Xημειοθεραπεία σε γατούλα με FIV

Αριέτα Χουχουρέλου

Νεοφερμένο μέλος

Ο Αριέτα Χουχουρέλου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Kαλημέρα σε όλους,

Η 5-χρονη γατούλα μας (Ζωζώ), που είναι από τη γέννηση της φορέας FIV διαγνώστηκε με ινοβλάστωμα ( επιθετική μορφή καρκίνου) που εκτείνεται σχεδόν σε όλη την πλάτη. Αφαιρέθηκε χειρουργικά το μεγαλύτερο μέρος του όγκου και μας προτάθηκε χημειοθεραπεία σαν ύστατο μέσο επανεμφάνισης/μετάστασης. Δεν είμαστε σίγουροι αν αυτό θα κάνει τη Ζωζώ να υποφέρει περισσότερο- φοβόμαστε υποτροπές και παρενέργειες (αναιμία) λόγω του ανοσοποιητικού της. Αν έχετε κάποια γνώση/σύσταση/άρθρο στο θέμα ή διεύθυνση ειδικού να αποταθούμε θα βοηθούσε πολύ.

Ευχαριστώ,
αριέτα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πόλύ κριμα το γατάκι. Εύχομαι ότι καλύτερο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λυπάμαι και γω για το γατουλίνι σου....δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω!:(
Αν θες ρώτα και τον γιατρό μας στο σχετικό θέμα εδω :/:
Ελπίζω να βρεις τις απαντήσεις που ζητάς!

Θα ήθελα κι εγώ να εκφράσω τη λύπη μου για το γατουλάκι. Υπάρχει ένας κτηνίατρος στο Mycat ο JohnDVM, μήπως αν του έστελνες ένα PM, προσωπικό μήνυμα σε βοηθούσε? Όλο και περισσότερες γνώσεις θα έχει!

διαβασα το θεμα , η χημειοθεραπεια εχει τις γνωστες παρενεργειες ,εμμετος και απωλεια τριχων βεβαια μερικα ζωα δεν παρουσιαζουν τιποτα,για περισσοτερες πληροφοριες θα πρεπει να ξερω το πρωτοκολο της θεραπειας ποια φαρμακα θα χρησιμοποιουθουν ,τις δοσεις και τη διαρκεια της θεραπειας αυτοι ειναι οι παραγοντες που καθοριζουν τις παρενεργειες της χημειοθεραπειας:hmm:

Το καημένο το πλασματάκι...
Καλή δύναμη και στις δυό σας...

Καλό κουράγιο και περαστικά:(

Αριέτα, εύχομαι καλή δύναμη σ' εσένα και στη γατούλα σου!
Ο γιατρός που σας συνέστησε τη χημειοθεραπεία τι σας είπε για τις πιθανές παρενέργειες;
Γενικά, σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να σταθμίζονται τα υπέρ με τα κατά (που πάντοτε υπάρχουν). Αν με τη χημειοθεραπεία υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής της γατούλας, τότε ίσως αξίζει τον κόπο να πάρετε το ρίσκο. Διαφορετικά, ίσως θα ήταν καλύτερα να μην ταλαιπωρηθεί περισσότερο το ζωάκι.:/:

Αυτό πάντως που ξέρω για τη χημειοθεραπεία (στους ανθρώπους, τουλάχιστον) είναι ότι καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα. Σε συνδυασμό δηλαδή με το aids, υποθέτω ότι κάτι τέτοιο θα αδυνατίσει υπερβολικά πολύ τον οργανισμό της γατούλας.:hmm:

Ναι αν είναι να γλιτώσει απο ταλαιπωρία,σκεφτείτε πριν την υποβάλλετε στη διαδικασία.Αν πραγματικά την ωφελήσει,εγώ θα προχωρούσα.Δεν είμαι γιατρός για να σας συμβουλεύσω,αλλά σαν γατόφιλη και σαν άνθρωπος,ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να πάνε όλα καλά για το γατουλάκι σας...:)

Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ και στέλνουμε κι εμείς την αγάπη μας-) Την Τετάρτη που θα συζητήσουμε το πρωτόκολο της θεραπείας θα σας πούμε τα νεότερά.

α.

Ναι αν είναι να γλιτώσει απο ταλαιπωρία,σκεφτείτε πριν την υποβάλλετε στη διαδικασία.Αν πραγματικά την ωφελήσει,εγώ θα προχωρούσα.Δεν είμαι γιατρός για να σας συμβουλεύσω,αλλά σαν γατόφιλη και σαν άνθρωπος,ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να πάνε όλα καλά για το γατουλάκι σας...:)

Κι εγώ συμφωνώ. :( Περαστικά στο γατάκι.

Μακάρι να είναι καλά τα νέα σας!!! Θα περιμένουμε:)

Τι να πει κανεις σε μια τετοια περιπτωση:hmm:Πολυ κουραγιο και στις δυο σας.Μακαρι να υπαρχει τροπος να υποφερει οσο το δυνατο λιγοτερο η γατουλα:hmm:Περιμενουμε τα νεα σας.

:(:(:( Ειναι πραγματικα πολυ κρίμα!! Περαστικα, εύχομαι να πανε ολα καλα!!

Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο. Καλή δύναμη σε ανθρώπους και ψιψίνα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back