θα σου πρότεινα όμως, καθαρά για να σου φύγει εσένα κάθε άγχος, να πλένεις τα χέρια σου πριν χαϊδέψεις τα δικά σου αλλά και αντίστροφα. Κυρίως το αντίστροφο είναι πιο σημαντικό, επειδή ο γατούλης έχει πεσμένο ανοσοποιητικό και μπορεί άθελά σου να του μεταφέρεις κάποιο μικρόβιο από τα δικά σου. Αν και για να σου πω την αλήθεια, δεν είμαι πολύ σίγουρη ότι το μικρόβιο μπορεί να μεταφερθεί μέσω του ανθρώπου. Ίσως μόνο κανένας ψύλλος πάνω στα ρούχα σου, αλλά αν κάνεις τακτική αποπαρασίτωση σε όλα τα γατάκια δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.
Γενικά, είναι πολύ δύσκολο να γίνει το οτιδήποτε, οπότε μην αγχώνεσαι, απλά να τηρείς τους βασικούς κανόνες υγιεινής!

πω πω.... και εγώ κατα καιρούς φιλοξενώ αδέσποτα στο σπίτι μου για να αναρρώσουν (1 βδομάδα συνηθως για να παρουν την αγωγη τους) και παρόλο που ειναι σε χωριστώ δωμάτιο απο τα δικά μου, τα μωράκια που βρήκα πολλές φορές οταν ανοίγω την πόρτα για να κάνω καποια δουλειά τρέχουν πίσω μου πάνε και χώνονται στα πιάτα των μεγάλων οπότε τρώνε καμιά μπουκιά απο το φαγητό τους. Φοβήθηκα τώρα και θα το προσέχω απο δω και πέρα να τρώνε σε ξεχωριστά πιάτα

έχω μία φίλη της οποίας ο γάτος έχει aids. Ζει και κινείται κανονικά με τα άλλα 2 γατιά του σπιτιού. Ποτέ δεν έχει υπάρξει πρόβλημα, οπότε δεν είναι τόσο εύκολο :)

Παιδία να ρωτήσω κάτι ο ιος μεταδίδεται με το σάλιο; δλδ αν φάνε απο το ίδιο πιάτο ή απο τα κόπρανα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδία να ρωτήσω κάτι ο ιος μεταδίδεται με το σάλιο; δλδ αν φάνε απο το ίδιο πιάτο ή απο τα κόπρανα;

Κύριος τρόπος μετάδοσης του ιού δυστυχώς γίνεται με το σάλιο.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aids γατας

Καλησπερα! Προεκυψε και παλι ενα σοβαρο θεμα με τα γατια μου και θα ηθελα να ακουσω αποψεις απο εσας μηπως και βοηθηθω ωστε να βρω μια λυση.Πριν κανα εξαμηνο εμφανιστηκε στην αυλη μας,οπου ζουν 7 γατες εμβολιασμενες και στειρωμενες,μια νεα γατουλα που φαινοταν μικρη σε ηλικια.Βρηκε φαι κ νερο κ ετσι εμεινε στην αυλη,τη στειρωσαμε κιολας και ολα καλα.Πολυ ησυχο πλασματακι και γλυκο,προσφατα αρχισε να εμφανιζει συμπτωματα στοματιτιδας,τη πηγαμε στο γιατρο καναμε εξετασεις αιματος και εχει aids.Αφενος εχω τρελαθει απο αγωνια για το αν εχουν κολλησει τα υπολοιπα,αφετερου δε ξερω τι να κανω με τη γατουλα αυτη απο δω και περα.Την εχω απομονωσει προσωρινα αλλα σιγουρα πρεπει να βρεθει μια καλυτερη λυση.Τι μπορω να κανω;θεωρω απιθανο το ενδεχομενο να βρεθει καποιος να την υιοθετησει,και απο την αλλη δεν μπορω να αφησω τα αλλα γατια εκτεθειμενα στον κινδυνο.Τι θα κανατε;ο γιατρος μιλησε για ευθανασια,αλλα δεν υπαρχει καμια απολυτως περιπτωση να κανω κατι τετοιο.ευχαριστω πολυ αν διαβασατε ολο αυτο το κειμενο,ευπροσδεκτη οποιαδηποτε βοηθεια!!

Αθηνά θα μπορούσες να μου περιγράψεις τι εννοείς στοματιτιδα; Δυσοσμια στόματος π.χ.;

Έχω και γω δύο γατούλα περίπου 1,5 ετών και ανησυχώ καθώς έχουν εδώ και καιρό δυσοσμια στόματος που δεν έχει περάσει εντελώς από το ειδικό τζελ που τους βάζω...

Εύχομαι να αποδειχθεί δυνατή η γατούλα που φροντίζεις.

Οχι δεν ειναι μονο δυσοσμια,εχει σαλια γυρω απο το στομα και κατα πασα πιθανοτητα και πληγες μεσα στο στομα,ειναι κατι που ποναει κι δυσκολευει πολυ τη καταποση φαγητου.Τωρα γι τη δυσοσμια που λες μπορει να μην ειναι τιποτα μπορει και να συνδεεται με καποια πθηση,καλο θα ηταν να τα πας σε ενα γιατρο αν δεν το εχεις ηδη κανει να τσεκαρει την κατασταση.

Εννοείται τα έχω πάει. Απλά δεν μου είχε αναφέρει κάτι για aids και διαβάζοντας το μήνυμα σου αγχωθηκα...
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω και γω προτείνοντας σου κάποια λύση... Να είσαι καλά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back